DWDD zegt Mama Appelsap af voor Qmusics Geluid

De Wereld Draait Door heeft er gisteren op het laatste moment voor gekozen om het voormalige radioduo Timur Perlin en Rámon Verkoeijen af te zeggen voor de radiospecial van de talkshow. In plaats van hen zaten Mattie Valk en Marieke Elsinga van Qmusic aan tafel. Dat heeft Rámon gezegd op NPO 3FM. DWDD stond volledig in het teken van honderd jaar radio. Er zaten grootheden aan tafel, maar er was dus ook een item met Mattie en Marieke, die hun radiospel Het Geluid naar tv brachten.

Het Geluid is een vrij rechttoe rechtaan radiospecial, dus de tv-uitwerking ervan was vrij saaie televisie. Eigenlijk had DWDD dus een terugblik op het populaire radio-item Mama Appelsap gepland.

Rámon op de radio: “Ik ben afgebeld door De Wereld Draait Door. Ik zou op dit moment in de taxi moeten zitten naar Amsterdam. Ze wilden Mama Appelsap behandelen samen met Timur, maar nu gaan Mattie en Marieke er naartoe. Ik voel me een beetje de Johan Vlemminx van de radio nu.

Mama Appelsap is het beroemde radio-item waarbij Nederlands klinkende zinnen in anderstalige radioliedjes werden gespot. “Ik hoor van veel mensen in de industrie dat ‘Mama Appelsap’ qua radiogeschiedenis de afgelopen 20 jaar misschien wel het grootste item is. En dan wordt er zo mee omgegaan…

De huidige radiocollega van Rámon, Mark van der Molen, vindt het jammer dat Mama Appelsap is vervangen door Het Geluid. “Wat ik dan raar vind: als er dan iemand anders zou zitten die vergelijkbaar is… Dan gaan ze het hebben over Het Geluid. Nou, ha ha, we hebben een pot pindakaas geopend met een microfoon erbij.

Renske Holwerda, regisseur van RTL Nieuws, vond het een flutitem. “De 100 jaar radioshow van #dwdd is leuk qua opzet, maar de reclame-code-commissie mag zich wel even buigen over de 15 minuten reclame voor het geluid van #Qmusic (en de redactie zich even achter de oren krabben, wat zonde van de zendtijd van de echt interessante gasten)

Ik vind het niet zo gek een onderdeel van huidige radioland mee te nemen. Maar dit was buiten proportie.

Overigens was er volgens Qmusic géén sprake van een last-minute-switch. Het draaiboek voor Het Geluid was vorige week al klaar, aldus de zender.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen