Staatssecretaris Ankie wil geen talkshowpardon meer

Geplaatst op wo 20 nov 2019 om 15:30

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol, die over asiel en migratie gaat, wil dat er in de toekomst geen talkshowpardon meer komt. Dat laat ze vandaag weten in gesprek met de Volkskrant. Door de ellenlange asielprocedure in ons land ontstaan er schrijnende gevallen die via een publiciteitsoffensief in de media alsnog asiel afdwingen, zoals bijvoorbeeld de Armeense kinderen Lili en Howick. Als je maar op tv komt, krijg je een vergunning, zo leek het. Het heet het talkshowpardon.

Daar wil Broekers-Knol van af. De Volkskrant stelt haar de vraag: “De vraag was hoe u denkt over de invloed van televisie. Er is al een talkshowpardon geweest, wat is het antwoord daarop?

De 72-jarige staatssecretaris: “Ja luister eens, ik zeg u wat ik probeer. Ik heb weinig tijd. Over anderhalf jaar zijn er verkiezingen. Mijn ambitie is dat iedereen dan zegt: we hebben een fatsoenlijk asielsysteem.”

Het is geen gemakkelijke opgave, zegt Broekers-Knol. “Er zijn mensen die vinden dat de grenzen helemaal dicht moeten en anderen die vinden dat iedereen hier mag komen. Ik zou willen dat iedereen tegen die tijd zegt, met wat plussen en minnen: we hebben het hier in Nederland best voor elkaar. Dan heb je geen talkshowpardon meer nodig.”

De Volkskrant: “Gelooft u dat nou zelf?

Broekers-Knol: “Ik werk er hard aan. Als ik er niet in zou geloven…

Foto: NPO
34 Reacties op “Staatssecretaris Ankie wil geen talkshowpardon meer”


 1. Minder of Mirjam

  Hallelujah! 10000000% eens met deze pittige Ankie Broekers-Knol! Die walgelijke zaak van die verwende huilie huilie kinderen Howik en Lollie was echt misselijkmakend en het failliet van het rechtssysteem in nederland.

 2. Zomaar

  En ook stoppen met de uitzendingen voor politieke partijen.
  Mensen zouden zomaar op zo’n partij kunnen stemmen.

 3. StefanV

  Deze opmerking van Broekers-Knol is de goden verzoeken. Zoiets werkt als een rode lap op een stier. Het zal allerhande linkse organisaties juist extra motiveren om weer de nodige schrijnende gevallen op te sporen en hiervoor media-aandacht te genereren.

  Broekers-Knol is gewoon op die post gezet omdat de VVD niet nog meer politieke talenten wil kwijtraken. De ene na de andere politieke carrière is stukgelopen omdat diegene als bewindspersoon moest opstappen. Broekers-Knol is 72, dus het afbraakrisico is nihil.

  Daar komt nog bij dat Broekers-Knol faalt in haar beleid. De asielinstroom is onverminderd hoog, Nederland slaagt niet in het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers, er is extra capaciteit voor AZC’s nodig en de terugkeer van IS-terroristen weet ze, samen met haar collega’s, ook niet te verhinderen.

 4. Achmed

  Lili en Howick blijft een inspiratiebron voor alle criminele migranten.

 5. Rutte III

  Een regering moet daarboven staan. Die heeft de wet in de hand. Wel of niet volgens de regels. Niet een talkshow de schuld geven.

  Wat een flopdrol die oude taart.

 6. HEE MEN

  je zou zelf maar in de situatie zitten, maar nee hoor, de zeurpieten met hun kleuren tv schermen. twee auto`s voor de deur eigen huis of vila , kookeiland ,
  inloop kast voor de vrouw, de laatste trends laten inrichten in de badkamer karren vol boodschappen in de kar bij AH en minstens twee keer op vakantie
  zijn dikke egoisten, en geen goed christen , Want heb uw medemens lief
  en gun ook andere mensen een beter bestaan.
  Laat dat een vervroegd kerstboodschap zijn aan iedereen ! en denk eens niet aan uw eigen ik!!

 7. K.C.T.

  GELIJK 100% GELIJK STOP DIE GUTMENSCH LINKSE JANKPROGRAMMA’S
  ER IS MAAR EEN WEG ,,, DE OFFICIELE PROCEDURES,,,,, STOP MET DIE HUILENDE IN SCENE GEZETTE JANKENDE GELUKSZOEKERS!!!!!!!!!
  ZIE HET ISIS TUIG AL ZITTEN,,,,,,, HAATBAARDEN MET JANKEND KROOST,,,, TV SHOW VOL KOPVODDEN!!!!!!! RETOUR AFZENDER!!!!!

 8. VVD: Toppartij

  https://isereenvvderopgestapt.nl/

 9. F.U

  incompetente oude heks, je beleid faalt en nederland zit nu met de gelukzoekers opgezadel..hopelijk doet tijd snel zijn werk.

 10. Caramba

  Ik dacht dat het over talkshowpaarden ging. Die wil ik ook niet meer.

 11. Sum Ting Wong

  Zoveel netto ontvangers hierheen halen totdat we een tweede Brazilië zijn met gated communities, grote klasseverschillen, criminaliteit en armoede. Dat is de natte droom van de naïeve linksdraaier.
  Haal Afrika hierheen en Nederland wordt ook Afrika. In alle opzichten.

 12. Huib

  PvdA, groenlinks, ChristenUnie, D’66 en PvdD stemmen blindelings voor ieder pardon. Jarenlang liegen en procederen wordt door hen keer op keer beloont. Stem VVD, FVD of PVV indien je dit niet meer wilt.

 13. HBaz

  Die kan beter met pensioen gaan over anderhalf jaar. @Huib Een beetje medemenselijkheid kan geen kwaad. Alsof hier hordes mensen een generaal pardon krijgen. VVD, FVD of PVV stemmen? Geen haar op m’n hoofd die daar aan denkt.

 14. Nils Holgersson

  Is de verkiezingscampagne nu al begonnen?

 15. Lies

  Misschien doelt ze bij voorbaat op de talkshow vaders wiens IS dochters en (de in het kalifaat geboren) kinderen door Turkije op het vliegtuig naar NL gezet?

 16. Sender

  U bent 72 man u mag gaan breien nu.
  Maar AOW is maar niks he, gezien uw huidige inkomen.
  U wordt bedankt.

 17. Donald Dumb

  o ja de VVD.
  Dezelfde partij die arbeidsmigranten hierheen gehaald heeft om hier goedkoop werk te verrichten…
  Dezelfde partij waarvan menig politicus in opspraak raakt(e)
  t Lachertje in de Tweede Kamer…

 18. Je dikke moeder

  Ok leuk, maar wij weten nu toch wel wat er gebeurd met de ideeen en voorstellen dit kabinet wat bestuurd wordt door Mark Rutte???

  Alle asielzoekers krijgen gewoon een talkshow pardon! En that’s it!

 19. John de Flop

  Donald Dumb, geschiedenis is niet je meest sterke kant.

 20. Donald Dumb

  John de Flop.
  O ja joh? En waarom dan precies niet?

 21. Donald Dumb

  Rutte is een clown…

 22. Oppersmurf

  @DonaldDumb (de naam is veelzeggend): niet de VVD heeft de migranten naar Nederland gehaald, maar de KVP-er Gerard Veldkamp was in de jaren 60 minister van Sociale Zaken. In die hoedanigheid was hij, op verzoek van het Werkgevers Verbond, verantwoordelijk voor de werving van arbeiders in het zuiden van Europa. Jaren later volgden wervingsacties in Turkije en nog weer later (eind jaren 60) in Marokko. Lees je eerst in voordat je weer met de nodige onzin komt, dumbo!

 23. Donald Dumb

  Oppersmurf. Bijlesje parlementaire geschiedenis zou geen kwaad kunnen, kn eu ter…

 24. Ruud

  @Oppersmurf
  Spijker op z’n kop!
  Laat gaan die Dumb-trol.

 25. Donald Dumb

  Ruud aka Oppersmurf.
  Valt niet op dat je dezelfde bent hoor…

 26. Geert

  Zelfs de slechtste leerlingen snappen dat het onmogelijk is om wekelijks 700 migranten binnen te laten en die vervolgens bed ,bad, brood ,huis, Miele en uitkering te geven.

  Kleine nuance, het is WEL mogelijk, maar het gaat ten koste van onze, met veel pijn en moeite opgebouwde, welvaartsstaat (of wat daar nu nog van over is).

  Migratie is een linkse hobby die nu eenmaal te duur is geworden en als we Nederland niet in een Kalifaat willen veranderen, dan moeten nu meteen de grenzen dicht en moeten er zeer strenge regels komen voor de migranten die hier nu nog in de wachtruimte zitten.

 27. Nu ik

  Allemaal een migrant in huis. Alleen zo kunnen het stikstof probleem én het asiel probleem opgelost worden.
  De eerste groep is zojuist in Vlaardingen aangekomen en zal door middel van een feestelijke loting in de Wereld Draait Door onderbracht worden bij de bewoners van de Amsterdamse Grachtengordel.

 28. Donald Dumb

  VVD stemmen?

  De grootste leugenaar van Nederland is premier van ons land en lid van deze partij. VVD stemmen is instemmen met de ondergang van Nederland.

 29. Jantje

  Ze is zelf oma. Bij het eerste de beste kindje waar Tim Hofman mee aan komt lopen gaat ze al voor de bijl voor hij het gevraagd heeft. Bovendien van de VVD. Dan waai je toch met alle winden mee

 30. Michiel

  Scheefhuren, talkshowpardon… De spindoctors bij de VVD draaien overuren. Het is toch wat, dat zo’n rijke kakmadam ons even gaat vertellen wat wel en wat niet veroorloofd is om in het nieuws te brengen. Mantelpakje aan, dure oorbellen, haar strak in model en een dikke broche op de borst.

  Zo kennen we rechts Nederland weer. Heel Nederland staakt voor een beter loon en de rechtse alto’s schreeuwen meteen weer moord en brand over ‘de buitenlander’. Mooie afleidingsmanoeuvre.

 31. Marko

  Michiel en de rest van de commentaarmakers hierboven.

  Jullie kunnen ook zorgen dat je zelf in de regering komt kunnen jullie
  laten zien hoe ’t moet.

  Schijnbaar nog nooit gehoord van spreekwoord

  DE BESTE STUURLUI STAAN AAN WAL!!!!!!!!!!!!

 32. Stef

  @Marko: met spoed Nederlands leren, of onmiddellijk met de bananenboot terug naar je eigen land!
  Je mag nu nog zelf kiezen.

 33. Marko

  Stef,

  Je kunt niet tegen kritiek dus ga je ’t op ’n andere manier afkraken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Je bent ’n idioot als je zo reageert kom met iets zinnigs of hou je mond

 34. Peter

  Marko gaat binnenkort richting gaskamer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.