Britse comedy Fleabag erg slecht van start op Net5

De Britse serie Fleabag ging in september naar huis met de Emmy voor beste komedieserie en werd eind september lovend besproken door fan Roos Moggré in de media-uitzending van De Wereld Draait Door, waarin ook John de Mol aan tafel zat. “Voor Net5 zou het goed zijn“, tipte tafelheer Marc-Marie Huijbregts hem. De mediatycoon daarop glimlachend: “Ik weet dat Linda kijkt, dus het komt goed.” Uiteindelijk stond de serie gisteren op het menu bij Net5, maar er keek geen hond.

Direct na Grenzeloof Verliefd: Baby in het Buitenland (197.000 kijkers en 3,5 procent) had Net5 een dubbele aflevering van Fleabag op het menu staan. Die wisten tussen half tien en half elf 107.000 kijkers (2,1 procent) en 86.000 kijkers (1,8 procent) te bekoren. Daarmee is de serie een gigantische flop.

Het wil nog niet echt vlotten met het nieuwe Net5 dat onder leiding van Linda de Mol staat. De vrouwentalkshow Ladies Night doet het wisselend, maar de andere titels – Iris en de 12 dates en Misdaad Advocaten – zijn genadeloos geflopt.

Fleabag draait om de aan seks verslaafde twintiger Fleabag, die in Londen woont. De serie werd geschreven door Phoebe Waller Bridge die daarnaast ook zelf de hoofdrol vertolkt.

Net5 had voor de komende dinsdagen dubbele afleveringen van de serie gepland.

Foto: Talpa TV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen