Janine Abbring: ‘Boek mij direct en niet via-via!’

Geplaatst op ma 11 nov 2019 om 11:30

Janine Abbring, presentatrice van Zomergasten en eindredacteur bij Zondag Met Lubach, roept partijen op die haar willen boeken als presentator of dagvoorzitter om haar direct te boeken en niet via-via. Dat is te lezen op Twitter. Bedrijven die een BN’er willen boeken raadplegen vaak eerst Google. Ze komen dan terecht bij een boekingskantoor, dat dan als tussenpersoon fungeert. Dat is volgens Abbring helemaal niet nodig: ze roept organisaties op om nét iets verder te zoeken.

Abbring, de ex van Arjen Lubach, ergert zich aan boekingskantoren die ook weer een marge willen hebben. “Aan iedereen die wel eens een dagvoorzitter of presentator zoekt: doe dat niet via zogenaamde ‘quality’-boekingskantoren online“, laat ze daarom weten.

Boekingskantoren hebben totaal geen functie, aldus een geërgerde Abbring. “Enige dat zij doen is prijs ophogen en het verzoek doorspelen naar het juiste management.

Wat is de oplossing? “Google gewoon even 10 seconden langer, juiste management is altijd vindbaar.”

Psycholoog en spreker Roos Vonk geeft Abbring groot gelijk. “Zoals Speakers Academy hè? Die gooien er 20 procent bovenop. Reden waarom ik niet meer bij dat soort bureaus ben. Dan betaalt elke opdrachtgever hetzelfde.

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO
13 Reacties op “Janine Abbring: ‘Boek mij direct en niet via-via!’”


 1. K.C.T.

  Dit mormel mag mijn hond niet eens laten schijten!

 2. Curryworst

  Nou, die Roos Vonk is een goede raadgever zeg.
  Ze wordt omschreven als een vrouw die academische basisvaardigheden en zelfreflectie mist maar geeft wel lezingen over zelfkennis.
  (Ze is nota bene een paar jaar geleden op de vingers getikt door de Radboud Universiteit vanwege haar conclusies uit een dubieus onderzoek. Volgens Vonk zijn vleeseters hufterige mensen.)

 3. Katja

  Wat een zelfingenomen wijf, rechtstreeks te boeken, gun je een kantoor niet eens die 10%/ rooie tr.ut

 4. Gedupeerde

  Luister niet naar de roddelkrant van breedbeeld maar naar Janine Abbring

 5. Geert

  Gewoon die nutteloze ho er helemaal niet boeken.

 6. Astrotv

  Ik voorspel dat ze veel geld verliest als zij haar gage zelf bepaalt. Zo’n bureau kent de markt beter. Ik kan ook in mijn bol kijken voor haar. 2,5 euro per sms.

 7. ron

  Wie boekt haar nou …..?

 8. Robert

  Dacht dat zij altijd paar weken op televisie was, daarna paar maanden op vakantie, en daarna in de W.W. Advies aan boekingskantoor, haar kaartje kan in de prullenbak.

 9. Timo

  Waarom zou je een BNer boeken? Boek een academicus, professor, hoogleraar, arts of psycholoog. Iemand met KENNIS!

 10. Martijn

  Zo te zien bezoek je regelmatig het bedoelde soort bijeenkomsten? Genoemde mensen met KENNIS kan je inderdaad beter gewoon zo’n dag aan elkaar laten praten en dan misschien een BN-er inhuren om over de inhoud te babbelen?

 11. critikast

  Ik ga Janine helemaal niet boeken. Ik heb een lijstje voor mijn activiteiten en op dat lijstje van 25 gastheren en – vrouwen staat Janine niet. Waarom wel? Ze is een vooringenomen standaard typetje met een beperkte algemene ontwikkeling en een vintage uiterlijk en – kleding. Voor haar 25 anderen !

 12. Achmed

  Iedereen wil nu Bridget boeken om te lachen.

 13. iefkleinhertje

  Dat wijf is door die engerd van een Lubach bedoezeld wat walg ik daarvan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.