Ruud de Wild: ‘Over vijf jaar niet meer op NPO Radio 2′

Ruud de Wild denkt dat hij over vijf jaar niet meer te horen is met zijn populaire middagshow op NPO Radio 2. Hij blijft nooit te lang plakken bij één werkgever. Dat heeft de radio-dj gezegd in het programma De Perstribune van NPO Radio 1. De Wild is momenteel 50 jaar oud en denkt dat hij op z’n 55ste ook niet meer zo past op Radio 2. “Dat kan ook niet. Dan ben ik 55 en dan moet ik naar Radio 5 toch? Of naar Radio 10 of naar MAX. Of weet ik veel“, zegt hij met een glimlach.

Maar zou hij wel door wíllen na z’n 55ste? “Laat ik het anders zeggen: ik word meestal na een paar jaar weer ergens ontslagen. Ha ha ha. Ik ben niet iemand die heel lang ergens zit. Dan wil je weer wat anders. Je moet je blijven ontwikkelen.”

Op dit moment heeft De Wild ook succes met zijn podcast 30 Minuten Rauw. Zijn omroep KRO-NCRV wil daar een televisievariant van maken. “We hebben gesprekken gevoerd. Het is alleen nog niet zó concreet dat we morgen gaan opnemen. Ik weet ook niet of ik het een-op-een moet gaan doen en hoe het er dan moet gaan uitzien. Het mooie van deze podcast is dat het heel intiem is.”

Zelf heeft hij nog zijn twijfels. “De omroep zou het wel willen en ik weet het nog niet. Mag dat? Het gaat om de vorm, of er tijd is, wanneer. Ik wil gewoon niet te veel gedoe.”

De Wild pronkt er vaak mee dat zijn middagshow meer luisteraars heeft dan die van Coen en Sander op Radio 538. Zij verdreven De Wild destijds van 538, omdat de zender verwachtte dat het duo jongere luisteraars kon trekken.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen