Barman Café Hendriks & Genee boos over marginale rol

Geplaatst op vr 15 nov 2019 om 14:00

Jeroen Smits is helemaal over de zeik omdat zijn rol als barman in Café Hendriks & Genee kleiner is dan hem is voorgespiegeld. Hij heeft spijt van de televisieklus. Dat heeft hij toegegeven aan Wilfred Genee in zijn radioshow op Radio Veronica. Smits zat telefonisch in de uitzending om een mop te vertellen, maar het gesprek verliep bijzonder ongemakkelijk. Hij liet namelijk zijn onvrede blijken over zijn rol in de slecht bekeken talkshow. “Ik heb er wel spijt van, ja“, zegt hij.

Zijn rol is wel héél erg marginaal, aldus Smits. “Na week één mocht ik geen moppen meer vertellen, na week twee mocht ik geen vragen meer stellen en in week drie moet ik een andere theedoek nemen ofzo. Ik weet het niet, maar ja. Ik had me er iets anders van voorgesteld, maar mijn moeder heeft me altijd geleerd: ‘Als je ja hebt gezegd, dan moet je het afmaken.‘”

Genee: “Ik vind het vervelend om te horen. Ik dacht dat ze in het gesprek tegen jou hadden gezegd dat je rol minimaal zou zijn.”

Smits: “Luister, dat ik niet de presentator van dat programma ben dat weet ik wel en dat hoeft ook helemaal niet en dat wil ik ook helemaal niet. Minimaal is prima, maar op een gegeven moment zeg je ergens ja tegen. Er wordt iets geschetst en dan ga je ervan uit dat iedereen er achter staat en het besproken is in redactievergaderingen. Dat iedereen denkt: zo moeten we het een kans geven. Maar als dan in de repetities al blijkt dat niet iedereen daar hetzelfde over denkt en het moet worden aangepast…

Genee: “Zou je weer moppen willen tappen?

Smits: “Nee, helemaal niet. Dat wilde ik al vanaf dag één niet. Ik heb gezegd: ‘Het lijkt me leuk dat als je aan die bar begint dat je mij dan samen met Wilfred, Hélène en die gasten, dat je daar twee of drie minuutjes de tijd voor neemt om het nieuws door te nemen.’ Maar dan moet je ook het nieuws doornemen. Dan moet je op maandag beginnen en op zaterdag eindigen. Alleen niet iedereen denkt daar hetzelfde over.”

Nu voelt Smits zich een beetje voor schut staan. “Als jij van mensen appjes krijgt met de vraag: ‘Wil je nou echt zo graag op tv, Jeroen? Dit is toch niet waarvoor je 44 jaar bent en een carrière van 25 jaar hebt om zomaar weer met een theedoek en glazen poetsen in beeld te staan. Dan denk ik: ja, daar zit wel wat in. Ik snap het ook niet van zo’n team. Je betaalt mij, je geeft mij een rol en je weet als je mij vraagt wat je dan kunt verwachten. Dat kun je leuk vinden of niet leuk vinden, daar valt over te praten, maar als je dan iemand gaat betalen en je laat hem alleen een theedoek vasthouden en meelachen… Dan denk ik: ja, had me dan niet gebeld.”

Genee gaf aan dit uit te gaan zoeken, maar daar had Smits weinig vertrouwen in. “Ik denk niet dat jij erop terug komt en dat geeft ook helemaal niet en dat hoeft ook helemaal niet. Als ik dadelijk ophang dan kun je er waarschijnlijk weer grappen over maken en dat mag van mij ook, maar als je een afspraak maakt, dan maak je een afspraak.”

Foto: SBS
44 Reacties op “Barman Café Hendriks & Genee boos over marginale rol”


 1. Waka Flocka Flame

  Ik ga niet naar Hendriks en Genee kijken zolang die Moppenflopper uberhaupt nog in beeld is.

 2. Stip

  OMG dat is die Moppentopper van vroeger, van Call TV

 3. Bridget Maasland

  Beetje oud, deze man!

 4. Nijl

  De man heeft een punt

 5. Zakp

  Boycot Talpa! #freemamjo

 6. Danny

  En jij bent?

 7. Jan

  Eens wel heel veel gezeur rondom dat programma en die barman(nen).
  Wilfred krijgt zijn centjes en vindt het allemaal wel prima zo (en terecht misschien?)

 8. Ronnie

  Dit gesprek is van afgelopen maandag volgens mij. Lekker relevant nog.
  Hij heeft natuurlijk wel een punt, of zijn agenda verder nou leeg is of niet (en dat is ie), als ze je iets voorschotelen en je uiteindelijk gewoon de hele uitzending voor lul staat, zou ik ook niet blij zijn.

  De man heeft echt wel een mening en zou best over onderwerpen mee kunnen praten. Ik denk nog wel beter dan Helene ook.

 9. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Nou precies dit dus.
  Het had zo mooi kunnen zijn..
  Dat je tijdens het zappen bij Hendrix en Wilfred aankomt en denkt: “Há, ik blijf ff hangen want zodirect komt die barman weer en die zegt dan wat grappigs om te lachen. ”
  (Alsof dat onze avond ineens goed maakt ofzeau)
  Maarrr, ze hebben deze man helaas de kans niet gegeven!
  Hij had zomaar uit kunnen groeien tot de Piet Paulusma van de praatprogramma’s, met een vaste rubriek elke dag, waar dan ook gewoon 749.000 kijkers per keer op afstemmen. En dat óók nog een keertje qua succes afgestraald op Hendrix&Wilfred.
  Wij van de Petteflet zijn het er unaniem over eens: bij 749.000 kijkers of meer moet de barman linea recta devlaam uit gestuurd worden wegens teveel succes. Tot die tijd: vaste rubriek voor Jeroen Smits. (Het zou Henrix&Wilfred in elk geval interessanter maken)

 10. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Spellingschecker is op vakantie. Omg.

 11. Ron

  Er zouden sowieso geen moppentappers, volkse zangers of ander bar/café geneuzel moeten zitten in dit programma. Doe. Gewoon. Normaal. Dit gaat hem gewoon niet worden zo dus stekker er uit.

 12. Mark

  Wees blij dat je nog op tv bent…

  Anderen werken als afwasser bij de lokale chinees.

 13. Zomaar

  Het telkens terugkerende kunstje waarmee Genee meer kijkers hoopt te genereren voor zijn eigen programma’s, begint wel erg doorzichtig te worden.

 14. Peanut

  Waarom moet je blij zijn nog op tv te zijn? Alsof dat een heilig doel op zich is. Kan me voorstellen dat hij baalt als hij gewoon voorgelogen is.

 15. Job

  Die Genee is hele dagen druk met zaken die werkelijk nérgens over gaan. Dat hij het kan opbrengen vind ik ongelooflijk.

 16. Danny van Fok!

  Ik zie ook liever een grotere rol voor deze man.

 17. DE kijkcijfer adviseur van Nederland..

  Ik heb nog wel een leuke mop voor Jeroen Smits;

  Wat zegt Bridget als André zijn gulp open doet?

  ”Kleine jongen.”

 18. Enzo Voorthuijsen

  Voorgespiegelen is het hoofdwerkwoord bij Talpa, de werkelijkheid is immer anders.

 19. Johan Vlemmix

  Jullie kunnen mij ook altijd bellen! Ik hoef niet eens betaalt te worden.

 20. achtmet

  Jeroen Smits ? haha met die struikeltong (Spraakgebrek !)Raar maar waar ,niet om aan te horen die mafklapper ,ga lekker afwassen bij Van De Valk .

 21. P0epveegpiet

  Uit bovenstaand is niet duidelijk wát nu de gemaakte afspraken zijn.
  Bovenstaande snijboon laat alleen maar horen wat hij zelf zou willen of verwacht had.
  Al die heisa voor anderhalve paardenkop die naar dit programma kijkt.

 22. Bo

  Aangezien ze Rick en Niels niet eens 250 euro de man wilde betalen mag je er dus vanuit gaan dat die gozer voor 250 euro de barman staat uit te hangen. Alhoewel het is Talpa dus zullen ze hem wel 200 euro betalen zodat ze nog iets meer budget hebben.

 23. Johanneke van Es

  Ik denk dat menig barman of barvrouw zijn plekje graag overneemt voor de vergoeding die Jeroentje voor dit klusje krijgt.

 24. Robert

  Jeroen is toffe gozer, hij legt het ook nog eens normaal uit, hij trapt niet na niks

 25. Abnormaal

  De hele opzet van dat programma is gewoon enorm slecht. Je kunt niet in een cafe setting gaan praten over politiek of een moord bespreken en dan overgaan naar 1 of andere onbekende zanger. Ook heel slecht hoe continu dezelfde themesong wordt gezongen. Heel repetetief allemaal. De mensen die dit programma hebben bedacht hebben echt maar wat gedaan. Beetje politiek, beetje nl talige muziek, beetje moppen beetje dit beetje dat.

 26. Caramba

  Ben vast niet de enige die denkt, waar gaat dit over? Maar een dienstige bordenwasser lijkt me zo gevonden.

 27. Whitedog

  OMG, hij was van dat moppen programma. Was vroeger een lekker hapje, nou,….. daar is niets van over gebleven.

 28. nl

  Geef Jeroen gewoon af en toe wat spreektijd. Probleem opgelost. Laat Helene gewoon wat meer zwijgen en je hebt een topshow

 29. Hij

  De curator/rechter heeft Jeroen het niet verweten, maar is dat geld dat hij ingezameld had voor het goede doel, ooit bij het goede doel terecht gekomen?

 30. Jasper

  Dan zetten ze er toch gewoon iemand anders neer. Genoeg mensen, die dit graag willen overnemen voor het salalris dat hij hiervoor krijgt. Wie is dit eigenlijk? ik had eerlijk gezegd nog nooit van hem gehoord. Wat heeft hij 25 jaar gedaan dan?

 31. BRAAK

  Ach Jeroen, dan kan je nu op zaterdag weer slappe LULverhalen uitbraken bij restaurants en kleine ondernemertjes. Kan je weer bij die restaurants gratis eten en zeggen dat het zo lekker smaakt.. Met dat haar groeien ging het ook al niet goed. Jeroen, kijk nou eens in de spiegel man, wat zie je? Niets anders dan een kale Haagsche Aso.

 32. Help

  Jeroen? Ik dacht dat het Jop was van dat hitje jij bent de zon ofzo.

 33. Spekzever

  Je bent een barman of je bent het niet,

 34. Suzy Wang

  Bink, je lach toch je lul uit je broek.Waar ga dit toch over. Al die c artiesten

 35. Ben

  Normale mensen komen een afspraak na. Dus jeroen had beter moeten weten. Jij doet er niet toe en de kijkers ook niet.
  Its all about the money, money, money…….Yeah!!!

 36. Marianne

  Dit is toch die gozer met dat spraakgebrek? Uit welke ballenbak hebben ze die nou weer vandaan getoverd.

 37. Annoniemus

  Met zijn talent is deze oud moppentopper al rijkelijk bedeeld met wat hij wel mag doen bij Hendriks & Genee !

 38. critikast

  Jeroen is een D-artiest die nooit iets heeft gepresteerd, slechte moppen slecht vertelt en God op zijn blote knieën mag danken dat hij nog een kleine rol heeft in een programma. Kliko !!

 39. TF

  De vorige barmannen vond ik meer toevoegen aan het progama
  Te zielig voor woorden dat ze niet meer betaald kregen.

 40. rooie Rinus

  begint nu wel een succesvol format te worden, namelijk het format waarom een format niet werkt. Hou dat vast!

 41. Pipo

  Mensen die man heeft meer bereikt dan dat jullie schrijven. Hij heeft een eigen zaak (of gehad). Aantal programma’s gehad ‘ al waren dit niet de beste en bekendste programma’s ‘. En hij heeft een punt je moet je afspraken na komen. Ik had er ook iets van gezegd. Maar dan niet in een radio uitzending. Gewoon achter de schermen met redactie.

 42. Ronald

  Dan gaat Jeroen toch lekker weer in de auto reportages maken van restaurantjes, die daar € 3500 voor betalen en op een zondagmiddag uitgezonden worden? Of Babsie spelen… Denk dat Jeroeneke heel blij mag zijn

 43. Silenroc

  Denk dat Jeroeneke gewoon blij mag zijn met deze klus bij Veronica en niet moet zeuren om zijn rol als barman.

  Je moet toch wat als je eigen produktiemaatschappij (Stims Media) eind vorig jaar naar de kloten is gegaan en je tv-programma’s van de buis zijn gehaald bij SBS6.

 44. Bikerboy

  Jeroen is wel blij dat hij weer met zijn gezicht op de televisie is na een moeilijk 2018. In de zomermaanden waren zijn tv-programma’s al niet meer bij SBS6 te zien en eind 2018 ging ook nog zijn produktiemaatschappij failliet.

  Alleen als barman bij Café Hendriks & Genee kan hij zijn ei niet kwijt. Hij kan zijn ei wel kwijt als barman/tafelgast bij Voetbal Inside, want hij is sinds zijn jeugd al gek van voetbal

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.