NRC vindt dat talkshow Beau het ‘net-niet’ is

Geplaatst op wo 13 nov 2019 om 16:40

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad heeft vorige week de hele week naar Beau gekeken en kan niet anders dan tot de conclusie komen dat de talkshow van Beau van Erven Dorens het nog steeds net-niet is. Dat is te lezen in de krant. De talkshow staat niet als een huis, vindt tv-kenner Fortuin. “Net niet de beste voetbalfilmpjes, net niet de goede geluidsverbinding, net niet de goede chemie. De talkshow op RTL 4 moet het vooral hebben van Beaus charme“, zo schrijft hij.

De uitzendingen lopen niet echt lekker, vindt Fortuin. “Veel aan Beau is nog steeds net-niet. Net niet de beste voetbalfilmpjes bij het napraten over Ajax-Chelsea, net niet de goede geluidsverbinding met radioprijswinnaar André van Duin, net niet de goede chemie met artieste Famke Louise.

En net wat te vaak tussenwerpsels als ‘heb ik gehoord’ of ‘heb ik gelezen’ – alsof Van Erven Dorens zich nog steeds excuseert voor het feit dat hij niet alles weet“, vervolgt hij.

De ‘voornaamste kracht’ van Beau is de charme van de talkshowhost, stelt Fortuin. “Maar ook zijn persoonlijke populariteit heeft grenzen.

De recensie van Fortuin kunt u hier lezen.

Foto: RTL
28 Reacties op “NRC vindt dat talkshow Beau het ‘net-niet’ is”


 1. Mark2

  Goed omschreven! Aan zo een analyse kan mevrouw de jong(e jonge jonge) nog een puntje aan zuigen.

 2. ikweethetbeter

  Ik denk er precies zo over !!!!!

 3. oijoepio

  Helemaal mee eens, spijker op de kop!

 4. peacock and whitemen

  Precies, het is het allemaal nèt niet, wat best wel jammer is.

 5. ome H

  Met een beetje extra kan het dus ‘net wel’ worden

 6. zoe

  De club van Rutte is totaal de weg kwijt .
  100 Km per uur totale waanzin .
  Wij moeten 100 Km per uur rijden en in Zandvoort razen ze lekker door als ze een beetje hart in hun ziel zouden hebben moet Zandvoort verboden worden.

 7. iefkleinhertje

  Verander dat net-niet maar door helemaal-niks of totaal-waardeloos .

 8. Huismaker

  Alleen de eerste aflevering met Tjerrie was leuk.
  Ik neem het op met Ziggo-Next; bekijk de aangekondigde onderwerpen; spoel de reclame en oninteressante items door en “gooi de rest weg”. Vaak doe ik dat al als ik weet niet er gaan praten. Helaas: 9 van de 10 keer heeft geen waarde.

 9. Lies

  Met alle respect voor onze Beau (schat van een man en op andere gebieden heel goed), dit gaat um niet meer worden… Live Late night is ongetwijfeld het moeilijkste genre. Je moet scherp zijn en kunnen vertrouwen op een ijzersterke redactie. Ik heb het een tijdje bekeken, maar na 5 minuten zap ik weg.
  Dan zap ik naar Jeroen Pauw.
  Blijf het knap vinden hoe hij met zijn gasten om gaat en de vragen die hij stelt.
  Lijkt me een vervelende concurrentiestrijd als Eva straks op 4 begint, hij was immers haar mentor.

 10. Angela de Jong- ook op loonlijst RTL

  Angela denkt daar heel anders over.

  Ze moet wat om haar hamsterwangen te kunnen blijven vullen

 11. Ron

  Dit gaat geen vervolg krijgen, dat moge duidelijk zijn. Een talkshow presenteren is andere koek dan voorleesvader bij Boulevard en een ENG programma over een maatschappelijk item zoals daklozen. Beide disciplines beheerst hij uitstekend, maar het talkshow deel helemaal niet. En dat is geen schande, alleen komt dit nu wel aan het licht. Mede ook door de redactie die erbarmelijke potpourri van items en gasten bedenken die zo 1 op 1 uitwisselbaar zijn met Pauw en cs.

 12. man pan

  Een talkshow presenteren is niet zo makkelijk als het lijkt, juiste vragen stellen, beetje prikkelen en zorgen dat het gesprek niet inkakt na de eerste paar ingestudeerde standaard vragen.

  Probleem is dat Beau geen prikkelende vragen stelt, blijft lief, en daarna kakt het gesprek in.

 13. Curryworst

  Domme fout van Beau om tijdens het gesprek met Famke Louise de vraag van een tafelgast aan haar af te kappen met de opmerking dat ze wel leek op Matthijs van Nieuwkerk met haar lange vraag.
  Het was nota bene de enige interessante vraag maar Beau houdt het liever bij geslijm en gepaai.

 14. Henk K.

  Nog een paar weken, dan krijgen we Jinek en Beau met de nieuwe producent. Probleem opgelost.

 15. Discuswerper

  Met Famke Louise heeft niemandeen goede chemie. Wat een talentloze domme mutsis dat.

 16. Donald Dumb

  Inderdaad. Die Famke Louise uitnodigen zal niet echt meehelpen dat je show goed bekeken wordt.
  Wat heeft dat kind te melden?

 17. Helaas Pindakaas

  Laat die maar een relatie krijgen met lil kleine. Zetten we die op een woonwagenkamp met een hek er omheen. :D

 18. Nachash

  Met Jinek zal het niet beter gaan worden… Helaas!

 19. max

  eens! Waardeloze show, niet relevant!

 20. Winterklaar

  Ik zeg ruimen.

 21. Eric

  Helder verhaal. De stekker er uit zou je zeggen. Niet anders dan bij Caroline T en Jan geen Hoop. Helaas, is dat voor Peter blijkbaar nog een brug te ver…..

 22. Solomon

  Fake Talkshow Beau zal niet meer beter gaan worden !.. Alleen zal dit helaas ook gaan gelden voor andere programma’s die hij nóg mag doen in het laatste hoofdstuk van zijn 22 jarige carrière !.. In al die jaren van vele kansen bij de commerciële zenders, is deze man niet veel verder gekomen dan de presentatie van een roddelrubriek bij TV Luxembourg !.. Dan nog was het succes van dat programma niet alleen zijn eigen verdienste, maar was meer het geluk van een goede chemie tussen hem en Albert Verlinde !.. Het afbreukrisico dat Fake Beau jaren kundig wist te ontwijken, vooral wanneer hij veelvuldig genoemd werd als veelbelovend talkshow host, is door toedoen van AD’s Fake TV columniste Angela de Jong om zeep geholpen !.. Fake Angela geloofde namelijk in Fake Beau hoe blind kan deze vrouw nu toch zijn !..

 23. flater

  @zoe, verdiep je, door de formule 1 wordt er minder overig geraced in 2020 op zandvoort waardoor er juist minder stikstof in lucht komt.

 24. tss

  Jan en die zogenaamde charme is ook nog vals / gespeeld.

 25. Suzy Wang

  Helemaal niet.

 26. Annoniemus

  Iedereen weet dat het net niks is , behalve Beau , hij blijft trekken aan een dood paard !

 27. sukkel

  Slijmen kan Beau als de beste hij zou eens in de leer moeten gaan bij Pauw die leest zich in is een slimme humorvolle man….. Beau is een watje die gaat janken als de gast ook jankt…de programmas met feel good gelul moet hij blijven doen meelullen kan hij goed de man kan het gewoon niet ….. en die reclames doen er ook geen goed aan

 28. Flauwe Kul

  Beau, de witte Umberto… Succes gegarandeerd!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.