Johan Derksen: ‘John stuurt al die wijven van 50 weg’

Johan Derksen kijkt lacherig aan tegen de ontslagen die zijn gevallen bij Hart van Nederland, het nieuwsprogramma van SBS 6. Dat liet hij vrijdagavond blijken in de uitzending van Veronica Inside. De twee Hart-sterren Gallyon van Vessem en Selma van Dijk moeten het veld ruimen omdat ze 50 zijn en te veel de uitstraling van een huismoeder hebben. Tegelijkertijd mag Johan Derksen met zijn 70 jaar wel blijven zitten, constateerde hij zelf. “En dat als een vieze oude man“, grapte hij.

Derksen noemde zichzelf zo, omdat Hélène Hendriks voor het eerst aan tafel zat. Hij heeft haar jarenlang vrij seksistisch behandeld tijdens crosstalks in het programma. Daar werd een compilatie van uitgezonden.

De voetbalkenner: “Ik denk dat een hoop mensen, als ik het nu zo terugzie, wel een beetje vrouwonvriendelijk vinden, maar zo was het niet bedoeld. We doen gewoon wat we doen, maar ik zie nooit iets terug van dat soort dingen en nu zie ik het terug en denk ik: het is wel op het randje.”

Wilfred Genee: “Je bent eigenlijk een vieze oude man denk je opeens?

Derksen: “Ja. Een beetje een smeerkees ja. Maar John stuurt al die wijven van 50 weg, maar kerels van 70 mogen blijven.”

Genee: “Ja, dat is wel waar. Het was wel een beetje sneu van de week met die Selma van Dijk, toch?

Derksen: “Ja, maar ze maken er ook wel een drama van, hoor. Je wordt in dit wereldje wel een keer vervangen, hè. Maar je wordt niet vervangen omdat je een kijkcijferkanon bent, hoor.”

Het bewuste fragment ziet u onderstaand:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen