‘Waarom staat Mattie Valk niet bij 40 beste dj’s ooit?!’

Radio Veronica-ster Giel Beelen (42) vindt het superleuk dat hij de jongste dj is in de door VARAgids samengestelde top 40 van ‘grootste radiosterren van de afgelopen eeuw’, maar mist ook veel radiomakers van nu, zoals Qmusic-ster Mattie Valk (34). Dat zegt hij op het RadioFreak-forum. Van de 40 dj’s in de ranglijst zijn er slechts zes in de afgelopen zestig jaar geboren: Edwin Evers, Giel Beelen, Jeroen van Inkel, Rob Stenders, Ruud de Wild en Sjors Fröhlich.

Veel dj’s van de huidige generatie staan níet in de lijst. “Ik ben super trots dat ik erin sta (en nog wel de jongste ben ook 😅). En ja ik mis Gerard Ekdom, Mattie Valk, Coen & Sander, Robert Jensen en Frank Dane ook maar hee, dan moet je bij de zeer vakkundige :lol: :lol: jury zijn.

Beelen bedankt de veertienkoppige jury, met daarin onder meer zijn eigen Talpa Radio-baas Marc Adriani, van harte. “Ik wil de jury natuurlijk bedanken, maar ook zeker de luisteraars. Zij die me tot de dag van vandaag scherp houden, inspireren en laten lachen. Want met jou maak ik de shows.

Wat schrijft de jury eigenlijk over Beelen? “Hij is een dj die altijd wat losmaakt bij zijn luisteraars. Door te shockeren, of door onverwacht te verbinden. Hij kan het allemaal. Dat hij daarbij over (zijn eigen) grenzen gaat, moet. Giel was vijftien jaar hét unieke en sterk onderscheidende gezicht van 3FM en deed wat niemand durfde.”

Bovenaan de ranglijst staan Frits Spits en Edwin Evers. Beelen staat op de dertiende plaats.

Lees ook: Frits Spits oneens met verkiezing tot beste radiomaker (29 oktober)

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen