Ronald Koeman haalt in Beau uit naar Johan Derksen

Oranje-bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdag in de talkshow Beau flink uitgehaald naar Johan Derksen, de voetbalcriticus van Veronica. Hij vindt hem onnodig negatief. Dat liet hij weten in de uitzending op RTL 4. Gastheer Beau van Erven Dorens vroeg Koeman wat hij vindt van de kritiek die hij en het Nederlands elftal hebben gekregen. “Er is nogal wat kritiek geweest. Van Willem van Hangemen, van Johan Derksen, van De Telegraaf, van Het Parool“, aldus de presentator.

Daarbij las Beau een opmerking van Johan Derksen voor. “Eigenlijk heeft Ronald het heel slecht gedaan met een onlogische opstelling“, heeft de voetbalanalist gezegd.

Koeman vindt het vreselijk. “Soms borrelt iets en dan komt er ook wel eens iets uit bij mij, namelijk dat ik vind dat ik het onbegrijpelijk vind en vooral voor de spelers. Zij hebben jarenlang shit gehad over het Nederlands elftal. Ze konden zich de laatste vier jaar niet plaatsen voor een toernooi, alles was slecht, maar toen waren er redenen dat men negatief was. Ik vind niet dat er nu redenen waren om negatief te zijn.”

Toch krijgt Derksen een podium, zegt een boze Koeman. “Kritisch zijn is anders dan negatief zijn. Je noemt een aantal namen en daarvan is er één een oud-voetballer en die heeft nog een beetje recht van spreken. De andere namen die choqueren en dat doet me wel eens pijn. Juist dat soort mensen die choqueren krijgen ook nog een podium in Nederland. Blijkbaar is daar behoefte aan in Nederland en blijkbaar trekt dat kijkcijfers.”

Wat vinden de spelers ervan? “Ja, die irriteren zich ook, maar ik neem het wel voor hen op. Maar de laatste microfoon of het pennetje om mee te schrijven hebben zij toch. Als je er iets van zegt, krijg je hem driedubbel terug. Dat maakt me niet uit, maar ik ben het dan wel weer even kwijt voor een tijdje.”

Veronica Inside deelde gisteren nog flink wat kritiek uit op Koeman. Zie het fragment:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen