Linda de Mol (55) wordt ouder: ‘Ik vergeet mijn teksten’

Ook een ouder wordende tv-koningin ontkomt niet aan ouderdomskwaaltjes. Nu Linda de Mol de 60 jaar nadert, merkt ze dat haar geheugen in rap tempo verslechtert. Dat zegt de SBS 6-presentatrice in haar eigen LINDA. De Mol voelt zich steeds vaker een oudere vrouw. Dat merkt ze bijvoorbeeld als ze haar teksten aan het leren is. “Nog zoiets: vroeger had ik een geheugen als een ijzeren pot, ik hoefde een tekst maar twee keer te lezen en dan zat-ie erin. Heb ik ook niet meer.

Ze heeft ook minder energie. “Ik slaap niet zo best. Shoots voor films of programma’s die tot 3 uur ’s nachts duren trek ik niet meer, dan ben ik de dag daarna echt een gebakje.

Met het minder wordende geheugen zit De Mol het meest. “Eigenlijk vind ik dat nog wel het vervelendst, dat je soms niet eens meer op een woord kunt komen. Als er vroeger een vijftiger in mijn show zat die het antwoord op een vraag niet wist riepen ze altijd: ‘Wacht, ik weet het wel, ik kom er alleen niet op!’ En dan dacht ik: yeah right. Maar het is zo!

Het duurt bij De Mol tegenwoordig soms wel een uur om op een bepaalde naam te komen, geeft ze toe. “Overigens zie je dat mensen die stoppen met werken, ineens veel sneller oud worden. Alsof ze iets loslaten. Dus ik heb besloten dat ik altijd blijf werken.”

Miljoenenjacht achter een rollator? “Misschien niet in dit tempo, en waarschijnlijk ook niet op tv, maar wel íéts. Werken houdt je scherp. Je omringt je met jonge mensen die je voortdurend voeden met nieuwe ideeën, nieuwe opvattingen. Dat geeft energie. En het is beter​​​​​​​ voor je relatie.”

Het interview met Linda de Mol kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen