Jan de Hoop mocht niet invallen bij Koffietijd

Jan de Hoop mocht na dertig jaar RTL Nieuws onlangs éindelijk iets anders doen van de zenderleiding. Het resultaat was onlangs te zien op televisie: Jan Houdt Hoop, een vrij treurige kopie van Lekker Slim. Zó treurig dat de show na slechts één aflevering van de buis is gehaald. Een gezapig programma als Koffietijd zou veel beter passen bij de mokkenman. Hij is in het verleden wel eens gevraagd om in te vallen bij de ochtendshow, maar dat mocht niet van zijn bazen bij het RTL Nieuws.

Het leek De Hoop hartstikke leuk om eens Koffietijd te presenteren, maar dat zou zijn geloofwaardigheid als nieuwslezer te veel aantasten. “Toen Koffietijd nog door Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij werd gepresenteerd, werd ik soms gevraagd in te vallen. Maar dat kon nooit, omdat ik dan ook Calvésausjes moest promoten. Dat is toch wat gek voor een objectieve nieuwslezer.

Is zo’n treurig format als Jan Houdt Hoop dan niet schadelijk voor zijn statuur? Hij hoeft in elk geval geen Calvésausjes te promoten. “In deze quiz hoeft dat niet, dus het kan eindelijk.”

Als zijn prime-timeavontuur van korte duur is, zit De Hoop niet in zak en as. “Het voelt echt niet als een keurslijf hoor. Het Ontbijtnieuws is mijn huis.”

Het interview met Jan de Hoop kunt u lezen via Blendle of op de AD-site.

Foto: RTL, Mike van den Toorn

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen