Net5-baas baalt: kalende vrouw in beeld bij Ladies Night

Geplaatst op vr 08 nov 2019 om 12:45

Jildou van der Bijl, de creatief directeur van Net5, vindt het heel vervelend dat er bij de tweede aflevering van Ladies Night een kalende vrouw in beeld kwam. Dat vertelt ze in de roemruchte Podcast over Media. Van der Bijl voelt zich er schuldig over. Ze vindt het naar voor de mevrouw. “We hadden in de tweede aflevering, en dat vond ik echt heel gênant, een publieksshot en toen zag je een vrouw met op de bovenkant van haar hoofd een kale plek. Ik vind dat dat bij ons nooit mag gebeuren.”

Waarom vindt ze het zo vervelend? “Ik wil dat iedere vrouw die daar op de tribune zit en denkt: ik heb een feestje gehad, ik ben naar iets geweldigs geweest, ik heb een leuke avond gehad, ik heb een goody bag gekregen en ik ga thuis op de bank met trots zitten kijken. Dan wil ik niet dat zij denkt: wat erg, zo ben ik op televisie!

Mogelijk zit de mevrouw er niet eens mee en wordt ze nu een onzekerheid aangepraat door Van der Bijl. “Er zijn nou eenmaal dingen waarvan ik denk dat vrouwen daar soms meer op letten dan mannen“, legt ze uit.

Op de kalende vrouw na ziet Ladies Night er helemaal geweldig uit, aldus Van der Bijl. “Wij hebben wel gekeken dat het niet alleen intelligent moet zijn en inhoudelijk goed moet zijn, maar ook dat het er heel lekker uit moet zien. We willen dat iedereen die daar komt denkt: o ja, als ik daar zit, dan ben ik goed uitgelicht. En niet dat je denkt: ik heb helemaal geen zin om daar te zitten, want daar staat altijd zo’n vreselijk hard licht op m’n hoofd. We hebben daardoor een soort Beyoncé-filters: speciale camerafilters waardoor iedereen er heel knap uitziet.”

Een Beyoncé-filter? “Volgens mij heeft niemand dat in Nederland, nee, maar we hebben net zo lang gevraagd en gezegd dat we het nog niet goed vinden, totdat een regisseur zei: ‘Ik ken iemand met Beyoncé-filters.’ Ik weet niet precies hoe het zit, want ik ben niet zo technisch, maar ik weet wel dat het zorgt voor heel goed licht en dat iedereen denkt: zo wil ik wel op televisie.”

Ladies Night is elke woensdagavond te zien op Net5.

De Podcast over Media van Alexander Klöpping kunt u hier beluisteren.

Foto: SBS
57 Reacties op “Net5-baas baalt: kalende vrouw in beeld bij Ladies Night”


 1. wijsneusje

  LOL

 2. iefkleinhertje

  Pipo de Clown.

 3. Oppersmurf

  Volgende keer maar een kale doos in beeld. Is vast goed voor de tegenvallende kijkcijfers ;-)

 4. Peter

  Wie verzint er dan ook zo’n kloteshot. Uitkadering van lik mn reet

 5. Yvonne

  Je kan ook gewoon je mond houden.

 6. Flip de Beer

  Ik ben gek op al die vrouwen. Kaktus ook. Vurginia heeft rust om woensdagavond.

 7. BEUK DE BOOM

  De arrogantie van Jildou om te veronderstellen dat de mevrouw die in beeld verscheen zich schaamde voor haar eigen haar/kapsel/”kale” plek.

  Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. Jildou en haar mede-televisiemakers willen geen lelijke mensen in beeld. Het is een soort uiterlijk-seksisme. Want lelijke mensen = lagere kijkcijfers. Zo wordt er in Hilversum gedacht.

 8. Wim

  Ongelofelijk… ONGELOFELIJK…..werkelijk ongelofelijk..

  1. Dus niemand kijkt mee met de regie, het is niet live dus het shot had aangepast kunnen worden.. wellicht er omheen kunnen monteren…
  2. Waar heb je het over… waarom is dat erg?
  3. Beyoncé filters… OMG doorgeslagen.

 9. Wes

  Wat Yvonne zegt. Wrijf het nog even in, Dildоu van der Bijl!
  En eh… “Er zijn nou eenmaal dingen waarvan ik denk dat vrouwen daar soms meer op letten dan mannen”? Laat kaal worden nou een van de grootste angsten van mannen zijn.

 10. Wеs

  Wat Yvonne zegt. Wrijf het nog even in, Dildоu van der Bijl!
  En eh… “Er zijn nou eenmaal dingen waarvan ik denk dat vrouwen daar soms meer op letten dan mannen”? Laat kaal worden nou een van de grootste angsten van mannen zijn.

 11. Wyatt

  Als die vrouw zich schamen zou ze niet in een TV show komen.

  Lopen ze bij Talpa nou iemand te baldshamen om de slechte kijkcijfers op te krikken door een rel te proberen te veroorzaken?

 12. Maris

  Het gekakel van Van der Bijl illustreert het niveau van dit wereldvreemde programma. Een heel goed initiatief als de anti-abortusfolder zo snel mogelijk de kop indrukken, de ranzige naam ‘niet in mijn gleuf’ meegeven, dan moet je echt wel van heel ver komen. Weg met die leeghoofdige plastic barbiepoppen-cultuur. Dit is geen talkshow, maar een tok-tok-tóksjoo.

 13. Curryworst

  ‘een Beyoncé-filter’.
  Dus iedereen ziet eruit als een negerin met ontkroest haar en extensions?

 14. Stacy

  Als ze zich ervoor zou schamen zou ze haar haar niet donker verven.

 15. Respect

  @Curryworst. Leer Nederlands!

 16. Kees

  Dat nota bene een vrouwelijke creatief directeur een vrouw gaat “bald shamen” op een vrouwenzender is toch te hilarisch en gestoord voor woorden? Je kan er ook gewoon geen aandacht aan besteden en alleen als iemand er naar gaat vragen omdat het bv een trending topic is geweest (yeah right) iets zeggen als “waar hebben jullie het over? er zijn genoeg vrouwen die daar last van hebben”.
  Je gaat toch ook niet zeggen van “fuck er zat een obees monster in beeld, dat kan echt niet, die moeten we tegen zichzelf beschermen” of “jongens er zit een Downie op de 3e rij, kunnen jullie die even wat meer naar links schuiven, is niet leuk voor de kijkers thuis”

 17. Rob

  Gelukkig was Jildou niet in beeld! Man man man, wat een smerig wijf is dat zeg!
  Volgende keer maar een schone kale poes in beeld…

 18. Appelsoep

  Begin er gewoon neit over! Dat Powered by Linda begint steeds meer op Ow by Linda te lijken.

 19. Appelsoep

  niet*

 20. Zomaar een persoon

  Jildou is zelf gepest in d’r jeugd. Ze was naar het schijnt dikkig ( https://www.volkskrant.nl/mensen/van-gepest-tot-bij-het-clubje-van-populaire-meiden-het-coming-of-age-verhaal-van-jildou-van-der-bijl~b32c01f7/ ), dus ze weet hoe het is om gezeik over d’r uiterlijk te krijgen. In die context weet ik niet hoe ik dat gedoe met die kalende vrouw op moet vatten: empathisch cq. met mededogen, of juist helemaal niet.

 21. Angela de Jong - eet van 2 walletjes

  Uitgroei is wat anders dan kaal Muts Angela de jong.

 22. tom

  mevr. v/d Bijl denkt nog steeds dat zij een tijdschriftje maakt. Daar is zij goed in. Televisie maken is iets anders en dat blijkt uit de ellende tot nu toe: Iris Hond, Misdaadadvocaten en de babbelshow van Westrik.

 23. henk

  Vorige keer al de verkeerde iso. Goede regie hoor…

 24. Simon Dekker

  Jildou, JIJ maakt hier een probleem van.

  Stomme muts.

 25. Klapschaats

  Dus Merel is eigenlijk helemaal niet zo knap????!!!!! Komt dus gewoon door de camera….

 26. Jamie

  Nu nog een programma maken dat mensen boeit. Weinig mensen zullen de kalende mevrouw hebben gezien…

 27. EAG

  Het is gewoon een uitgroei die ze heeft, het zijn grijswitte haren. Hebben we allemaal wel eens last van, althans, diegene die hun haren verven. Ik ben me er wel van bewust (Spuitbusje) maar ook niet altijd. Het levert misschien niet zo’n fraai beeld op, maar het is gewoon een simpel menselijk ‘falen’.
  Who. The. Fuck. Cares.?.

 28. Pascal

  Deze mevrouw ziet er een stuk beter uit dan die stomme nep wijven op die bank.

 29. Dave

  Is dit discriminatie of schaamt ze dat er een kalende vrouw in beeld is, foei foei foei, logisch dat er niemand kijkt

 30. Lies

  Waar gaat dit over? Hoe oppervlakkig ben je als je je daar aan stoort.
  Ga dat maar eens uitleggen aan iemand die chemo behandelingen ondergaat.

 31. Flexi

  Een soort Turkije-idee dus, daar mogen mentaal gehandicapten niet op tv omdat dat het imago van Turkije als ubermenschenland zou kunnen aantasten.

 32. papa

  John had die kalende vrouw allang ontslagen daar!

 33. Sien van Sesamstraat

  Turkije is een tokkieland met tokkievolk voor tokkies. Afbreken en teruggeven aan de natuur dat nietsnuttenland

 34. Jeep

  Knappe kadrering….

 35. Martijn

  Beyonce filters? Zodat alle kijkende vrouwen zich lelijk gaan voelen?

 36. Flexi

  Zijn we nu zo ver in de vrouwenemancipatie dat het mooi gevonden worden nog steeds het hoogst haalbare is? Uiterlijk boven deskundigheid en inhoud. Pff, het blijft aanmodderen dus.

 37. Tim

  @Flexi
  Maatschappelijke wenselijkheid zal het nooit winnen van biologie

 38. Mark

  Wat een bítch. Die vrouw is nu zwaar getraumatiseerd. Een trauma aangepraat dus.

  Zeg dan gewoon dat je zulke mensen niet in beeld wilt hebben, want: niet de doelgroep. Dát zal ze wel bedoelen.

 39. Lies

  @Mark: ik vind dit ook echt niet kunnen, die arme vrouw.

 40. Jildou van der Bijl is een Talpa kip zonder kop

  Jildou van der Bijl een van de jaknikkers van de kliek van de het dictatuur van de Mollen .

  Wat een triest vrouwtje die zich zelf zeer overschat.

 41. anoniem

  Die baas mag weleens uit zijn tv-bubbel stappen.. Niet iedereen ziet eruit als een topmodel en we lopen ook niet allemaal geschminkt over straat.. :-P

 42. Lynn

  Boycotten die k u t zender van oma de mol.

 43. Johnny👀

  Verplicht kaalscheren ziet er toch niet uit.

 44. Anna

  Dat lijkt meer op uitgroei dan op een kale plek.

  Bovendien best wel bruut en lomp om hier dan een ding van te maken in een interview. Als je geeft om de gevoelens van die dame, maak er dan geen ding van.

 45. Bart

  @Anna Het is een luizenplek. Zelfde wat jij bij je kudt hebt.

 46. anoniem

  @Anna: Idd, maar in ons landje maken vooral idioten carriere? :-)

 47. Maris

  Je moet echt behept zijn met een enorme stoornis, wil je in dit tv-land nog meeetellen. Was daar ooit een goed bekeken tv-programma voor: ‘Showroom’, geldt dit nu als maatstaf om überhaupt op tv te kunnen komen. Gekker dan gek, idioter dan idioot is inmiddels de hysterische norm. Sneuer dan sneu, met de immer hypocriete copy-paste Talpa-/’powered by Linda’ maffia als waarde.

 48. Maris

  Waarom wordt alles rondom ‘gewoon geMold’ altijd in de doofpot gestopt? Waarom is nooit naar boven gekomen waarom die overspannen man de familie de Mol destijds stalkte? Daar zit ongetwijfeld veel leed achter. Maar nee, weg ermee. Met dank aan de overbetaalde Molshoop-advocaten. Het wordt gesignaleerd, en vervolgens wordt er niets mee gedaan. Dit heet ‘onderzoeksjournalistiek’ in Nederland.

 49. Maris

  Het woord van 2019: GeMold.

 50. Peter

  Zelfs Dipsaus, dat is die podcast met uitkeringsn3gerinnen ziet er nog beter uit.

 51. Suzy Wang

  Ja zulke zaken hebbje in het gewone leven

 52. Ben

  Als je echt van mening bent dat iedereen een feestje verdiend stop dan per direkt met dit niemendalletje. En dan dat : powered by lind hilarisch of dit kan ook powered by the botoxclinic gewoon een stel domme oersaaie meisjes die onzin uitkramen hebben ze geprobeerd met de tokkies werd ook niets

 53. HBaz

  Dus discrimineren ze mensen die er niet heel knap uitzien.

 54. 🐦 Meneer de Uil

  In Duitsland is er ook een periode geweest waarin men een hekel had aan alles dat niet in het perfecte plaatje paste.

 55. Kayleigh

  Ach…met een beetje geluk zijn we snel van dit flutprogramma af…het is niks en Merel kan echt niks anders dan berichten voorlezen van autocue.

 56. buurman

  De creatief directeur toont een volslagen verwrongen beeld van de werkelijkheid. Dat is niet alleen vanwege de dame in beeld (ziet ze een link met de magere kijkcijfers?), maar ook het gebrek aan inhoud van de geairbrushte gesprekken. Het is tv-behang opgetrokken van oude LInda.’s. Ze ziet zich waarschijnlijk als dirigente voor de Nederlandse vrouw, maar de schouwburg stroomt langzaam leeg.

 57. Renzo

  Jildou vindt het niet vreselijk voor die vrouw in kwestie, maar voor haar programma. Zie de rest van het stuk. Iedereen moet er mooi uitzien, gelikt.
  Hypocriet van haar. Heel erg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.