Britt Dekker hoopt op kwart kijkers Chateau Meiland

Geplaatst op ma 04 nov 2019 om 14:45

Maandagavond half negen is het tijdslot waarop SBS 6 de afgelopen weken zijn allersuccesvolste programma uitzond: Chateau Meiland. Een week na de seizoensfinale is het vanavond de beurt aan Britt Dekker om dit tijdslot te vullen met haar reallifesoap Opgezadeld met Britt. De verwachtingen zijn natuurlijk hooggespannen. “We komen op het tijdslot van Chateau Meiland. Dat wordt gewoon één groot vallend gat, want wij gaan paarden borstelen“, zei ze onlangs in RTL Boulevard.

Dekker is er best wel zenuwachtig over. “Ik vind het wel een dingetje dat ik denk: o, we komen in het slot van Chateau Meiland. Als wij een vierde overhouden, dan eet ik taart en dan sturen we een taart op.”

Luuk Ikink denkt dat het lastig wordt voor Dekker. “Net zo leuk en grappig als Chateau Meiland kan het niet snel worden.”

Het programma van Dekker neemt het onder meer op tegen Veronica Inside. “Wie is de baas over de afstandsbediening? Zijn het de paardenmeiden of de mannen?“, grapte ze gisteren in Café Hendriks & Genee. “Nee, als we een vierde over houden, ben ik tevreden, hoor.

Waarom moeten de mensen kijken? “Ik zou gewoon kijken en zelf bepalen wat je ervan vindt. Of je vindt het leuk of niet. Het is meer gewoon je eigen keuze. Als je heel erg van paarden houdt is het echt superleuk.

In Opgezadeld met Britt geeft Britt Dekker een kijkje in haar allesbehalve saaie en voorspelbare dagelijkse leven. De kijker maakt kennis met haar liefde voor paarden en haar droom om goed te presteren op het Nederlands Kampioenschap Dressuur.

Chateau Meiland scoorde vorige week ruim 1,4 miljoen kijkers. De uitzending van opvolger Opgezadeld met Britt is vanavond om 20.30 uur op SBS 6.

Foto: Talpa, William Rutten
32 Reacties op “Britt Dekker hoopt op kwart kijkers Chateau Meiland”


 1. Timo

  “We komen in het slot van”
  Ze verraadt zichzelf elke keer opnieuw, door net iets te moeilijke woorden te gebruiken waardoor haar typetje niet blijft staan. Ze speelt het en het is zielig.

 2. NPO fan

  Ik wil RTL en Talpa alvast bedanken voor het hoge marktaandeel van de NPO. Dit wordt weer een topmaandag!

 3. Dartsfan

  Ze hoopt op een kwart van 1,4 miljoen. Ze is dus heel blij met 350.000 kijkers: hoe laag kan je de lat leggen

 4. Li Hagman

  Timo, daar staat tegenover dat ze het “één groot vallend gat” noemt. Nou jij weer. Het woord tijdslot zal haar in de mond zijn gelegd maar dat van dat gat verzin je niet.

 5. Martien Meiling

  Veel succes en ik gok op 50% van 1,7 miljoen

  Circa 800.000

  gr Martien

 6. Mike

  Nieuwe tactiek bij Talpa, Linda hoopte op 200.000 kijkers voor Ladies night…Wilfred genee ook en ook nu laat Britt zien dat Talpa laf is in hun communicatie. Natuurlijk zijn ze niet blij met dit soort cijfers.

 7. Bo

  Zou het een knappe prestatie vinden als er meer dan 300.000 mensen langer dan een half uur kunnen luisteren naar dat verschrikkelijke Purmerendse accent en te moeten kijken naar die enorme neus.

 8. Ron

  Zo laag mogelijk inzetten, dan valt het altijd mee. Half miljoen kijkers moet er wel in zitten, maar ik zal niet kijken in ieder geval….

 9. Mark

  Ach, de helft van de Chateau Meiland kijkers valt ook in een gapend gat. Hoe nu de maandag te besteden. Zijn ze 10 weken lang aan het twitteren tot middernacht, nu moeten ze een nieuwe tijdsbesteding zoeken. Dan maar met Britt…

 10. Timo

  @Li Hagman Je verzint veel als het geld, danwel aandacht, danwel allebei oplevert.

 11. M.

  1,2 miljoen hoop ik voor Britt

 12. Flupke

  350.000

 13. Mieke Mossel

  Succes Britt, het gaat heus wel goed komen hoor.
  Wij gaan hier i.i.g. naar je kijken.

 14. Curryworst

  PaardenmeisjesTV is meer iets voor een regenachtige zondagmiddag en niet voor prime time.
  Typisch een onderwerp dat je 24-7 op YouTube kunt vinden. Daar zijn duizend-en-één paardenmeisjesdoedingetjes te vinden neem ik aan.
  En zonder die vervloekte 2x 10 minuten reclameonderbrekingen.

 15. Ronnie

  Dit is toch gewoon haar Youtube format, maar dan op TV? Dit verwacht je op zondagmiddag op Zapp, toch niet op SBS6 om half 9? 400.000 kijkers zou ik al veel vinden.

  Op RTL 4 Natasja Froger met een nieuw programma.. Wat een weelde! Daar gaan ook zo rond de 500.000 mensen naar kijken.

  Kan zomaar zijn dat de mannen van VI een hele goede score neerzetten.

 16. Peanut

  Als dit programma gaat scoren eet ik mijn hoed op. Maar Froger gaat ook floppen. Misschien dat Bureau Burgwal het iets beter kan doen. Paar beelden gezien en ziet er interessant uit.

 17. Jan

  Ga maar lekker je paard aftrekken…

 18. einde TV

  John de Mol gokt op het imago van Britt. Ze is een aantal keer opvallend positief op tv verschenen en ze bidden voor een soort “meiland effect”.

 19. Marc E. Putto

  Na nog redelijke debuutaantallen komt het gemiddelde uit op c.a 230.000/260.000 kijkers de volgende afleveringen.

 20. Chris

  Zeg @Timo jij denkt dat Britt een typetje is, maar dan zou ze wel een typetje zijn die het heel lang weet vol te houden en met heel veel succes en dat laatste kunnen we van jou in elk geval niet zeggen.

 21. Boy

  700.000/900.000 kijkertjes……………………..

 22. Zakw

  Boycot Talpa! #freemamjo

 23. Milan

  dat kind krijgt een paard van de Mol, waarom in godsnaam kon ze geen bloemen of taart krijgen… maar een paard??? sterkte er mee meid, het gaat je niet lukken.. ze is erger dan brard en gordon,, kan ze niet gewoon weer lekker in dr eigen omgeving aan het werk gaan

 24. Lies

  Dat je een paard van John de Mol krijgt en je ziel verkoopt….

 25. MarkoV

  Wat een jaloezie op dit forum.

 26. Je dikke moeder

  Who cares waar Britt Dekker op hoop, jeezzsss wat een nieuws weer zeg…

  Ik heb op dit moment meer symphatie voor haar tegenspeelster van toen (ben even haar naam kwijt) omdat die wel snapt wanneer je moet stoppen!

 27. Er ist wieder da

  Programma titel zegt al genoeg…

 28. G.ossip

  Ik vind Britt helemaal niks,dat accent en die stem,wekt bij mij flinke irritatie op,dus kijk niet naar haar.

 29. ome H

  340.000

 30. MC bezoeker 45

  Hoe afhankelijk kun je als zender zijn van twee personen. Martien & Linda. Maandag SBS6 volledig ingestort.

 31. Henk

  Meiland en Linda niet meer op tv en SBS is weer terug bij af. Is echt een kansloze missie aan het worden.

 32. Bert logger

  Ik vond dat Britt behoorlijk zichzelf was.Heerlijk mens .Geweldig hoe ze van paarden houd,Altijd eerlijk.Heb ook naar chateau meiland gekeken .Ik kan daar wel het een en ander over kwijt maar ,respect voor deze familie.Dat ze zoveel kijkers hadden.Ik vond het een leuk programma , geen zielige verhaaltjes,eerlijke vermakelijke televisie.Britt ga zo door en laat kritiek achter je,je hoef echt niet iedereen blij te maken.Succes

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.