Lingo komt met vijf BN’er-specials, maar niet op SBS 6

Geplaatst op vr 29 nov 2019 om 11:15

Lingo gaat vijf afleveringen met bekende Nederlanders maken, maar die worden niet uitgezonden op SBS 6. Ze zullen alleen te zien zijn op KIJK.nl, waarmee Talpa Network hoopt meer kijkers naar zijn online platform te trekken. “In Vrienden van Lingo gaan in iedere aflevering twee bekende duo’s de ‘woordenstrijd’ met elkaar aan. Zo zien we onder andere de gebroeders Knol het opnemen tegen de Gierige Gasten“, laat een woordvoerder van het mediabedrijf weten.

Het is vooral het B-garnituur dat Lingo heeft weten te strikken voor deze specials. De bekendste Nederlanders die meedoen zijn Dennis Weening en Igmar Felicia. Een volledig overzicht:

 • 6-12: Qucee en Donnie tegen Bizzey en Ashafar
 • 13-12: Rijk Hofman en Robbert Rodenburg tegen Dennis Weening en Justin Verkijk
 • 20-12: Enzo en Milan Knol tegen Joost en Martijn van de Gierige Gasten
 • 27-12: Michella Kox en Marije Zuurveld tegen René Watzema en Igmar Felicia
 • 3-01: Thijs Meeuwsen en Joep ten Hove van Frits tegen Jasper en Stijn van Streetlab

Vrienden van Lingo is vanaf 6 december elke vrijdag om 16.00 uur te zien op KIJK.nl.

Foto: SBS
23 Reacties op “Lingo komt met vijf BN’er-specials, maar niet op SBS 6”


 1. Sip

  Ik snap niet wat mensen met die Knol hebben.

 2. Sip

  Dit was nu net eens een programma zonder BNN-erg. Zonde

 3. "VeronicaDoet@?...Beter!;"

  Wist niet eens dat die lui bestonden

 4. HalloJumbo

  Nooit van gehoord.

 5. Ron

  De eerste babysteps voor Talpa om exclusieve content aan te bieden op hun platform. Iets wat RTL met Videoland al jaren doet…

 6. Zo ist, en niet anders.

  BN-ers….ik weet niet wie dit zijn hoor.
  Maar ja, die mensen die er nu staan ken ik ook niet…hahaha.

 7. Remco

  man man, wat een nieuws.

 8. Hans

  Alleen over Dennis Weening en die figuur Knol heb ik weleens iets gehoord. De rest zegt me totaal niks. Totaal geen behoefte aan geen van allen. Dus Kijk niet.

 9. q8

  gisteravond voor t eerst gekeken naar lingo met jan Versteegh,
  echt leuk om te zien,
  met allemaal gewoon ONBEKENDE Nederlanders,
  leuke kandidaten ,en jan doet t prima ,lekker gewoon,
  geen poeha,
  een genot om naar te kijken
  maar dit met BN’ers, niks voor mij,

 10. Den Draaiert Joost.

  Gelukkig maar, want het succes van Lingo is juist dat er geen bekende Nederlanders meedoen

 11. Magnus Dickendorfer

  Wie zijn deze mensen?

 12. Bianca

  Jezus Christus, ik dacht veel namen te kennen, maar wat ik hierboven allemaal lees…

 13. Bart

  En daar gaan we weer. En het dan ook nog hebben over bekende Nederlanders terwijl er 7 van de 10 helemaal niet bekend zijn. Hoeft ook niet want ze kunnen niets. Populair onder de jeugd op de basisschool maar verder niet. Die gaan echt geen Lingo kijken op KIJK. Vraag me af of er überhaupt wel eens iemand kijkt naar KIJK. Het wordt tijd dat die verheerlijking op houd. Stoppen met doen alsof een paar gasten op YouTube en rappertjes van de grote talenten zijn die de toekomst hebben. Het is helemaal niets. Geen aandacht aan schenken en het het zal uitgaan als een nachtkaarsje.

 14. JobF

  B garnituur? Kijk.nl is een online platform waar ze vooral jongeren mee willen trekken. Dus logisch dat ze bekende Youtubers uitnodigen. Wie gaat er nou Wendy van dijk vs gordon kijken? Deze mensen gaan dit waarschijnlijk vol promoten op hun social media’s en dat trekt echt wel meer jonge kijkers.

 15. Lucy Banaan (wereldster)

  De zgn. BN’ers zijn onbekend. Hier zal dus niemand naar kijken, want BN’er-specials vereisen deelname van BN’ers. Ik begrijp dan ook totaal niet waarom ik als wereldster niet benaderd ben. Ik ben de grootste ster van NL en wereldwijd geniet ik immense bekendheid. Niemand is zo groot als ik, zoals iedereen zal beamen. Dat komt o.a. door mijn enorme talent.
  Ik ben bereid om alsnog mee te doen aan deze specials, om zo KIJK.nl een impuls te geven. Mijn tarief is drie miljoen euro per aflevering.

 16. Mark

  Als ik Talpa was zou ik alles alsnog op de buis gooien. Is toch zonde voor alleen online. Zal nog wel ergens een weekje vrij zijn in de kerstvakantie, of misschien de eerste week van januari 2020. Zend het anders van maandag 6 januari 2020 t/m zaterdag 11 januari 2020 om 18:00 uur uit. Is toch een gat als Utopia is gestopt… En die zesde aflevering op een zaterdag is ook leuk, kan best 500.000 halen.

 17. zoe

  Hoef ik niet te zien.

 18. KIJK

  kijk? dat is toch het hospice voor bewegend beeld?

 19. Nils Holgersson

  Nog een reden om niet naar KIJK.nl te kijken

 20. nl

  Noemen ze b garnituur, ken er twee, weening en knol. De rest is geneens b garnituur. Valt onder Nederlanderskunnen meedoen aan gewoon lingo, of zouden ze niet door de selectieronde komen.

 21. Pennenlikker

  Vloggers verzieken echt alles

  -kinderen dmv sluikreclame
  – het ESF
  – reclames op teeve
  – marketing wereld
  – het internet
  En nu ook televisie

  Tegen de vloggers wil ik zeggen: nou het is gelukt hoor, je bent beroemd!!! Gefeliciteerd je bent nu officieel “beter” als de rest van het normale, werkende volk (en nee, vloggen is niet (hard) werken).

  Donder
  Gewoon
  Op
  Alsjeblieft!

 22. Bart

  Wat is die Jan Versteeg slechtttttt, met zijn eentonig gebrabbel ongelooflijk wat een flut nitwit

 23. Bart

  @Bart Ik vind dat Jan het spel Lingo eigenlijk boven verwachting goed. Wel is het misschien een beetje te soft voor hem. Had hem liever in een Deal or no deal achtig format gezien of in de Cash en Carlo variant van Prijzenslag.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.