Fidan Ekiz ziet af van opvolging Eva Jinek

Geplaatst op vr 08 nov 2019 om 8:10

AD-glamourvrouw Fidan Ekiz ziet af van de opvolging van Eva Jinek op de late avond van NPO 1. Het duoschap dat de publieke omroep voor ogen had met Tijs van den Brink gaat dan ook niet door. Dat meldt haar eigen AD. Ekiz stond volgens de krant ‘bovenaan de verlanglijst van de NPO om, samen met Tijs van den Brink, per januari Eva Jinek te vervangen’. “Het is onduidelijk waarom Ekiz (43), die eerder aangaf zich vereerd te voelen met het aanbod, afziet van de presentatieklus.”

In een eerste versie van het artikel meldde het AD dat ze zichzelf niet goed genoeg zou vinden, maar dat is in een latere versie – waarschijnlijk op verzoek van Ekiz – verwijderd.

Het zou kunnen dat Ekiz de late avond van NPO 1 wel zag zitten, maar niet in combinatie met EO’er Tijs van den Brink. Eén ding is zeker, aldus het AD: “Het is opnieuw een tegenvaller voor de NPO.

De talkshow die Jinek opvolgt moet al over een krappe twee maanden beginnen. Er worden pilots opgenomen met Willemijn Veenhoven, Sinan Can, Maaike Timmerman en Lisette Wellens (allebei van Goedemorgen Nederland), Tijs van den Brink en Jort Kelder, weet het AD.

Foto: NTR, Geert Broertjes
50 Reacties op “Fidan Ekiz ziet af van opvolging Eva Jinek”


 1. CB

  Op Tijs van den Brink na zie ik niet echt een naam ertussen zitten die het tegen Jinek op 4 kan opnemen. Die zijn – zoals eerder door een bekend recensent gezegd – écht wat maatjes te licht.

 2. M.

  Jammer dat Fidan het niet wordt…. Waarom moet zo nodig ene man erbij?! Laat een vrouw in haar eentje presenteren.

 3. Brian

  Prima. Ik zie Fidan ook liever aan de andere kant van de tafel en in documentaires. Laat dat presentatieklusje maar over aan een ander.

 4. Pieter

  Ik lees nergens Roosmarijn Moggre, ook een favo van de NPO volgens mij, zie haar b.v. altijd die persconferenties doen rondom het songfestival en dat doet ze goed

 5. anymousin

  @Pieter het is Rozemarijn (Roos) Moggré

  Overigens ben ik niet zo gecharmeerd van haar, geen aangename stem. (schel en hard)

 6. Don

  Gelukkig!!

 7. Ben Zine

  Nadia Moussaid moeten ze eens mee gaan praten. Was zéér goede vervang tijdens Eva’s zwangerschapsverlof.

 8. Sjors van Kempen

  Rutger Castricum met een stevige vrouw ernaast zou prima kunnen werken.

 9. Meneer Kaktus

  Ik weet nog wel een stevige vrouw!

 10. Jos

  Nadia dus

 11. René van Gellekom

  Mooie vrouw, hoor. Beter dan schraalhans Eva.

 12. Femke Burgermoeder

  Dat wordt dus Knevel weer van zolder halen, daar kan toch geen discussie over zijn. Return van het gouden duo op de Nederlandse TV. Past helemaal bij de oudere doelgroep die NPO 1 heeft.

 13. Arne

  Hilversum lijkt één vrouw over het hoofd te zien: Marloes Lemsom. Ze is slim, ijverig en toegewijd, onwaarschijnlijk spontaan, gewetensvol, breed onderlegd, heeft humor en zelfspot, is gevat en kritisch en straalt tegelijkertijd warmte uit. En dan lijkt de camera ook nog eens van haar te houden. Hoeveel goede en mooie eigenschappen wil je hebben?

 14. jan

  Staatszender zal wel balen. Deze vrouw is een prachtig voorbeeld voor onze schitterende multiculti hand-in-hand samenleving.

 15. Erwin

  Hoe kun je positief zijn over aardappelhoofd Tijs vd Brink? Ik snap haar beslissing heel goed! Je moet er toch niet aan denken, elke avond!

 16. BB

  @René van Gellekom

  Leg eens uit, wat bedoel je met schraalhans?
  Wat ik lees op Google past niet in het verband dat jij legt.

 17. K.C.T.

  Deze mevrouw is een wolvin in schaapskledij,,,, ze geeft nooit een positief geluid aan de normale nederlander (blank) altijd zwaaien met het respectvingertje als het over moslim en soortgelijk geteisem gaat!
  Vals wijf met mooie valse misleidende lach!

 18. Pim

  Wat een geluk dat ze voordat het begon tot het inzicht gekomen is dat het niet de juiste plek voor haar is… En de juiste combinatie met Thijs…. denk niet dat de KRONCRV kijker op haar zat te wachten…

 19. Snake Charmer

  @KCT je ebt gewoon iets tegen haar omdat ze niet wit is.

 20. Grat

  @KCT dat doet ze dus echt wel nooit. Ze uit zich juist vaak vrij rechts. Maar anyway, je reactie is natuurlijk ook gewoon een racistische troll.

 21. Bart

  Gaat waarschijnlijk een tv versie van Met het oog op morgen worden. Dagelijks met een wisselde presentator/trice en gemaakt door wisselde omroepen.

 22. Sjongejonge!

  Waarom vragen we Angela de Jong niet? Zij weet altijd hoe het moet!!!

 23. HansR

  Ze heeft enorm veel zelfkennis of slapeloze nachten van faalangst.

