Merel Westrik: ‘Kijker moet Ladies Night nog vinden’

Geplaatst op za 30 nov 2019 om 9:25

Merel Westrik haalde vrijdagavond in DWDD het grootste cliché-excuus op het gebied van kijkcijferflops uit de kast toen ze door Matthijs van Nieuwkerk werd geconfronteerd met de ingestorte kijkcijfers van Ladies Night. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Ladies Night begon vorige maand met een krappe 400.000 kijkers, maar nu is het programma zelfs al onder de 150.000-grens uitgekomen. Maar volgens Westrik moet de kijker het programma nog zien te vinden…

Voorafgaand aan de eerste Ladies Night zat Westrik ook al in DWDD, toen met initiatiefnemer Linda de Mol. Van Nieuwkerk: “Linda de Mol zei toen: ‘Onder de 200.000 vind ik verschrikkelijk.’

Westrik: “‘Dan krijg ik een lichte depressie’, zei ze zelfs.”

Van Nieuwkerk: “Ja, het begon keurig met een kleine 400.000, maar de laatste drie afleveringen zitten onder de 200.000 kijkers, dus dat is zorgelijk. Waar ligt het aan?

Westrik: “Och, dat is zo ingewikkeld. Ik denk aan de ene kant misschien omdat de mensen het nog een beetje moeten vinden. We zitten op Net5, op woensdagavond om half tien, één keer in de week, dus ik denk dat de mensen het nog een beetje moeten vinden. Of we zelf iets verkeerd doen? Ik heb geen idee. We proberen iedere week weer een zo mooi mogelijke uitzending te maken met relevante gesprekken en goede onderwerpen, maar het is zo lastig om precies te pinpointen waar het dan in zit.”

Van Nieuwkerk: “Jullie zitten nu als dokteren naar het format te kijken, van: waar ligt het aan? Want het moet omhoog.”

Westrik: “Ja, het moet omhoog. Ik kan alleen maar zeggen: woensdagavond half tien op Net5! Matthijs, ik weet het anders even ook niet.”

Van Nieuwkerk: “Lastig, hè?

Westrik: “Ja, het is heel lastig, want als er een soort recept is van een succesformule die je ergens neerlegt en meteen door het dak heen gaat…”

Linda heeft nog geen depressie

Van Nieuwkerk vervolgens tegen tafelgast Sven Kockelmann: “Waarom denk jij dat het niet het succes is wat de dames hopen?

Kockelmann: “Ik denk dat het lastig te vinden is voor veel mensen. Mensen beginnen op 1, op 2 en dan 3 en dan 4.”

Van Nieuwkerk: “Ja, maar dat gezegd hebbende, het begon op 400.000.”

Kockelmann: “Dat is altijd bij een nieuw programma. Dan kijken er altijd veel mensen van: wat is het?

Westrik: “Het wordt wel goed teruggekeken. Daar zijn we dan nog heel blij mee. Een dag en twee dagen later komen er in totaal nog zo’n 100.000 kijkers extra bij online. Dat moment van half tien is wel gewoon heel belangrijk.”

Hoe gaat het eigenlijk met Linda? “Linda gaat nog goed, heeft nog geen depressie.”

Tv-flop-bingo

Tv-makers hebben er een handje van om de grootste clichés ter tafel te brengen als ze worden geconfronteerd met hun mislukking. Andere veelgehoorde clichés zijn ‘DWDD was ook geen hit in het begin’, ‘De dalende kijkcijfers zijn ook een algehele trend, hè?’ en ‘In de doelgroep gaat het top’.

RTL heeft de afgelopen jaren een nieuwe excuuskaart toegevoegd aan het tv-flop-kwartet. ‘Op Videoland scoort het wél goed!’, staat daarop.

Foto: BNNVARA
74 Reacties op “Merel Westrik: ‘Kijker moet Ladies Night nog vinden’”


 1. Bart

  De kijker moet Ladies night helemaal niet nog vinden. De zender NET5 zit gewoon niet goed in elkaar. Het is wat gerommel op de dinsdag en woensdagavond zoals deze zender al ruim 10 jaar doet. Ze hadden met het merk Linda gewoon een hele nieuwe zender moeten lanceren. Met een nieuwe naam en een nieuw profiel. Emmer een volwaardige programmering. Niet met zomaar wat films, buitenlandse Reality troep en op sommige avonden 4 afleveringen van de zelfde serie.

 2. Ad

  Keep on dreaming Merel

 3. Kelly

  Merel, de desk van Hart van Nederland is je toekomst.

 4. Merollislekkâh

  Niemand gaat kijken voor de content.
  Het is gepruts in de marge. Die redactie bakt er niet veel vsn.
  Maar Merel Westrik is een L Ekker ding.
  Dus alles wat ze doet is het kijken waard.
  Althans, volgens die 150.000 pubers die zitten te r ukken tijdens ladiesnight.

 5. Zalmneusje

  Een stel vrouwen bij elkaar zetten wordt altijd gemuts. Óf ze gaan zich juist heel feministisch voordoen óf het gaat over seks. Zoals zo’n Saskia Noort, die serieus denkt dat commentaar op Bridget Maasland en André Hazes alleen komt van vrouwen die zelf geen seks hebben. Dit soort simpele en oppervlakkige types zitten ook bij Ladies Night. Wie zit daar nu op te wachten?

 6. Jan

  Merel moet gewoon een serieuze talkshow krijgen op NPO 1. Ze is zoveel beter dan dat kippenhok op Net5

 7. Iemand

  Knap is ze wel…

 8. Kelly

  Pubers die tv kijken, Merollislekkâh??
  Iedereen heeft binnen drie klikken alle porno ter wereld gratis ter beschikking, dat r ukken kan veel kwalitatiever dan op zo’n oud mens.

 9. Pro Du Cent

  Waarom werd Merel de vraag niet gesteld of ze terug wil komen naar de NPO om daar alleen 6 maanden per jaar om 23.00 uur Merel te presenteren? Het moet toch goedkoper zijn om haar goed te betalen dan het alternatief? Tien presentatoren (5 avonden x 2 man/vrouw) die elk een ton of meer pakken is ook dik boven de Balkende-norm…

 10. Peanut

  Als 400.000 kijkers je de eerste keer zien, weten ze dat je er bent. Dan ben je al gevonden. En ben je ze daarna kwijtgeraakt.

 11. Dick

  Wat een onzeker en irritant wijf is dat zeg!
  Met haar Halina Reyn-bewegingen lijkt het alsof ze acteert dat ze continu moet schijten..
  Meeloop-Merel eindigt bij het tv-grofvuil, namelijk Hart van Nederland en meer dan terecht.

 12. MC Ho en Ltd.

  Ladies Night zonder blote mannen wordt natuurlijk helemaal niks hè. Als vrouw zou ik mij ook dood vervelen met die #metoo kippetjes en hun gekakel.

 13. Eva

  Dit zag iedereen mijlenver aankomen. Er is nog geen enkele vrouwen talkshow succesvol geweest.

  Wie is de doelgroep? Wat is het doel?
  Ik voel me totaal niet aangesproken door Linda de mol. En al helemaal niet door die Bergsma. We zetten een willekeur aan zogenaamde bn-ers bij elkaar en gaan lekker zitten giebelen. Wat een armoe. En dus terechte cijfers.

 14. Linda

  Me dunkt.
  En die komen ook niet meer terug.
  Zoiets als:’hoe urgent is het om naar te kijken?’
  Nou, niet zo urgent dus..
  Sbs6Inside of hoe dat ook heette had hetzelfde euvel, gewauwel over niks met een camera erop, dat ga je niet kijken want je mist er niks aan als je niet kijkt.

 15. Bart

  Nee Merel , een zender als NET5 zal nooit een succes worden, te klein…

 16. Roefke

  Gewoon het nieuws moeten blijven doen,nou heb je meer geld maar geen kijkers,domme zet dus.

 17. A.M.

  Ik vergeet het gewoon om er naar te kijken, maar ik heb ook niet het gevoel dat ik iets gemist heb.

 18. Marko

  Zalmneusje.

  We hebben ook zo’n programma voor mannen
  gaat ook over andere en seks VI

 19. Guttegut

  Waardeloos programma maar wat is ze toch gruwelijk lekker

 20. Ben

  @a.m Dat is het exact! Ik heb de eerste gezien en vond het dus echt een geslaagd programma, niks op aan te merken. Ik voel alleen niet de urgentie om nog een keer te kijken of zelfs terug te kijken. Marc Marie zei gister wel iets slims en dat is dat vaste gezichten smoel geven aan je uitzending, daar ben ik het wel mee eens. Dus ik zou voor een vaste ploeg van 3 vrouwen gaan + 1 wisselende gast wekelijks. En dan niet alleen de Linda clan, want dat is te voorspelbaar. Zet daar ook Erica uit Chateau Meiland neer als tegenhanger op al die glamourvrouwen praat.

 21. TV Criticus

  Het is heel simpel, ’t is ’n kut programma! De eerste uitzending trok kijkers! En toen men zag dat ’t kut was, haakte iedereen af! Dat is toch logisch! alweer ’n ”misser van formaat” van de onsympathieke John de Mol!

 22. Ben

  En dat is misschien de angel, er zitten geen echte vrouwen, het mist authenticiteit. Er zit niemand waar de gewone vrouw zich mee kan identificeren.

 23. robb

  De zender is niet goed dat is waar ,ik vraag me ook af of vrouwen naar vrouwen willen kijken .

 24. Soundos

  Ik zou erg blij zijn met 200.000 haters.

 25. Bep

  De kijkers moeten het nog vinden?
  Deze kijker gaat niet eens zoeken.
  Deze kijker is de familie de Mol-moe.
  Deze kijker haat die kliek.
  Sorry Merel.

 26. Ome Cor

  Niet iedereen die mede-presentatrice cq -voorleester was van ‘n ochtendshowtje en het RTL-journaal, is per definitie geschikt als gesprekleidster van ‘n programma. Dat wordt maar al te vaak gezien als een volgende logische stap, al dan niet op het paard getild door teveel aandacht in de media of mensen die je dat influisteren. Vervolgens gaan ze er zelf in geloven en dan …….. komt ome Sjon de B., die rammelt met een zakje geld, constateert dat Merel likeable is en voldoet aan het nieuwe leeftijdscriterium en hup: zo zit je plots op een stoel met gasten en ben je ‘n beetje bozig dat er maar 200K kijkers (over) zijn.
  M.i. is het tijd voor echte reflectie.
  Om de zelfanalyse een beetje op gang te brengen: vraag jezelf af waarom ‘het niet loopt’, ‘er steeds maar minder kijkers zijn’ etc. Als je daar een of meerdere antwoorden op hebt, stel dan op opnieuw per antwoord de vraag ‘waarom’ en herhaal dat in totaal 5x. Dan zou je tot de kern van het probleem moeten komen. Het geeft je inzichten. Daarna kan er gewerkt worden aan oplossingsrichtingen. Succes hoor.

  De groeten van Ome Cor.
  PS
  Een volgend adviesje is niet meer gratis.

 27. Wendy

  Die zit binnen een paar jaar achter het raam.

 28. Hans S.

  Merel Westrik maakt een gespannen indruk met haar gezicht.

 29. Klaasje v

  Linda de Mol wil een vrouwenzender met programma’s voor en over vrouwen. Daarbij maakt ze de fout te denken dat vrouwen alleen maar geïnteresseerd zijn in roddels, mode, botox, giechelen, uiterlijk, relaties etc.
  Het had interessant geweest als ook het nieuws van de dag ( en dan niet de relatiecrisis van BN-ers) besproken zou worden door vrouwen, die misschien op een andere manier tegen dingen aankijken. Maar dit is een beetje minachting voor de intelligentie van vrouwen.

 30. Gwendolyn

  Calimerel.

 31. Steven

  Dat gezeik altijd van “het wordt wel goed teruggekeken”. Maak dan een online programma. Boer zoekt vrouw wordt ook goed teruggekeken maar scoort ook gewoon op de avond ZELF.

 32. Dennis

  De kijker gaat het niet vinden…
  De kijker weet alleen Net 5 te vinden voor een film

 33. HansR

  Toen Linda nog zo knap was als Merel nu, had ze succes, maar dat lag aan de soort programma’s die ze presenteerde en haar leuke koppie was hierbij een belangrijk extra. Dus Merel moet gewoon op een ander soort programma dan gaat het best lukken. Niks geen gekut over ze moeten LN nog vinden. 400.000 kijkers bij de start dus LN was al ontdekt Merel.

 34. Theo

  ‘het wordt goed teruggekeken’ wordt gezegd door losers die niets anders weten ts verzinnen dan met iets te komen dat niet op een betrouwbare manier meetbaar is.
  Talpa en Westrik kunnen wel inpakken.
  Strik erom en wegwezen!

 35. anonymous

  Nee hoor, ik kan het vinden maar vind het gewoon niet interessant.

 36. Joan

  Ik val in de doelgroep en weet net 5 prima te vinden maar het hele ladys night slaat nergens op. Linda de mol van tegen de 60 die over seks praat? No thanks daar word ik onpasselijk van. Laat ze dat lekker met haar Gooische oma vriendinnetjes thuis doen.

 37. Wessel

  Je krijgt maar 1 kans voor een eerste indruk. En daar is alles wel mee gezegd.

 38. Wessel

  @Hans S.
  Sat 30 Nov 2019 om 10:12

  Viel me ook op.

 39. Dave

  Na een week of 5 kun je wel concluderen dat er niet meer in zit. Rond de 150.000 kijkers is het bereik. Veel aandacht heeft het programma gekregen in de media. Teveel aandacht. Tunnelvisie is media niet vreemd.

 40. Marin

  Meisje meisje.. dat was te verwachten op Net5. Het bij Talpa oorlog en verderf. Iedereen bij concurrentie weghalen en laten zakken op de eigen zenders in de stront. Ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten, ja als sinterklaas met geld strooien. Maar het levert frustraties op bij de overstappers, iedereen daar is verliezer. Merel ik vond het zo’n slechte beslissing om zo’n dames zender voor een klein publiek zo’n talkshow te maken. Dat werkt niet en straks stoppen ze er mee en dan? Dan kan je misschien weer terug naar het nieuws bij rtl maar ik denk niet op prime time. Jammer. Verkeerde beslissing

 41. Tim

  Wanneer vrouwen iets op eigen kracht moeten doen valt het elke keer weer vies tegen.

 42. Ron

  Dat zijn altijd de eerste dooddoener. ‘De kijker moet het nog vinden’ ‘De kijker moet de zender nog vinden’. Gaat helemaal nergens over. Dat zeg je alleen als je het zelf ook niet meer weet…De kijker weet het wel te vinden want ze keken toch behoorlijk de eerste aflevering, maar daarna is het gewoon genadeloos gemist door de kijkers. Gebrek aan kwaliteit en originaliteit qua gasten en items.

 43. MediaPrak

  Beste Merel, Je ‘bazen’, fam de Mol kunnen wel produceren, maar niet programmeren. Net5 is een hopeloze vuilnisbelt waar lukraak films en VS series worden gedropt waar Talpa/SBS nog licenties voor heeft. Dan kan je nog zo mooi willen bouwen, het fundement zo zo verrot dat alle bouwwerken hopeloos in elkaar zakken.

 44. X

  Hoezo kan de kijker net 5 niet vinden. Zijn we debielen ofzo.
  Ìk wil het gewoon niet zien.

 45. Nils Holgersson

  De kijkers hebben Ladies Night wel gevonden maar ze vonden het niks.

 46. Cobweb

  Ik heb het gevonden, maar was het meteen weer kwijt.

 47. Ria

  Lieve Merel , ik kan Net5 heel goed vinden hoor schat maar ben zwaar Linda moe.En jij mag straks fijn shownieuws presenteren. Heb je gelijk ook meer kijkers hahaha. En je vreemde gedrag gister bij DWDD was geen goede reclame voor je!

 48. Marjon Hanse

  Arme Merel, ze heeft de verkeerde groep vrouwen getroffen, ze had Erica Terpstra en Catherine Keijl samen naast zich moeten hebben om een vrouwen programma te maken, waarbij ministers en andere belangrijke vrouwelijke bestuursleden aan haar tafel hadden kunnen aanschuiven, bijv. De Amsterdamse burgemeester ….of eh…nou ja noem maar op, interessante politieke vrouwen die een dilemma in de wereld hadden opgelost of door middel van samenwerking het 1 en ander wisten bestuurlijk te veranderen ten goede…dat zijn topvrouwen, kan ook in de sport zijn, die hun verhaal wel in een vrouwenprogramma hadden willen vertellen, maar dit is een theekransje geworden van de vriendinnen van Linda de Mol waarin Merel mag aanschuiven en olv Linda het woord mag voeren!

 49. Merel te zwak voor talkshowhost . Is voorleesmoeder meer niet

  WAt een zenuwachtig simpel type die Merel. Straalt niets uit behalve zenuwen teleurstelling en onkunde.

  Merel een schorre zangvogel zonder vleugels. Dit Wordt nooit wat . Een vriendin van Linda zijn is geen garantie om echt kwaliteit te hebben en dat is gebleken.

  De hele Talpa kliek is zwaar onder de maat omdat het management er geen reet van snapt . Kennis is iets anders dan geld hebben en je er voor schamen dat je dat met veel geluk hebt gekregen.

  De stekker kan er uit bij het infan tiele bedrijf van Talpa met de geldgrasictuur zonder inhoud en kwaliteit.

 50. RoccoS

  Probleem van Net5 is dat de meeste vrouwen hun tijd besteden aan Instagram, Whatsapp en Netflix. Zo simpel is het gewoon.

 51. Koen

  Dit ligt puur aan de zender en aan de doelgroep.
  Met Merel en haar talkshow is namelijk helemaal niets mis!

 52. sukkel

  Merel WEstrik kan beter weer terug naar het nieuws Wat een slecht programma Ladies Night en dan zeggen ..de kijker kan Net 5 niet vinden hoezo wij willen het niet vinden die plamuurkoppen en dat kakelende kippenhok wil niemand zien en Westrik kan niet presenteren is een trekpop van Linda de Mol

 53. Enzo Voorthuijsen

  Zoekt en gij zult vinden, alleen het volk zoekt niet meer.

 54. LLRV

  Haar plotselinge “carrière” doet me denken aan Rebecca Loos. Omdat je uit het niets extreem bekend wordt MOET je hot zijn in de media en hup een programma krijgen. Hun beider lot zal hetzelfde zijn, Shownieuws. Tot die tijd moet ze van fam. de Mol het befaamde excuus-bingo spelen. Volgende week bij Pauw trekt ze dan kaart #74: het was veel te goed weer gisteren avond, iedereen zat buiten.

 55. La Noekje

  Tot nu toe een paar keer gekeken, tien minuten per keer en elke keer weer ergerniswekkend weggezapt, hoezo Net5 niet vinden. Had meer intellect en nivo verwacht van Merel ipv elke week iets van clitorusgeneuzel, botox en mannenpraat. Ze glijen nog net niet met zn allen van de bank. Een soort van verkapte Gooise vrouwenbank. Niet mijn smaak dan zap ik inderdaad weg naar een leuke docu of desnoods naar de mannen van VI. Het gaat m niet worden Merel op deze manier, had het je wel gegund.

 56. ja hoor

  Merel kan dit soort interviews echt niet. Ze straalt inderdaad zenuwen en onkunde uit. Dat was bij Wie is de Mol? ook een probleem. Daar speelde achter de schermen van alles. Linda en Jildou zijn natuurlijk ook niet geschikt. Ze hadden bij Net5 niet zo moeten benadrukken dat het een vrouwentalkshow was. Verkeerde naam, verkeerde onderwerpen: Hoe groot is een clitoris gemiddeld? alsjeblieft! Dan blijft het gerommel in de marge en krijg je geen belangrijke gasten die er toe doen.

 57. Jordao

  Bij LN lijkt alles zo on-natuurlijk. Zo overdreven allemaal. Moet ‘Amerikaans’ lijken maar lijkt nergens naar……

 58. tim

  niet te vinden als ik dit intik op mijn lindalinda

 59. De Gewetensvraag

  Nieuws-oplees-meisje gaat talkshow doen..
  Wut? Dat dee die Jinek ook, maar die is blond.
  Bovendien had Jinek geen reclames, interessante gasten aan tafel en ze is niet grappig of gevat aan het doen. Dat helpt wel.

 60. Bedorven Aambeienspleet

  https://www.rtlboulevard.nl/sites/default/files/styles/liggend/public/content/images/2019/10/12/merel%20westrik.jpg
  Merel Westrik lekker? Serieus? Over een jaar of 10 is ze een afgedankt uitgemergeld rimpelkutje.

  En de reden dat het niet scoort is omdat haar doelgroep helemaal geen tv kijkt. Dat zijn allemaal carrierevrouwtjes die wel iets beters te doen hebben dan tv kijken.

 61. Suzy Wang

  ik weet waar het zit.Ik kijk gewoon niet!

 62. Medusa

  Merel is een dood vermoeiende vrouw, veel te druk. Bij het RTL nieuws stond zij altijd met haar hoofd te schudden en dan merk zij heel interessant maar begreep weinig van wat zij Oosteinde. Pilletje Ritalin helpt bij zulke types!

 63. Britt Scholte Lover

  Kijken er echt alleen maar vrouwen naar ladies night of zijn het juist mannen die ernaar kijken? het is een dom gekissebis

 64. Bedorven Aambeienspleet

  Merel Westrik lekker? Serieus? Over een jaar of 10 is ze een afgedankt uitgemergeld wijffie.

  En de reden dat het niet scoort is omdat haar doelgroep helemaal geen tv kijkt. Dat zijn allemaal carrierevrouwtjes die wel iets beters te doen hebben dan tv kijken.

 65. bastiaan

  Wat een gelul kijker moet het nog vinden, de kijker is al weg gezappt…

 66. Frans Gall

  Alles wat die catwoman linda met die vetbouwde bakkes aanraakt, faalt jammerlijk.
  Hoenlijk gaat die omhoogegevallen cameraman er aan kapot.

 67. Gelissen

  Niet om
  het een of ander, Merel, maar waar gaat het in jouw programma over? Als ik al een keer bij het zappen langs kom, krijg ik zo’n zeur van Gülsen te zien of een andere doos die mij niet kan boeien. En constant dat hyper toontje, nee, geen interessante inhoud. Geen bijzondere gasten. Niet de moeite waard.

 68. Kijkcijfers

  Vind merel ook best aantrekkelijk, ze inderdaad ook wel erg druk. Dat weet ze zelf ook en dat heeft ze gebruikt bij wie is de mol. Dat viel me ook op en dacht ook dat zij de mol was. Jammer genoeg kreeg merel wel te veel tijd in dwdd, waardoor dries te weinig of beter gezegd geen aandacht kreeg. Marc Marie was duidelijk ook uit zijn zas, omdat hij normaal alle aandacht opvreed. Net goed!

 69. Maria

  Klaasje v, Ben en Eva, jullie slaan de spijker op zijn kop.
  Vrouwen zijn zo veel meer dan dit oppervlakkige en angstige gepraat. Ze moeten schijt hebben aan wat mannen en vrouwen van ze vinden. Ze willen als voetbal inside zijn…. dat kan alleen als je heel zeker weet wie je bent en volledige schijt hebt aan de mening van een ander. Linda is bazig en dus bang. Linda en Merel ik wens jullie zo veel meer vrouwelijke kwaliteiten toe!

 70. Ga koken

  Niemand zit te wachten op een stel suffe huismoeders en hun geblaat.

 71. Medusa

  Het is niks en het wordt niks met dat suffe mutsengeklets

 72. Pietje puk

  De altijd zo graag grappig gevonden willen worden tjiske.
  Merendeel van de ” vriendinnen ” acteert.
  Straks chantal er nog bij. Acterende vriendenkliek
  Die allemaal weggekocht zijn.

 73. Bart

  Ik wil Merel haar poesje wel eens laten fluiten

 74. TF

  Tot nu toe vond ik Umberto Late Night nog het leukst en het meest spontaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.