Carlo Boszhard stelt voor om Pieten oranje te maken

Geplaatst op wo 20 nov 2019 om 10:30

Dat we over tien jaar geen Zwarte Piet meer kennen in Nederland begint steeds duidelijker te worden, maar hoe we de knechten van Sinterklaas dan wél moeten gaan schminken is nog steeds een punt van discussie. Inmiddels lijken de meeste partijen voor roetvegen te kiezen – dat staat het dichtst bij hoe het kinderfeest bedoeld is – maar er zijn ook mensen die pleiten voor bonte pieten: kinderen zijn immers gek op felle kleuren. Carlo Boszhard pleit nu voor pieten in de nationale kleur: oranje.

Aanvankelijk ergerde Boszhard zich aan de discussie over Zwarte Piet. Inmiddels denkt hij daar anders over. “Het was voor mij, net als voor vele anderen die alleen maar positieve gevoelens bij uw knecht hebben, een omschakeling om Piet in een negatief daglicht te plaatsen.

Door Zwarte Piet nu in te ruilen voor een andere Piet kunnen we kinderen leren dat diversiteit ons leven kleurrijk maakt, aldus Boszhard. “Daarom zeg ik: kom met uw roetpieten en mocht dat toch niet de gewenste oplossing zijn, dan wellicht met de kleur die ons allemaal verbindt: oranje Pieten!

Stoot hij veel van zijn kijkers niet voor het hoofd door te ageren tegen Zwarte Piet? “Ik hoor in mijn gedachte mensen nu vreselijk boos worden, maar voor mij staat er een ding voorop. De bescherming van een sprookje waar we allemaal weer in moeten geloven.

Zijn broer Ron Boszhard gaf in 2016 nog aan dat Zwarte Piet best veranderd mag worden, maar dat het daar wel bij moet blijven: “Mijn vriendin werkt op een zwarte school en zij heeft al te maken gehad met ouders die het vervelend vinden dat Sinterklaas een kruis op zijn mijter heeft. Daarom zeg ik: gekleurde Pieten? Prima. Maar dan moet het ook een keer ophouden.

Foto: RTL
48 Reacties op “Carlo Boszhard stelt voor om Pieten oranje te maken”


 1. Pro Du Cent

  Mooi idee, oranje pieten, liefst niet al te groot, en dan noemen we ze Oempa Loempa’s…

 2. the pat

  prima laten we discussie beetje afsluiten kinder feest kinder ogen bekijken is het prima

 3. Solomon

  Maar dan moet sinterklaas óók fel oranje geschminkt gaan worden,
  anders wordt de witte Hollander weer boos Carlo !..

 4. Annoniemus

  Carlo aan de schandpaal en dan bekogelen met rotte eieren , dat lijkt me leuk !

 5. Sinterpiet

  Is dit is de oplossing?!

  Sinterpiet:
  https://www.facebook.com/Sinterpiet-268308763883917/?modal=admin_todo_tour

 6. CB

  Wie wordt er nog meer moe van de Pietendiscussie?

 7. By the way

  Doe toch gewoon. Een Piet is gewoon een menselijke figuur, laat hem daar dan tenminste nog op lijken.

 8. @Annoniemus

  Maar dan wel met zwart geverfde rotte eieren graag…

 9. Willem

  En dat na 10 jaar Telekids. Jammer hoor… :(

  Er is niets mis met Zwarte Piet en de zwarte knecht hoeft dan ook niet gewijzigd te worden op wat voor manier dan ook. Zwart gezicht, zwart kroeshaar, rode lippen, matrozen-/page-pak, oorbellen, de roe, de juten zak… Niets mis mee! :)

 10. Ronnie

  Hij bedoelt hiermee natuurlijk niet dat hij echt vindt dat de Pieten oranje moeten worden, maar dat het prima is om een traditie enigszins te veranderen, zo lang het sprookje voor de kinderen maar geloofwaardig blijft.

  En er zullen altijd mensen zijn die na Zwarte Piet ook het hele Sinterklaasfeest moeten afschaffen, maar voor mij houdt het ook echt op bij een kleine aanpassing. De Groen Links fatsoenrakkers moeten daarna lekker stoppen met zeuren.

 11. Zomaar

  Roetpieten zijn onbruikbaar voor sinterklaasviering binnen de familie.
  Kinderen zullen roepen, maar dat is ome Henk.
  Maak ze dan wel goed oranje, anders komen de indianen protesteren.

 12. Ron

  Opmerkelijk, deze VVD stemmende BN’er die de omschakeling toch heeft gemaakt. En zo zal het langzaam ook gaan. Over een paar jaar weten we niet beter dat pieten er ook een andere kleur op kunnen nahouden. Prima.

 13. Caramba

  Dat riep ik ook laatst ook tegen een maat, alleen koos ik voor de kleur groen. Van oranje zou Het Legioen zich beledigd kunnen voelen, van blauw de Smurfen, van geel de Chinezen, van rood de duivel, van roze de vakbond van pasgeboren babys, van zwart, nou ja je weet het wel.

 14. Gladiool

  Veegpieten en iedereen is blij met een beetje zwart

 15. Efa

  En in de tv-kantine werd niemand belachelijk gemaakt of beledigd?
  De pot ( in dit geval homo) verwijt de ketel.

 16. Bart M.

  Een meerderheid van het Nederlandse volk wil een zwarte Zwarte Piet; kunnen we dat niet gewoon respecteren. Waarom moet de NPO altijd ondemocratische drammers een podium geven.

 17. Curryworst

  Nee Carlo.
  Gewoon nee.

  Hou je opportunistische policor prietpraat maar lekker voor je.

 18. M.

  Carlo Boszhard, Wat ene wereld kerel is dat. Orange pieten is de beste optie, onze nationaal kleur. Het is onacceptabel hoe racistisch zwart piet is, blackface anno 2019 moet strafbaar zijn, onze artikel 1: Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

 19. daniel

  Ja hij heeft echt een punt hier! Goed geschreven, ik kan zijn columns waarderen.

 20. M.

  Rood , oranje , geel , groen , blauw , indigo en violet PIETEN. #zwartpietisracisme. We staan voor een mooier Nederland, waar geen plek is voor ras discriminatie, ALLE KINDEREN doen mee hier in dit prachtig stukje land. Bedankt Nederland!!!!

 21. Baasje Bas

  Wat denk je van regenboogpieten

 22. RaymondVL

  Pieten in alle kleuren. Zwart, wit, groen, paars, blauw, rood, oranje, enz. als teken van de diversiteit in Nederland. Lijkt me veel mooier dan al die remspoorpieten.

 23. M.

  #NOmoreblackface #Zwartpietisracisme

 24. Keesje Sos

  @Baasje Bas nee dan krijg je straks alle homo’s op je dak.

 25. @M.

  #getalife
  #goseeadoctor
  #getajob

 26. Pauline

  Walgelijke slappe dweil…om van te kotsen…

 27. Eveline

  Ach ja 90% van de Nederlanders wil een zwarte Piet maar in de linkse randstad bubbel van Carlo is dat natuurlijk onbespreekbaar.

 28. Dominee Bonk

  Ruud de Wild lijkt zeer veel drank te gebruiken. Zou hij alcoholist zijn?

 29. Joris Mul

  Carlo Bos(h)aarde is toch wel helemaal op en vergaan, wat een kop!

 30. Momo

  “Het was voor mij, net als voor vele anderen die alleen maar positieve gevoelens bij uw knecht hebben, een omschakeling om Piet in een negatief daglicht te plaatsen.”

  Dus waarom moest dat dan???

 31. Momo

  @Caramba

  Ik denk dat de marsmannetjes dat niet zo leuk zouden vinden.

 32. Britt Scholte Lover

  en blauwe pieten net smurfen! oranje pieten hebben we een 2e koningsdag dit jaar

 33. Knakhaus

  @M.

  Discriminatie is niet toegestaan. Maar niemand die dat in dit verband roept kan vertellen wát er dan precies racistisch is aan Zwarte Piet. Zo kan ik de traditie ook wel verdedigen met loze woorden: Zwarte Piet moet zwart blijven, want stelen is verboden!

 34. Je dikke moeder

  Ron, k4nk3r op met je Strontveegpieten!

 35. Ron

  Stoer.

 36. Olivier

  Ja, goed idee. Laat de Pieten lekker op Trump lijken. Word zo langzaamaan gek van die vreselijke “inclusieve” samenleving. Continue bang om te beledigen en door het minste of geringste zijn groepen weer gekwetst. Hou op met die onzin. Het wordt een truttig gezapig k#tland op deze manier!

 37. StefanV

  “Dat we over tien jaar geen Zwarte Piet meer kennen in Nederland begint steeds duidelijker te worden.” Hoezo? Onderzoek van EenVandaag wees vorige week nog uit dat de roep om aanpassing van Zwarte Piet terrein verliest, terwijl de steun voor het ongewijzigd laten met 3 procentpunt is toegenomen. Miljoenen Nederlanders zijn de hetze spuugzat.

  Als je Zwarte Piet oranje maakt, is er wel weer een groepje republikeinen die er aanstoot aan nemen. En de links-extremisten van KOZP hebben ook allang laten doorschemeren dat aanpasssingen niet genoeg zijn: ze willen de Piet-figuur volledig kielhalen. Zoals Ron Boszhard al zegt: “Het moet een keer ophouden.” En dat doet het dus niet.

  We moeten gewoon af van het bizarre idee dat elk feest voor iedereen leuk en geschikt moet zijn.

 38. Zwarte Meme Piet

  ”Dat we over tien jaar geen Zwarte Piet meer kennen in Nederland begint steeds duidelijker te worden, maar hoe we de knechten van Sinterklaas dan wél moeten gaan schminken is nog steeds een punt van discussie.”

  In dit stukje moet Nederland vervangen worden met Amsterdam en andere grote steden. Er wordt vaak vergeten dat het kliekje BN’ers en het zeurpietengroepje niet heel Nederland vertegenwoordigen.

 39. Marry Hens

  Gebed zonder einde dit. Zelfs al waren ze oranje, die KOZP zullen áltijd iets te zeiken hebben en niet rusten tot de hele traditie is afgeschaft overal. Het zijn religieuze fanatici die niet voor rede vatbaar zijn. Ik vind roetveegpieten echt helemaal prima, kunnen nog steeds bijna pikzwart zijn en zonder rode lippen oorbellen en kroeshaar zijn er geen overduidelijke verwijzingen meer naar Kuifje in Afrika, maar zelfs dan zou een KOZP debiel nog iets roepen over de kleding, de onderdrukking, etc.

 40. By the way

  Kom op mensen, wat is dat voor een gedoe over diversiteit in Nederland en dat we daarom ‘dus’ blauwe, groene, oranje, rode en andere kleuren Pieten moeten hebben? Ik heb nog nooit blauwe, groene, oranje of rode mensen gezien. Piet is een persoon en geen karikatuur, kortom laat hem er uitzien als een mens en niet als een stripfiguur.

 41. Donald Dumb

  By the way.
  Precies!
  Kinderen zullen vragen gaan stellen of het misschien zelfs eng gaan vinden als er een paars figuur of welke kleur dan ook, behalve zwart, voor hun staat…

 42. lies

  IK WIL GEWOON EEN ECHTE NEGERTPIET BEGREPEN

 43. 🐦Meneer De Uil

  Blauw… is dat een idee?!

 44. ik john en ik houw van lol van 6

  ik wil een pimpelpaarse piet iediewiedie wie geziens is ik ben weg hahahahahahahahaha wat een lol

 45. JAN

  HOELANG BLIJFT NEDERLAND NOG NEDERLAND ?????????????????????????

 46. Lalala

  @ lies: Tussen 2015 en 2017 geen Nickelodeon gekeken neem ik aan? De serie “Op Weg Naar Pakjesavond” had een verrassende Hoofdpiet.

 47. Ben

  En dan maken wij met zijn allen jouw wel zwart.
  Ook boycotten deze anti zw piet nobody!!!!
  Uitkotsen. Net als de rest.

 48. Ben

  Hier staan ook veel betaalde reakties van zogenaamde steunbetuigers. Zo overduidelijk nep!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.