Fidan Ekiz ziet af van opvolging Eva Jinek

AD-glamourvrouw Fidan Ekiz ziet af van de opvolging van Eva Jinek op de late avond van NPO 1. Het duoschap dat de publieke omroep voor ogen had met Tijs van den Brink gaat dan ook niet door. Dat meldt haar eigen AD. Ekiz stond volgens de krant ‘bovenaan de verlanglijst van de NPO om, samen met Tijs van den Brink, per januari Eva Jinek te vervangen’. “Het is onduidelijk waarom Ekiz (43), die eerder aangaf zich vereerd te voelen met het aanbod, afziet van de presentatieklus.”

In een eerste versie van het artikel meldde het AD dat ze zichzelf niet goed genoeg zou vinden, maar dat is in een latere versie – waarschijnlijk op verzoek van Ekiz – verwijderd.

Het zou kunnen dat Ekiz de late avond van NPO 1 wel zag zitten, maar niet in combinatie met EO’er Tijs van den Brink. Eén ding is zeker, aldus het AD: “Het is opnieuw een tegenvaller voor de NPO.

De talkshow die Jinek opvolgt moet al over een krappe twee maanden beginnen. Er worden pilots opgenomen met Willemijn Veenhoven, Sinan Can, Maaike Timmerman en Lisette Wellens (allebei van Goedemorgen Nederland), Tijs van den Brink en Jort Kelder, weet het AD.

Foto: NTR, Geert Broertjes

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen