Net5-baas baalt: kalende vrouw in beeld bij Ladies Night

Jildou van der Bijl, de creatief directeur van Net5, vindt het heel vervelend dat er bij de tweede aflevering van Ladies Night een kalende vrouw in beeld kwam. Dat vertelt ze in de roemruchte Podcast over Media. Van der Bijl voelt zich er schuldig over. Ze vindt het naar voor de mevrouw. “We hadden in de tweede aflevering, en dat vond ik echt heel gênant, een publieksshot en toen zag je een vrouw met op de bovenkant van haar hoofd een kale plek. Ik vind dat dat bij ons nooit mag gebeuren.”

Waarom vindt ze het zo vervelend? “Ik wil dat iedere vrouw die daar op de tribune zit en denkt: ik heb een feestje gehad, ik ben naar iets geweldigs geweest, ik heb een leuke avond gehad, ik heb een goody bag gekregen en ik ga thuis op de bank met trots zitten kijken. Dan wil ik niet dat zij denkt: wat erg, zo ben ik op televisie!

Mogelijk zit de mevrouw er niet eens mee en wordt ze nu een onzekerheid aangepraat door Van der Bijl. “Er zijn nou eenmaal dingen waarvan ik denk dat vrouwen daar soms meer op letten dan mannen“, legt ze uit.

Op de kalende vrouw na ziet Ladies Night er helemaal geweldig uit, aldus Van der Bijl. “Wij hebben wel gekeken dat het niet alleen intelligent moet zijn en inhoudelijk goed moet zijn, maar ook dat het er heel lekker uit moet zien. We willen dat iedereen die daar komt denkt: o ja, als ik daar zit, dan ben ik goed uitgelicht. En niet dat je denkt: ik heb helemaal geen zin om daar te zitten, want daar staat altijd zo’n vreselijk hard licht op m’n hoofd. We hebben daardoor een soort Beyoncé-filters: speciale camerafilters waardoor iedereen er heel knap uitziet.”

Een Beyoncé-filter? “Volgens mij heeft niemand dat in Nederland, nee, maar we hebben net zo lang gevraagd en gezegd dat we het nog niet goed vinden, totdat een regisseur zei: ‘Ik ken iemand met Beyoncé-filters.’ Ik weet niet precies hoe het zit, want ik ben niet zo technisch, maar ik weet wel dat het zorgt voor heel goed licht en dat iedereen denkt: zo wil ik wel op televisie.”

Ladies Night is elke woensdagavond te zien op Net5.

De Podcast over Media van Alexander Klöpping kunt u hier beluisteren.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen