Fidan Ekiz schept in DWDD duidelijkheid over talkshow

Geplaatst op di 19 nov 2019 om 19:20

Fidan Ekiz heeft vanavond als tafeldame in De Wereld Draait Door eindelijk duidelijkheid geschept over haar rol in de opvolging van Eva Jinek. Ze is er nog steeds over in gesprek, al zijn de plannen bij de NPO veranderd. Dat heeft ze vanavond gezegd in de uitzending op NPO 1. De NPO wilde heel erg graag dat Fidan Ekiz en Tijs van den Brink een vast duo zouden gaan vormen op de late avond van NPO 1, maar Ekiz voelde zich niet ervaren genoeg. Nu wordt er gepraat over een nieuw model.

Er wordt nu gedacht over een Met Het Oog Op Morgen-model, waarbij de presentatie elke avond verandert. “Dat is voor heel veel presentatoren ideaal, denk ik. Wat jij doet is topsport. Ik maak graag documentaires, dat is mijn passie, en ik ben ook opiniemaker. Dat vind ik wel wat. Dan kun je ook langzaam groeien“, zei ze tegen Matthijs van Nieuwkerk.

Waarom wilde ze het niet vijf dagen per week met Van den Brink doen? “Ik ben inderdaad gevraagd, maar ik dacht: waarom word ik gebeld? Het zijn nogal grote schoenen om in de schoenen van Eva te staan. Ik vind haar geweldig. Ik heb erover nagedacht en dacht vervolgens: het is de dood of de gladiolen, why not? That’s the spirit. Toen zijn we gaan praten.”

Daarna is Ekiz gekoppeld aan allerlei andere presentatoren, omdat er werd gedacht over duopresentatie. “Ik heb aangegeven dat ik januari te vroeg vind, omdat ik een langere aanlooptijd nodig heb. Laten we wel wezen: ik maak documentaires, ik presenteer ook wel veel, maar studiopresentatie doe ik elke vrijdag bij De Nieuwe Maan, maar nog niet zo heel erg lang. Mijn eerste reactie was ook: ‘Ik vind het bijna een belediging voor het vak om iemand te vragen die niet zo veel ervaring heeft.’”

Een talkshow presenteren is niet zomaar iets, aldus Ekiz. “Als ik kijk naar jou, naar Jeroen Pauw, naar Eva: jullie komen van een long way. Als je vijf dagen per week op zo’n plek wil zitten, moet je minstens zijn klaargestoomd dat je precies weet wat er gaat gebeuren. Ik wilde me niet laten opjagen voor een deadline, maar we zijn nog steeds in gesprek.”

Ziet ze een duoschap met Van den Brink wel zitten? “Dat van Tijs van den Brink klopt ook. Ik vind Tijs een topjournalist, ik vind hem geweldig, dus als je dat hoort dan zie ik dat echt wel zitten. Daar zal ik eerlijk over zijn. Het grappige is dat je elkaar kent uit het vak en dan ga je een beetje afspreken en lunchen en elkaar leren kennen. Het is een soort van speeddaten. Ik heb dat ook tegen Tijs gezegd: ‘Het lijkt wel alsof we aan elkaar worden uitgehuwelijkt.’ We hebben heel erg gelachen. Hij zei ook: ‘De druk is zo hoog dat je het bijna moet doen.’”

We zijn nog steeds in gesprek over andere vormen en alles. Ik vind het nog steeds een eer dat ik ben gevraagd. Ik wil gewoon klaargestoomd zijn en er klaar voor zijn.”

Daarna tegen Van Nieuwkerk: “Misschien gaan wij wel samen!

Hij: “Eerst lunchen.”

Foto: BNNVARA
26 Reacties op “Fidan Ekiz schept in DWDD duidelijkheid over talkshow”


 1. Bibi

  Ze is de beste keuze.

 2. Rob

  Bibi, hoe dik zijn je memmen?

 3. Snotaap

  De grootste fout die ze kunnen maken bij de NPO is kiezen voor haar… kies voor toekomst en lange termijn… niet voor iemand die het ‘leuk’ lijkt om te doen…

 4. Draaideur

  Angela, de roddel del van het AD zat er dus weer naast.

 5. Solomon

  Nogmaals heel wijs van Fidan om niet in haar eigen valkuil te trappen !..
  Want Eva en Matthijs zijn ook in de luwte begonnen en zijn daarna langzaam richting hun hoofdpodium begeleid !.. Ook al is de druk om het wel te doen dan nog zo hoog bruin Gifslang Angela de Jong geen genade kennen en had uw carrière vakkundig om zeep geholpen !.. Hulde voor Fidan Ekiz !..

 6. Huib

  Sympathieke vrouw.

 7. M00i

  Nadia Moussaid blijft de meest logische keuze, maar goed! Lijkt er niet op dat ze in januari klaar zijn om de concurrentie met Eva aan te gaan.

 8. LLRV

  Voor “onze” objective en journalistieke NPO is Fidan Ekiz niet links en inclusief genoeg. En ze heeft een eigen mening …

 9. Bette

  Grappig hoe in westerse landen ‘inclusief’ altijd gelijk staat aan hoofddoeken en vrouwen die beantwoorden aan het traditionele stereotype dat westerse mensen hebben van moslims. In Turkije zijn er vele vrouwen als Fidan.

 10. Curryworst

  Ze heeft dus niet meer verteld dan dat er al bekend was.

  Heeft de Koning van de Grachtengordel M. van Nieuwkerk het nog gehad over die linkse policor UvA professor die Fidan Ekiz zo door het slijk haalde omdat ze anit-isl@m zou zijn?

 11. Ron

  Nadia is de beste keuze. Wat een halfslachtige oplossing zijn ze van plan, elke avond iemand anders. Zo wen je als kijker nooit aan een anchor want de ene avond wordt dan weer anders van toon dan de andere avond. Niet slim.

 12. Dirk

  Maandag Fidan, dinsdag Tijs, woensdag Nadia, donderdag Jeroen en vrijdag Jort. Invallers: Rutger en Eus. Heb je alle smaken, kleuren, omroepen en windrichtingen gehad. Vind je een van de vijf niks, dan kijk je een dagje niet. Voldoet een van de vijf niet, dan vervang je die na de zomer. Lijkt me echt een prima model.

 13. Henk

  @Dirk
  Zou echt een prima systeem zijn inderdaad!

 14. Annoniemus

  @Dirk “Het Rad Van Presentatoren ” wie geeft er een slinger aan ?

 15. man pan

  Nee, dit gaat niet werken. Als er al moeite is om 2 goede talkshowhosts te vinden, hoe denken ze het te doen met 5×2 talkshowhosts.

  Het zijn echt weer een stel imbecielen bij de NPO, geen wonder dat Jeroen Pauw weigert de kastanjes uit het vuur halen. Eerst tegen beter weten in hopen dat Eva Jinek niet weggaat, daarna geen plan B in geval ze weggaat.

 16. Help

  Leuke vrouw.

 17. Marko

  Man Pan,

  Hoezo gaat dit niet werken op de radio werkt ’t al meer dan 30 jaar.

 18. Marko

  Man Pan,

  Heb jij overal plan B voor denkt ’t niet alleen beter weten!!!

 19. Kayleigh

  Ze kunnen op dat tijdslot beter herhalingen uit gaan zenden….stuk goedkoper

 20. Jan van Willigen

  Het getuigt van zelfinzicht ( en bescheidenheid ) om jezelf zo op te stellen, Fidan.
  Chapeau!

 21. Dirk

  Dat, of ze had gewoon geen zin om de komende vijf jaar elke avond naast Tijs van den Brink te zitten en zocht daarvoor een elegante uitweg. Sluit ik ook niet uit.

 22. Hans S.

  Mooie en sympathieke vrouw.

 23. Arie Schoenlepel

  @Dirk Wed 20 Nov 2019 om 0:33
  Goed verhaal…. zouden ze bij meer programma’s mogen doen wat mij betreft.

 24. medusa

  ik vind Fidan geweldig, maar zij heeft gelijk niet in het diepe springen en mooie documentaires blijven maken.

 25. Suzy Wang

  N duidelijke vrouw. Begrijp haar helemaal.

 26. Soufian G

  Raar accentje heeft die vrouw. En zo luidruchtig. Slecht idee!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.