RTL 4 ruimt heel primetime-blok in voor start Baantjer

Geplaatst op do 07 nov 2019 om 10:30

De politieserie Baantjer was jarenlang een enorm succes met miljoenen kijkers op de vrijdagavond van RTL 4, maar Piet Römer is niet meer en Victor Reinier hangt tegenwoordig de agent uit op NPO 1. Na de bioscoopfilm keert Baantjer nu terug op televisie met de nieuwe serie afleveringen onder de titel Baantjer het Begin. Eigenlijk zou de serie op zondag 5 januari om 22.00 uur in première gaan, maar nu kiest RTL 4 voor een veel prominentere start op maandag 30 december.

RTL 4 ruimt op die maandagavond het hele primetime-blok in voor de Baantjer-première. Er worden twee afleveringen uitgezonden na GTST, waarna de serie wordt vervolgd op het zondagslot.

De ambities zijn hoog: er is een hele sterrencast verzameld door RTL. Naast de acteurs die al in de film te zien waren, namelijk Waldemar Torenstra, Tygo Gernandt, Yannick Jozefzoon, Ruben van der Meer, Robert de Hoog en Jelka van Houten, heeft de zender nóg een hoop acteurs vastgelegd.

Het gaat om Birgit Schuurman, Thom Hoffman, Barbara Sloesen, Leny Breederveld, Charlotte Vandermeersch en Poal Cairo.

Baantjer het Begin telt in totaal acht afleveringen. De serie verschijnt ook op Videoland.

Foto: RTL
45 Reacties op “RTL 4 ruimt heel primetime-blok in voor start Baantjer”


 1. Joost

  Och wat mis ik Dokter Tinus toch :(

 2. Angela de Jong

  Flopperdeflop en ik kan het weten.

 3. Nijl

  Wordt een succes. For sure.

 4. Mart

  Huh? ik dacht dat op 30 december de film uitgezonden werd?

 5. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Veronica scoorde met voetbal: 460.000 kijkers!

 6. ronald

  Leuk!

 7. Ron

  Wordt hij in zijn geheel eerst op Videoland gezet? Of is het weer elke week 1 aflevering vooruitkijken net als Familie Kruys b.v.?

 8. Max

  Is hier wel eens iemand ergens positief over? Altijd die zure reacties. Ga eerst eens kijken en kom dan met je chagrijnige commentaar

 9. Bjorn

  Paniek voetbal bij RTL. Sbs geeft dan Chateau Meiland staan

 10. 50/50

  De film was waardeloos maar wie weet is de serie wel wat.

 11. Bert

  Kijk een serie op maandag! Dat is lef en investeren RTL!

 12. Bart

  Zou het niet gewoon om de film gaan op maandag 30 september? Die moet iedereen wel eerst gezien hebben als je de serie wil volgen lijkt me. 30 september wel een rare dag en dan doorgaan op de zondag. Had dan voor 1 januari gekozen. Veel mensen hebben dan luie dag en zijn thuis in de avond. 8 afleveringen is ook wel weinig.

 13. Punt

  Bij Thom Hoffman heeft alleen zijn linkerwenkbrauw op de toneelschool gezeten.

 14. Den Draaiert Joost

  Ah een Endevour Morse achtige versie

 15. Henk

  2 Bart: de eerste twee afleveringen van de serie vormen de film. Overige 6 afleveringen worden vanaf zondag 5 januari 22.00 uitgezonden. raar en laat tijdstip. had dan de overige 6 afleveringen ook op de maandag gelaten! Had mooie lead in kunnen zijn voor een nieuw programma. nu krijg je op de zondag

  20.00 de battle
  22.00 baantjer
  23.00

 16. joost

  Bij het blokje ”kijkcijfers” staat geen tekst, en ook geen reacties. MC: wat is er aan de hand ?

 17. Dennis

  wat een domme zet om het daarna op zondag te gaan doen. Gewoon op maandag! Weg met dat gejank tv van John, Lieke of Natasja

 18. Simon Dekker

  Walgelijke productie. Thijs Römer heeft zijn achternaam mee, maar verder is het een enorme rat.

 19. Peter

  Dat wordt na een paar afleveringen Baantjer het Einde

 20. Solomon

  De politieserie Baantjer was inderdaad jarenlang een enorm succes met miljoenen kijkers op de vrijdagavond van RTL en dat zál het nooit weer gaan worden !..
  Dit wordt de zoveelste RTL Duitsland flop !..

 21. MediaPrak

  De film Baantjes was niet echt succesvol in de bioscoop.

 22. Bart

  @Henk Oké dank je en eens! The Battle echt 2 uur? Baantjer had beter om 20.00u gekund. En die eerste 2 afleveringen dan ook gewoon op zondag.

 23. nl

  Kijk er naar uit, baantjer naarhet nu gwhaald
  Niet vergelijkbaar met de oude serie, wel een top serie

 24. Mark

  @ Henk

  Misschien past de serie beter om 22:00 uur? Is die niet gewoon voor 16 plus en de bioscoopfilm was zo gemonteerd dat die voor 12 plus was, dus die mag prime time.

  Inmiddels mag 16 plus trouwens ook gewoon vanaf 8 uur op de buis, maar ik denk dat een misdaadserie toch beter op 10 uur past, zie Stanley H. Dat werkt ook niet om 8 uur, dan zit het al tegenover andere successen. Heeft NPO niet Boer Zoekt Vrouw op zondag, dan begrijp ik de keuze.

  Maandag was beter geweest, idd. Daar scoorde SBS 6 ook boven 1 miljoen met Dokter Tinus.

 25. Chiel

  @MediaPrak, Toch meer dan 100.000 bezoekers en een gouden film.

 26. doe

  Stom. Zou gewoon op Maandag om 21.30 doen vanaf 6 January 2019 en op 30 December met de film komen. The Good Doctor vanaf 12 Januari om 21.30 op Zondag doen na Married at first site. Op 29 December zou ik Spectre nu is uitzenden en deze film kan dan op Maandag 30 Maart weer is komen op Rtl 007.

 27. doe

  Zondag vanaf 12 Januari:

  20.00 Married at first site
  21.30 The Good Doctor
  22.30 Baantjer hh.

  Op Zondag 05 Januari zou ik andere lange film nemen die tot 22.45 duurt en dan de hh van de Baantjer film.

 28. doe

  Komt er eerst iets anders dan Married ar first site, 90 minuten lijkt mij lang genoeg. Zo niet dan hh van Baantjer om 22.00. The Good Doctor dan op Dinsdag om 21.30.

 29. doe

  Er is nu ook nog geen homeland dat straks in April verwacht. Dus The Good Doctor om 21.30 is echt het best. Desnoods The Battle op Donderdag om 20.30 op Rtl 5.

 30. Hannie

  Mij maakt het niets uit,kijk toch nooit baantjer!!!
  Dat moet je leuk vinden of niet,niks voor mij.
  Maar bij sbs komt dan chateau meijand,dat is meer mijn ding,kan dat dan blijven volgen

 31. Bart

  @doe The Good dokter hoort helemaal niet thuis op een hoofdzender als RTL4.
  Daarbij zijn betere series te vinden dan deze.

 32. Bart

  @Mark Dat drama tijdslot van NPO3 (de laatste weken dus Stanley H) op zondagavond hoort gewoon op NPO1 om 21.30u met daarna Zondag met Lubach en Studio Voetbal. En niet iets met Nick & Simon. Dit hoort de NPO helemaal niet meer te maken. Deze 2 zaten prima bij SBS6. Serie en ZML op de late zondagavond nog herhalen op NPO3.

  @Henk en doe Ze hadden beter 5 januari de Baantjer film kunnen doen. Dan vanaf de week daarna 20.00 Married at first sight

  Zaterdagavond The Battle om 20.00u gevolgd om 21.30u door All you need is love

 33. Mark

  @ Bart

  Waar bemoei jij je mee?

  Stupide clown.

 34. Solomon

  De nieuwe serie Baantjer het Begin gaat ‘m niet worden, …een Baantjer 6.0 zonder Piet Römer en Victor Reinier kan eigenlijk alleen nog maar Baantjer het Einde betekenen, …vanwege gebrek aan belangstelling van de kijkers !.. Weer zo’n kansloze zet van Repeat Telévision Luxembourg 6.0 !..

 35. Solomon

  Mensen,….reageer nu even !… Ik wil aandacht!..

 36. Henk

  2 Bart: Married at first sight zijn opnames nog niet begonnen dus dat kan niet en duur meestal wel 2/3 maanden. gok eerder op zondag als opvolger van de Battle.. Weet ik veel. Gok een dezer weken de presentatie bekend word gemaakt… en gok dat t Art word.

 37. J

  @Henk: MAFS opnames hebben wel al plaatsgevonden. Maar daarna volgen pas de opnames naar de bruiloften, de bruiloften zelf en daarna. Dus duurt meer dan 3 maanden. Komt gewoon weer rond april net als vorig jaar denk ik. Inderdaad Weet Ik Veel in vanaf half januari denk ik.

  Op zaterdag loopt vanaf 21/12 9 weken lang All Together Now. Daarna All You Need Is Love denk ik.

 38. JJ

  was Tygo niet dood gegaan in de film hoe kan hij dan in de serie zitten

 39. Mart

  Ik ben echt benieuwd hoe dat gaat uitpakken bij MAFS met Carlo als presentator. Ik ben toch echt bang dat hij daar de clown uit gaat hangen.

  Ik had Rick Brandsteder wel een goede presentator gevonden voor dat programma

 40. Bart

  @Mark 19:34 Maar ik heb wel gelijk

 41. Bart

  @Henk Oh ja Weet ik veel ook nog. Hoop niet met Art. Zou leuk zijn met Eva.

 42. Mart

  Ik blijf die studio van RTL 7 echt heel ongemakkelijk vinden. Boskamp en Janssen zitten echt te dicht bij elkaar. Lijkt heel knullig en die studio oogt heel klein.

 43. Lieke van Lexneus

  Baantjer is voor oude mensen, van dat omroep Max volk.

 44. Klarenbikkel

  @Mart
  Studio is niet te klein, wel één presentator te veel.

 45. Gerrit

  Baantjer nu weer terug op televisie brengen met nieuwe serie afleveringen zal alleen maar onderdoen aan de originele serie Baantjer met good old Piet Römer en zijn maatje Victor Reinier.
  En zal zeer zeker in vergelijking daarmee bekeken gaan worden en alleen al daarom minder goed gaan vallen, de nieuwe cast zal namelijk dat sentimentele van de originele serie never nooit kunnen oproepen bij de kijker. Dit zal weer een opmaat gaan worden naar een volgende flop,
  RTL had gewoon met een volledig goede nieuwe politie serie moeten komen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.