Realityserie Nienke Plas bezorgt RTL 5 kijkcijferhorror

Geplaatst op di 05 nov 2019 om 8:30

De realityserie van Nienke Plas doet het afschuwelijk slecht op de maandagavond van RTL 5. Er is geen enkele top-tienzender die het nóg slechter doet als deze YouTube-dame op de buis is. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Nienke & Resley Weten Het Zeker begon vorige week met een magere 154.000 kijkers en 3,1 procent marktaandeel en daar waren er gisterenavond nog 106.000 (2,1 procent) van over. Dat zijn cijfers waar zelfs RTL 5 nog van schrikt.

De realityserie volgt Nienke Plas en haar vriend Resley Stjeward terwijl ze ‘aan het hoofd van een klein imperium’ staan. “Vloggen, zingen, acteren en live optreden op festivals: Nienke kan én doet het. Daarnaast heeft ze nog één grote droom: een sprookjeshuwelijk met Resley.”

Gisteren was te zien hoe de twee flink met elkaar aan het kibbelen waren. Resley heeft namelijk de film Fuck de Liefde gezien, waarin Nienke een rol speelt. Met de zoenscène was hij niet bepaald gelukkig.

Al met al kijkt er dus geen hond naar Nienke & Resley Weten Het Zeker. Gelukkig is de serie ook te zien op Videoland, want daar schijnt alles hemels te scoren.

Foto: RTL
36 Reacties op “Realityserie Nienke Plas bezorgt RTL 5 kijkcijferhorror”


 1. Flip de Beer

  Best leuk om naar deze valse krekel te kijken.

 2. rooie Rinus

  Whats happens on youtube, should stay on youtube. Lesje geleerd, en door.

 3. Meneer Kaktus

  Toch zou ik Nienke weleens door de caravan willen jagen.

  Alles voor de kijkcijfers.

 4. Snake Charmer

  Dit moet ook lekker op YouTube (of Videoland) hier zet ik geen TV voor aan.

 5. K.C.T.

  BNers, vreselijke nonvaleurs, krijgen geld om wat te bléren, zich aan teselllen ,,,, meer is het niet!!!
  Afvoer putje van Europa!!!

 6. Michel77

  Ik heb ook een droom: minder van dit soort ongetalenteerde figuren op TV. Blijf lekker op Youtube, want TV kijkers moeten je (blijkbaar) niet.

 7. Michel77

  @Meneer Kaktus Dan hoop ik dat je ook een donkere man bent zodat kan wedijveren met Resley. Anders zou het een beetje zijn zoals Theo Maassen omschrijft: een frikandel in de gang gooien.

 8. T. Muts

  Wie ?

 9. Adam Curryworst

  Soort witte Glennis Grace, met ditto grote paardenbek en irritant Amsterdams hoeren accent. Optyfen mer dit soort figuren op tv.

 10. Paolo 2.0

  Dus een selfmade ‘streamingkanaal’ meisje in een realityserie bij een B kanaal bij de televisie?? Hoe gek kun je het bedenken??? Waar is alles ons ontglipt en waar draaide Nederland compleet door??? Belangrijker nog is de vraag: ‘ Kan het tij keren’?

 11. TV Kijker

  We zijn reality-moe en zeker op RTL5!

 12. Daan

  Er zijn al heel veel Nienke’s en Resley’s geweest op RTL. Niets nieuws. Niets dat boeiend is. Daarnaast overhypte vorm van RTL marketing en communicatie wederom. Laatste werkt niet meer.

 13. Curryworst

  Realityserie. M’n ree t.
  Alles is zo gescript en slecht geacteerd dat het pijn doet aan de ogen.
  YouTube vloggertjes zoals Nienke en Britt Dekker moet je lekker op YouTube houden. Daar zit hun doelgroep.

 14. Jamie

  Deze mensen zijn zo oninteressant. Je ziet hetzelfde gebeuren bij andere vloggers en influencers die zo’n cross-over maakten: Anna Nooshin is een grote flop bij RTL (bij Boulevard zie je haar helemaal niet meer) en ook die beautymuts Mascha Feoktistova trok totaal geen extra lezers toen ze een keertje gasthoofdredacteur bij een blad was.

 15. Chiel

  Nog 14 (!) afleveringen te gaan.

 16. lvs2015

  Niks nieuws aan de horizon dat ook dit programma faalt want wie er met zijn volle verstand bij kan weet dat BN’ers hun houdbaarheid allang voorbij is en zij allang geen garantie meer voor welk “succes” ook zijn. PERIOD! Dat juist een onbekende de begeerde Televisierring wint moet toch voor elk weldenkend mens een teken aan de wand zijn wie de toekomstige “sterren” zijn? En maar vasthouden aan dat BN’ers een garant voor succes zijn en hun aan Hilversumse dik betaalde banen houden door allerlei formats met hun te vullen op tv waardoor de bagger doorgaat. Gelukkig laat de kijker merken wat zij ervan vinden en zappen massaal weg waardoor dus het bericht van “Kappen met die onzin” wel door kopt bij De Mol en vd Vorst.

 17. Televisiefreaks

  Die laatste zin “Gelukkig is de serie ook te zien op Videoland, want daar schijnt alles hemels te scoren” is heerlijk sarcastisch. MC zorgt hiermee bij veel lezers weer voor een glimlach op het gezicht. Bedankt!

 18. Ronnie

  Wanneer leren ze het nou eens? Iets wat op Youtube werkt, werkt NIET op TV. De doelgroep kijkt gewoon filmpjes op haar kanaal en gaat echt niet maandagavond voor de TV zitten. En de TV kijker (40+), heeft niks met Nienke Plas en weet waarschijnlijk amper wie het is. En die kijken gewoon op NPO 1 of RTL 4 en voorheen SBS6.

 19. robster

  Dat je het leuk doet op youtube wil nog niet zeggen dat zoiets zich automatisch direct doorvertaalt naar televisie. Ik zal niet zeggen dat Nienke geen talent heeft, maar zoiets zou begeleid moeten worden. Televisie talent is iets compleet anders, en moet op een eigen manier ontwikkelt en gestimuleert worden.

 20. Den Draaiert Joost

  en succesvolle vlogger is geen garantie voor een hoog kijcijfergehalte op televé.

 21. Robin Martens Lover

  Wie is Nienke plas ?? wat een lelijk mens is dat, wie intereseert dat?

 22. Victor Klootwijk

  Ik kende dit programma niet. Maar nu ik dit zo allemaal lees, lijkt me dit wel interessant. Jammer dat er zo weinig mensen kijken. Vanaf nu ga ik alle afleveringen kijken. Misschien zelfs in één keer achter elkaar. Dan maak ik er een Nienke-en-Resley-marathon van.

 23. Minder of Mirjam

  Wie zijn all die you tubers?! wat een dom volk! Vroeger mocht je alleen op de ‘heilige kijkkast’ als je echt wat kon (Mies Bouman, Willem Ruis, Willem Duys, Andre van Duin enzovoort) nu kan iedere paardenbek schijnbaar een programmaatje scoren.

 24. Duiven Tilly

  Ineens is daar deze dame uit het niets Televiziergala films blogs kwissen de oudere Buddy Vedder en wat kan ze met haar Amsterdams accent – niet echt veel – het zusje van Glennis Grace inderdaad en dat is ook z’on sjieke Jordaanese Poes. Allebei met Amsterdams accent.
  Ik heb er niets mee met deze dame en haar exposure drang. Zou het de zus zijn van Peter ?

 25. sukkel

  Wie is Nienke in godsnaam weer zo een 3x niks iemand die aandacht wll

 26. Flip de Beer

  Kaktus is ook weer wakker. Slechte nacht gehad?

 27. Trudy

  Het zijn zulke geweldige vloggers. ze doen altijd zooo leuk en zooo verrassend, echt geweldige mensen. Alles kunnen ze.. zingen dansen gekdoen echt zooooo leuk om naar te kijken. Top TV!

 28. Peter van der Plas

  Vloggen, zingen, acteren en live optreden op festivals: Nienke kan én doet het. Daarnaast heeft ze nog één grote droom: een sprookjeshuwelijk met Resley.”Tja wat kan ze niet en wat mist ze nog ? …Talent”

 29. Rens

  Wie zijn dit in hemelsnaam en waarom zou je daaraan je tijd besteden? Alsjeblieft zeg.

 30. Guttegut

  Waarom moet Nienke Plas (wie is dat in godsnaam) en haar vriend (ik herhaal wie is dat in godsnaam) op tv??

 31. Ja ja mensen

  Ah een social-media-sletje. Vandaar dat ze er zo geplastificeerd uit ziet.

 32. Donald Dumb

  Nienke Plas? Gerelateerd aan Plastricia Paay?

 33. BRAAK

  Teveel zwart op de buis, in programma’s en in reclame-uitingen, werkt averechts.

 34. Winterklaar

  Zo neemt de vraag toe naar roetveeg BN-ers.

 35. Smulpaap

  D’r is dan ook niets authentieks aan die hele show, je ziet Nienke bedenken ‘hoe lollig’ of quasi geirriteerd ze nu weer uit de hoek gaat komen en die sul van d’r hobbelt daar wat achteraan. Die twee zijn nergens zichzelf en waar is de reality, t hangt van slecht gedraaide quotes aan elkaar.
  Dat de chefjes van RTL niet ingegrepen hebben en deze ongeloofwaardig tenenkrommende ‘reality’ bagger uitzendbaar vinden. Die lat ligt ook steeds lager.

 36. Hj

  Niemand kent Nienke Plas. Zij was ook de enige onbekende Nederlander in The Masked Singer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.