EenVandaag-personage Lammert de Bruin van de buis

EenVandaag-gezicht Lammert de Bruin stopt met werk op televisie. Hij gaat zich alleen nog bezighouden met de radiovariant van het programma op NPO Radio 1. Dat heeft hij laten weten op Twitter. De Bruin verlaat het medium tv binnenkort. “Volgende week en die week erna maak ik nog tv. Maar vanaf 1 januari ga ik met deze vakvrouw (Suzanne Bosman, red.) vijf dagen in de week radio maken, elke werkdag tussen 16.00-17.00 uur op NPO Radio 1“, zo laat hij weten.

Radio EenVandaag is nu nog dagelijks op de radio van 14.00 tot 16.00 uur, maar moet per januari plaatsmaken voro het nieuwe programma van Dionne Stax en Toine van Peperstraten. Radio EenVandaag schuift op naar 16.00 uur, waar het een uur zendtijd inpikt van Nieuws en Co.

Sommige mensen denken dat Nieuws en Co-presentatrice Lara Rense wordt verdreven, maar dat is dus niet zo. “Ze blijft gelukkig hoor, van 17.00-18.30 ❤️“, aldus De Bruin.

Eerder dit jaar kreeg De Bruin het aan de stok met Albert Verlinde vanwege zijn lyrische Songfestival-verslaggeving. Er werd dit jaar veel vals gezongen tijdens het liedjesfestijn, maar De Bruin zei er volgens hem niets van.

Verlinde in mei: “Op NPO Radio 1 hoorde ik Lammert de Bruin, zo heet hij volgens mij, en die zit daar ook en niemand zegt één overtogen woorden. Als blinde kippen lopen ze achter dat spektakel aan. Ik vind het belachelijk.

Op vrijdag 13 december is De Bruin voor het laatst te zien op televisie.

Foto: Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen