Natasja en Ewout moeten RTL 4-maandag opkrikken

Na wekenlang beroerde kijkcijfers te hebben gescoord met de programma’s Ons Huis Vol Spullen en The Repair Shop – vorige week sloten ze af met 344.000 kijkers (5,7 procent) en 462.000 kijkers (9,1 procent) – begint RTL 4 vanavond vol goede moed aan een nieuwe maandagavond. Natasja Froger gaat om half negen in haar programma van de Randstad naar de provincie, terwijl Ewout Genemans vuistdiep het centrum van Amsterdam ingaat in het programma Bureau Burgwallen. 

Na Goede Tijden Slechte Tijden komt eerst Voor Hetzelfde Geld van Froger in beeld. “Koopwoningen in de (Rand)stad zijn door de gekte op de huizenmarkt en de torenhoge vierkante meter prijzen onbetaalbaar geworden. Veel mensen denken wel eens aan het verlaten van de stad, maar die stap is vaak enorm. Is de provincie niet te saai voor hen?

Het nieuwe programma Voor Hetzelfde Geld biedt mensen de ultieme mogelijkheid dit uit te proberen, voordat ze de grote sprong wagen. “Om echt onbevooroordeeld te kijken en te kiezen, gaan de stellen geblinddoekt op huizen-speed-date. In één dag krijgen zij drie woningen door het hele land voorgeschoteld, die makelaar Debbie Mels voor hen heeft gevonden.”

De prijzen sluiten aan bij hun huidige budget, maar nu krijgen ze veel meer vierkante meters in en om het huis dan zij in de stad gewend zijn. “Na de bezichtiging van de drie huizen mogen ze er één kiezen waarin zij een week lang mogen proef-wonen.”

Vervolgens, om 21.30 uur, is het tijd voor Bureau Burgwallen. “Twee jaar geleden stapte Ewout Genemans vrijwillig het politiebureau Burgwallen in Amsterdam binnen om mee te lopen en te onderzoeken hoe het politiewerk er nu echt aan toe gaat.”

Nu, twee jaar later, zijn de agenten van Bureau Burgwallen vier maanden lang gevolgd door een cameraploeg en wordt in beeld gebracht wat het werk van een politieagent behelst. “Nog niet eerder werd het beeld van politieagenten in Nederland van zo dichtbij vastgelegd.”

NPO 1 heeft de combinatie Radar en Droomhuis Gezocht op het menu staan, SBS 6 zendt Opgezadeld met Britt en Cultuurshock uit.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen