Ferry Maat heeft radiospecial DWDD woest afgezegd

Radiogrootheid Ferry Maat onthult de reden dat hij gisterenavond niet te gast was in de radiospecial van De Wereld Draait Door: hij voelde zich schofterig behandeld door omroep BNNVARA. Dat zegt hij in een post op Facebook. Maat is pissig. “Bijna twee weken geleden werd ik benaderd door de redactie van DWDD of ik in de speciale radio-uitzending wilde komen. Bij wijze van uitzondering – Matthijs weet hoe ik tegenover tv sta – zei ik JA, mede omdat er veel collega’s zouden komen.

Maar toen kwam de VARAgids met de Top 40 van grootste radiomakers van de afgelopen honderd jaar. “Toen de top vijf ervan gepubliceerd werd met Frits, Felix, Willem, Lex enzovoorts, dacht ik: prima, ben benieuwd waar ik sta.

Maat stond er helemaal niet in. “Nou ben ik de laatste om mezelf op een voetstuk te plaatsen maar dit was niet uit te leggen, om de tweet van Erik de Zwart aan me te herhalen: ‘De VARA doet een poging om de radiogeschiedenis te vervalsen.’

Waarom is Maat vergeten? “Dat overzicht van de VARAgids is een onbegrijpelijk lijstje samengesteld door een nogal linkse jury aangevuld met mensen die in het algemeen meer met tv dan met radio hebben.

DWDD zegde hij telefonisch af bij een redacteur. “Ik liet weten dat ik niet zou komen vanwege deze belediging in de VARAgids. Zijn reactie was dat DWDD niet zo veel met de VARAgids heeft, maar ik snapte dat niet, iets met clubgevoel enzo…. Ik vertelde hem dat ik ‘t echt niet hoog in de bol heb, maar dat dit gewoon te ver ging.

Uiteindelijk werd hem zelfs gesmeekt om te komen. “Op de dag voordat ik naar Nederland vloog belde de DWDD-hoofdredactrice me nogmaals met de smeekbede om toch te komen, ik stond volgens haar bovenaan het lijstje van radiomensen die ze graag erbij wilden hebben.”

Ik vertelde haar dat ik uit principe niet in een VARA-programma ging zitten als hun clubblaadje me bewust negeerde vanwege hun aversie tegen TROS-presentatoren.

Foto: NPO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen