Blonde vrouw volgt Merel Westrik op bij RTL Nieuws

Merel Westrik wordt bij RTL Nieuws niet opgevolgd door een brunette, maar door een blondine. Op 2 januari maakt Anita Sara Nederlof haar debuut als nieuwe anchor van RTL Nieuws. Dat heeft RTL 4 bekendgemaakt. Nederlof is opvallend genoeg niet afkomstig van Hilversums favoriete kweekvijver AT5, maar van RTV Utrecht. Daar presenteerde ze de afgelopen vijf jaar de titels U Nieuws en U Vandaag. Door de wissel Westrik-Nederhof kent RTL Nieuws ’s avonds geen brunettes meer.

De presentatrice zal een vast duo vormen met Antoin Peeters in de uitzendingen van 19.30 uur. Ook zal ze de solo uitzendingen om 18.00 uur en 23.30 uur presenteren. Het team van de avonduitzendingen bestaat verder uit Daphne Lammers, Peter van Zadelhoff, Pepijn Crone en vaste invallers Meike de Jong en Jetske Schrijver.

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, is verheugd om Nederlof aan het team toe te voegen. “Anita Sara is getalenteerd, scherp, innemend en oprecht geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Dit past perfect bij de missie van RTL Nieuws om niet alleen het nieuws te brengen, maar ook de impact van dat nieuws op de mens.

Voor Anita Sara is presenteren bij RTL Nieuws een droombaan: “Tijdens mijn reis in Peru belde hoofdredacteur Harm Taselaar me op. ‘Je hebt de baan’, zei hij. En daar stond ik dan; aan de voet van de Machu Picchu, ver van huis, totaal in de war. Ik ben zó vereerd en blij!

Bij RTL Nieuws mag ik werken met een ijzersterke redactie waarmee ik verhalen kan maken die heel Nederland raken. Na vijf jaar regionaal nieuws ben ik klaar voor het grote werk.

Lees ook: Zes vragen aan de nieuwe presentatrice van RTL Nieuws op de site van RTL Nieuws.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen