‘Waarom staat Mattie Valk niet bij 40 beste dj’s ooit?!’

Geplaatst op di 05 nov 2019 om 15:30

Radio Veronica-ster Giel Beelen (42) vindt het superleuk dat hij de jongste dj is in de door VARAgids samengestelde top 40 van ‘grootste radiosterren van de afgelopen eeuw’, maar mist ook veel radiomakers van nu, zoals Qmusic-ster Mattie Valk (34). Dat zegt hij op het RadioFreak-forum. Van de 40 dj’s in de ranglijst zijn er slechts zes in de afgelopen zestig jaar geboren: Edwin Evers, Giel Beelen, Jeroen van Inkel, Rob Stenders, Ruud de Wild en Sjors Fröhlich.

Veel dj’s van de huidige generatie staan níet in de lijst. “Ik ben super trots dat ik erin sta (en nog wel de jongste ben ook 😅). En ja ik mis Gerard Ekdom, Mattie Valk, Coen & Sander, Robert Jensen en Frank Dane ook maar hee, dan moet je bij de zeer vakkundige :lol: :lol: jury zijn.

Beelen bedankt de veertienkoppige jury, met daarin onder meer zijn eigen Talpa Radio-baas Marc Adriani, van harte. “Ik wil de jury natuurlijk bedanken, maar ook zeker de luisteraars. Zij die me tot de dag van vandaag scherp houden, inspireren en laten lachen. Want met jou maak ik de shows.

Wat schrijft de jury eigenlijk over Beelen? “Hij is een dj die altijd wat losmaakt bij zijn luisteraars. Door te shockeren, of door onverwacht te verbinden. Hij kan het allemaal. Dat hij daarbij over (zijn eigen) grenzen gaat, moet. Giel was vijftien jaar hét unieke en sterk onderscheidende gezicht van 3FM en deed wat niemand durfde.”

Bovenaan de ranglijst staan Frits Spits en Edwin Evers. Beelen staat op de dertiende plaats.

Lees ook: Frits Spits oneens met verkiezing tot beste radiomaker (29 oktober)

Foto: Talpa
35 Reacties op “‘Waarom staat Mattie Valk niet bij 40 beste dj’s ooit?!’”


 1. Zomaar

  Giel mist een aantal plaatjesdraaiers in de lijst van 40.

 2. Rat Art

  Logisch want hij is de slechtste en net zoals rat Art een matennaaier.

 3. John de Mol - Narcist

  hahahah weer heel leuk,,,RAT ART….hilarisch, kom je in mijn team N.ar.chash??

 4. Michel77

  Denk dat je ook wel iets langer (en beter) moet presteren dan Mattie tot nu doet om een goeie DJ te zijn. Omdat er blijkbaar mensen zijn die hem leuk vinden met Marieke, wil nog niet zeggen dat ie een top-dj is.
  Wie weet hangen de luisteraars wel meer aan Marieke dan aan Mattie…. ik heb geen idee hoor. Heb nog nooit een seconde van dat programma geluisterd. Vooralsnog zijn de luistercijfers pas het laatste jaar aan het stijgen bij hem.

 5. Bert

  Weer zo’n nostalgische lijst, opgesteld door mensen met een enorme hang naar gisteren. Op naar de top2000 jongens….zou het Bohamian rapsody zijn dit jaar!!

 6. Rianne

  @15:55
  Ik vraag me af of je zomaar iemand met naam en toenaam op het internet mag uitschelden voor narcist.
  Als je aangeklaagd wordt voor belediging heb je geen poot om op te staan.

 7. John de Mol - Narcist

  @Rianne, Ik zal het in overweging nemen, maar er zijn meerdere slachtoffers. John, Peter, Angela,Linda, Art krijgen het dan wel druk met aanklagen

 8. Grace321

  Jaja waarom hè haha

 9. MIke

  @Rianne, heb je dan ook de eerste reacties gelezen hahaha. Wat een vreemde reactie dan. Maar het zou niet nodig moeten zijn dat gescheld, maar het is hier de norm geworden blijkbaar

 10. Donald Dumb

  Mattie Valk? Hahaha.
  Een radio DJ met beperkte muziekkennis. Daarom niet in die lijst denk ik…

 11. Ron

  Mattie(naaier) Valk? Welnee, die mag de veters niet eens strikken van de heren in de bovenste regionen. Period.

 12. Minder of mirjam

  Mattie kan niks behalve Tesla’s eisen.

 13. Peter van der Plas

  Duivels Dillema – oh nee hij is hetzelf – was het bijna vergeten – in eigen persoon ziel verkocht aan zijn evenbeeld –

 14. Zomaar een persoon

  En zelfs sommigen van die zes onder de 60 jaar zitten er al dichtbij. Tijd om het scoutingstraject te verbeteren. Ga eens op zoek naar dj’s die ‘eigen’ klinken. De nieuwe generatie is grotendeels onderling uitwisselbaar.

 15. Bart

  @Bert Waarom kun je niet hebben dat mensen iets als de TOP 2000 leuk vinden? Luister en kijk gewoon lekker niet. Beter een hang naar gisteren dan meedoen met waar het vandaag de dag allemaal over gaat.

 16. Bart

  Mattie hoort zeker niet in een lijst van de beste dj’s in 40 jaar. Giel trouwens ook niet. Giel is inderdaad 15 lang als boegbeeld van 3FM door de zender en de VARA naar voren geschoven. De 3FM luisteraar in die jaren hadden veel meer met Rob, Gerard, Eric, Coen, Sander, Timur, Ramon, Michiel etc. Het was altijd feest als Giel vakantie had want dan was zijn ochtendshow veel leuker. Waarom de VARA en 3FM hem toch altijd naar voren hebben geschoven is de grote vraag. Toen een aantal jaren geleden de echt populaire dj’s vertrokken hadden ze geen alternatief en gingen de luisteraars mee.

 17. arjan

  Omdat het een hobbit i

 18. LD

  Niemand mist Mattie. Wat is dat met Giel, is hij zulke dikke maatjes met Mattie?

 19. arjan

  Hij ziet er niet uit als je zegt hij is een zwerver van onder de bruggen van Parijs dan geloof je dat ook.

 20. Bart

  @LD Tuurlijk is Giel vriendjes met Mattie nu. Q-music is het enige landelijke station waar hij nog gene kan als Veronica hem er zeer binnenkort uit gaat gooien.

 21. Sjors van Kempen

  Gerard Ekdom hoort natuurlijk wel in dit lijstje.

 22. Geronimo

  Mattie is een rattie. Opdat wij nooit vergeten.

 23. Aha!

  Raar dat Robert Jensen er niet tussen staat. Zijn tv show vond ik niet leuk, maar hij is een fantastische radiomaker.

 24. Melissa

  Omdat Mattie Valk niet de beste dj is, hij doet maar wat, noem je dat presenteren sochtends vroeg, eerder zijn mislukte relaties bij elkaar schreeuwen met een meid die ook maar wat doet. Ik snap Wietze de Jager wel dat ie niet meer met hem door wilde gaan, arrogante kwast is die VAlkie

 25. Dirk

  Hij heeft echt waardeloze dj stem. Klingt te zwaar en depri. Kwakbak stem

 26. JohnH

  Dirk, geldt ook voor Ruud de Wild.

 27. Suzy Wang

  is dat niet die geld wolf?

 28. Legal Flavor

  Mattie Valk is inwisselbaar. Maar radio was de afgelopen 25 jaar minder spannend geweest zonder Giel Beelen. Giel weet precies waar hij mee bezig is, de timing, de intonatie. Uit de tijd dat alles nog mocht en kon. Misschien wel de allerlaatste Nederlandse DJ met een eigen stijl. Prachtig.

 29. Ome Cor

  Is er ook een lijstje van de slechtsten?
  Bij mij staan dan zeker Corne Kleijn en de opleester, leukdoenerige Annemieke in de Top5.

 30. ome H

  Was pijnlijk om te zien dat Mattie een non-talent is.

 31. StefanV

  Ik vind het vooral opvallend dat Gerard Ekdom er niet in staat. Hij was succesvol bij 3FM, Radio 2 en nu ook bij Radio 10. Hij is ongekend populair en heeft legendarische radio gemaakt, bijvoorbeeld twee uur lang voordoen als Henk Westbroek tijdens een 90s week op 3FM.

  De enige reden dat ik Mattie Valk ken, is vanwege die mediarel over dat kind van z’n vriendin, dat niet van hem was. En had -ie ook geen ruzie met die Wietze?

 32. Ronald

  Mattie is een waardeloze dj, daarom staat hij er niet bij 😉

 33. anoniem

  giel beelen

  goed zo

  of goed oz

  je laat je gele honden gebit niet zien……

 34. Leen

  Nominatie voor het lijstje van de slechtsten: die nieuwslezeres op Radio 2 die, zodra zij een microfoon ziet, opeens met een lage mannenstem gaat praten. Heel apart. Voor het laatst gezien in de film The Exorsist.

 35. Patrick Kicken

  Waarom sta ik niet op de lijst?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.