Ronald Koeman haalt in Beau uit naar Johan Derksen

Geplaatst op za 23 nov 2019 om 9:45

Oranje-bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdag in de talkshow Beau flink uitgehaald naar Johan Derksen, de voetbalcriticus van Veronica. Hij vindt hem onnodig negatief. Dat liet hij weten in de uitzending op RTL 4. Gastheer Beau van Erven Dorens vroeg Koeman wat hij vindt van de kritiek die hij en het Nederlands elftal hebben gekregen. “Er is nogal wat kritiek geweest. Van Willem van Hangemen, van Johan Derksen, van De Telegraaf, van Het Parool“, aldus de presentator.

Daarbij las Beau een opmerking van Johan Derksen voor. “Eigenlijk heeft Ronald het heel slecht gedaan met een onlogische opstelling“, heeft de voetbalanalist gezegd.

Koeman vindt het vreselijk. “Soms borrelt iets en dan komt er ook wel eens iets uit bij mij, namelijk dat ik vind dat ik het onbegrijpelijk vind en vooral voor de spelers. Zij hebben jarenlang shit gehad over het Nederlands elftal. Ze konden zich de laatste vier jaar niet plaatsen voor een toernooi, alles was slecht, maar toen waren er redenen dat men negatief was. Ik vind niet dat er nu redenen waren om negatief te zijn.”

Toch krijgt Derksen een podium, zegt een boze Koeman. “Kritisch zijn is anders dan negatief zijn. Je noemt een aantal namen en daarvan is er één een oud-voetballer en die heeft nog een beetje recht van spreken. De andere namen die choqueren en dat doet me wel eens pijn. Juist dat soort mensen die choqueren krijgen ook nog een podium in Nederland. Blijkbaar is daar behoefte aan in Nederland en blijkbaar trekt dat kijkcijfers.”

Wat vinden de spelers ervan? “Ja, die irriteren zich ook, maar ik neem het wel voor hen op. Maar de laatste microfoon of het pennetje om mee te schrijven hebben zij toch. Als je er iets van zegt, krijg je hem driedubbel terug. Dat maakt me niet uit, maar ik ben het dan wel weer even kwijt voor een tijdje.”

Veronica Inside deelde gisteren nog flink wat kritiek uit op Koeman. Zie het fragment:

Foto: RTL
38 Reacties op “Ronald Koeman haalt in Beau uit naar Johan Derksen”


 1. Minder of Mirjam

  Het is ook abominabel slecht voetbal wat de miljoenen euro’s verdienende verwende jongetjes van het Nederlands elftal leveren. 0-0 scoren tegen een D-elftal en dan alsnog tevreden zijn.

  Helemaal terecht dat Derksen die verwende kleutertjes aanpakt.

 2. Rt

  Wat een gejank. Mensen kunnen werkelijk geen kritiek meer verdragen. Zeker die verwende voetballers niet.

 3. JobF

  Johan Derksen is over bijna alles negatief. En dat maakt hem juist Johan Derksen. Hij is altijd kritisch en loopt niet snel mee met de vreugde en zegt wat hij vind. Hij vind dat Koeman tegen noord Ireland het slecht had gedaan. Als Koeman daar niet mee eens is kan. Maar hij is nu wel een beetje te overdreven aan het janken. Alsof er nu geen kritiek mag zijn op het Nederlands elftal en Koeman omdat we het EK hebben behaald.

 4. Kijker

  Koeman je ben top. Jij heb met je jongens ons Nederland naar de EK 2020 gebracht. Laat de andere kletsen, zelf bakken ze niks alleen andere afkraken.
  Zulke mensen krijgen dan een podium ze horen in een bejaarde huis.

  Koeman succes en jongens jullie ook. Top hoor!!

 5. TopShow

  Wat een huilie huilie van Koeman zeg.
  Derksen is geen Oranje klapvee kijker, maar onafhankelijk die zijn eigen mening geeft als degelijk oud eredivisie speler met een gouden linker.

  Als het goed is is het goed, en als het slecht is moet dat ook gezegd worden.
  Gelukkig hebben we VI.
  Wat betreft de één na laatste interland had hij volkomen gelijk. Slechte opstelling, slechte wedstrijd tegen heel slechte tegenstander, maar wel geplaatst als no 2!

 6. Koeienvlaai

  Mijn kleine zusje van 7 had zich als bondscoach ook geplaatst in een van 5 groep met Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland.
  Verder heeft Koeman als trainer nog nooit iets gewonnen, niets gepresteerd en is vrijwel overal weggetrapt.
  Plus het feit dat hij, nu als bondscoach, keihard heeft zitten liegen over zijn contacten met Barcelona, waar hij overigens als afbraaktrainer al helemaal niet thuishoort.

 7. Ton van Dam

  Oh god. Nu ineens opnemen voor Derksen? De Talpamedewerkertjes zijn weer online.

 8. Oud Nieuws bij Beau

  Wat een oubollige onderwerpen. Alle kranten stonden er al bol mee.

  Typisch vdVorst en Beu.

 9. Curryworst

  Nog even Koeman en je bent er vanaf. Dan kun je aan de slag bij FC Barcelona.
  Het zit je heel hoog dat je oa. door Derksen terecht voor leugenaar wordt uitgemaakt omdat je bleef ontkennen dat je een clausule in je contract hebt om te stoppen als bondscoach zo gauw je een telefoontje krijgt vanuit Barcelona.

 10. Hermann Boring

  Koeman kon als speler anders ook behoorlijk uitdelen en nu lopen janken als een oud wijf.

 11. Nils Holgersson

  Laat die Derksen lekker wauwelen, bijna niemand neemt hem serieus.

 12. Tipo

  Hallo Samanta,

  Douw die club lekker in je moeders spaarpot. Dank.

 13. Maarten

  Een coach is overbodig, hij heeft totaal geen invloed op het spel.

 14. Ron

  Johan heeft helemaal gelijk. En Koeman moet niet zo zeuren maar dat zit in de aard van het beestje, zo is hij nu eenmaal. Misplaatst verontwaardigd en zeer aanmatigend richting kritieken in de media. Laat lekker gaan man!

 15. robb

  Koeman je hebt ergens gelijk maar janken en verontwaardigt zijn maakt het alleen maar erger ,negeer het .

 16. Tino

  Sprak de leugenaar

 17. Jordao

  Wat kunnen reactiegevers toch zeer slecht lezen. Koeman vindt kritiek helemaal niet erg, juist het negativisme stuit hem tegen de borst. Opbouwende kritiek is heel wat anders dan aftrappende kritiek waar die Derksen goed in is. Wat heeft die Derksen nou zelf gepresteerd , nooit verder gekomen dan Veendam. Hij kraakte ook van Gaal af vóór het WK 2014 en wat het team te zoeken had op het WK 2014 in Brazilië. En wat is nou janken?? Koeman mag toch wel er wat over zeggen of moet ie alleen maar de shit van Derksen en Co. slikken?. Koeman heeft gewoon een punt! Bovendien hij heeft zich toch gekwalificeerd , dat is al een geweldige prestatie op zich als je de jaren vóór Koeman Oranje zag spelen en 2 grote internationale toernooien mis gelopen. En toch blijven sommige lieden maar erover janken…Wat een zeurders en straks allemaal voorop lopen als Oranje hoog eindig.

 18. Dikke lul

  Jordao

  Nou, wat een geweldige prestatie met in de poule: Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland.
  Het is het enige dat hij ooit in zijn trainerscarrière heeft gepresteerd en zal presteren.

 19. robb

  Kritiek en negativisme lopen ongemerkt in elkaar over ,Koeman als professional moet daar mee leren leven het echte leven ,soms presteren mensen er beter door.

 20. Sabine

  Koeman is een held!

 21. Help

  Koeman kwam erg triest over. Willem van Hanegem heeft op voetbal gezeten dus die heeft recht van spreken, maar wij allemaal, het volk, bek houden.

  Ik vond Beau altijd wel ok maar hij is net als Tan, geen kritiek. Dat beetje kritiek liet hij komen van Derksen, Willem en de Volkskrant. Zich verschuilen achter kritiek van anderen is laf en eigenlijk wel klaar met zijn programma. Nikszeggend interview.

 22. Help

  Waarom zou Barca hem nemen als je slecht matig voetbal speelt? De enige wedstrijd die 90 min goed was was tegen Frankrijk.

 23. Dirk

  Afgezien van een Noord-Iers gelijkspelletje om de kwalificatie over de streep te trekken, heeft Koeman de afgelopen twee jaar zo’n beetje alles gewonnen. Frankrijk, Duitsland, Engeland: alle toplanden gingen eraf. En natuurlijk zit er dan wel eens een mindere pot tussen. Prima gedaan. En Derksen moet niet zo zeiken. Maar aan de andere kant: Koeman weet ook wie het zegt…

 24. Joost

  @Dirk
  Je refereert onder meer aan wedstrijdjes/oefenpotjes in het kader van de Nations League, ging nergens om.
  EK en WK zijn de enige 2 toernooien die tellen, dus we zullen zien volgend jaar tijdens EK.

 25. Dre

  Dat heeft hij even op een goede manier verteld, een top man

 26. Momo

  Het Nederlands Elftal is gewoon poep.

 27. Wouter v

  Koeman is een top trainer

 28. Help

  @ Dirk, lul je stom man haha. Koeman heeft 11x gewonnen. 9x niet gewonnen(5x gelijk, 4x gewonnen)
  Bijna alles gewonnen? 55% winst. Eerst de feiten bekijken voor je dingen roept.

  Leuk dat je wat grote teams noemt waar we van gewonnen hebben. Frankrijk ja, ook van verloren. England ja(in extra tijd) maar ook van verloren.
  Duitsland idd maar ook van verloren.
  Bij die 55% winst zitten echt wat C-landen die niks voorstellen. Roep niet zomaar wat.

 29. Help

  (5x gelijk en 4x verloren) moest dat zijn

 30. Snotaap

  Iemand die liever in Spanje zit …En poen zat heeft …maakt zich druk om Johan Derksen… ongelooflijk hoe dom kun je zijn…

 31. jos

  ZZ Top vind ie blijkbaar ook niks aan, maar Van Morrison wel ?? Derksen is een kakelend onbenul.

 32. Thomas

  Met een wereld verdediging met van Dijk, de Ligt in het veld, de Vrij en Ake op de bank, een middenveld met de Jong, Wijnaldum, Verbeek en een voorhoede met Memphis, Boadur, Stengs in het veld en met misschien wel het grootste talent Ihatharen achter de hand lijkt het mij niet zo moeilijk om coach te zijn.

 33. Max

  En maar weer negatief doen hier, wat een sneue reacties van zielige mopperende lieden

 34. Evelien

  Ronald Koeman is m.i. een fatsoenlijke, getalenteerde man en Derksen krijgt inderdaad al jaren een podium met z’n negatieve schofferende geblaat. 100% eens met Koeman. Weg met die nare betweters die stemming maken ten koste van velen. Maar ‘we’ gaan naar het EK! Lange neus at last!

 35. ErikS

  Derksen ziet er uit als een dakloze verslaafde

 36. FlyingLotus

  Wat een totaal oninteressante figuur is die koeman.

  Probeer je aandacht er maar eens bij te houden als hij zo langzaam spreekt.

 37. WEST

  Nou ik vind die Derksen een toffe peer! en verstand van muziek heeft hij ook!
  Draai graag de lp`s nog van zijn groep Cuby and the Blizzards, en zijn tv programma s met Jan de Hondt van de Maskers , the Shoes, en andere grootheden uit de beatperiode, zijn mooie documentaire`s

 38. Mem Visser (Bam Paaf)

  Ronald Koe Man doet zijn naam en zijn bakkes, eer aan.
  Dikke strontkerel. Ging hij ook niet vreemd t.o.v. Bartina 3?

  En een notoire leugenaar vooral. Niks geen clausule, neeee hoor.
  Hulde johan Derksen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.