‘Ook Willemijn Veenhoven getest voor opvolging Jinek’

Het gerucht dat Fidan Ekiz en Tijs van den Brink als duo de opvolgers worden van Eva Jinek is bijzonder hardnekkig, maar volgens het AD worden er nog steeds andere namen getest voor het late tijdslot op NPO 1. Dat is vandaag te lezen in de krant. Het zou volgens ingewijden gaan om Willemijn Veenhoven van De Nieuws BV, Sinan Can van Voorbij de Grenzen en Maaike Timmerman van Goedemorgen Nederland. Eén ding is volgens het AD zeker: “De tijd begint te dringen.

Voor Veenhoven is het niet de eerste keer dat ze in beeld is voor een dagelijkse talkshow op NPO 1. Ze nam eind 2017 meerdere proefuitzendingen op voor het DWDD-slot, maar NPO 1 gunde de zendtijd uiteindelijk aan Margriet van der Linden.

Wat gaat er nou gebeuren met het tijdslot van de naar RTL 4 overgestapte Eva Jinek? “Op de achtergrond wordt nog gedacht aan verschillende scenario’s, ook qua programmaformule. Zo bestaat is er een idee een soort Met Het Oog Op Morgen (NPO Radio 1) op tv te lanceren. Dan wordt gevist uit een poule van verschillende presentatoren (en afkomstig van verschillende omroepen) die elkaar afwisselen.

De nieuwe talkshow zou al van januari tot en met maart te zien moeten zijn op NPO 1. Keert Jeroen Pauw weer terug in april? Ook dat staat op losse schroeven. “Of hij überhaupt terugkeert op de late avond is nog onderwerp van discussie.

Lees ook: Onvrede bij BNNVARA over procedure DWDD-vervanger (februari 2018)

Foto: Annemieke van der Togt, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen