Jan de Hoop mocht niet invallen bij Koffietijd

Geplaatst op wo 06 nov 2019 om 14:00

Jan de Hoop mocht na dertig jaar RTL Nieuws onlangs éindelijk iets anders doen van de zenderleiding. Het resultaat was onlangs te zien op televisie: Jan Houdt Hoop, een vrij treurige kopie van Lekker Slim. Zó treurig dat de show na slechts één aflevering van de buis is gehaald. Een gezapig programma als Koffietijd zou veel beter passen bij de mokkenman. Hij is in het verleden wel eens gevraagd om in te vallen bij de ochtendshow, maar dat mocht niet van zijn bazen bij het RTL Nieuws.

Het leek De Hoop hartstikke leuk om eens Koffietijd te presenteren, maar dat zou zijn geloofwaardigheid als nieuwslezer te veel aantasten. “Toen Koffietijd nog door Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij werd gepresenteerd, werd ik soms gevraagd in te vallen. Maar dat kon nooit, omdat ik dan ook Calvésausjes moest promoten. Dat is toch wat gek voor een objectieve nieuwslezer.

Is zo’n treurig format als Jan Houdt Hoop dan niet schadelijk voor zijn statuur? Hij hoeft in elk geval geen Calvésausjes te promoten. “In deze quiz hoeft dat niet, dus het kan eindelijk.”

Als zijn prime-timeavontuur van korte duur is, zit De Hoop niet in zak en as. “Het voelt echt niet als een keurslijf hoor. Het Ontbijtnieuws is mijn huis.”

Het interview met Jan de Hoop kunt u lezen via Blendle of op de AD-site.

Foto: RTL, Mike van den Toorn
12 Reacties op “Jan de Hoop mocht niet invallen bij Koffietijd”


 1. Geox

  Laat je haar toch gewoon grijs, dit ziet er niet uit. Iedereen ziet heus wel dat je een oude man bent. You’re fooling nobody

 2. Remi

  Jan is een held !

 3. Local Hero

  Jan is geen held maar een hele vervelende vent. Heeft capsones in het echte leven weet ik uit ervaring.

 4. Daan

  30 (!) jaar wachten en dan zo’n zeperd. Knap staaltje werk.

 5. Corrie

  Inderdaad Local Hero. Wat een diva gedrag vertoont deze man. Zeer onterecht. Helemaal geen leuke man.

 6. Sjonnie

  Zijn geloofwaardigheid als nieuwslezer? ha ha ha!!
  Die flauwe woordgrapjes ’s morgens tasten zijn geloofwaardigheid absoluut niet aan hoor!!!
  Astro tv is wel iets voor hem, dat gaat echt niet ten koste van zijn geloofwaardigheid, integendeel! Maar helaas voor hem, gaat dat programma stoppen…

 7. Annoniemus

  Jan met z’n blote-billen kop inclusief bril , moet ook ook van de buis dit kan echt niet meer !

 8. Herman Hoogsteder

  Inderdaad Local Hero,je hebt inderdaad gelijk.

 9. dennis

  Jan begint zichzelf op de dringen, aandacht te kort.

 10. Suzy Wang

  Nee natuurlijk niet. Wie zit er nou op zo n ouwe pony te wachten.

 11. Thymen

  No hoop, no glory.

 12. Solomon

  Dat zo’n arme Jan de hopeloze na 30 jaar zou vervallen tot dé Luxemburgse Pipo de clown die elke werkdag weer zijn eentonige kunstje voor een geringe aantal kijkers zal moeten blijven doen !..Gebleken is namelijk dat deze man niet veel meer kan dan de presentatie van het Hei Elei Kuck Elei ochtend bulletin !..
  Gifslang de Jong u wordt bedankt !..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.