Jeroen Pauw tegen Thierry Baudet: ‘Hoezo ongehoord?’

Jeroen Pauw vindt dat Thierry Baudet een beetje overdrijft als hij beweert dat het geluid van hem en de zijnen te weinig gehoord wordt op de publieke omroep. Dat liet hij vrijdagavond blijken in Pauw. Pauw liet Baudet een compilatie zien van zijn vele optredens bij de NPO. Ook was hij vaak te gast bij Pauw zelf. “Dit is de tiende keer vanaf 2016 dat u hier aan tafel zit, dus u hoort niet bij Ongehoord Nederland eigenlijk wat dat betreft, hè?“, zei de talkshowhost tegen de Forum voor Democratie-leider.

Baudet: “Ik kan wel meepraten denk ik over de framing die bestaat in de media en ik denk dat wij een aantal momenten heel succesvol hebben teruggevochten. Ik ben het absoluut eens met deze mensen dat de omroep te weinig diversiteit laat zien en veel te vooringenomen is.”

Is zelfs Baudet nu voor diversiteit bij de NPO? “Ik heb het over standpuntendiversiteit, dus niet de diversiteit die oppervlakkig is, dus geslacht, huidskleur en dat soort zaken. Maar over wat er in je hoofd gebeurt: standpunten.”

Pauw: “Hoe vaak bent u niet hier, ik zeg tien keer, en bij de hele publieke omroep. We hebben even een compilatie gemaakt.”

Baudet: “Eén zwaluw maakt nog geen zomer, hè?

Na de compilatie stelde Pauw: “Ik wou maar zeggen: dat valt wel mee dat ongehoord, toch?

Baudet: “Ja, kijk, het gaat niet over alleen maar één persoon. Als je kijkt naar een hele waaier aan standpunten, dan komt de hele visie die wordt uitgedragen door de omroepen niet overeen met waar het debat in de samenleving over gaat. Er is sprake van een discrepantie. Dat wordt bewezen door het succes van deze nieuwe omroep.”

Framing

Even later beschuldigde Baudet Pauw ook van framing, toen hij een tweetje oprakelde waarin Baudet opriep tot het ontslag van weerman Gerrit Hiemstra. “Op de dag dat ik die tweet uitstuurde, heb ik al tegen vijf reporters gezegd dat het een geintje was. Natuurlijk was het een geintje. Dit is twee jaar geleden! Nu weer! Dan ben je dus bezig precies met een soort framing waar heel veel mensen in Nederland genoeg van hebben.”

Pauw: “Ontspan! Ontspan gewoon! Fraaaaming!!!

Baudet: “Dat is wel wat gebeurd en wat ontzettend vermoeiend is.”

Pauw: “Iets meer zelfspot zou je echt sieren.”

Baudet: “Volgens mij heb ik nu al twee of drie keer hartelijk gelachen en ook aangegeven dat bij uitstek dit twitterbericht een geintje was. Dan kun je wel zeggen: ‘Iets meer zelfspot’, maar het gaat er dus juist om dat er een gespeeld onbegrip is, waarbij dan gezegd wordt: ‘U heeft dat dan gezegd!’ Dat is waar heel veel mensen genoeg van hebben.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen