Ferry Maat heeft radiospecial DWDD woest afgezegd

Geplaatst op wo 06 nov 2019 om 17:00

Radiogrootheid Ferry Maat onthult de reden dat hij gisterenavond niet te gast was in de radiospecial van De Wereld Draait Door: hij voelde zich schofterig behandeld door omroep BNNVARA. Dat zegt hij in een post op Facebook. Maat is pissig. “Bijna twee weken geleden werd ik benaderd door de redactie van DWDD of ik in de speciale radio-uitzending wilde komen. Bij wijze van uitzondering – Matthijs weet hoe ik tegenover tv sta – zei ik JA, mede omdat er veel collega’s zouden komen.

Maar toen kwam de VARAgids met de Top 40 van grootste radiomakers van de afgelopen honderd jaar. “Toen de top vijf ervan gepubliceerd werd met Frits, Felix, Willem, Lex enzovoorts, dacht ik: prima, ben benieuwd waar ik sta.

Maat stond er helemaal niet in. “Nou ben ik de laatste om mezelf op een voetstuk te plaatsen maar dit was niet uit te leggen, om de tweet van Erik de Zwart aan me te herhalen: ‘De VARA doet een poging om de radiogeschiedenis te vervalsen.’

Waarom is Maat vergeten? “Dat overzicht van de VARAgids is een onbegrijpelijk lijstje samengesteld door een nogal linkse jury aangevuld met mensen die in het algemeen meer met tv dan met radio hebben.

DWDD zegde hij telefonisch af bij een redacteur. “Ik liet weten dat ik niet zou komen vanwege deze belediging in de VARAgids. Zijn reactie was dat DWDD niet zo veel met de VARAgids heeft, maar ik snapte dat niet, iets met clubgevoel enzo…. Ik vertelde hem dat ik ‘t echt niet hoog in de bol heb, maar dat dit gewoon te ver ging.

Uiteindelijk werd hem zelfs gesmeekt om te komen. “Op de dag voordat ik naar Nederland vloog belde de DWDD-hoofdredactrice me nogmaals met de smeekbede om toch te komen, ik stond volgens haar bovenaan het lijstje van radiomensen die ze graag erbij wilden hebben.”

Ik vertelde haar dat ik uit principe niet in een VARA-programma ging zitten als hun clubblaadje me bewust negeerde vanwege hun aversie tegen TROS-presentatoren.

Foto: NPO
90 Reacties op “Ferry Maat heeft radiospecial DWDD woest afgezegd”


 1. Geox

  Die man heeft helemaal gelijk.
  Doe niet mee aan het legitimeren van linkse leugens en fantasie!

 2. RT

  Daarom kijk ik ook geen DWDD. Linkse propaganda-programma.

 3. Zomaar

  Had voor mijzelf een top 100 lijstje gemaakt, Ferry viel er net buiten.

 4. lies

  ik dacht dat hij dood was

 5. Snuifje

  Wat een ellende op de wereld. Al had hij van mij best in dat lijstje mogen, of eigenlijk moeten staan. Dus ik kan t ook wel begrijpen.

 6. Diana

  Ongelooflijk dat hij niet in de lijst stond. Was Tom Mulder wel vermeld in het lijstje?

 7. Smash

  Voor mij is Radio Jensen en Jan Paparazzi… Ook niet op de lijst.

 8. Daan

  Volgens mij is hij rechts.

 9. Kamenev

  De jury van 14 radiokenners bestond uit Marc Adriani (directeur Radio Talpa Network), Vincent Bijlo (cabaretier, radiomaker), Evelien de Bruijn (radiopresentatrice), Herbert Codée (radio-expert), Floortje Dessing (radio- en tv-maker), Sjors Fröhlich (ex-radiogrootheid die niet op zichzelf mocht stemmen voor deze lijst), Henk van Gelder (schrijver en recensent), Eva Koreman (radiodeejay), Gio Lippens (sportverslaggever), Arjan Snijders (mediajournalist), Peter H. de Vries (hoofd radio BNNVARA), Jan Westerhof (ex-directeur NPO Radio), Huub Wijfjes (mediahistoricus) en Marion van de Wouw (chef NOS Radio 1).

  Het politbureau van de voormalige CCCP had een rechtsere samenstelling

 10. Trotski

  @Kamenev
  Het zal wel meevallen met het linksgehalte van die jury, want we weten allemaal dat linksmensen een hekel hebben aan J oodse mensen en de gekozen top 40 bestaat voor meer dan de helft uit J oden. Dus dat klopt niet.

 11. Jaap

  Who the fuck is Ferry Maat?

 12. meta de vries

  ik stond ook niet in de lijst, jaaarenlangpresenteerde ik muziek met Meta bij de avro

 13. B

  Haha die Ferry , man man man alles goed met je.

 14. shrink

  Maat was een geweldige dj inderdaad met de Soul Show, maar dat hij geboycot wordt, komt doordat hij de laatste jaren grossiert in rabiaat-rechtse uitspraken waar Baudet zijn vingers nog bij kan aflikken. Terecht persona non grata dus.

 15. lamberto

  Waarom moet alles hier toch politiek gemaakt worden?

 16. Peter van Peter van Bruggen en Jeanne Kooijmans

  Wij van de Breakfast Club staan er ook niet in. Terwijl wij toch zo enorm deugden en zelfs een leidende rol hadden in verdeuging van ons mooie landje. We kunnen wel zeggen dat we WOEDEND zijn!

 17. Roel

  Belachelijk dat Ferry niet wordt vermeld!

 18. Katja

  Onzin natuurlijk, de Ferrry Maat Soulshow was uniek, de man was groots en hij heeft een top radio stem. Als je er nou de top 10 zou noemen kan hij er misschien niet bij maar bij de 100 zeker wel. De Soulmuziek heeft hij echt groot gemaakt in het begin van de radio. Soulmuziek wat notabene ALTIJD gedraaid moet worden voor de uitzending van DWDD wat te maken heeft met het bijgeloof van Matthijs. Sorry Ferry dat dit voor de tot over MAAT van rampshow werd voor jou!

 19. Meester in Notarieel Recht Volonté Fuchse

  Ik heb ooit een verhouding met hem gehad in de jaren 80, maar dat viel wat tegen. Daarna echter heb ik met Viola Holt de damesliefde omarmd en gingen de hemelpoorten open.
  Ferry Maat valt helaas ook buiten mijn lijstje van 100 beste minnaars.

 20. ronnie

  Ferry Maat waarom bij je woest

 21. Pauline

  Last je niet afzeiken Ferry, door walgelijke linkse organisaties !

 22. Ron

  Jammer weer en te makkelijk om hier weer ‘links’ bij te halen. Overigens is Ferry in de uitzending gewoon benoemd hoor dus waar gaat het over!

 23. Wim Lubbers

  Er mocht worden gekozen op de beste radiomakers. Niet op hun programma’s. Je mag best van de Soulshow hebben genoten, al was het veel disco en nauwelijks soul. Bij Noordzee mocht hij alleen maar plichtmatig de plaatjes pluggen die in de uitgeverij van Willem van Kooten waren ondergebracht. Herrie met Ferry (ook Noordzee) was bloedeloos. Maat hield helemaal niet van hardrock. Ik herinner me dat hij Child in Time (pt.1) van Deep Purple halverwege wegdraaide. Net voordat Blackmore aan de gitaarsolo van eeuw begon.

 24. M@rk - Etten-Leur

  Groot gelijk, Ferry. Voor mij persoonlijk ben je echt een top-DJ. Het was altijd een feestje om op donderdag naar de TROS op Radio 3 te luisteren.
  Mijn huiswerk maakte ik met de TROS Top 50 en de Soul Show op de achtergrond.

  De VARA is een omroep van links lullen en rechts zakkenvullen…welke presentator ontvangt al jaren het hoogste salaris…juist…een VARA-presentator.
  De VARA was toch de omroep van en voor de arbeiders…tuurlijk…

  Hulde voor Ferry Maat!

 25. ghfh

  @lamberto dat kan je beter aan de VARA vragen.

 26. Peanut

  Het kan je smaak niet zijn. Maar in een lijstje met 40 namen hoort Ferry Maat echt wel thuis.

 27. ZayToven

  Who the f#$ck is Johnny Londsen?

 28. Johnny👀

  Omdat je niet in een flutblaadje staat ga je zo boos doen..wat een kleuter.

 29. Hofstede

  Ferry had er in gemoeten, ook al heeft hij weinig vrienden.

 30. Lies

  Wat een ego’s hebben die radio DJ’s.
  Maar de allerbesten waren er gisteren niet:
  Rob Stenders, Edwin Evers en Frits Spits.

 31. Stefan Stasse

  Ik sta er ook niet in

 32. Fox Mulder

  Ferry ‘ikke ikke ikke ikke’ Maat.

 33. Johanneke van Es

  @Diana Weerman Jan Pelleboer is de enige TROS-corrifee in de hele Top 40. Da’s wel een beetje vreemd natuurlijk…

 34. ome H

  Waar is de hele lijst te vinden?

 35. Lies

  Off topic: De hulpdiensten zijn woensdagavond massaal uitgerukt naar Schiphol. Het is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is. Volgens de marechaussee is er sprake van een verdachte situatie aan boord van een vliegtuig.
  WTF? En waarom is er geen enkele tv zender die nu in de lucht gaat om dit nieuws te brengen? Daily Mail spreekt over hijacking?

 36. B. de Lehanger

  Knap dat Meta de Vries hier op reageert. Die is in 2011 overleden.

 37. Lies

  CNN mensen!

 38. Lies

  Om je toch kapot te schamen dat de NOS het nu laat afweten. ONGELOOFLIJK

 39. Jutta Mul

  Ik vind woeste mensen altijd zo enorm prettig om te zien, net opgeblazen kikkers. Ik ben de broer van Joris Mul, mijn boze lesbisch zus. Kusjes.

 40. Belachelijk

  Hij heeft gelijk! Belachelijk.

 41. Lies

  Eerste vraag van Kersseboom: is het nu helemaal klaar nu?
  En nu wordt een Zembla redacteur gebeld.
  Mijn god zeg….

 42. @Lies

  Was loos alarm.
  Get a life, muts.

 43. RIck van Veldhuizen

  Ik sta er ook niet in….hoor je mij klagen

 44. Willy walden

  Mij zie je ook niet terug

 45. Wim Richter

  Yo Willy,
  mij ook niet.
  Groetjes!
  (Ook aan Ose)

 46. Japio

  ofschoon ik denk dat Maat er wel in hoort te staan, zou ik mijzelf niet zo te kijk zetten, als ik hem was. Jaloezie is geen mooie eigenschap.

 47. Jacques Plafond

  Ik sta er ook niet in, snap er niks van

 48. jaap knasterhuis

  op deze manier heeft hij ook radio twee verlaten

 49. B. de Lehanger

  Als je nou toch dode figuren op laat draven, spel dan hun naam goed: “Wim Rigter” en “Aase Rasmussen”.

 50. MediaPrak

  Ouwe zeur/zuurdoos.

 51. Ricardo

  @B. de Lehanger

  Alsof dat bij lijken wat uitmaakt.

 52. Mildred

  Groot gelijk! Weer een linkse vervalsing van de werkelijkheid. Vooral mensen uitnodigen die de partijideologie goed gezind zijn. Uiteraard van belastinggeld.

 53. Marry Hens

  Ferry kon vroeger al geen maat houden. Blij dat Rick van Velthuysen er niet in staat, die had er qua postuur ook niet in gepast.

 54. anoniem

  Het zorgwekkende van de vergrijzing in ons landje zit’ m niet alleen in het financiële, maar ook in het toenemend aantal mopperaars.. ;-)

 55. Zondagskind

  Awww op meneer zijn egootje is geraakt…..

 56. Rottenberg

  Nooit van hem gehoord

 57. Rottenberg

  Ik ken wel een Jan Maat, is dat familie?

 58. Rico

  Ferry laat zich niet de maat nemen..

 59. Apostulaat

  Wat bijzonder dat de grootste radiomaker van de laatste honderd jaar nu net een boekje heeft uitgebracht, waar hij in alle media zo warm over komt praten. Goeie handel. Boekje pluggen, ipv plaatjes pluggen.

  En Ferry Maat heeft groot gelijk, dat hij bedankte voor de “eer”.

 60. Winterklaar

  Meneer had gewoon pianist moeten blijven.

 61. 🐦Meneer de Uil

  Ferry Maat: me, myself and I.

 62. Meneer Kaktus

  Staat Mevrouw Stemband er wel in?

 63. Henk

  Er staat geen Maat op!

 64. Hol Maat

  @Rottenberg
  Wed 06 Nov 2019 om 21:50

  Is m’n broer.

 65. Gert Jan Hox

  Eerst het gezeur over het salaris van Matthijs. Nu zo veel onterechte ophef over deze objectieve keuze voor Frits. Die ook nog eens een leuk boekje heeft geschreven. Wij weten het het zeker, wij weten het beter bij bnnvara.

 66. Martijn

  Een Maatje te klein Ferry! En door je reactie weten we nu ook waarom.

 67. jos

  Alfred Lagarde en kees baars staan er ook niet in. De enigste relevante dj’s.

 68. Caramba

  Voor mij waren de jongens van de late night radio de helden, jongens als Vincent van Engelen, en niet die stomvervelende zelfingenomen babbelaars van de top 40. Maar die staat er ook niet in, dus waar hebben we het over? Ferry Maat had bovendien totaal geen smaak; dan ging de radio meteen uit.

 69. Caramba

  Willem van Beusekom, Bram van Splunteren. Allemaal mensen zonder opgezwollen ego. Kan Maat nog steeds iets van leren.

 70. oijoepio

  Ik heb ook een lijstje gemaakt en bij mij kwam Ferry precies uit op #41.

 71. Marry Hens

  @21:45 Kap eens met mijn nickname te jatten steeds

 72. Daanvr

  Onbegrijpelijk dat Marc Stakenburg ontbreekt, voor mij dé radiostem van de jaren ’80, die o.a. Krachtvoer en KRO’s Rock-Tempel maakte.

 73. Daanvr

  n.b. Hier de lijst (Varagids Top-40 radiomakers):

  1 FRITS SPITS
  2 EDWIN EVERS
  3 JOOST DEN DRAAIJER
  4 FELIX MEURDERS
  5 TINEKE DE NOOIJ
  6 LEX HARDING
  7 WIM T. SCHIPPERS
  8 JEROEN VAN INKEL
  9 HAN HOLLANDER
  10 THEO KOOMEN
  11 ANDRÉ VAN DUIN (1947) & FERRY DE GROOT
  12 ROB STENDERS
  13 GIEL BEELEN
  14 PETE FELLEMAN
  15 ROB OUT
  16 MIA SMELT
  17 IDA DE LEEUW VAN REES
  18 ALFRED LAGARDE
  19 G.B.J. HILTERMANN
  20 EDDY STARTZ
  21 META DE VRIES
  22 JACK VAN GELDER
  23 JAN VAN VEEN
  24 GERMAINE GROENIER
  25 A. DEN DOOLAARD
  26 WILLEM DUYS
  27 BURNY BOS
  28 COR GALIS
  29 RUUD DE WILD
  30 PETER VAN BRUGGEN
  31 LILY PETERSEN
  32 JAN PELLEBOER
  33 JACK SPIJKERMAN
  34 HANS HOGENDOORN
  35 JAN DE CLER
  36 KEES SCHILPEROORT
  37 DONALD DE MARCAS
  38 BOB USCHI & GABRI DE WAGT
  39 ERIK DE ZWART
  40 SJORS FRÖHLICH

  Wie ook de motivaties voor deze keuzes wil lezen, kan even op Radioforum kijken, waar Giel Beelen de volledige versie heeft gepost:

  http://radioforum.nl/viewtopic.php?f=2&t=31765#p495723

 74. Ria v Doesburg

  Al vanaf de periode RNI luisterde ik graag naar Ferry Maat. (en niet naar van Beusekom, Meurders, Spits enz.)
  De KRO, VARA en VPRO waren toen ook al zo’n links-achtige omroepen. Vaak met die rottige muziek voor slechts een klein clubje liefhebbers.
  Die klote muziek moest worden opgedrongen….

  Het “gejank” van Frits Spits de laatste weken op diverse zenders over het verlies van z’n vrouw doet me ook maar denken aan vooral veel boeken verkopen.
  Oh… wat is Spits toch zielig… (met alle begrip) maar omdat zo publiek te maken?
  Ik verloor mijn Man (55) aan een ongeluk…. en mijn Zoon (17)… ook aan een verkeersongeval….
  Maar ik schreef geen boek, kreeg geen TV en jank niet zo openbaar!

  Spits zo hoog? Welke “Jury” bepaalde dat?
  Ik hoorde liever van Kooten, Lagarde, Harding…. enz.

  Kortom, gezwets en gezever…. en oneerlijk!

 75. G-No

  Die kaolo tattas denken altijd dat ze het beter weten. Dus het verbaast me niks dat ze John de mol hebben ingeschakeld om onze mooie Mamjo offline te halen. Maar ze moeten niet denken dat Mamjo daarmee dood is, de verhalen blijven leven hoor. Ik zeg je…..

 76. Jezus van Nazareth

  Ik sta er ook niet op. Ik sta wel op met Pasen. Dat dan weer wel.

 77. Pißwasser

  Bart van Leeuwen.

 78. René van Gellekom

  Geen mensen van kleur op die lijst: raciesme!!!1!

 79. Dominee Bonk

  Ferry Naad heeft groot gelijk, wie gaat er nou bij die vreselijke Matthijs van Nieuwkerk zitten? Bij die doortrapte gewetenloze graaier? Kijk naar die valse grijns, zijn masker en je weet genoeg. Nee dat soort komt nooit in de hemel. Amen.

 80. Pieter

  Lies,

  Om 19.40 was dit al bij ’t RTL nieuws was om 19.00 gebeurd
  hoe veel vlugger wil jij ’t nog hebben.

 81. Guttegut

  Je lacht je toch iedere keer weer suf om de kansloze figuren, die bij werkelijk elk artikel hier dezelfde onderbuikgevoelens neerkwakken over de linkse omroep. Een advies zou kunnen zijn om vooral hier niet naar te kijken en luisteren en het gewoon lekker bij de pauper tv en radio van de commerciële te houden.

 82. Mick

  Cash or Trash 580.000, Perfecte Plaatje 920.000, Rooijakkers over de Vloer 526.009, Ladies Night 267.000.

 83. gerdien

  Het was geen Varalijstje, ook geen Varagidslijstje en al helemaal geen links lijstje of linkse jury: er is een zo breed mogelijke jury samengesteld al blijft zo’n lijst altijd arbitarair. DWDD ging ook niet over die lijst maar over 100 jaar radio waar Maat een heel, klein radartje in is geweest. Maar Ferry Maat heeft een heel groot ego en hele lange teentjes. Wat een sneu figuur.

 84. Marianne

  Als je geen zin hebt moet je niet gaan. Maar wees nou eerlijk, de meeste disco was niet om aan te horen.

 85. de Kieviet

  En waar is Tom Mulder (Klaas Vaak ).
  Volgens mij hoort die in de top 10 te staan.

 86. robb

  Het gaat om radio makers ik zie ook staan G.B.J. HILTERMANN die was niet bepaalt links al weten niet veel mensen wie hij was ,dan begrijp ik wel dat klaas tom vaak er niet instaat.

 87. man pan

  Ferry Maat is een oude bittere zeurkous. Die lijst is maar een lijst, samengesteld door paar mensen voor een omroepblad die nauwelijks wordt gelezen.
  Daarnaast, ik luisterde veel radio in de jaren 80, maar Ferry Maat vond ik ook geen zak aan. Was altijd hetzelfde, voorspelbaar, gebeurde geen moer.

 88. aammehoela

  Zeker nooit naar de soulshow op donderdagavond geluisterd. Daar gebeurde wel heel veel in. Uniek programma met veelal de nieuwste soul-platen. Het was meer dan enkel de populairste liedjes te draaien. Veel nieuwe releases waren te horen. Niet voor niets na het vertrek bij de TROS kwam de soulshow regelmatig terug bij diverse commerciele zenders.

 89. Hg

  Wel opvallend dat op Tineke de Nooij na, alle vrouwen dood zijn. Veel vrouwen zullen er wel voor hun vrouw-zijn in staan. Giel Beelen op 13?! Zaten ze aan de GHB?

 90. anoniem

  @Daanvr: Idd!! Heb met veel plezier naar hem en de muziek geluisterd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.