NRC bezorgt Albert Heijn mediarel over ondergoedfoto’s

Albert Heijn wordt flink in het hemd gezet door het NRC Handelsblad. De krant onthult dat het personeel van een filiaal in Nijmegen er min of meer toe gedwongen werd om zichzelf in ondergoed te laten fotograferen. Die foto moesten zij delen via een app, om de juiste maat voor de nieuwe bedrijfskleding te bepalen. Het klinkt als een slechte aflevering van Black Mirror, maar het is toch echt gebeurd. Het heeft maandagavond geleid tot een storm op social media, waarna AH zijn drol weer introk.

De Autoriteit Persoonsgegevens vindt het echt krankzinnig: “Bizar. Albert Heijn heeft helemaal geen grondslag om zijn werknemers dit op te leggen.

De 17-jarige vakkenvuller Jochem in de krant: “Mijn moeder dacht dat het een grap was. Maar de manager vertelde ons dat we niet meer in de winkel kunnen staan als we het niet doen, omdat we dan niet de juiste bedrijfskleding hebben.

Eerst verdedigde AH de app nog in het NRC. “We willen dat niemand in te grote, of te kleine kleding loopt.

Daarna barstte een storm los op de socials. “Druk dagje voor de persvoorlichting/woordvoering morgen, vermoed ik zo“, voorspelde Luuk Ikink al.

En RTL Z-bekendheid Hella Hueck: “Wat een f*** up dit van Albert Heijn. Ik dacht even dat het een 1 april was.

Het nieuws verspreidde zich al snel naar de grote media als NOS en RTL. Nu trekt AH zijn drol weer in. De proef met de app is met onmiddellijke ingang gestopt. “Het spijt ons dat er verwarring is ontstaan.

Wat een slecht PR-management, vindt Lars Duursma, oprichter van Debatrix. “Dat is het enige waar AH zich in haar reactie voor verontschuldigt: dat er verwarring is ontstaan. En zelfs daar neemt het bedrijf geen verantwoordelijkheid voor. Het spijt AH immers niet dat ze deze verwarring hebben gecreëerd. Nee, deze ‘is ontstaan’.

Het NRC-artikel ‘Werknemers Albert Heijn moeten uit de kleren voor nieuwe kleding’ leest u hier.

Foto: Albert Heijn

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen