Ruud de Wild: ‘Over vijf jaar niet meer op NPO Radio 2′

Geplaatst op wo 20 nov 2019 om 11:00

Ruud de Wild denkt dat hij over vijf jaar niet meer te horen is met zijn populaire middagshow op NPO Radio 2. Hij blijft nooit te lang plakken bij één werkgever. Dat heeft de radio-dj gezegd in het programma De Perstribune van NPO Radio 1. De Wild is momenteel 50 jaar oud en denkt dat hij op z’n 55ste ook niet meer zo past op Radio 2. “Dat kan ook niet. Dan ben ik 55 en dan moet ik naar Radio 5 toch? Of naar Radio 10 of naar MAX. Of weet ik veel“, zegt hij met een glimlach.

Maar zou hij wel door wíllen na z’n 55ste? “Laat ik het anders zeggen: ik word meestal na een paar jaar weer ergens ontslagen. Ha ha ha. Ik ben niet iemand die heel lang ergens zit. Dan wil je weer wat anders. Je moet je blijven ontwikkelen.”

Op dit moment heeft De Wild ook succes met zijn podcast 30 Minuten Rauw. Zijn omroep KRO-NCRV wil daar een televisievariant van maken. “We hebben gesprekken gevoerd. Het is alleen nog niet zó concreet dat we morgen gaan opnemen. Ik weet ook niet of ik het een-op-een moet gaan doen en hoe het er dan moet gaan uitzien. Het mooie van deze podcast is dat het heel intiem is.”

Zelf heeft hij nog zijn twijfels. “De omroep zou het wel willen en ik weet het nog niet. Mag dat? Het gaat om de vorm, of er tijd is, wanneer. Ik wil gewoon niet te veel gedoe.”

De Wild pronkt er vaak mee dat zijn middagshow meer luisteraars heeft dan die van Coen en Sander op Radio 538. Zij verdreven De Wild destijds van 538, omdat de zender verwachtte dat het duo jongere luisteraars kon trekken.

Foto: KRO-NCRV
18 Reacties op “Ruud de Wild: ‘Over vijf jaar niet meer op NPO Radio 2′”


 1. Johan

  Had nooit op de radio gemogen. Slecht, en vooral zijn stem. Niet om aan te horen, en dat toontje.

 2. Gladiool

  Wat heeft roddeltante Angela daar mee te maken.

  O wacht, het is haar leugen

 3. Baasje Bas

  Ruud zet die klote wekker eens uit in je podcast en maak er 60 minuten van als je durft.

 4. Gwendolyn

  Ik kijk er al naar uit. Gifschijter.

 5. critikast

  Van mij mag je nu al vertrekken. Dan heb je ook wat meer tijd om je haren eens goed te wassen. Viezerik !

 6. Geert

  Ik hoop over 5 weken al niet meer.

 7. Zomaar een persoon

  Het stuk over 3fm mist nog. ““Ik heb heel veel tips, maar ik vind het niet verstandig om die zo uit te spreken. Als ik echt ga zeggen wat ik ervan vind, dan vind ik mezelf een ontzettend pedante lul en dat ga ik niet doen.”

  “Het gaat ook over welke dj op welke plek. M’n handen jeuken soms om iets te gaan doen. Aan de andere kant: wie ben ik? Ik zie het bij Radio 538 ook gebeuren; die zender wordt ook kleiner en dat gaat mij ook aan het hart.”

 8. Dirk

  Een onmogelijke man, maar wat maakt hij een leuk radioprogramma. Lekker bij Radio 2 blijven, leeftijd is geen excuus. Stefan Stasse is ook bijna 60.

  Verder: je moet er toch niet aan denken dat je voortaan dagelijks die Schollaerdt met haar Aap door je huiskamer hoort? Of erger nog: Die faalhaas van een Timur Perlin?

 9. Jordao

  Ik heb hem nog nooit kunnen verstaan. Praat héél onduidelijk. Vandaar dat ik wel naar andere presentators luister op dezelfde zender maar niet meer naar hem.

 10. doe

  Raio 10. Leuk met Ekdom, Jeroen.

 11. Pauline

  Zou die man zichzelf wel goed verzorgen ?

 12. Jan

  Prima kerel, toffe radioshow….mag nog jaren doorgaan wat mij betreft

 13. henk

  Altijd lachen met hem! Leuke radio.

 14. StefanV

  Je bent zo oud als je je voelt. De gemiddelde 3FM-DJ is beduidend ouder dan de doelgroep. Volgens mij kan Ruud de Wild prima nog een jaartje of 10 mee op Radio 2. Hij is jong van geest én hij maakt een leuk, goed beluisterd radioprogramma.

 15. iefkleinhertje

  Goed nieuws en slecht nieuws dus.
  Het goede is dat dit nietszeggend persoon eindelijk ophoepelt maar het slechte nieuws is dat dit nog wel even kan duren.
  Dit publieke misbaksel moet natuurlijk nog wel even zijn zakken vullen.

 16. Fox Mulder

  Huil dj. Pronk te vaak met de verkeerde veren!

 17. 🐦Meneer De Uil

  Tsja… wat wil Tante Ruud eigenlijk duidelijk maken?

 18. aammehoela

  Ik vind die Ruud ook niets. Kan die side-kick het niet gewoon over nemen als ze terug is van zwangerschapsverlof. En anders gewoon Frank van ’t Hoff.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.