 24. Peter Wingender

  Ik begrijp Fidan wel…

 25. Krezus Jistus

  Eus & Jort, dat is de gouden combi

 26. Sjonnie

  Fidan heeft groot gelijk! ’s Avonds zit ze namelijk bij mij op de bank.:-)

 27. man pan

  Waarom zo moeilijk doen. Simone Weimans en Hermand van der Zandt, ervaren rotten, prettige persoonlijkheden, denk dat ze mekaar goed zullen aanvullen.

 28. Marko

  8.30

  Programma wordt niet alleen voor jou gemaakt

 29. Solomon

  Heel erg verstandig van u Mevrouw Ekiz om dit niet te gaan doen !..
  Het getuigt namelijk van een enorm hoeveelheid zelfreflectie waar het bij Beau erg aan ontbreekt !.. Gek genoeg viel u samen met Tijs wel héél erg goed in de smaak bij AD-Gifslang Angela de Jong !.. Oppassen geblazen !.. Bij Gifslang Angela weet men natuurlijk nooit wanneer, …maar vooral hoe ze haar listige plan ten uitvoer zal gaan brengen, … om vervolgens haar dodelijke Gif te spuwen !..
  In het minst erge geval zou u door het volgen van haar zogenaamde Fake adviezen door haar op het verkeerde been worden gezet kunnen worden !.. Hulde voor uw wijsheid Fidan !..

 30. A. Tempelman

  Afbreukrisico is te groot. Bij de Volle Maan heeft ze moeite om een tafel te dirigeren, en in formats als DWDD, Pauw of Jinek is de themakeuze zo breed dat je door de mand valt als je nieuwskennis beperkt is.

  Ze is bovendien ook nog eens een alleenstaande ouder.

  Van mij mag Amber Kortzorg een kans krijgen!

 31. A. Tempelman

  Kortzorg is een goeie opvolger van Jinek!!

 32. sukkel

  Fidan gelijk
  Blijf de Nieuwe Maan maar presenteren dat is jouw kracht…..

 33. Ronald

  Tijs, maar ook Jort , zijn geen goede keus voor een dergelijke talk show.

 34. Ron

  Erg jammer, dan Nadia er maar bij. Nadia was mijn eerste keuze. Tijs erbij zou een uitstekende combi zijn. Maar ook Tijs alleen zou het uitstekend kunnen want waarom in hemelsnaam een duo? Dan wordt het alleen nog maar moeilijker want zo’n duo moet aan elkaar wennen, er moet chemie zijn etc. En ook de kijker moet zo’n duo omarmen. Teveel gedoe voor zo’n belangrijk tijdslot. Dus neen, wat mij betreft dan gewoon maar 1 host op late night en dat is Tijs.

 35. HBaz

  Nadia Moussaid is de enige juiste keuze.

 36. Suzy Wang

  Jammer. Heb daar wel vertrouwen in.

 37. Televisieman

  Waar blijft NADIA!!

 38. anoniem

  Fidan

  goed gedaan

  ga niet op de stoel van een drugs / joint roker zitten

  Peter r de vries

  eva heb je drugs gbruikt

  ja

  met een volle mond

  ik wil nooit meer naar EVA JINEK kijken

  eva steunt drugs verkopers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ik keer dief

  altijd dief

 39. Jos

  Als Tijs of Willemijn daar gaan zitten kijk ik niet meer naar NPO late night. Is Saida Maggé geen goede keus want zij is ook een goede vervangster bij Nieuwsuur. Zijis naar Nos journaal gegaan.

 40. kees

  Willemijn Veenhoven lijkt mij erg geschikt. Journalistiek goed onderbouwd en stelt scherpte vragen als het moet.

 41. Jur

  De NPO is hier zo geweldig mee aan het klungelen dat ze straks alleen nog maar kandidaten overhouden uit de B- en C-categorie.

 42. Johan

  Ghislaine Plag
  Alleskunner.
  Ook KRO NCRV

 43. Lies

  Kan me voorstellen dat Fidan bedankt voor de eer. Die combi met Thijs van den Brink snapte ik bij voorbaat al niet.
  Waarom idd niet een poule van presentatoren/trices, a la Met het Oog op Morgen?
  Ik hoop dat Fidan dan ook regelmatig te zien is!

 44. Ron2

  @Johan: die is te rechts draaiend.

 45. Caroline Egbertine Tensen

  Zeker niet links genoeg.

 46. cubra libre

  misschien iets voor Angela de Jong? geheid een flop en zijn wij van dat mens af.

 47. Ome Cor

  Nadia is ‘n keer vreselijk door de mand gevallen als tafelgast bij DWDD met m.n. de promotie van haar vriendje: NOT DONE en is daarmee, verwacht/hoop ik voorgoed afgeserveerd.
  Wie het wel zou kunnen op dat tijdstip? Misschien Matthijs wel en iemand ervaring op laten doen op het 19u-tijdstip. Vervelende alleen is dat de NPO bij een mislukking, dat tijdslot mogelijk kwijt raakt. Pieter-Jan Hagens of Pieter van der Wielen (goede interviewer op radio maar weet niet of hij ook plakt op TV) zouden ook kunnen.

 48. Ben

  Deze 2 kansloze werden uitgezocht om engnek pauw en jinek nog een beetje glans te geven laat ze beide gigantisch op de bek gaan en ned roept waren die 2 engnekken zo slecht nog niet hele oude doorzichtige truc

 49. Ben

  Geef emma wortelboer een kans dan ziet iedereen direkt wat een fakegebeuren de hele noordkoreaanse piraten omroep voorstelt

 50. Ben

  En waar komt dit ad glamourvrouw vandaan????
  Ook powered by linda hilarisch wat ruk is dit allemaal zeg

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.