Marco Louwerens: ‘Of Meiland SBS 6 uit het slijk trok?’

Geplaatst op ma 11 nov 2019 om 11:00

Marco Louwerens, directeur televisie bij Talpa Network, vindt niet dat Chateau Meiland in zijn eentje SBS 6 uit het slijk heeft getrokken. Dat laat hij blijken in een interview met Nederlands Medianieuws. Meiland wees er na het winnen van de Gouden Televizier-Ring fijntjes op dat hij de grootste SBS 6-hit van dit moment is. “Wij hebben jullie deze zomer uit het slijk getrokken“, riep hij op het podium. In hoeverre zit daar een kern van waarheid in? Louwerens geeft antwoord op die vraag.

Het is niet alléén Chateau Meiland dat bijdraagt aan het succes van SBS 6, aldus Louwerens. “We zijn de familie uiteraard ontzettend dankbaar en het programma doet veel goeds voor SBS6. We bouwen volop aan onze zender en dan zijn de mooie kijkcijfers voor – en reacties op – Chateau Meiland geweldig.”

Hij vervolgt: “Laten we alleen ook de andere veelbekeken programma’s niet vergeten, zoals de Mr. Frank Visser-reeksen, Paleis voor een Prikkie, De wereld rond met 80-jarigen, Miljoenenjacht, Ik hou van Holland, en onze vaste, succesvolle pijlers Shownieuws en Hart van Nederland.”

Ook de vooravond met Man Bijt Hond en Lingo presteert goed. “Het is een mooie stap in de goede richting voor de zender waar we hard aan blijven bouwen om steeds meer gevonden te worden door een breder publiek.

Chateau Meiland blijft wel een belangrijke waarde voor SBS 6. Met de kerst zendt SBS 6 een serie kerstspecials uit en volgend jaar volgt er waarschijnlijk een derde seizoen.

Het interview met Marco Louwerens kunt u hier lezen.

Foto: Talpa
25 Reacties op “Marco Louwerens: ‘Of Meiland SBS 6 uit het slijk trok?’”


 1. Ronnie

  Feit is wél dat SBS6 zonder Chateau Meiland op maandag niets meer voorstelt en op zaterdag zonder Linda ook niet.

 2. Solomon

  Het vormt in ieder geval één belangrijk onderdeel in de samenloop van omstandigheden die het tij deed keren bij Talpa TV !..
  Op naar de volgende mijlpalen in het Nederlandse Medialandschap sinds 2 oktober 1989 !.. Bertelsmann maakt uw vrouwen borstjes maar heel goed nat !..

 3. HalloJumbo

  En Veronica Inside en CL trekken Veronica niet uit het slop.

 4. Help

  Waarom staat er een foto van paul de leeuw bij

 5. anoniem

  jinek voor songfestival

  nee toch

  drugs en joint girl

  ladies en gentleman

  one moment

  i take my joint first

  ten point

 6. Angela de Jong- ook op loonlijst RTL

  Daar denkt de roddelkrant anders over vandaar al die leugens in het buurtkrantje van breedbeeld

 7. oja

  stel je voor dat je iemand of een producent een credit geeft…tjongjonge. zielig gedoe. be honest: Meiland is de hit van het jaar en heeft Talpa een meer dan boost gegeven. Zo laten ook de kijkcijfers zien naderhand. Egootjes toch ook daaro.

 8. Robert

  Als ik de kijkcijfers aanschouw, zie vrijwel het gehele afgelopen jaar van 1 t/m 8 NPO programma’s staan.

 9. Zakv

  Boycot Talpa! #freemamjo

 10. Reality Lover

  Wanneer begint Big Brother?

 11. Remi

  Martien is een held !

 12. Johnny👀

  Martien is een nicht en daar zitten geen helden tussen..

 13. Bart

  Weer een ontzettend flauw en politiek correct antwoord. Toch blijven ze wel steeds naar buiten toe zeggen dat de zender op de goede weg is en dat ze zo aan het bouwen zijn. Dat het brede publiek ze steeds beter weet te vinden. Beste Marco, Dat een aantal programma’s de afgelopen tijd wat beter heeft gescoord en dat de programma’s in de vooravond beter worden bekeken dan voorheen wil helemaal niet zeggen dat het nu ineens na al die jaren geweldig gaat en dat de zender het zo geweldig doet. Het merendeel scoort nog steeds ontzettend slecht en de zender zit qua profiel, naam en programmering nog steeds niet goed in elkaar. Dat komt ook niet goed zolang er niet iemand komt te zitten die er verstand van heeft, risico durft te nemen, mensenkennis heeft, de Mol tegen durft te spreken en een hart heeft voor radio en televisie. Dus wil je er een succes van maken dan moet directeurtje Louwerens zich lekker op de achtergrond bezig gaan houden met VI en moeten Galjaard, Oosterman, van Gaalen (de man van de blauwe donuts wat een sukkel), de Mönnik, Sitvast en nog een paar van die poppetjes met een onbeduidend baantje dat veel te veel geld kost er uit.

 14. Geert

  Zolang ze die ontzettend smerige nichten van Meiland en Paleis voor een prikkie zendtijd geven sla ik deze zender over.
  Homeau zijn is prima, maar gedraag je normaal!

 15. Ron

  @Reality Lover: ‘Daar zijn de geleerde het nog niet over eens’ waar en óf het terug gaat komen…

 16. Ton van Dam

  Trieste man. Kan het zelf niet opbrengen om minder te vreten en/of te sporten. Daar was een gastric bypass voor nodig. Sneu. Maar goed, overlopertje slijmt zich een weg door medialand. Top!

 17. StefanV

  Chateau Meiland is een succes van voorbijgaande aard. Op een gegeven moment is de kijker erop uitgekeken. Waarschijnlijk weet directeurtje dat ook wel. Terecht wijst hij op andere SBS-successen, zoals Man Bijt Hond en Lingo.

 18. Peter van der Plas

  De reclame inkomsten lopen terug dus er is geen of weinig geld om nieuwe formats te ontwikkelen en dan krijg je deze winterprogrammering.

 19. insider

  hollands got talent……superkids.
  ik vertrek…..wij emigreren
  beste zangers……het mooiste liedje.

  Ooit verzonnen ze wel nieuwe formats.

 20. Trudy

  @Insider: Allemaal gejat!!

 21. Buurman

  Nee niet alleen maar samen met een bergje format kopietjes.

 22. Mick

  Echt vernieuwende shows zijn er nog steeds niet geweest. Je moet je kunnen onderscheiden, en dat doe je niet met exact gekopieerde programma’s en een hoop talentenjachten.

  Stop met talentenjachten Talpa, breng mooi weekendamusement.

 23. Maria

  De Sinterklaas-aanraders van 2019: “De Staff van Sinterklaas” en “Sinterklaas in Oisterwijk”. Beiden te zien op YouTube.

 24. MediaMasters

  Chateau (Martien) Meiland is een heel klein steentje van de nieuwe fundering van SBS en wordt nu aan alle kanten veel te snel uitgemolken. Fout, fout, fout, Marco! Overigens was het Rene Osterman die voor de komst van Marco en Eeland al heel veel puin had geruimd, niet in het Chateau dan, maar bij SBS. Pluim voor die mediasoldaat!

 25. sukkel

  Martien denkt dat ie God is succes is betrekkelijk hij moet niet teveel op TV anders gaan de kijkers zich irriteren met zn gemaakte gebaartjes en bijster slim is ie ook niet kijk maar naar Cash of Trash wat een afgang !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.