Natasja en Ewout moeten RTL 4-maandag opkrikken

Geplaatst op ma 04 nov 2019 om 14:00

Na wekenlang beroerde kijkcijfers te hebben gescoord met de programma’s Ons Huis Vol Spullen en The Repair Shop – vorige week sloten ze af met 344.000 kijkers (5,7 procent) en 462.000 kijkers (9,1 procent) – begint RTL 4 vanavond vol goede moed aan een nieuwe maandagavond. Natasja Froger gaat om half negen in haar programma van de Randstad naar de provincie, terwijl Ewout Genemans vuistdiep het centrum van Amsterdam ingaat in het programma Bureau Burgwallen. 

Na Goede Tijden Slechte Tijden komt eerst Voor Hetzelfde Geld van Froger in beeld. “Koopwoningen in de (Rand)stad zijn door de gekte op de huizenmarkt en de torenhoge vierkante meter prijzen onbetaalbaar geworden. Veel mensen denken wel eens aan het verlaten van de stad, maar die stap is vaak enorm. Is de provincie niet te saai voor hen?

Het nieuwe programma Voor Hetzelfde Geld biedt mensen de ultieme mogelijkheid dit uit te proberen, voordat ze de grote sprong wagen. “Om echt onbevooroordeeld te kijken en te kiezen, gaan de stellen geblinddoekt op huizen-speed-date. In één dag krijgen zij drie woningen door het hele land voorgeschoteld, die makelaar Debbie Mels voor hen heeft gevonden.”

De prijzen sluiten aan bij hun huidige budget, maar nu krijgen ze veel meer vierkante meters in en om het huis dan zij in de stad gewend zijn. “Na de bezichtiging van de drie huizen mogen ze er één kiezen waarin zij een week lang mogen proef-wonen.”

Vervolgens, om 21.30 uur, is het tijd voor Bureau Burgwallen. “Twee jaar geleden stapte Ewout Genemans vrijwillig het politiebureau Burgwallen in Amsterdam binnen om mee te lopen en te onderzoeken hoe het politiewerk er nu echt aan toe gaat.”

Nu, twee jaar later, zijn de agenten van Bureau Burgwallen vier maanden lang gevolgd door een cameraploeg en wordt in beeld gebracht wat het werk van een politieagent behelst. “Nog niet eerder werd het beeld van politieagenten in Nederland van zo dichtbij vastgelegd.”

NPO 1 heeft de combinatie Radar en Droomhuis Gezocht op het menu staan, SBS 6 zendt Opgezadeld met Britt en Cultuurshock uit.

Foto: RTL
32 Reacties op “Natasja en Ewout moeten RTL 4-maandag opkrikken”


 1. creatieve armoede

  2x flopperdeflop

 2. Einde TV

  Tja deze tv…. Het is niet urgent genoeg meer. Dat programma van Ewout zou iets beter moeten scoren. Maar verder dan 600 duizend kijkers….nee zeker niet.
  RTL zou een mooie Nederlandse serie moeten uitzenden op de maandag! Maar als het budget net zo hoog is dat als van DNA op SBS dan is dat ook geen optie.

 3. Mark

  RTL 4 heeft al jaren een probleem met de maandag, dat was al toen CSI er nog kwam. Die vertrokken kijkers komen NOOIT meer terug, al zetten ze TVOH daar neer, dan haalt dat daar nog geen 800.000 kijkers.

  Natasja 450.000
  Ewout 400.000 (is nog altijd het dubbele dan wat het op RTL 5 zou scoren)

  Britt 650.000
  Cultuur 500.000

  VI 600.000

 4. Mark

  70% van het prime time budget gaat naar de weekenden bij RTL en Talpa.
  Je moet de doordeweekse dagen van RTL 4 en SBS 6 inmiddels zien als de situatie bij RTL 5 en NET 5 jaren geleden. Zij lijken de nieuwe nichezenders te zijn geworden. Alleen in het weekend en met sport weten ze een groter publiek te trekken, met name RTL dan.

 5. Mark

  @Mark, sorry, ik ben ook echt een Mark hahaha

 6. Jelte

  Mensen van ‘het platteland’ gaan dus niet naar dat gepeupel kijken uit de Randstad. Gewoon te pijnlijk dat er aandacht moet worden gegeven aan personen die ooo zo zielig zijn dat ze niet in de Randstad kunnen blijven wonen.

 7. Anja

  Is er iemand die nog gelooft dat RTL en SBS gemiddeld een miljoen kijkers kunnen halen op doordeweeks prime time? Het zal heel af en toe met een tijdelijk hitje een opleving krijgen, maar ik zie het niet meer gebeuren ook.

 8. Rambo

  @Mark 14.14

  Oneens. Als er een goed programma staat kan ook RTL4 op maandag veel kijkers trekken. Afgelopen winter scoorde kopen zonder kijken met Martijn Krabbé zo rond de 1 miljoen kijkers. Het nieuwe programma van Natasja Froger is een zelfde soort programma dus ben benieuwd wat dat gaat scoren. Sowieso meer dan Ons Huis Vol Spullen, dat had dikke pech omdat het tegenover Martien Meiland stond maar dan alsnog; het was ook geen sterke titel. Die hulptv is de kijker gewoon klaar mee, dat scoorde vroeger de pannen van het dak maar die tijd is geweest!

 9. Einde TV

  @Anja, er worden teveel programma’s gemaakt die op elkaar lijken. Resultaat is dat kijkers verdeeld worden en ook gewoon afhaken. Net zoals John de Mol nu WEER een nieuwsprogramma wil maken. De Tv kijkers worden verder uitgesmeerd over de vele kanalen en de kwaliteit holt achteruit. TV makers doen echt aan “self fulfilling prophecy”. Ze laten hun grootste angsten waarheid worden. (Commercieel) TV kijken is zeer binnenkort zo goed als dood.
  SAMENWERKEN IS HET NIEUWE CONCURREREN

 10. Anja

  Ja grotendeels eens, alleen weet ik niet of het klopt dat John een nieuw nieuwsprogramma wil maken. Volgens mij wil hij Hart van NL hiervoor gaan inzetten.

 11. Curryworst

  Waarschijnlijk hebben de deelnemers aan het programma van Natasja Froger nog nooit gehoord van Funda?

 12. Mark

  Wow kijk eens naar deze reacties, zie ik nou een inhoudelijke discussie. Dat zou veel vaker moeten op deze site!
  @Einde TV, ik ben het met je eens, al denk ik niet dat John ooit wil samenwerken. John wil bezitten en niet samenwerken! Maar ook hij is niet te oud om te leren, dus wie weet!

 13. Ron

  Bureau Burgwallen is typisch RTL 5, dus ik snap niet waarom dit naar RTL 4 gehaald is. Bovendien ook geen goede lead-inn voor Beau. Dat moge nu al duidelijk zijn.

 14. Bo

  Natasja Froger, die zelf in een kapitale villa in ’t Gooi woont, gaat lekker de provincie in om te kijken hoe goedkoop het daar is. Beschamende televisie.

 15. Bart

  @Ron Op zich kan Bureau Burgwallen prima op RTL4.
  Het programma van Kees van der Spek hoort in dat geval ook thuis op RTL4.

 16. Mike

  @Bo, wat dacht je van Linda die straks het Nederlandse gepeupel gaat verassen met de surprise show?

 17. einde TV

  @Bart, ja eens, ik zou Bureau Burgwallen en Kees van de Spek op 1 avond zetten. Dat zou Galjaard, met al zijn verdere beperkingen, wel goed hebben gedaan!

 18. OMG

  Het lijkt in Hilversum en Amsterdam totaal nog niet te zijn doorgedrongen dat dit soort televisie, niet meer werkt. Er zit nul urgentie in, pure formats voor terugkijk tv, als ze al teruggekeken worden…

  Het idee dat enkel op vrijdag en zaterdag ‘grote’ shows worden geprogrammeerd is óók niet meer van deze tijd. Juist door de week valt er veel te halen, als je als zender zou weten wat je publiek wilt, want daar gaat het ook gruwelijk mis.

 19. 123

  Sorry hoor, maar wat wordt tegenwoordig nog als ‘de provincie’ gezien? De Randstad loopt tegenwoordig in Noord-Holland door tot de dorpen boven Alkmaar en Heerhugowaard, in Utrecht tot voorbij Amersfoort en in Zuid-Holland tot voorbij de Drechtsteden. En die agglomeraties lopen weer over in de Brabantse Stedenrij, de Driehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen) en de agglomeratie Arnhem-Nijmegen. Vanuit daar is het niet ver meer naar de stedelijke regio Twente of het zuiden van Limburg (Parkstad-Maastricht).

  Kortom: kan iemand mij vertellen wat nog provinciaals is? Iedereen die moeilijk loopt te doen over de Randstad, wóónt waarschijnlijk al in dat gebied. Want NL is nl al één groot stedelijk gebied.

  Alleen Friesland, sommige delen van Groningen en Drenthe, en Zeeland kunnen zeggen dat ze daar niet wonen. Maar voor de rest: stop met klagen over ‘de Randstad’.

 20. MediaPrak

  Eigenlijk past alles van Geile Genemans ’t beste op RTL5. Tja en Huizen Loeren met Natasja…. Doe iets met (ver) huizen in ’t buitenland… Ohnee dat bestaat al. Op die verfoeilijke bejaardenzender NPO1. RTL is toch voor de shoppers? Hey vdVorst, begint RTL nu ook al te vertalpa-en?

 21. Den Draaiert Joost

  Blijkbaar zijn we in Nederland, dat in de wereld toch een naam heeft te verdedigen als het om tv concepten gaat, niet meer in staat iets origineels te bedenken. Nou ja de stroomdiensten varen er wel bij.

 22. Don

  Ze mag zelf wel opgekrikt worden! whahaha

 23. MC bezoeker 45

  Komend voorjaar kunnen ze het ook eens proberen met:
  20:30 Frans Bauer op reis
  21:30 Meisje van Plezier

 24. Lies

  Gaat um niet worden uiteraard. Wanneer beseft men dat formats gekoppeld zijn aan de persoonlijkheid van de presentator / presentatrice?

 25. Ja ja mensen

  Wat heeft dat wijf toch een afgeleefde rimpelkop. Ze wordt nooit zo oud als ze er uit ziet.

 26. Elo

  Ik denk dat dat programma van Natasja nog best wel eens zou kunnen gaan scoren. Ik gok zo rond de 900.000 kijkers.

 27. bastiaan

  van de ene ellende qua programma’s in de andere…ZAPPPP…>>>

 28. Ben

  Natasja heeft de warmte van een 5sterren diepvriezer. En nog gruwelijk dom ook. Totaal geen empathie. Tsja kijk naar manlief en die nig ergere zoontjes. Zegt meer dan genoeg. Nog erger dan de gele zwembroek familie.
  En Ewout………..zucht!!!

 29. Daan

  Het was weer floppen op RTL gisteravond en Talpa/SBS.

  Nat tasje, Briit en Ewout komen er niet aan te pas. Nog leuke weken voor de boeg.

 30. Daan

  Peter, schrappen maar die Nat tasje en Ewout. Je bent nu toch bezig.

 31. Snake Charmer

  Burgwallen is eindelijk weer iets waarom ik op een doordeweekse dag naar RTL4 op prime time kijk.

 32. BRAAK

  Natte Sjaan op de buis, ze hebben bij Froger zeker geld nodig om hun levensstandaard te kunnen betalen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.