‘Fidan weigert opvolging Jinek vanwege afbreukrisico’

Geplaatst op wo 13 nov 2019 om 14:45

Fidan Ekiz heeft ervoor gekozen om Eva Jinek niet op te volgen op de late avond van NPO 1, omdat ze ernstig vreest voor het afbreukrisico. Dat heeft haar AD-collega Angela de Jong gezegd in de AD Ochtendshow To Go. Aanvankelijk reageerde Ekiz in de media uiterst enthousiast op de interesse van de NPO. De publieke omroep zag een duoschap met Tijs van den Brink wel zitten. “Het is echt wel een klap voor de publieke omroep, want zij was echt wel de gedoodverfde favoriet.”

Waarom heeft Ekiz zich teruggetrokken? “Dat heeft ze nog niet heel hard gezegd, maar ik denk dat zij zich ook realiseert dat ze pas net begonnen is en dat ze nog best wel veel kan leren en dat ze zich beter in de luwte van zo’n De Nieuwe Maan-achtige talkshow en nog wat stapjes hierna kan ontwikkelen en het dán kan gaan doen.”

Ekiz doet het nu op haar eigen tempo, aldus De Jong. “Ze kan denken: de kans is nu en ik grijp hem gewoon, maar het afbreukrisico is ook gewoon heel hoog, hè? Als de kijker niet kijkt, zijn daarna haar kansen wel zo’n beetje verkeken.”

Bovendien is het moederschap lastig te combineren met een dagelijks programma, stelt ze. “Ze heeft ook een heel jong kind en het leven van een late-night-show-host is zwaar. Daar ben je de hele dag mee bezig vijf dagen per week en in het weekend ook. Ik kan me voorstellen dat ze denkt: over een paar jaar.”

Lees ook: Fidan Ekiz ziet af van opvolging Eva Jinek (8 november)

Foto: NTR, Geert Broertjes
26 Reacties op “‘Fidan weigert opvolging Jinek vanwege afbreukrisico’”


 1. Angela de Jong - eet van 2 walletjes

  De vader van haar kind (Duk) wil geen oppas vader zijn in de avonduren.

  Angela heeft ook op haar ingespeeld wat ze is een gevaar voor Jinek op haar RTL

 2. Andy

  Dat meen je niet Angela? Kom op meid dat weet iedereen toch? word jij nou werkelijk hiervoor betaald?

 3. Bertus

  Elke dag een programma maken dat kan Tijs als geen ander… Deze vrouw komt alleen in aanmerking om heel andere redenen…. Wijs dat ze niet in die val is getrapt!!

 4. Bin Uitladen

  Haar kind heet Duk ?!? Dat is wierd…..

 5. Solomon

  Heel erg jammer voor bruin Gifslang Angela de Jong van het Fake AD !..
  Wijsheid heeft Fidan beschermt tegen de valse streken van deze Gifslang die zogenaamd erg enthousiast was over Fidan en Tijs als opvolgers Eva !..

 6. Peanut

  @14:51 sinds wanneer is de vader van een kind een oppas vader? Dan zorg je toch gewoon voor je kind? Dit verklaart veel over je andere reacties. Beetje kortzichtig.

 7. Oppersmurf

  @Solomon
  Het is heeft beschermd (met een d op het eind).

 8. Flauwe Kul

  Verstandige (en mooie) vrouw!
  Ze heeft maar 1 echte fout gemaakt in haar leven, en dat is die Duk!

 9. Richard

  Ik zou haar niet graag in de rol van Jinek willen zien denk ik. In De Nieuwe Maan doet ze het erg leuk maar ze moet er nog een beetje ingroeien denk ik, het voelt misschien nog iets te ongemakkelijk aan. Het massapubliek zou dat mogelijk minder tolereren, dus ik begrijp eigenlijk wel dat ze haarzelf beschermd.

  Wat dat betreft ben ik ook wel blij dat ze lekker op haar oude stekje blijft zitten, want ik vind haar daar hartstikke fijn.

 10. Richard

  @ Bin Uitladen:

  Haar ex-man heet Duk van zijn achternaam. Haar zoon heeft misschien zijn achternaam, maar het is niet zijn voornaam. :)

 11. man pan

  Denk eerder dat de pilot aflevering niet zo goed is en iedereen hun conclusies heeft getrokken. Tijs is ook geen goede match, veel te braaf en humorloos.

 12. Pim

  Afbreukrisico….haha… dus ze doet het niet…haha… het is heel simpel, ze (de npo) wil graag een dubbelpresentatie en dat past niet in haar plaatje… zij wil simpelweg zelf haar eigen show hebben, en niet naast Thijs zitten… En nu bedankt ze voor de eer … heel slim voor je imago om het zo te brengen…

 13. M

  Wel jammer dit.

 14. Lies

  Fidan heeft met die EO Thijs een pilot op moeten nemen, stel ik me zo voor. Kan niet anders dat ze ‘s-nachts vreselijke nachtmerries heeft gekregen. Heeft een wijs besluit gemaakt. Snap ik helemaal.

 15. Hij

  Rutger Castricum het laten doen. Man heeft flair, humor, is ad rem, en intelligent.

 16. Mark

  Kijk, het is haar goed recht maar wel weer typisch. Ze is vrouw en van allochtone afkomst en krijgt de kans van haar leven om een belangrijk persoon te worden op primetime met een talkshow. Geen man, geen witte man maar een allochtone vrouw en ze laat de optie passeren. Dit is het verschil tussen menig vrouw en man. De man was er wel voor gegaan en dat is de reden waarom het zo weinig vrouwen in top posities te bekennen zijn en deze meestal door mannen bekleed worden. Altijd maar geen risico willen lopen, altijd maar met dat gezin aankomen, toon een die female power en ga er voor en zeg tegen je man dat die maar eens voor de kinderen moet gaan zorgen zodat jij carrière kan maken. Fidan ik heb je hoog zitten maar dit is echt jammer, grijp die kans nou eens en zoek geen smoesjes om het niet te doen.

 17. floor

  …en maar zeuren over vrouwen quotum…gelijk heb je Mark (19:06) het zijn de vrouwen zelf die het laten afweten dus dames stop de schuld leggen bij de mannen en kijk eens wat meer naar je zelf.

 18. Solomon

  Fidan is erg wijs geweest door dit niet te gaan doen !.. Het vrouw zijn en haar afkomst staan daar totaal buiten !.. De kans van het leven krijgen berekent niet in alle gevallen dat men deze ook maar moet gaan nemen !.. Zeer zeker niet wanneer deze alleen genomen wordt omwille van eer en status om op prime-time een talkshow te mogen doen bij de Nederlandse PO !.. Beau een man van autochtone afkomst kreeg dezelfde kans bij TV Luxembourg die hij, na veel aandringen van RTL Peter en support van Fake Angela de Jong, uiteindelijk greep !..
  Het afbreukrisico is tevens een serieuze factor die bij zo’n belangrijke beslissing overwogen moet worden en daarbij moet men zich vooral geen zogenaamde kansen laten aanpraten door mensen die er totaal geen verstand van hebben !..
  Fidan is een grote meid die prima haar eigen beslissingen kan nemen !..

 19. Nils Holgersson

  Fidan gunt de eer om naast Tijs te zitten graag aan Andries Knevel.

 20. Bette

  Heel jammer. Ik had haar graag als opvolger gezien.

 21. Rotterdammer

  Inderdaad héél jammer… ik had haar óók graag als presentatrice ge,heb, vind haar een sympathieke en intelligente vrouw.

 22. sukkel

  Fidan is verstandig ze moet nog veel leren een talkshow iedere avond is niet zo maar wat er is er maar 1 die Pauw kan opvolgen en dat is Margriet v.d.Linde Jinek op RTl 4 gaat ook een afgang worden let maar op ik kijk sowieso niet kan die kop van JInek niet uitstaan de Clintonfan die haar mening door je strot duwt plus de reclames nee als Beau het al niet redt met zn feel good gelul kan die Trumpbasher met haar gemaakte Amerikaanse accent het al helemaal niet

 23. anoniemmm

  Fidan weigert

  misschien

  op de stoel van Eva te zitten

  omdat Eva drugs heeft gebruikt of nog steeds gebruikt

  1 keer dief

  altijd dief…………….

  eva is geen goed voorbeeld

 24. aammehoela

  Niet die Margriet. Die is gewoon te slecht. Praat nog steeds teveel en is het gewoon niet.

 25. HBaz

  Nadia Moussaid durfde het wel tijdens Jineks zwangerschapsverlof. En had helemaal niet zulke slechte kijkcijfers. Dus de keus lijkt me duidelijk.

 26. Bridget Maasland

  Jammer, goede presentator!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.