Marieke Elsinga hoopt op hereniging Mattie en Wietze

Marieke Elsinga mag nu dan wel een succesvol duo vormen met Mattie Valk in de ochtenduren van Qmusic, maar toch hoopt ze dat haar radiocollega ooit weer wordt herenigd met haar voorganger Wietze de Jager. Dat heeft ze gisteren gezegd in RTL Boulevard. Mattie en Wietze waren het succesvolste radioduo in tijden, totdat een ruzie tussen hen een enorme mediarel veroorzaakte en ze uit elkaar vielen. Na een lange zoektocht is er eindelijk een geschikte opvolger voor Wietze: Marieke.

Het vroegere duo Mattie & Wietze kwam gisteren ter sprake in RTL Boulevard, vanwege uitspraken die Edwin Evers heeft gedaan. “Mattie en Wietze waren echt een geduchte concurrent van ons. Misschien waren ze nog wel veel groter geworden, als ze waren blijven zitten met z’n tweeën“, zegt hij in een podcast.

Mattie en Wietze waren relatief onbekend toen ze bij elkaar werden gezet. “Q heeft dat wel heel slim gedaan. Ze hebben een waanzinnige marketing gedaan omtrent die twee, waardoor er veel aandacht voor dat programma was. Op een gegeven moment waren zij toch een beetje de jongens uit de bushokjes. Iedereen kende ze.

In 2017 vielen ze uit elkaar. “Ik heb het echt ontzettend dom gevonden dat dat uit elkaar gevallen is. Daar had iemand even de regie op moeten nemen.

Marieke

Marieke Elsinga is het daar helemaal mee eens. “Mattie en Wietze hadden bij elkaar moeten blijven, punt. Het is onwaarschijnlijk zonde. Het is ook slecht gegaan en slecht gemanaged. Als ik iets hoop is het dat die twee uiteindelijk weer met elkaar gaan praten. Dit had veel beter gemanaged moeten worden.”

Kan het ooit nog goed komen? Ze weet het niet. “ Het precieze verhaal weet ook ik zelfs niet. Elk verhaal heeft twee kanten. Ik ken de kant van Mattie, maar er is ook een kant van Wietze. Die twee hadden nooit uit elkaar moeten gaan, want anders waren ze nu de nummer één geweest. Punt.”

Nu heeft zij veel succes met Mattie. “Het gaat heel goed, maar die twee jongens hadden dat jongensboek moeten afschrijven, absoluut.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen