Marieke Elsinga hoopt op hereniging Mattie en Wietze

Geplaatst op za 23 nov 2019 om 9:20

Marieke Elsinga mag nu dan wel een succesvol duo vormen met Mattie Valk in de ochtenduren van Qmusic, maar toch hoopt ze dat haar radiocollega ooit weer wordt herenigd met haar voorganger Wietze de Jager. Dat heeft ze gisteren gezegd in RTL Boulevard. Mattie en Wietze waren het succesvolste radioduo in tijden, totdat een ruzie tussen hen een enorme mediarel veroorzaakte en ze uit elkaar vielen. Na een lange zoektocht is er eindelijk een geschikte opvolger voor Wietze: Marieke.

Het vroegere duo Mattie & Wietze kwam gisteren ter sprake in RTL Boulevard, vanwege uitspraken die Edwin Evers heeft gedaan. “Mattie en Wietze waren echt een geduchte concurrent van ons. Misschien waren ze nog wel veel groter geworden, als ze waren blijven zitten met z’n tweeën“, zegt hij in een podcast.

Mattie en Wietze waren relatief onbekend toen ze bij elkaar werden gezet. “Q heeft dat wel heel slim gedaan. Ze hebben een waanzinnige marketing gedaan omtrent die twee, waardoor er veel aandacht voor dat programma was. Op een gegeven moment waren zij toch een beetje de jongens uit de bushokjes. Iedereen kende ze.

In 2017 vielen ze uit elkaar. “Ik heb het echt ontzettend dom gevonden dat dat uit elkaar gevallen is. Daar had iemand even de regie op moeten nemen.

Marieke

Marieke Elsinga is het daar helemaal mee eens. “Mattie en Wietze hadden bij elkaar moeten blijven, punt. Het is onwaarschijnlijk zonde. Het is ook slecht gegaan en slecht gemanaged. Als ik iets hoop is het dat die twee uiteindelijk weer met elkaar gaan praten. Dit had veel beter gemanaged moeten worden.”

Kan het ooit nog goed komen? Ze weet het niet. “ Het precieze verhaal weet ook ik zelfs niet. Elk verhaal heeft twee kanten. Ik ken de kant van Mattie, maar er is ook een kant van Wietze. Die twee hadden nooit uit elkaar moeten gaan, want anders waren ze nu de nummer één geweest. Punt.”

Nu heeft zij veel succes met Mattie. “Het gaat heel goed, maar die twee jongens hadden dat jongensboek moeten afschrijven, absoluut.”

Foto: RTL
13 Reacties op “Marieke Elsinga hoopt op hereniging Mattie en Wietze”


 1. Minder of Mirjam

  Dit is een publieke cry for help. Marieke is dus overduidelijk Mattie nu al zat en stuurt nu heel erg aan op een hereniging van Wietze met Mattie zodat zij een goed excuus heeft om bij Mattie weg te gaan.

 2. Sou

  M.a.w. ze wil een trio.

 3. pieter

  @sou, dank je wel. Nu heb ik dit de rest vd dag op min netvlies! :-)

 4. Curryworst

  Ik was al blij dat we van dat pratende paard Elsinga af waren.
  Maar kijk, de kerstdagen komen eraan dus ook de goede doelen en daar hebben we d’r weer. Als spreekbuis voor Cordaid geloof ik. In ieder geval, we mogen de portemonnee weer trekken voor iets in Afrikanistan.

 5. Bart

  Q-music en dan met name Mattie & Wietse hadden en hebben helemaal niets met radio te maken. Mattie snel terug naar een lokaal stationnetje en Marieke daar weg en gewoon bij RTL Boulevard. Wel op de plek van Luuk en niet als anchor.

 6. Ron

  Hereniging zit er echt niet meer in, daar is teveel voor gebeurd. Punt.

 7. Jut & Jul

  Wat een armoe is Boulevard geworden na het vertrek van Galjaard

 8. Ome Cor

  Mattie en wie? Blij dat ik daar nog nooit van gehoord heb.

 9. Bart

  @Ron Mensen kunnen gewoon iets goedmaken he.

 10. Snotaap

  Hopen mag altijd

 11. Bart

  @Jut & Jul Boulevard gaat in het nieuwe jaar op de schop. Het vertrek van Galjaard is het beste wat RTL is overkomen de afgelopen jaren.

 12. FlyingLotus

  Waarom denkt zij dat haar mening er toe doet?

 13. dennis

  Ik vind marieke een meeprater, ze moet zeggen wat rtl wil, meer niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.