Staatssecretaris Ankie wil geen talkshowpardon meer

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol, die over asiel en migratie gaat, wil dat er in de toekomst geen talkshowpardon meer komt. Dat laat ze vandaag weten in gesprek met de Volkskrant. Door de ellenlange asielprocedure in ons land ontstaan er schrijnende gevallen die via een publiciteitsoffensief in de media alsnog asiel afdwingen, zoals bijvoorbeeld de Armeense kinderen Lili en Howick. Als je maar op tv komt, krijg je een vergunning, zo leek het. Het heet het talkshowpardon.

Daar wil Broekers-Knol van af. De Volkskrant stelt haar de vraag: “De vraag was hoe u denkt over de invloed van televisie. Er is al een talkshowpardon geweest, wat is het antwoord daarop?

De 72-jarige staatssecretaris: “Ja luister eens, ik zeg u wat ik probeer. Ik heb weinig tijd. Over anderhalf jaar zijn er verkiezingen. Mijn ambitie is dat iedereen dan zegt: we hebben een fatsoenlijk asielsysteem.”

Het is geen gemakkelijke opgave, zegt Broekers-Knol. “Er zijn mensen die vinden dat de grenzen helemaal dicht moeten en anderen die vinden dat iedereen hier mag komen. Ik zou willen dat iedereen tegen die tijd zegt, met wat plussen en minnen: we hebben het hier in Nederland best voor elkaar. Dan heb je geen talkshowpardon meer nodig.”

De Volkskrant: “Gelooft u dat nou zelf?

Broekers-Knol: “Ik werk er hard aan. Als ik er niet in zou geloven…

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen