Lubach niet voor 22.00 op NPO-site, wel op YouTube

De Zondag Met Lubach van zondag is ineens niet meer op een christelijk tijdstip terug te zien op de website van de NPO. Hoewel de uitzending gisteren om 21.15 uur begon, mag men het programma online niet meer bekijken vóór 22.00 uur. De reden? Er zat een item over zielige slachtvarkentjes in en die beelden zijn volgens de Kijkwijzer schadelijk. Dat die Kijkwijzer totaal niet meer van deze tijd is, blijkt wel uit het feit dat men het item wel gewoon op elk moment kan terugkijken op YouTube.

Zondag Met Lubach kon wél voor tienen op tv worden uitgezonden, omdat het programma semi-live is en NICAM, de organisatie achter de wijzer, er dan minder grip op heeft. Na uitzending trok het NICAM aan de bel bij de VPRO en dwong ze de omroep tot een online tijdslot.

De VPRO is het er, net als presentator Arjen Lubach, mee oneens. Zij achten de beelden van maatschappelijke waarde. De presentator laat weten ‘het jammer te vinden dat het item over de misstanden in slachthuizen nu minder mensen bereikt, maar ik begrijp het volkomen’.

Lubach: “Ondanks onze voornaamste intentie om mensen te laten lachen, kunnen er soms beelden voorbijkomen waar kinderen nachtmerries van kunnen krijgen, zoals slachterijen, oorlogen of Wopke Hoekstra.”

Ook de herhaling van woensdagmiddag op NPO 1 is geschrapt.

Het gaat allemaal om onderstaand item:

Foto: VPRO, Merlijn Doomernik

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen