Janine Abbring: ‘Boek mij direct en niet via-via!’

Janine Abbring, presentatrice van Zomergasten en eindredacteur bij Zondag Met Lubach, roept partijen op die haar willen boeken als presentator of dagvoorzitter om haar direct te boeken en niet via-via. Dat is te lezen op Twitter. Bedrijven die een BN’er willen boeken raadplegen vaak eerst Google. Ze komen dan terecht bij een boekingskantoor, dat dan als tussenpersoon fungeert. Dat is volgens Abbring helemaal niet nodig: ze roept organisaties op om nét iets verder te zoeken.

Abbring, de ex van Arjen Lubach, ergert zich aan boekingskantoren die ook weer een marge willen hebben. “Aan iedereen die wel eens een dagvoorzitter of presentator zoekt: doe dat niet via zogenaamde ‘quality’-boekingskantoren online“, laat ze daarom weten.

Boekingskantoren hebben totaal geen functie, aldus een geërgerde Abbring. “Enige dat zij doen is prijs ophogen en het verzoek doorspelen naar het juiste management.

Wat is de oplossing? “Google gewoon even 10 seconden langer, juiste management is altijd vindbaar.”

Psycholoog en spreker Roos Vonk geeft Abbring groot gelijk. “Zoals Speakers Academy hè? Die gooien er 20 procent bovenop. Reden waarom ik niet meer bij dat soort bureaus ben. Dan betaalt elke opdrachtgever hetzelfde.

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen