NRC bezorgt Albert Heijn mediarel over ondergoedfoto’s

Geplaatst op di 26 nov 2019 om 8:25

Albert Heijn wordt flink in het hemd gezet door het NRC Handelsblad. De krant onthult dat het personeel van een filiaal in Nijmegen er min of meer toe gedwongen werd om zichzelf in ondergoed te laten fotograferen. Die foto moesten zij delen via een app, om de juiste maat voor de nieuwe bedrijfskleding te bepalen. Het klinkt als een slechte aflevering van Black Mirror, maar het is toch echt gebeurd. Het heeft maandagavond geleid tot een storm op social media, waarna AH zijn drol weer introk.

De Autoriteit Persoonsgegevens vindt het echt krankzinnig: “Bizar. Albert Heijn heeft helemaal geen grondslag om zijn werknemers dit op te leggen.

De 17-jarige vakkenvuller Jochem in de krant: “Mijn moeder dacht dat het een grap was. Maar de manager vertelde ons dat we niet meer in de winkel kunnen staan als we het niet doen, omdat we dan niet de juiste bedrijfskleding hebben.

Eerst verdedigde AH de app nog in het NRC. “We willen dat niemand in te grote, of te kleine kleding loopt.

Daarna barstte een storm los op de socials. “Druk dagje voor de persvoorlichting/woordvoering morgen, vermoed ik zo“, voorspelde Luuk Ikink al.

En RTL Z-bekendheid Hella Hueck: “Wat een f*** up dit van Albert Heijn. Ik dacht even dat het een 1 april was.

Het nieuws verspreidde zich al snel naar de grote media als NOS en RTL. Nu trekt AH zijn drol weer in. De proef met de app is met onmiddellijke ingang gestopt. “Het spijt ons dat er verwarring is ontstaan.

Wat een slecht PR-management, vindt Lars Duursma, oprichter van Debatrix. “Dat is het enige waar AH zich in haar reactie voor verontschuldigt: dat er verwarring is ontstaan. En zelfs daar neemt het bedrijf geen verantwoordelijkheid voor. Het spijt AH immers niet dat ze deze verwarring hebben gecreëerd. Nee, deze ‘is ontstaan’.

Het NRC-artikel ‘Werknemers Albert Heijn moeten uit de kleren voor nieuwe kleding’ leest u hier.

Foto: Albert Heijn
23 Reacties op “NRC bezorgt Albert Heijn mediarel over ondergoedfoto’s”


 1. Curryworst

  Albert Heijn let op de kleintjes.

 2. Tvkijker

  Ik snap hiervan de nieuwswaarde niet op Mediacourant, maar goed ik kan het mishebben….

 3. Bart M.

  Dit valt in de categorie typisch Nederlandse journalistiek: Hoe maak ik van een mug een olifant.

 4. Henry

  Bij AH snappen ze nog niet dat letterlijk álle apps te hacken zijn. Net als die domme drol Bart M. hierboven.

 5. Misutoria

  De maker van die app zal wel een soort Job Goschalk zijn geweest die jongens bijna naakt geposeerd op de foto wilde hebben.

 6. Henk

  Het is een schandaal van de eerste orde, dat je je personeel als vee half naakt op de foto wil nemen. Dan zijn je normen en waarden zoek en is er iets grondigs mis in je organisatie. Dan zie je je personeel als jouw bezit waar je mee mag doen wat jij wilt.

 7. Hallo zeg

  Ach de normen waren daar jaren geleden al mis

 8. Dennis

  Het einde van Neerlands grootste supermarkt keten is nabij!

 9. Ronald

  Wat een afgang voor AH.
  Moet het personeel ook in de winkels in ondergoed gaan ? Haha 🤣

 10. Maria

  Hopelijk blijft het hier niet bij en graaft NRC wat verder. Dit gaat om een groot project.

 11. Johan D.

  Ik draag graag stringetjes, mag dat ook?

 12. Suzy Wang

  wat dacht je van de jumbo? Die meiden worden ook uit gebuit. Ze zitten met stres op hun gezicht achter de kassa. Je zal maar 4e in de rij zijn.

 13. Joep

  Hoe kun je aflezen aan een foto, wat voor maat iemand heeft. Iemand repte hierover job goschalk. Dit is precies wat er aan de hand is. Meteen ontslaan die gek. Geen idee of het vrouw of een man is. In iedergeval is het een viespeuk.

 14. Kevin Frikandel

  Ik meen dat dit volgens het hoofdkantoor “vrijwillig” was, echter is die winkelmanager gewoon een k lootzak en perverseling van de eerste orde omdat hij beweert “dat het moet”; ontslaan die vent (of vrouw) en in de cel gooien voor “grooming”. Eens kijken of hij dan nog zo populair is op de binnenplaats van het gevang als ze er achterkomen wat er gebeurd is….

 15. Stonald

  Verwarring noemen ze dat. Het is altijd slim om je stommiteit ietwat af te zwakken, maar als je het te veel afzwakt, zoals hier, dan komt het als een boemerang terug en veroorzaak je alleen nog maar weer ‘verwarring’. Bravo, AH!

 16. Mark

  Allemaal gore pedo’s die dit bedacht hebben. Heeft Job G. soms een nieuwe functie gekregen. Hoewel: die deed het tenminste nog bij meerderjarigen, zodat hem niks te verwijten zou zijn.

 17. Kevin Frikandel

  Door dit gedoe wil ik niet meer bij de AlbertHeijn boodschappen doen, maar ik heb ook een hekel aan de Jumbo.

  Echter support ik geen pedofielen, mensen die druk zetten voor pikante foto’s of kinderlokkers, dus ik moet nu wel naar de Jumbo…

  Albertheijn; f u c k o f f!

 18. Rocco

  Wat een overdreven reacties.
  Al die vakkenvullers en cassieres lopen toch in hun zwembroekje over het strand?
  En een foto in je onderbroek die hoogstwaarschijnlijk automatisch verwerkt wordt zonder dat een persoon het ziet is dan een probleem?

 19. HARRY PIEKEMA

  Ik moest eerst ook in mijn sloggyslip reclame maken voor de ah maar dat kon ik de kijkers niet aandoen

 20. Kevin Frikandel

  Ja rocco dat is een probleem, omdat het namelijk NIET WETTELIJK GEGROND is. Maar ik vermoed dat iemand zoals jou, die zo’n bijna pedo actie als deze goed praat, wel vaker lak heeft aan het wetboek; hier hoef je toch niet lang over na te denken om in te zien dat het echt verkeerd is?

 21. College

  Rocco, loop niet zo met je domheid te koop!

 22. Nils Holgersson

  Het spijt ze niet dat ze iets krankzinnig slechts hebben bedacht, maar dat er ophef is.

  Geef gewoon toe dat je een grote fout hebt gemaakt, dat je hebt geleerd dat er voortaan beter nagedacht moet worden of zoiets wel kan, en dat de foto’s die al zijn aangeleverd worden gewist en dat deze mensen een grote bos bloemen krijgen.

 23. Grace321

  Belachelijk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.