Ook Café Hendriks & Genee legt kijkcijferlat laag

Het is bij Talpa Network in de mode om de kijkcijferlat zo laag mogelijk te leggen. Nadat Linda de Mol al inzette op minstens 200.000 kijkers voor haar Net5-talkshow Ladies Night, komt Wilfred Genee nu met dezelfde kijkcijferverwachting voor het tweede seizoen van Café Hendriks & Genee, dat vanavond in première gaat op Veronica. “Als ik naar de sterk wisselende cijfers van Beau kijk, dan zeg ik: tussen 200.000 en 300.000 zou mooi zijn“, zegt de presentator in het AD.

Café Hendriks & Genee verhuist dit seizoen van zondagavond 22.00 uur naar zondagavond 22.30 uur. “Tien uur vind ik zelf iets beter, maar straks worden alle talkshows om half elf geprogrammeerd, dus dan zit je in een goed ritme. We zitten na Lubach. Studio Voetbal begint vijf over half elf, maar dat had vorige week 550.000 en zondag 631.000 kijkers…“, aldus Genee.

Op zo’n tijdstip liggen de kijkcijferverwachtingen nou eenmaal wat lager, vult collega Hélène Hendriks aan. “Veronica heeft een specifieke doelgroep. Je moet ons echt vinden.”

Maar kijkers zullen ook moeten wennen, zegt ze. Hendriks sprak erover met Carlo Boszhard, die erop wees dat Life & Cooking ook niet direct stond. “Hij zei: ‘Bij aflevering acht, negen hoorde je al andere geluiden: wat is dit een leuke chaos in die keuken.’ Ik hoop dat wij ook de tijd en ruimte krijgen.

Café Hendriks & Genee, met daarin Britt Dekker en Klaas Dijkhoff, kunt u om 22.30 uur bekijken op Veronica.

Foto: Wessel de Groot, Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen