‘Peter van der Vorst verkwanselt 2 miljoen euro’

Als Peter van der Vorst er werkelijk voor kiest om te stoppen met verleidings-tv en het reeds opgenomen nieuwe seizoen van Temptation Island níet op de buis te brengen, dan verkwanselt hij daarmee twee miljoen euro. Dat zegt voormalig RTL 4-baas Bert van der Veer op NPO Radio 1. Bert denkt dat Peter niet zo ver gaat. “Er is een serie van Temptation Island in de ijskast gezet, waarvan ik de waarde op 2 miljoen euro schat. Daar mag je toch ook wel een beetje rekening mee houden?

Hier zijn ze in Luxemburg niet blij mee, schat Bert. “Ik denk niet dat ik deze beslissing had genomen. Een van de keiharde consequenties – maar ik ben destijds bij de commerciële televisie opgevoed door Luxemburgers – is dat het gewoon heel veel geld kost om zo’n programma in de ijskast te stoppen en misschien nooit meer uit te zenden.

Peter overdrijft wel heel erg over wat er is voorgevallen achter de schermen bij De Villa. “Heb je Peter gezien in RTL Nieuws? Het was werkelijk alsof er iets heel ernstigs aan de gang was in Hilversum.

Is het dan geen goede zaak dat Peter een onderzoek heeft ingesteld naar de manier waarop verleidings-tv wordt opgenomen? “Natuurlijk moet er onderzoek gedaan worden; dat is een duidelijke zaak. Ik denk dat we met z’n allen zullen smullen als het onderzoek gepubliceerd wordt, want er is in dat genre natuurlijk veel meer aan de gang en al jaren.

Tot slot: is het Peter aan te rekenen dat hij niet naar De Villa heeft gekeken voordat het op de buis kwam? “Welnee, ik heb er een tijd gezeten en we keken nooit een programma voordat het werd uitgezonden. We waren hoogstens bij een opname aanwezig. Het is ook geen doen: de output die drie RTL-zenders hebben, dan moet je drie mensen aannemen om al die programma’s te bekijken.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen