‘Peter van der Vorst verkwanselt 2 miljoen euro’

Geplaatst op do 28 nov 2019 om 15:30

Als Peter van der Vorst er werkelijk voor kiest om te stoppen met verleidings-tv en het reeds opgenomen nieuwe seizoen van Temptation Island níet op de buis te brengen, dan verkwanselt hij daarmee twee miljoen euro. Dat zegt voormalig RTL 4-baas Bert van der Veer op NPO Radio 1. Bert denkt dat Peter niet zo ver gaat. “Er is een serie van Temptation Island in de ijskast gezet, waarvan ik de waarde op 2 miljoen euro schat. Daar mag je toch ook wel een beetje rekening mee houden?

Hier zijn ze in Luxemburg niet blij mee, schat Bert. “Ik denk niet dat ik deze beslissing had genomen. Een van de keiharde consequenties – maar ik ben destijds bij de commerciële televisie opgevoed door Luxemburgers – is dat het gewoon heel veel geld kost om zo’n programma in de ijskast te stoppen en misschien nooit meer uit te zenden.

Peter overdrijft wel heel erg over wat er is voorgevallen achter de schermen bij De Villa. “Heb je Peter gezien in RTL Nieuws? Het was werkelijk alsof er iets heel ernstigs aan de gang was in Hilversum.

Is het dan geen goede zaak dat Peter een onderzoek heeft ingesteld naar de manier waarop verleidings-tv wordt opgenomen? “Natuurlijk moet er onderzoek gedaan worden; dat is een duidelijke zaak. Ik denk dat we met z’n allen zullen smullen als het onderzoek gepubliceerd wordt, want er is in dat genre natuurlijk veel meer aan de gang en al jaren.

Tot slot: is het Peter aan te rekenen dat hij niet naar De Villa heeft gekeken voordat het op de buis kwam? “Welnee, ik heb er een tijd gezeten en we keken nooit een programma voordat het werd uitgezonden. We waren hoogstens bij een opname aanwezig. Het is ook geen doen: de output die drie RTL-zenders hebben, dan moet je drie mensen aannemen om al die programma’s te bekijken.”

Foto: RTL
19 Reacties op “‘Peter van der Vorst verkwanselt 2 miljoen euro’”


 1. Peter vd Vorst - leugenaar

  De grootste hypocriet van Nederland gaat gewoon door met zijn pulp-TV

 2. Sophie

  “Het was werkelijk alsof er iets heel ernstigs aan de gang was in Hilversum.”

  Er werd een vrouw aangerand voorzien van lollige voice-over teksten. Lijkt mij vrij ernstig.

 3. Bart M.

  De eventueel te verkwanselen 2 miljoen is i.i.g. geen belastinggeld.

 4. Ron

  Ach het is voor de bühne. Never nooit dat hij al een gedraaid seizoen van Temptation Island verkwanseld. Wel denk ik dat er misschien wat veranderingen zullen plaatsvinden aan het format in de toekomst.

 5. Oppersmurf

  Wat een gluiperd is die gast … yak!

 6. Televisieman

  Bert vd Veer was ook een lapzwans als tv directeur. De sneue man die de Amerikaanse harde porno versie van Big Brother op tv bracht bij “zijn” Veronica. Next!

 7. aldus

  Lezen is toch lastig voor mensen. PvdV wil eerst weten of er bij die opnamen geen zaken gebeurd zijn die niet kunnen. Als dat niet het geval is, wordt het gewoon uitgezonden.

 8. Mark

  John de Mol wil de gehele opgenomen reeks wel voor een prikkie overnemen. Of iig voor de helft dan…

 9. potmeter

  RTL motto liegen,bedriegen en manupileren,
  een asociale tv zender.

 10. John de Mol - Narcist

  SBS motto liegen,bedriegen en manipuleren,
  een asociale tv zender.

 11. Eric

  Lekker laten verkwanselen. Hup de kliko in met deze RTL bagger. TV formats die niets toevoegen.

 12. Bart

  Bert van de Veer vindt het wel jammer natuurlijk want die houd wel van die genre. Ligt ie natuurlijk lekker met alleen een badjas aan en een pijpje in de mond te kijken.

  Dan maar geld over de balk maar het beste wat Peter kan doen is helemaal stoppen met zowel binnen als buitenlandse versies van Love Island, Temptation Island en The Villa.

 13. Hans

  Het is absoluut niet mijn gerne, het is verschrikkelijke tv.
  De massa kan alleen wel willen dat al die reality programma’s moeten stoppen, maar dat is onrealistisch en naïef. Zeker de programma’s die al geproduceerd zijn. Het is goedkoop om te produceren en je krijgt er prikkelende tv van. Dat laat de tv industrie gewoon niet liggen. Het is makkelijk geld verdienen.

 14. Hans

  @Bart
  Ik kan me wel voorstellen dat je inderdaad niet zo’n leuk leven heb. Dat was ook al wel te ziien aan je negatieve en vaak niet al re snuggere commentaren hier.
  Het is wel jammer dat je zo over je leven denkt.
  Het is gewoon een kwestie van scholing en kansen pakken.
  Ik denk dat je die dingen van huis uit niet hebt meegekregen.
  Eigenlijk ben je dus een soort kind van de rekening.

  Veel sterkte toegewenst.

 15. Sean

  Wacht, wordt die meuk niet samen met een Vlaamse omroep gemaakt? Ik geloof nooit dat die ieder twee miljoen euro betalen! Vier miljoen voor Temptation Island geloof ik gewoon niet!

 16. TV Criticus

  John de Mol Narcist, je hebt volkomen gelijk, die vent is ”gewetenloos” laten we ons maar niet druk maken, dir ras sterft vanzelf uit. John is al eerder goed op z’n bek gevallen! Wat dacht je van Jack Spijkerman en Talpa tv, daar werd totaal niet naar gekeken! En dat gaat met die SBS shit ook gebeuren!

 17. Bart

  @Hans Wat knap dat jij dat allemaal weet over mij. Ik heb een hartstikke leuk leven. Hoef niet anderen de maat te nemen of onder allerlei verschillende namen hier dingen te roepen. Lezen kun je niet want volgens mij zijn we het wel eens over dit soort van televisie. Het is goedkoop om te maken dus daarom moet je het maken? Wat een onzin! Je gaat toch bij de televisie werken omdat je iets goeds of iets moois wil maken? Of om iets te maken waar heel veel mensen ineens naar gaan kijken. Dit is best vermakelijke tv dat zal ik niet ontkennen maar als je een beetje liefde hebt voor het maken dan moet je dit niet willen maken of uitzenden. Die keuze moet RTL nu maken.

 18. Henk

  Ik wil later graag mystery shopper worden.

 19. AdJ

  Angela de jong heeft gelijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.