Angela de Jong en Thierry Baudet als duo in NPO-show

AD-heldin Angela de Jong en Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet hebben ermee ingestemd om samen een gastenduo te vormen in de nieuwe talkshow Mensen met M, een soort Linda’s Zomerweek maar dan in de week van kerst en met Margriet van der Linden als host. Net als Linda jarenlang deed zal Margriet een week lang elke avond twee andere BN’er-duo’s ontvangen. “Op een mooie locatie gaan de gasten in duo’s uitgebreid in gesprek met Margriet en met elkaar.

Angela en Thierry zijn niet zomaar uitgekozen. “Thierry moest na de monsterzege bij de laatste verkiezingen ook de eerste barsten in zijn partij incasseren en Angela is de veelgelezen en gevreesde tv-recensent die met haar columns ook dit jaar weer veel opzien baarde.

Het eerste duo van Mensen met M bestaat uit vice-premier Carola Schouten en fotograaf Erwin Olaf. Zij stond door de acties van de boeren in het middelpunt van de belangstelling en hij werd dit jaar op zijn zestigste verjaardag geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Verder zijn actrice Halina Reijn en advocaat Inez Weski aan elkaar gekoppeld. De een speelde in een film, de ander legde dit jaar de verdediging neer van Ridouan T., het voortvluchtige kopstuk van de ‘mocro-maffia’.

Tot slot gaat singer-songwriter Duncan Laurence, die na de winst van het Eurovisie Songfestival bezig is om Europa te veroveren, in gesprek met Laura H., het kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Haar verhaal hield heel Nederland in zijn greep en zij probeert dit jaar haar leven weer op de rails te krijgen.

Margriet van der Linden: “In mijn dagelijkse talkshow M bespreek ik met veel plezier het nieuws van de dag met verschillende gasten. Ik verheug me erop om nu in gesprek te kunnen gaan met mensen die 2019 gezicht gaven. De periode rond kerst en oud en nieuw is voor de meeste mensen een tijd waarin we elkaar opzoeken en het jaar met elkaar doornemen. In Mensen met M doe ik dat ook. Stikstofcrisis, Eurovisie Songfestival, verkiezingen, showbizzrellen, liquidaties, Syriëgangers, maar hoe verhoudt het persoonlijke zich tot deze grote en kleine gebeurtenissen in ons land en de rest van de wereld?

Mensen met M is van maandag 23 december tot en met donderdag 26 december te zien op de late avond van NPO 1.

Foto: AD, NPOS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen