Ook PowNed tegen Zwarte Piet: ‘Al doende leert men’

Geplaatst op vr 29 nov 2019 om 15:00

Omroep PowNed keert zich net als veel andere mediapartijen tegen Zwarte Piet. De zwart geschminkte variant van de kindervriend moet worden afgeschaft. Dat zegt omroepbaas Dominique Weesie in het AD. PowNed komt voort uit een rechts-populistische stroming, maar tien jaar later is de omroep een stuk genuanceerder geworden, geeft Weesie zelf toe. “Ook ík denk: moeten we nog wel terug willen naar Zwarte Piet? Tegenstanders hebben misschien toch wel gelijk.

Het moet maar eens over zijn met Zwarte Piet, aldus Weesie. “Laten we het maar gewoon afschaffen. Al doende leert men.”

Momenteel wordt er hard gewerkt om het rechts-populistische Ongehoord Nederland van Arnold Karskens het publieke bestel in te krijgen. Die omroep wil een alternatief Sinterklaasjournaal maken mét Zwarte Pieten. “Als ik de standpunten van die omroep lees, zijn we inderdaad wel héél erg naar het midden opgeschoven“, reageert Weesie.

Weesie denkt dat het lastig wordt voor ON als ze zo tegen de stroom in blijven varen. “Bij het realiseren van programma’s met een wat extremer karakter, zoals bijvoorbeeld een Zwarte Pieten-journaal, ben je afhankelijk van de smaak van zenderbazen.

ON zal hooguit de nachtelijke uitzenduren mogen vullen, denkt Weesie. “Tenzij je bereid bent compromissen te sluiten. Onder druk wordt alles vloeibaar. Ook PowNed is meer naar het midden opgeschoven. Dat moet wel, wil je in Hilversum enige kans maken.

Foto: KRO-NCRV
103 Reacties op “Ook PowNed tegen Zwarte Piet: ‘Al doende leert men’”


 1. joost

  Weesie, je weet het nui weer: “links l.llen en rechts ongelofelijk zakken vullen.

  Geen capaciteiten wel hoop geoh !

 2. Nijl

  First Van der Gijp now Weesie. 2019 is het jaar van de genadeklap….

 3. critikast

  Hilversum sluit de rijen. Terwijl 71% van de Nederlanders voorstander is van het handhaven van Zwarte Piet. Maar Hilversum sluit de ogen voor de zwijgende meerderheid, die met smart wacht op die nieuwe omroep. Hoewel ik die rechtse signatuur zeker niet toejuich ben ik het er wel over eens dat die boycot van Zwarte Piet nergens op slaat. Iedereen vergeet dat geen enkel gelovend kind ook maar één seconde medelijden heeft of denkt aan “arme zwartjes”.
  Ik verbaas me er trouwens al lang over dat Sinterklaas nog altijd niet wordt geboycot. De men is een katholieke bisschop, maar daar hoor ik de grachtengordel en de Randstad gemakshalve maar niet over. Misschien volgend jaar? Dan hebben ze weer wat om in de ban te doen. Zielige mensen !

 4. Pro Piet

  Landverraders!

 5. Pro Piet

  En straks natuurlijk de petitie voor de omnaming van de Coen-tunnel steunen?
  Alles onder het juk van een kleine groep schreeuwers die hun gelijk eisen.
  Luister: ‘Een volk dat voor tirannen zwicht verliest meer dan allen zijn vrijheid…’

 6. Pro Piet

  ‘… dan dooft het licht’.

 7. Mark

  Het zijn alleen maar volwassenen die er problemen mee hebben. Kinderen zal het een wordt wezen. Allemaal volwassenen met een laag IQ overigens, veelal werkloos (gen ander doel in hun leven), die psychisch niet in orde zijn. Met hun “traditie”… Waarschijnlijk getraumatiseerd in hun jeugd door Sint & Piet. Iets te kort gekomen? Iets niet gehad?

  Ikzelf ben overigens noch voor, noch tegen zwarte piet. Mij zal het ook een wordt wezen.

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij denken zomaar dat Ongehhoord Nenederland over een paar jaartjes ook een linkse zender is geworden. Tot die tijd zullen we ze steunen door dik en dun. Net zoals we vroeger groot fan waren van Powned, totdat het een clubje watjes bleek te zijn met een ruggengraat van opgedroogd zetmeel. Kansloze actie, Heel Nederland Haakt Af, denken wij zomaar, Zwarte Piet die discrimineer je niet.
  Die hoort gewoon bij het Sinterklaasfeest.

 9. Sjaak

  Weesie is bang voor zijn baantje en gaat meehuilen met de wolven. Het zal hem niet helpen, rechts gelooft hem allang niet meer.

 10. Michelle Mostaerd

  De quote ‘Al doende leert men’ geldt duidelijk niet voor de even bekrompen als bange witte meute die in MediaCourant de comments over van alles en nog wat vervuilt, met als constante factor de haat van alles dat ook maar enigszins afwijkt van de witte-hetero-mannen-norm. U zou naar Noord-Korea moeten verhuizen met uw “één volk, één mening”-ideeën!

 11. Will van Bil

  Het heeft geen coïtus te maken het al dan niet voor een kleur zijn. Het is een breder perspectief, te weten dat een minderheid op gaat leggen wat de meerderheid met vinden. Dit is daar slechts een voorbeeld van. Dus wat voor kleur die rakkers hebben, zal me worst wezen. Het betuttelende vingertje van de gelegenheidsgekwetsten die alles maar in wil perken….dat is het probleem. Het echte probleem. Wat volgt? Roel van Velzen tegen midgetgolf?

 12. Zalmneusje

  “Weesie denkt dat het lastig wordt voor ON als ze zo tegen de stroom in blijven varen.”

  Tegen de stroom invaren? Ik durf te wedden dat ON het geluid vertolkt van het merendeel van de ‘gewone’ Nederlanders.

 13. aldus

  Pro Piet. Iets verkeerd citeren, dan het corrigeren en het nog fout hebben. Komt wel overeen met je Zwarte Piet standpunt. Dat dan weer wel.

 14. Shelly

  “Tegenstanders hebben misschien toch wel gelijk.”

  Daar hebben we dat woordje misschien weer. De tegenstanders van Zwarte Piet komen ook nooit, nooit, NOOIT eens met feiten. Alleen maar veronderstellingen die iedereen dan ook meteen als waar MOET aannamen, want anders ben je racist. Alle argumenten zijn maren, mitsen, misschiens, het zou kunnens.

 15. Shelly

  *aannemen

 16. jan

  Die bijt echt niet in de hand die hem voert. Zo zie je maar weer: principes pff.

 17. Help

  Je moet ook af van zwarte piet en mensen zoals die donkere advocate die bij ladies night huilde laten dat je inzien. Probleem was de start, de mensen zoals die Quincy en Sylvana die met een arrogantie ons racisme verweten en er met gestrekt been ingingen terwijl het zelf narcisten en racisten zijn.
  De normale donkere mensen geven een goed beeld van waarom het moet veranderen.

  Maar hou op met die regenboogpieten onzin en laten voor- en tegenstanders nou eens een middenweg vinden.
  Weg met kroeshaar pruiken, weg met oorbellen, rode lippen en een accent en weg met de dikke bruine schmink. Gooi er flinke donkere vegen op zoals mijnwerkers hebben met hier en daar nog huid zichtbaar alsof ze echt uit een schoorsteen komen, laat die traditie en fantasieën voor kids dan in leven.

 18. Pro Piet

  Maar het is toch goed dat op enig moment iedereen gaat beseffen dat wij in de spiegel moeten kijken en uiteindelijk tot de conclusie komt om rekening met elkaar te houden. Er zullen altijd van die leeghoofden overblijven die randdebielen zullen blijven. Gelukkig zijn voor deze meelopers voldoende partijen waar zij aan kunnen hangen, zoals Denk, FvD en PVV. Er is hoop!

 19. Sjaak

  @Help Fri 29 Nov 2019 om 15:33
  Waarom moet je iedere gekwetste haar zin geven? En, mag ik ook gekwetst zijn en dan moeten anderen doen wat ik wil?

 20. ton

  powned was enkele jaren veel leuker als nu.
  jammer..

 21. Ron

  Rechts Nederland is om dus. Verstand komt met de jaren.

 22. Ben

  Nog een week voordat we deze ‘discussie’ weer een jaar in de ijskast kunnen stoppen.

 23. robb

  Je kunt met goed fatsoen toch ook niet meer voor zwarte piet zijn traditie of niet .

 24. Jordaan

  Deze Weesie doet gewoon wat zijn collega’s van de grote omroepen al jaren geleden hebben bepaald: Zwarte Piet moet verdwijnen. Onbegrijpelijk dat kennelijk niemand in Hilversum iets anders durft te beweren. Journalisten behoren toch kritisch te zijn over alles wat in de wereld gebeurt, maar over Zwarte Piet loopt iedereen aan de leiband van de NPO. Waanzin.

 25. Mlk

  Powned steunt een beweging die tegen inwoners van ons koninkrijk zijn, zonder migratie achtergrond. Een racistische beweging vergelijkbaar met black power in de VS.

  Hierdoor wordt de vrijheid beperkt/ontnomen om een traditioneel kinderfeest te vieren. Voor het gezicht smincken met zwart of bruin in combinatie gebruik naam zwarte piet, wordt hun wapenwoord Discriminatie in gezet. Dit is een aanval op onze cultuur en traditie en in mijn ogen een strafbaar feit.
  Trouwens wie heeft ooit een Afrikaanse stam beticht van discriminatie omdat ze hun gezicht wit schilderen?

  En hoe zal het over 5 jaar uit zien. Geen sinterklaas maar een verharde samenleving? Coalitie PVV en FVD veroorzaken een crisis door Nexit? Ga zo door, begin bijna erin te geloven dat de leden van kzop gehuurd zijn om een onrust te stoken door deze partijen. Ik geloof liever in sinterklaas en zwarte piet

  In de toespraak van Martin Luther King komt de tafel van broederschap voor en er is geen plaats voor de leden van kzop en zeker niet voetbalsupporters die racistische leuzen zingen. De sint en de pieten hebben daar een ereplaats.

  Maar powned vergeet het maar

 26. Pro Piet

  Zwarte Piet hoort bij het Sinterklaasfeest, net zozeer Zwarte Piet in andere landen bij de Sint Nicolaas viering hoort. Echter hoor je in Suriname en op de Antillen helemaal niemand klagen. Echt niet, ze willen een feestje, en het gaat fijn.
  De zure verbied-pieten in Nederland hebben tijdelijk de publieke opinie kunnen bespelen, maar ik denk dat ze binnenkort afgeserveerd gaan worden.
  Als je hieraan hebt toegegeven komen ze met nieuwe eisen.
  Net als drammende kleine kinderen.
  Of net als een stel gijzelnemers die de publieke moraal in gijzeling nemen.
  Eng denkend volk is overal, maar deze zijn toevallig op tv. So What?

 27. wapper

  powned dus ook besmet met dodelijke links ziekte.

  Oftewel zulke omroepen hebben geen bestaans recht meer en moeten gewoon asap weg van de buis.

 28. Ruud

  “Komen ZE met nieuwe eisen”. Zie je wel, je bent gewoon racistisch bezig en je hebt het zelf niet eens door Pro Piet. Het gaat je niet op zwaarte Piet, maar als ZE maar niet hun zin krijgen.

 29. M.

  #Zwartpietisracisme…. Bedankt, bedankt Nederland voor de bewustwording. Waar een klein land groot in kan zijn. Ik ben een bevoorrecht mens dat ik hier kan wonnen, dat ik Nederlanders in mijn leven hebt (nu nog een dutch man) applaus voor onze allemaal, het is onze gelukt om zwart piet te bannen uit de samenleving, schouder aan schouder gaan we door….

 30. iefkleinhertje

  De eerste hindernis is bijna genomen ,de tweede zal het verdwijnen van de Coentunnel of de Piet Heinstraat zijn en daarna volgt (de derde) financiele genoegdoening .
  De vierde stap zal zijn dat dappere vechters van het vrije woord (BLANKE mannen) in een trein plaats nemen die naar het oosten vertrekt.

  Moeten die zwartepiet demonstranten niet ook eens gaan werken ?
  Hebben die zwartepiet demonstranten geen sollicitatieplicht ?
  Zijn die zwartepiet demonstranten vrij gesteld van vrijwillegers werk ?

 31. Zwarte Piet

  Wtf!? Oprotten met die anti-nl zwarťjes.
  Zsm wegwezen naar het apenland van hun voorouders!

 32. Wendy's dealertje

  Weesie is sowieso een extreem-linksch-gutmensch

 33. Marianne

  Net als het paard was hij wit geschilderd? Gelukkig laten ze andere onderwerpen ook links liggen. Anders loop je alleen maar subsidie mis.

 34. aammehoela

  De discussie rond Zwarte Piet is zo’n beetje het enige waarmee ik instem met extreem-rechts. Voor het overige heb ik er niets mee. Zeker met het vraagstuk rond het klimaat. Als je nog steeds het lef hebt om dit zo gemakzuchtig af te doen met “het is maar tijdelijk” of erger nog “hoax” dan verdien je het niet om gesteund te worden. Voor de duidelijkheid. De bosbranden in Californie en Australie duren nog steeds voort. Zoals eerder aangehaald wordt het nog nauwelijks benoemd in de dagelijkse journaals.

 35. critikast

  Sinterklaas is een bisschop en bisschoppen kunnen soms met hun handen niet van kindjes afblijven, heeft de geschiedenis ons geleerd. Boycotten die man ! Grachtengordel, laat je hoooooren !

 36. Sum

  Dat is het lot van elke persoon of organisatie die ingekapseld wordt in het wereldje waar ze tegen waren: op den duur verlies je je principes en kies je voor de gemakkelijkste weg.

 37. Sum

  Op den duur wordt elke uitdager onderdeel van de gevestigde orde. Dat is het natuurlijke verloop.
  Zie VPRO, Veronica, BNN, WNL, Powned en vele anderen.

 38. Bart

  Dominique legt precies uit wat er eigenlijk mis is met de NPO als geheel. De NPO is niet van en voor iedereen en elk geluid. Het is maar net wat de zenderbazen willen wat men te zien krijgt. Echt belachelijk! Als een rechtse omroep als POWNED het dan maar opgeeft en opschuift naar het midden en dan kun je er beter mee stoppen. Of nog beter als de zenderbazen het toch allemaal bepalen gewoon alle omroepen opheffen.

 39. dennis

  Ach dat mannetje vangt veel belastinggeld maar een goed programma kan hij niet maken.

 40. Kapitein Haak

  Net zo lang totdat we allemaal 5 keer per dag met onze reedt naar het westen moeten buigen. Of anders: kop eraf.

 41. Natte Nel

  Maak je lekker druk om zwarte Piet, ja! Pffffff
  Ik heb ‘n ladder in m’n panty, maar daar hoor je verdomme niemand over!

 42. Ongehoord aNaL

  Alleen nog extreemrechtse uitkeringstrekkers, die op FvD of PVV stemmen, steunen nog zwarte piet.

 43. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  @ Ongehoord aNaL

  Dus bijna iedereen in Nederland is een extreemrechtse uitkeringstrekker?

 44. WaveX

  NPO mannetjes en de grachtengordelkliek. Slappe ballen zonder eigen mening. Stiekeme softies.

 45. Nils Holgersson

  Een Sinterklaasjournaal met zwarte pieten pas om 3.00 uur uitzenden, goed compromis

 46. Esther

  “Bij het realiseren van programma’s met een wat extremer karakter, zoals bijvoorbeeld een Zwarte Pieten-journaal, ben je afhankelijk van de smaak van zenderbazen.”

  Wat een eerlijkheid halverwege de zin. Het gebrek aan Zwarte Piet op landelijke televisie ligt inderdaad niet aan Zwarte Piet.

  Maar of Zwarte Piet “extreem” is betwijfel ik.

 47. Momo

  “Laten we het maar gewoon afschaffen. Al doende leert men.”

  In ieder geval niet dat Zwarte Piet racistisch zou zijn. De werkelijke les komt naar voren in de laatste alinea. Werkelijk sneu.

 48. Mark Rutte de Musical

  Zwarte pieten komen met honderden het land binnen…………… ze vluchten voor sinterklaas… zegt Denise mijn nichtje van 6 … misschien weet ze meer dan veel domme linkse volwassenen.

 49. Danny

  Het is toch bijna afgelopen met deze omroep. En zeker nu hoop ik.dat ze niet het nodige leden aantal behalen.

 50. Esther

  Heeft iemand ooit iets gehoord over dat activisten bestraft zijn voor uitingen dat Zwarte Piet racistisch zou zijn en het insinueren dat Zwarte Piet Blackface zou zijn? De eerste uiting lijkt mij smaad en de tweede lijkt mij gewoonweg gelogen, maar volgens mij heb ik nog nooit vernomen dat mensen daarvoor gestraft zijn.

  Het lijkt mij niet dat vooral de eerste beschuldiging onder activisme valt.

 51. Lies

  @Esther: godsamme wat is dat juridisch ingewikkeld. Het is toch een ‘kinderfeest?’ Heb jij ook alle uitingen in de Efeling gecheckt?

 52. Donald Dumb

  Zwarte Piet leeft nog steeds.
  Ik doe met andere mensen al jaren voor zwarte Piet spelen. De komende dagen druk met veel boekingen.
  De kleding hebben we aangepast, de kleur blijft zwart. Evt. roetveegpieten, maar we weigeren blauw, rood of regenboogkleurig te gaan. Dat kan gewoon niet.Slaat nergens op om als Blauwe Piet ofzo ergens binnen te komen. Kinderen zijn nu eenmaal het meest vertrouwd met Zwarte Piet…

 53. Peter

  Ik twijfelde om ook hier lid van te worden maar nu het hoge woord eruit is de twijfel weggeslagen….NEE DUS…geen lidmaatschap!

 54. @ Lies

  Wauw, Lies…

 55. Grace321

  Lafbekken

 56. Grace321

  Lafaards

 57. Mark Rutte de Musical

  De efteling is een laf bedrijf. Cultuur verlogenaars.. en dan ben ik nog mild.

 58. Momo

  Je bent weer lekker agressief, Lies.

 59. M00i

  71% van Nederland wil dit niet. Dus hulde aan ieder in de media die een standpunt inneemt tegen het racistische nalatenschap van de Nederlandse koloniale geschiedenis.

  Niemand die zegt dat het juiste doen populair is. En daarnaast, als de Nederlandse cultuur afhangt van Zwarte Piet dan is het wel heel triest gesteld met ons.

 60. Henriette

  Van die bekende en uitgesproken activisten zou ik wel eens willen horen hoe ze denken over de situatie in Suriname.

 61. Mark

  Mensen die Powned gaan vergelijken met Ongehoord Nederland zijn achterlijk. GeenStijl was namelijk vanaf het begin al kut, niet serieus en niet journalistiek. En wie is Dominique Weesie in godsnaam? Een of andere kutclown. Arnold Karskens is een gerespecteerd journalist.

 62. Papa

  @M00i

  De kwaliteit van je leven laten afhangen van het feit dat andere mensen Sinterklaas met Zwarte Piet vieren is pas echt triest.

 63. Mark Rutte de Musical

  Wie de nederlandse cultuur en tradities niet wil kan teruggaan…….
  Ik zag donkere indianen zichzelf witface maken, ze durfde dat ook nog traditie en cultuur te noemen nou……. die lui zijn pure rahzisten.

 64. Nope

  NPO heeft geen ruggengraat meer.

 65. tvleeuw

  Er is toch niks mis mee om tot andere inzichten te komen?

 66. Jantje

  Weesie heeft zijn zakken gevuld. Ik heb sinds het begin van de discussie in 2011 nog geen nieuwe argumenten gehoord die mijn mening ook geen millimeter veranderd. Maar ik wist dat dit zou gebeuren. De geschiedenis zit er vol van.
  Als je maar lang genoeg beweerd dat blauw geel is gaan mensen dat geloven, als je maar lang genoeg beweerd dat bepaalde mensen niet deugen gaan mensen dat geloven (1940-45). Bij deze mensen, die zonder argumenten, zonder nieuwe feiten hun mening veranderen moet je in ieder geval niet zijn om te schuilen in tijden van nood.

 67. Heb eens lef

  Dus de zenderbazen zorgen ervoor dat de publieke omroep – ooit een internationaal voorbeeld van pluriformiteit – alleen nog maar uit mag zenden wat de grachtengordel bevalt?

 68. Asjemenou

  ON gaat juist doen wat er niet moet gebeuren, het op zo een manier brengen dat het van een beschamend niveau wordt om mee te vergeleken worden.

 69. De Gewetensvraag

  Ze hebben tijdelijk de publieke opinie kunnen bespelen, maar ik denk dat ze binnenkort afgeserveerd gaan word
  Net als drammende kleine kinderen, geef ze repliek.
  Stelletje dikke
  Sukkels
  Eng denkend volk is overal, maar deze zijn toevallig op tv. So What?

  wapper

 70. ff in je bek schijten

  De Gewetensvraag
  Sat 30 Nov 2019 om 2:31
  Beste Rob.
  Wat denk je nu zelf?

  De Gewetensvraag
  Sat 30 Nov 2019 om 2:32
  Vieze
  Oude
  Man

  De Gewetensvraag
  Sat 30 Nov 2019 om 2:33
  Albert
  Verlinde

  De Gewetensvraag
  Sat 30 Nov 2019 om 2:34
  En je andere vriendjes

  De Gewetensvraag
  Sat 30 Nov 2019 om 2:36
  Schaam je jezelf?
  In hoeverre neem je degenen die je liefhebt mee in je misere6?

  De Gewetensvraag
  Sat 30 Nov 2019 om 2:38
  Jij
  Kansloos stuk rottend kaas

  Ik hoop dat je binnenkort onder de tram loopt

  ————————–

  Over ‘drammende kleine kinderen’ gesproken

 71. Kees

  Allemaal PowNed boycotten!!!!!

 72. Mick

  PowNed is van een ordinair mislukt rechts platform ingezakt in een mislukt ordinair politiek correct platform. Leden zouden massaal moeten overstappen naar ON, al jaren alleen maar rellerige televisie.

  En wat er van WNL op zender komt is zo mild en loom. Dat WNL op Zondag is echt slaapverwekkend. Maar ja wat verwacht je, de spraakmakende WNL talkshow werd door Suzanne Kunzeler tegengehouden. De NPO fungeert niet, troep als Spuiten en Slikken mag maar op televisie blíjven, maar een rechts programma komt er gewoon niet doorheen. Schande, en dat van onze centen!

 73. Mick

  Verder is ON al in een paar dagen groter dan PowNed, dat zegt ook wel wat. Er is wel behoefte, maar niet aan de ordinaire reltroep van PowNed.

 74. Bart

  @Mick Ja Suzanne Kunseler en Frans Klein bepalen wel even wat goed is voor Nederland.

 75. Masterplugger

  Als de meerderheid moet doen wat de minderheid wil dan zitten we pas echt in Noord-Korea. Stelletje ongeletterden! !! Dat ïs wat daar gebeurd. Iedereen moet vinden wat de Kim familie wil en zijn gebrainwashed net als men hier wil mede pro pieten.

 76. Jaap

  @Masterplugger
  Wat daar gebeurt.
  Over ongeletterd gesproken, mongooltje.

 77. Nick

  Weesie en Castricum, hilarisch die twee.
  Ziel verkocht.

 78. Einde van NL

  Maak de pieten in vredesnaam prachtig roomblank in zwarte kostuums en vertel er bij dat dit feest slechts voor “ons” is bedoeld. Eens zien welk punt van discriminatie dan weer op tafel komt. Uiteraard gaat het niet over discriminatie, maar over het uitfaseren van westerse feesten en volkeren.

 79. Einde van NL

  Weesie kende ook de waarheid omtrent de Vaatstra zaak, maar haalde daar evenzo bakzeil. Machten van bovenaf drukken zwaar en maken dat standvastige opinies verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het behoud van je leven en carrière en zelfs het leven van dierbaren spelen daarbij een belangrijke rol.

 80. Einde van NL

  ….Follow the money, uiteindelijk: wie financiert de gehele anti-zwarte piet beweging? Door wie wordt Sylvana Simons betaald? Enzoverder.

 81. Jan

  Echte leiders zijn er als je ze nodig hebt. Chapeau!

 82. Jan

  Wijnaldum op CNN. Dat is pas een leider.

 83. Enzo Voorthuijsen

  Maak Sinterklaas zwart en de Pieten blank, dan houdt meteen het racismeverzinsel geen stand meer.

 84. Afhaal Ghanees

  Het kinderfeest Sinterklaas en Zwarte Piet is een Schmink feestje voor kinderen met Sprookjesfiguren, die je alleen in de laatste twee weken van november en de eerste week van december tegenkomt. Gaan we Carnaval ook afschaffen?

 85. H.J

  Nooit meer lezen en kijken naar PowNed

 86. rob

  ik hoop dat de leden van powned wakker zijn geworden, en onmiddellijk het lidmaatschap opzeggen, zodat het afgelopen is met deze misleidende baggerzender.
  Denk dat de leden de heer Weesie ook aardig uitkotsen nu

 87. Weg-Powned-Weg

  Ik lees de titel en ben binnen 1sec anti powned geworden. Goed gedaan sukkels jullie hebben een websitebezoeker minder! Ka-Tjing! Links tuig, waarom maak je je ingodsnaam druk om hoe zwarte piet eruit ziet. Je snapt vast niet dat er duizenden kinderen zijn die al vanaf 1 november met een hoop energie en spanning uitkijken naar de intocht van sinterklaas. En natuurlijk zul je ook vast niet begrijpen waarom kinderen op die leeftijd totaal geen besef hebben waarom zwarte piet zwart is, en waarom sinterklaas blank is. De meeste kinderen die verzinnem iets om mensen dwars te zitten, dat noemen ze pubertijd. Stelletje achterlijke pubers zijn het die ONZE tradities kapot maken!

 88. Mike

  Exit POWned

 89. Mike

  Bij dese kijk ik ook geen programma’s meer van POWned

 90. Roy020

  Exit Powned. Triest dit!

 91. Haarlem

  De laatste stuiptrekkingen van ZP is in vollge gang. Dit jaar heviger dan vorige jaren. Maar we gaan steeds meer roetveegpieten zien en die ZP gekkies verdwijnen naar kleine conservatieve gehuchtjes waar je toch niet dood gevonden wilt worden.

  Daaag daaag zwarte piet!

 92. Perspiet

  In Oisterwijk zijn ze leuk bezig:

  https://www.youtube.com/watch?v=TqaNWjsuzME

  Zonder oorringen en zonder kroeshaar en zonder roe, maar desondanks verrassend leuk.

 93. Willem Vermeer

  Sinterklaas en Zwarte Piet moeten bij Nederland blijven.Het is echt Nederlands.Het Kinderfeest raakt ook de volwassenen.Voor de kinderen is het een leuker feest dan Kerst.Kerst daarentegen is niet echt Nederlands. Daarom zie je in ons land geen grote Kerstmarkten of Kerst winkels,zoals in Duitsland,Engeland,maar Pepernoten winkels.

 94. Nick

  @ Shelly
  Fri 29 Nov 2019 om 15:31

  “Tegenstanders hebben misschien toch wel gelijk.”

  Daar hebben we dat woordje misschien weer. De tegenstanders van Zwarte Piet komen ook nooit, nooit, NOOIT eens met feiten. Alleen maar veronderstellingen die iedereen dan ook meteen als waar MOET aannemen, want anders ben je racist. Alle argumenten zijn maren, mitsen, misschiens, het zou kunnen.

  Deze reactie verwoord precies zoals ik het ook zie.

  Zwarte Piet is geen racisme, dat een handjevol klaplopers ons dat wil opdringen is te gek voor woorden.

 95. Dirk

  @ Nick: En toch dragen die activisten spandoeken vol met aantijging. Hoe het kan dat dit jaarlijks blijft voorkomen blijft mij een raadsel.

  En ook valt mij op dat dit rond het jaar 2012 begonnen is, het jaar waarvan waarschijnlijk net zoveel mensen dachten dat de wereld zou vergaan aan fatale natuurrampen. Voor de duidelijkheid: ook hier bleek niets van waar, inmiddels 7 jaar later is de wereld nog steeds niet vergaan.

 96. Michiel

  @ Lies: Jammer voor de Efteling. :(

 97. Micky77

  Nog even los van het hele ZP gebeuren: ook Powned schuift net als WNL behoorlijk op naar links. Hoe dit ontstaat weet ik ook niet. Wellicht het hypocriete ook als je enerzijds je hand ophoudt bij de overheid voor de publieke omroepbijdrage en anderzijds moet roepen dat er minder geld naar de NPO moet gaan. Dit alles maakt dat ON meer bestaansrecht zou hebben dan je zou verwachten. De vraag zou nu eerder moeten zijn of Powned en WNL nog van toegevoegde waarde zijn.

  Over het ZP gebeuren: de landelijke media (die vnl vanuit het überlinkse Amsterdam regeert) is tegen. Maar aangezien NL groter is dan Amsterdam (sorry Amsterdammers, het is echt zo) en een meerderheid niet tegen is, lijkt me dat een uitgemaakte zaak.
  Toch wel bijzonder eigenlijk dat ondanks deze enorme tegendruk vanuit de media (met steeds minder macht door toenemende internet en Netflix) de flinke meerderheid toch voor ZP blijft.

 98. Micky77

  @Haarlem misschien bij jullie in het westen, maar voor tradities komen jullie Randstedelingen straks gezellig in de rest van het land kijken hoe tradities gevierd worden.
  Collega-gekkie van jullie (Sylvana) vindt nu ook dat je niet mag liegen tegen kinderen, dus er mag niet eens Sinterklaas worden gevierd. Volgen jullie haar weer blind??
  Jullie zijn straks van harte welkom in de rest van het land waar we niet aan die idioterie doen, mits je je gedraagt uiteraard :-)

 99. iefkleinhertje

  Een ding is wel een feit die roetveegpieten komen een stuk minder DOM over dan die zwarte.

 100. Micky77

  @iefkleinhertje Echt waar? Als ik het Sinterklaasjournaal bekijk valt dat nog wel tegen…. er gaat (gelukkig) nog steeds veel mis. Kinderen leven daar intens mee, leuk om te zien.

 101. Donald Dumb

  Als er niet meer tegen kinderen gelogen mag worden…
  Ook kerstverhaal afschaffen…
  Gek genoeg hoor je daar niemand over…

 102. Kelly

  Daar hebben we de grote christendom-hatert weer. Get a life, Dumb.

 103. Linkse Rakkert

  NO SINT!
  NO PIET!
  NO NETHERLANDS AT ALL!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.