Britse comedy Fleabag erg slecht van start op Net5

Geplaatst op wo 13 nov 2019 om 8:30

De Britse serie Fleabag ging in september naar huis met de Emmy voor beste komedieserie en werd eind september lovend besproken door fan Roos Moggré in de media-uitzending van De Wereld Draait Door, waarin ook John de Mol aan tafel zat. “Voor Net5 zou het goed zijn“, tipte tafelheer Marc-Marie Huijbregts hem. De mediatycoon daarop glimlachend: “Ik weet dat Linda kijkt, dus het komt goed.” Uiteindelijk stond de serie gisteren op het menu bij Net5, maar er keek geen hond.

Direct na Grenzeloof Verliefd: Baby in het Buitenland (197.000 kijkers en 3,5 procent) had Net5 een dubbele aflevering van Fleabag op het menu staan. Die wisten tussen half tien en half elf 107.000 kijkers (2,1 procent) en 86.000 kijkers (1,8 procent) te bekoren. Daarmee is de serie een gigantische flop.

Het wil nog niet echt vlotten met het nieuwe Net5 dat onder leiding van Linda de Mol staat. De vrouwentalkshow Ladies Night doet het wisselend, maar de andere titels – Iris en de 12 dates en Misdaad Advocaten – zijn genadeloos geflopt.

Fleabag draait om de aan seks verslaafde twintiger Fleabag, die in Londen woont. De serie werd geschreven door Phoebe Waller Bridge die daarnaast ook zelf de hoofdrol vertolkt.

Net5 had voor de komende dinsdagen dubbele afleveringen van de serie gepland.

Foto: Talpa TV
24 Reacties op “Britse comedy Fleabag erg slecht van start op Net5”


 1. Dennis

  Lijkt me zeer leuk als de piemulshow van Linda morgenavond ook keihard flopt. Staan ze in hun blote snikkel voor 10 man

 2. Robbie

  @Dennis
  Blijft toch raar dat je wil dat iets flopt. Dan heeft je leven echt nut… Triest hoor.

 3. Jeroen

  Best een leuke serie, hebben het een kans gegeven en keek prima weg!

 4. Kas

  Wie kijkt er nu nog buitenlandse series op tv met reclame?

 5. Gordon

  Roos & Marc-Marie hadden de serie al gekeken, dus sowieso 2 kijkers minder.;-)

 6. Coca Cola

  @Dennis: En waarom zou jij dat zo fijn vinden? Jij vindt het prettig om te zien dat iets faalt, zodat jij je beter kan voelen?

  Er zou wel een logische verklaring zijn dat jij zo bent, maar ik snap het niet.

 7. Michiel

  Nogal wiedes, die serie is al jaren oud. Hebben ze dan echt niet door dat mensen dit soort nieuwe series kijken op Amazon Prime of gewoon ouderwets downloaden? Het tweede seizoen was van begin dit jaar…
  Waarom zou je in vredesnaam een oud seizoen kijken met ik weet niet hoe veel reclames er tussen door? Het is niet meer de jaren ’90 waarin je 3 jaar oude serie op tv kwakt en dat mensen dan massaal gaan kijken.
  Als zelfs Marc-Marie Huijbregts zegt de serie al te hebben gezien, dan kan je ervan uit gaan dan andere mensen die er geïnteresseerd in zijn dat ook al hebben gedaan. De Mol is het echt helemaal kwijt.

 8. Ralf

  Ik heb m al lang via Pirate Bay binnenhaald
  Alle 12 afleveringen in 1x gezien

 9. Voetbal - VI

  Ik heb genoten van het voetbal

 10. Chiel

  @Michiel, niet overdrijven he! Zó oud is het allemaal nu ook weer niet. Tuurlijk is alles te downloaden, te zien bij (in dit geval) Prime of gewoon bij de BBC. Maar er kijken nog steeds iedere dag 100.000 mensen naar Friends en 500.000 (!) iedere week naar Harry Potter. Er is gewoon een markt voor. Dat het op NET5 komt, na een niet goed bekeken programma komt en dat men het niet verwacht op NET5 (enige Britse serie) heeft er meer mee te maken..

 11. Ronnie

  Het is echt niet zo dat mensen niet meer naar series kijken, kijk maar naar Grey’s Anatomy op dezelfde zender en zoals Chiel al zegt, Friends op Comedy Central, terwijl dit ook op Netflix staat.

  Deze serie is blijkbaar toch niet iets wat men bij Net5 vindt passen, of er is niet genoeg ruchtbaarheid geweest, al heb ik wel promo’s gezien met ‘de serie waar iedereen het over heeft.’ Dat valt dus wel mee. ;-)

 12. MolTalk

  FLOP

 13. Sean

  Staat op Amazon Prime en de BBC heeft het inmiddels al een paar keer herhaald. Wie het wilde zien heeft het inmiddels wel gezien. Het is immers geen nieuwe serie. Seizoen 1 was uit 2016!

 14. Kijkcijfers

  Tegen over voetbal en niet genoeg gepromoot. Hee maar Marc Marie gaat het morgen vast weer noemen. Schijt dat uit 2016 is, mij part was uit 2012 geweest. Eindelijk met Nederlandse ondertitels!

 15. Kijkcijfers

  Gewoon meteen ook seizoen 2 uitzenden.

 16. Ralf

  Slecht geprogrammeerd
  Moet meteen na DameskransjeNight

 17. Bobthebob

  Gisteren deze veelgeprezen serie opgenomen, want Net5, dus reclame en die shit kun je dan lekker doorspoelen. Serie vond ik niet onaardig, ook niet super, maar na 2 minuten verschijnt er rechts in het scherm prominent een pop-up met reclame voor een of ander volgend kutprogramma in beeld. Ik had nog de hoop dat men alleen voor en na de serie reclame zou inprikken, maar nee hoor, een lekker ruim reclameblok halverwege. Dus nee, dank u wel, never, ever nooit ofte nimmer meer Net5 of dat soort pulpzenders. Oh ja, als toetje zapte in nog even langs Beau. Had ik nog nooit gezien: Beau vind ik best okay, dus vooruit dan maar. Zie ik daar aan die tafel die kop van Peterrrrr De Vries, die godbetert het in elke talkshow zijn zure spruitjeslucht verspreidt. Man, man, man, dan heb je wel een indrukwekkende redactie achter je. Conclusie: dit is niks, wordt niks, einde oefening. Amen.

 18. MediaPrak

  Waarom Talpa geen One Show (BBC) achtig programma maakt is mij een raadsel. SBS en Net5 zijn toch nog steeds de 9+ zenders (op de afstandsbediening) en dat zie je toch terug in de kijkcijfers. Vara gids kent een dagelijkse nieuwsbrief met programma suggesties. Maak daar een klein (30 min) tv versie van. Presentatie en een gast. Niet eng Talpa houden, maar ook over de schutting kijken. Een soort van analoge tv gids.

 19. man pan

  Erg leuke serie, zefs voor mannen. Maar wie kijkt zulke serries nog via lineaire televisie, netflix en je heb een leuke weekend voor de boeg.

 20. Diana

  Eerste half uur gezien, maar daarna afgehaakt. Niet mijn kopje thee.

 21. Bram

  wel een fantastische serie

 22. Oom Nia

  Fleabag is een fantastische serie, die liefhebbers al lang elders hebben gekeken. Met Nederlandse ondertitels had ik de serie best opnieuw willen kijken, als ik geweten had dát en waar de serie zou worden uitgezonden. Opgenomen uiteraard, want live kijken is sinds de uitvinding van de videorecorder sowieso niet meer nodig. Maar ik wist het niet en ga het ook niet alsnog kijken, want die beeldvervuilende reclames in de hoek erbij, waarom zou je dat willen?
  Verder alleen maar goeie conclusies hier te lezen (ook wel eens leuk);
  – buitenlandse en oude(re) series zijn overbodig op lineaire tv, als ze inhoudelijk iets brengen en niet alleen gedachteloos zap-voer brengt voor afgestompte kijkers (zoals Friends en Harry Potter voor de 84e keer)
  – plek (Net5) en uitzendmoment voelen niet logisch
  – dubbel afleveringen ook al niet relaxt, of 1tje of hele serie bingen

  Anyhow, het verval van tv en programmaschema’s, laat zich mooi volgen zo. Dat is op zich wel weer een mooi format!

 23. toxilogic

  Tja zou me verbaasd hebben als Fleabag geen half miljoen had gehaald op NPO 3, het is ook niet echt een vrouwen programma maar een serie over een vrouw die zich net zo aso gedraagt als een loslopende kerel… hilarisch voor Guardian lezers en lezeressen in Nederland vertaald zich dat in VPRO/Vara publiek en dat die zich naar Net 5 reppen is een illusie.

 24. Caramba

  Mogen we concluderen dat DWDD De Mol gewoon een poets heeft waar die met open ogen in is getuind?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.