DWDD-tafeldame veroordeelt geweld tegen anti-pieters

Geplaatst op vr 15 nov 2019 om 13:15

Als de feestdagen naderen weet de tv-kijker dat één onderwerp weer continu aangesneden wordt in de actuele programma’s: de zwartepietendiscussie. Tot blijdschap van veel mensen in de grachtengordel, maar tot ergernis van veel mensen daarbuiten. Tafeldame Romana Vrede begon er gisteren weer over in het progressieve De Wereld Draait Door. “Ik open de uitzending met… Ja, we willen het er eigenlijk niet over hebben, maar we moeten het toch doen“, begon ze.

Vrede durfde het er bijna niet over te hebben. “Ik ga het met jullie hebben over het fantastische feest Sinterklaas. Jeeej, dat is een leuk feest! Dat is echt een gezellig fijn feest! Even serieus: afgelopen weekend is er een congres van de actiegroep voor de roetveegpieten geweest, Kick-Out Zwarte Piet heten ze. Die zijn belaagd door tientallen mensen.

De bijeenkomst op vrijdag werd met geweld verstoord: meerdere ramen werden ingegooid en auto’s op de binnenplaats werden vernield. “En nu is het klaar. Nu moeten we normaal doen.”

De pro-pieters moeten hun handen thuishouden, vindt Vrede. “Ik ben opgevoed door mijn moeder en die zei: ‘Wat er ook gebeurt, blijf praten. Geweld is nooit een oplossing.’ Het is zo simpel. Het verbaasde me dat er uit politiek Den Haag redelijk weinig is gekomen. Ik had verwacht dat de leiders van het land zouden opstaan en ook dit zouden zeggen: ‘Geen geweld gebruiken, blijven praten!’ Maar er komt weinig uit. Ik vind het gevaarlijk worden.”

Aanstaande zaterdag is dus de intocht. Ik wens hem en al zijn pieten een hele fijne intocht en een hele fijne periode in ons fantastische land.

Het fragment:

Foto: BNNVARA
85 Reacties op “DWDD-tafeldame veroordeelt geweld tegen anti-pieters”


 1. Boris

  Waarom praat ze alsof ze een spreekbeurt in groep 5 aan het geven is?

 2. rooie Rinus

  Om daarna vrij apatisch aan tafel te zitten, en net niet in slaap dommelen.

 3. Oppersmurf

  Pleur op met al die haters die denken dat Zwarte Piet racistisch is! Verdiep je in de achtergrond of ‘go home‘!

 4. Sjaak

  Bij anti-piet geweld hoor ik haar niet.

 5. Sjors van Kempen

  Op Twitter gaan hardnekkige geruchten dat die hele toestand in Den Haag compleet is verzonnen. Maar ja, Twitter…

 6. je dikke tyfus moeder straight from NYC

  Dwdd; who cares? Nemen mensen dat nog serieus? Kijken mensen dat nog?

  Waarom rotten jullie allemaal niet lekker op ofzo?

 7. P0epveegpiet

  Dat mensch heeft slechts twee terugkerende thema’s in haar leven: Zwarte Piet en haar autistische zoon.

 8. ikweethetbeter

  Ik erger mij ook ,tijdens de aankomst van dit leuke kinderfeest ,aan alle rellen verschrikkelijk !!!!!

 9. Don J.

  Zelfs als ze het nieuws voorleest, vind ik haar niet sympathiek.

 10. Remi

  … Dit “Medelander” deed even een openings-statementje
  en daarna had het vooral moeite om de oogjes open te houden.

  https://www.youtube.com/watch?v=FCGw-OfdMpA

  Geweldig, Matthijs ;)

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Geweld is altijd een zwaktebod.
  Dat je het er niet mee eens bent, da’s een ander verhaal.
  Jeffrey Airfryer is een talentloze dichter uit een ver land die Nederlands heeft geleerd. Met zijn dichtselskon hij het droge brood niet verdienen. Daarentegen, provoceren met een triviaal onderwerp ging hem beter af.
  Tussen Januari en Oktober slaapt hij uit en zorgt voor z’n kinderen, in de wintermaanden verdient hij z’n jaarinkomen met gastoptredens en tv-interviews waar hij z’n stokpaardje berijdt.
  Jammer genoeg krijgt deze sneu-neus al een aantal jaren een podium aangeboden. Wij vinden dat het wel een keertje genoeg is.
  Nederland houdt van Zwarte Piet en Nederland houdt van tradities.
  Dit soort geldwolven maken onze tradities kapot.
  Dat is onze mening. 100% oprecht.

 12. Caramba

  Wie is er wel voor geweld tegen anderen? Beetje open deur dus. Veelzeggend over haar denkvermogen was overigens haar latere opmerking over hoe ze nu een vrachtwagen kan inhalen als iedereen maar 100 km/u mag rijden. Wat een gebakje.

 13. jm

  Matthijs kondigt haar aan, en ik dacht; dat wordt weer de zwarte pieten discussie aanzwengelen. En ja hoor; janken en dit en dat… weet ik veel. Ik luister dan maar voor de helft.
  Misschien goed om te weten Romana; wie haat zaait, zal haat oogsten.

 14. Stoffel

  Lol die hele zogenaamde “aanval” op die zielige figuren van KOZP is in scene gezet, er is geen enkel bewijs dat het daadwerkelijk gebeurd is. Lees het politierapport maar eens, er zijn geen getuigen, geen opnames, geen sporen van vuurwerk, alleen een vernielde deur en auto. Die sneue figuren van KOZP hebben zelf hun ramen ingeslagen en zijn toen gaan roepen dat ze zijn “aangevallen”. Heel erg smerig en de media gaat er natuurlijk weer helemaal in mee.

 15. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Hmm, goeie complottheorie.
  Wij stellen vervolging voor als er een valse aangifte is gedaan.
  Dat zal ze leren.

 16. Zeer Zwarte Piet

  Het is toch zo simpel. Als de tradities van dit land je niet bevallen, dan staat het je vrij om te vertrekken naar een land waar de tradities beter aansluiten bij je eigen belevingswereld. We leven immers in een vrij land.

 17. P0epveegpiet

  @ Don J.
  Fri 15 Nov 2019 om 13:28

  Die opleesmevrouw is een andere nege rin.
  Maar die is ook zo druk bezig opeens met inclusiviteit en diversiteitsdingetjes.

 18. Zeer Zwarte Piet (ZZP-er)

  lik m’n reet met inclusiviteit en diversiteit. Als je niet aan de bak komt voldoe je gewoon niet. Leg je erbij neer. Heel eng die bedrijven die positief discrimineren autochtone mensen achterstellen bij het krijgen van een baan als ze iemand kunnen kiezen die allochtoon is. En alleen om die reden, niet omdat die de beste kandidaat was.

  Dit gaat de verkeerde kant uit. Ik progageer dit niet en ik hoop ook van harte dat het niet gebeurt, maar als wij hier met z’n allen zo doorgaan dan zouden de jaren ’30 van de 21e eeuw wel eens hele enge analogieen kunnen gaan vertonen met de jaren 30 van de vorige eeuw.

 19. Ronald Tromp

  Grappig dat Romana Vreede tot twee keer toe in de reacties verward wordt met Simone Wijnans.
  Voor of tegen, prima ieder zijn mening. Maar geweld is nooit oké.

 20. Grace321

  Weg met KOZP

 21. Papa

  Het zou wel aardig zijn als de agressie van de anti-pieters eens veroordeeld zou worden.

 22. H. Yelnats

  Lekker dan om met zo’n achternaam te gaan zitten stoken.

 23. ome H

  De morele hooghartigheid spat gewoon van dat gezicht af.

 24. Mark

  Als zwarte piet zwart is van de roet in de schoorsteen, waarom zijn z’n kleren dan niet ook zwart?

 25. Mink Vaillant

  Deze vrouw draagt in de rest van de uitzending niets bij aan het gesprek. Ik heb de keuze voor deze tafeldame nooit begrepen, maar het zal met quota te maken hebben.

 26. Bridget Maasland

  Leuke meid!

 27. Danny van Fok!

  Gvd zwarte piet moet zwart blijven

 28. K.C.T.

  Waar komen toch al die rascistische “haatmulatten” vandaan?
  Ik ken deze schreeuwlelijk niet, wat heb ik gemist?
  Is dit familie van SS meest rascistische mulat ooit!

 29. aldus

  De intentie van veel mensen kan wel zijn dat Zwarte Piet niet racistisch is maar het fenomeen zwarte piet is dat wel. Traditie of niet. Dat veel mensen dat na al die jaren nog niet begrijpen toont wel aan dat heel veel mensen niet snappen wat racisme is en verklaart ook waarom Nederland een behoorlijk racistisch land is. Dat sites zoals deze alle racistische uitingen gewoon laat staan is daar ook een onderdeel daarvan.

 30. je dikke tyfus moeder straight from NYC

  Aldus, ik denk dat je verhaal niet veel uithaalt op deze site vol tokkies die niet veel meer gewend zijn, of kennen in hun leven als hun eigen straat.

  Veel mensen vinden het kennelijk geoorloofd om racistisch te zijn onder het mom van “traditie”. En als dat racisme je niet aanstaat moet je maar weg, want traditie, enzo…

  Het is dus kennelijk een doodlopende straat: “tolereer ons racisme en als je het niet bevalt dan donder je maar op”

  Jammer

 31. AntiRutte

  Onze grenzen staan wijd open!! Iedereen die er in wil kan er in… Dus als je graag weg wil naar Bangladesh of iets anders…. Waar je denkt dat het beter ïs. … Kun je gewoon gaan.

 32. Ben

  Die zogenaamde “aanval” is compleet nep. Wordt door deze beroepsslachtoffers misbruikt om aandacht te krijgen.
  En dat pschiatrische patiëntje wordt geconfronteerd met zware salingen van aantallen kijkers. Zit nu rond de 400.000. Adverteerders kimen hier tegen in verweer. Betalen teveel en voelen ook de steeds heviger wordende weerstand tegen deze huilie huilie figuren.
  En het item over cruyff gaat hem t kleine beetje imago wat er nog rest kosten. Deze “journalist” blijkt het niet zo nauw te nemen.
  Ook dit item is gebouwd op reuring veroorzaken. Echt interessante mensen komen er al jaren niet meer. Die kijken wel uit. Het is telkens dezelfde bubbel waaruit gekozen wordt. Zeg maar powered by linda. Hilarisch!!!!

 33. je dikke tyfus moeder straight from NYC

  Antirutte dat werkt echt niet zo, jezus wat ben jij dom zeg. Zelfs als je als NL’er in België wilt gaan wonen heb je een VREEMDELINGENKAART nodig ander wordt je er gewoon weer uitgezet hoor. Jij hebt 0 verstand van de wereld om je heen, dat maakt je wel een beetje gevaarlijk eigenlijk.

  Jammer maar je domme praatjes werken NIET!

 34. Bart

  Over dat geweld heeft die vernielingen heeft ze natuurlijk helemaal gelijk. Aan de andere kant moet het gezeur over Zwarte Piet nu ook eens ophouden. Het merendeel van Nederland wil de aanpassingen of het verdwijnen van Zwarte Piet niet dus dan is het klaar. Het is dus echt van de zotte dat de NPO en CO zenders hier een stelling in nemen en een relatief klein groepje hun zin geeft.

 35. Drenthse boy

  We zoeken nog een zwart piet. ….kan zij niet ?lijkt me geweldige mooie piet

 36. Bg

  ik ben die -niggers- spuugzat.
  Hier is zaterdag de intocht van sinterklaas en 150 zwarte (pikzwarte) pieten.
  Met kroeshaar en ringen in hun oren. Fuck de negers en zandstraal op.

 37. Zwarte Piet

  @Bg: top. Tot zaterdag!

 38. Zeer Zwarte Piet (ZZP-er)

  @14:54

  Nederland racistisch? Jij hebt geen idee waar je het over hebt. Jij zou eens een tijdje moeten leven in een land waar racisme onderdeel is van het dagelijkse leven, dan piep je wel anders.

  Maar wat wèl een feit is dat ik en met mij vele anderen in dit land steeds meer racistische gevoelens krijgen naar mate deze domme discussie voortduurt. In dit land hebben wij bepaalde normen, waarden en tradities. Iedereen is hier van harte welkom, maar als je je niet kunt verenigen met hoe de dingen gaan in dit land, dan heb je twee keuzes: of je vertrekt, of je accepteert het en houdt je bek.

  Maar ga hier niet anderen zitten vertellen hoe zij hun leven en hun tradities moeten leven. Want dan veroorzaak je een heel groot probleem. En dat wordt het jouwe, niet van de gemoedelijke en onschuldige mensen die hier al jaren genieten van een gezellig kinderfeest en die zich van geen kwaad bewust zijn.

  Als je anderen gaat aan praten dat ze fout zijn terwijl dat niet zo is, dan kun je weerstand verwachten. Logisch, nietwaar?

 39. Momo

   @je dikke tyfus moeder straight from NYC 

  “tolereer ons racisme en als je het niet bevalt dan donder je maar op”

  Nu quote je KOZP, toch?

 40. Wilm

  Mooie contradictie ook dat die ‘dikke tyfus moeder’ onder elk bericht over ZP reageert met de melding dat hij totaal geen boodschap heeft aan alles wat met ZP te maken heeft.

 41. je dikke tyfus moeder straight from NYC

  Ik heb het toch helemaal niet over die zwarte tyfus piet van jullie waar jullie zo verliefd op zijn? Heel dat sinterklaas feest boeit mij geen zier en ik zou er geen seconden van wakker liggen als men het in zijn totaliteit zou afschaffen!

  Ik het over de manier waarop het allemaal weer gaat hier en die manier is weldegelijk racistisch; niet normaal sommige reacties.

 42. ano@niem.nl

  Dit moest even in het sleetste DWDD. Want 1Vandaag kwam juist met het onderzoek waaruit bleek dat de pro-zwartepiet groep weer is gestegen en ben helemaal klaar is met de anti-zwartepietgroeperingen en de discussies hierover.

  Nederland wil geen roetvegen, dat is nu wel gebleken.
  Linkse groeperingen die zelf vorig jaar geen geweld hebben geschuwd (kijk eens naar de beelden op de Erasmusbrug) moet en keihard worden aangepakt.

  Ik voorspel dat de NTR-intocht morgen een grote zooi gaat worden. Apeldoorn staat bekend om pro-zwartepiet. Die Gemeente heeft zijn oren laten hangen naar de NTR die op zijn beurt de weg compleet kwijt is en alles doet wat Nederland niet wil.

 43. toxilogic

  Het zijn een stelletje zeurpieten (grappig dat deze term veel ouder is de huidig groepje zeurkousen). Waar het echt om gaat is dat Sint blanke kindertjes veel grotere kado’s geeft dan aan die ‘arme’ gekleurde kindertjes.

 44. Bart

  @ano@niem.nl Helemaal waar!

 45. Dreetje

  @toxilogic

  Dat is omdat blanke kindjes veeeeeeeeel liever zijn dan soewarte kindjes. Vraag maar aan de redactie van Opsporing Verzocht.

 46. Yippee

  “Tot blijdschap van veel mensen in de grachtengordel, maar tot ergernis van veel mensen daarbuiten.”

  Hulde! :) Alleen dat het er in deze zin naar lijkt dat er in de grachtengordel evenveel mensen zouden wonen als in de rest van het land vind ik wat minder…

  95% van Nederland is voor Zwarte Piet. BRON: SBS SHOWNIEUWS EN HART VAN NEDERLAND

 47. trim

  Eh, wat een rust zeg sinds ik dit seizoen niet meer ben gaan kijken. Ik vind DWDD EN Matthijs zwaar over de houdbaarheidsdatum heen. Je bent echt niet ( meer) sexy of knap (heb ik nooit gevonden maar goed, snap best dat er vrouwen zijn die een natte gleuf van hem krijgen). Martel jezelf en de kijkers niet meer en stop er gewoon mee. DWDD is niet meer.
  Ben blij dat ik er niet meer naar kijk, steeds dezelfde tafeldames en heren en de oeverloze zeikerige discussies.
  Pauw daarentegen vind ik iedere dag nog boeiend, hij is scherp, en ziet er nog heel goed en sexy uit. Die mag wat mij betreft nog wel even blijven, hij heeft ook niet wekelijks dezelfde gasten.

 48. Huib

  Ondanks alle NPO propaganda is het merendeel van de Nederlanders voor het behoud van zwarte piet.

 49. anoniem

  Eerlijke democratie is ook rekening houden met de minderheden..

 50. age

  Misschien zouden ze de kinderen eens moeten vragen Huib?
  Het is toch een kinderfeest?
  Vlgs mij maakt het kinderen geen bal uit of die Malle Pieten zwart, wit, geel, paars, of wat dan ook zijn.

 51. Momo

  @age

  Als het de kinderen niet uitmaakt, waarom Zwarte Piet dan niet gewoon zwart houden? Bovendien zijn het toch echt de volwassenen die voor Zwarte Piet moeten spelen.

 52. Momo

  @anoniem

  Het betekent rekening houden als je ertoe bereid bent. Het is geen verplichting om de minderheid haar zin te geven ten koste van jezelf.

 53. Frank

  Ad0lf had er wel raad mee geweten.

 54. xandertje

  Even serieus… waarom hebben zwarte tafelheren en dames ALTIJD als aan te dragen onderwerp (ze mogen een onderwerp kiezen om het even over te hebben) een onderwerp over huidskleur of over een zwart persoon? Serieus het is 9 van de 10 keer zo, let er maar op.

 55. anoniem

  @xandertje: Omdat ze voor andere onderwerpen niet worden gevraagd?

 56. anoniem

  @Momo: Ik hoop dat men uiteindelijk tot een compromis komt, waar iedereen blij van wordt en we weer gewoon feest kunnen vieren…

  Persoonlijk vind ik het voor de gek houden van kinderen ook niet zo best, maar ik heb zelf dan ook nooit in de Sint geloofd. Het lootjes trekken en surprises maken heb ik wel goede herinneringen aan!

 57. Simone

  Pfff wat een reacties. Ik schaam me gewoon dat ik een Nederlander ben. Niet vanwegen pieten, maar vanwegen het denk niveau van de meeste van ons. Half luisteren en een oordeel vellen. Zeggen dat iedereen tegen geweld is terwijl er zoveel geweld wordt gepleegd. Een top actrice verwarren met een nieuwslezeres omdat we blijkbaar niet goed kijken. Beginnen over een het praten over een autistische zoon terwijl je er blijkbaar geen idee van hebt hoeveel invloed dat heeft op je leven. Ze praat alsof ze een spreekbeurt geeft aan groep 5 omdat de mensen die dit moeten horen zich gedragen alsof ze in groep 5 zitten.

  Oh en inderdaad, als het kinderen niet uitmaakt, waarom dan niet gewoon veranderen.

  Stel dat ik een feestje geef waarbij er mensen met een gele ster en douchkop in een kamertje staan, maar ze lachen en geven snoep aan kinderen… En stel ik doe dit ieder jaar ik kan het inmiddels wel mijn traditie noemen. En iemand wijst mij op alle kenmerken. En ik kom met argumenten als, het maakt kinderen niet uit dat ze een gele ster op hebben, ik heb het altijd zo gevierd, het is mijn traditie en nu ineens komt iemand er wat van zeggen. Het is een minderheid die er over begint (24% van 17.000.000,00) dit klinkt absurd I know, maar dit is precies de pieten discussie. Wake up!

 58. Momo

  @anoniem

  De anti-pieters zijn met geen enkel compromis tevreden. Ze willen helemaal niet het feest vieren, ze willen het zelfs afschaffen. Waarom moet iedereen zich trouwens aanpassen aan zo’n kleine minderheid? Wat weerhoudt hun ervan om een eigen intocht te organiseren?

 59. Momo

  @Simone

  Het klinkt absurd omdat jouw voorbeeld ook absurd IS. Jodensterren en gaskamers gaan vergelijken met Zwarte Piet. Je bent geestelijk niet helemaal in orde.

 60. Momo

  @Simone

  En wij schamen ons dat jij Nederlander bent.

 61. anoniem

  @Momo: Net zoals je niet alle pro-Pieters over 1 kam kunt scheren, geldt dit ook voor anti-Pieters.. :-)

 62. ano@niem.nl

  Het wordt tijd dat die kleine linkse anti-pieten groeperingen keihard aan de schop worden gezet. Werken voor je geld in plaats van dit land opruien en kapen met een non-discussie.

  Als je het niet eens bent met hoe we Sinterklaas vieren dan blijf je er ver van weg.
  Ik bemoei me ook niet met hoe de buurman zijn verjaardagen viert, laat staan hoe een suikerfeest gevierd moet worden.

  Dat de NTR, de NOS, de VARA en RTL zijn oren laat hangen naar dit soort radicale groeperingen en ons maar blijft indoctineren met roetveegpropaganda is mij een compleet raadsel. Dit land is klaar met opgelegde linkse onzin!

 63. Momo

  @anoniem

  Als anti-pieters allemaal zo verschillend zijn, wat is dan het compromis? Dan kunnen we het feest wel gaan aanpassen aan de wensen van elke Nederlander.

  Maar volgens mij luister jij niet goed naar die anti-pieters. De NTR heeft roetveegpieten, maar zelfs dat is niet goed. Waar houdt het dan op?

 64. anoniem

  @Momo: Heb daarnet een rondje internet gedaan en ik moet ook wel wat lachen over alle drukte over dit onderwerp. Van pro-Pieten en anti-Pieten..

  Ik snap het probleem van roetveeg-Pieten en het dan herkenbaar zijn. Maar ik begrijp ook dat er veel mensen zijn die moeite hebben met Zwarte Piet.

  Maar ik ben ook wel een beetje kritisch op het hele Sinterklaasfeest.

  In het verleden was het gewoon een vorm van kindermishandeling. Om ze bang te maken als ze ‘stout’ waren. Je komt deze traditie in vergelijkbare vorm in veel Europese landen tegen. En het lijkt soms meer een feestje voor de ouderen, dan voor de kinderen..

  Tegenwoordig is het feest gelukkig wat milder… :-)

  De discussie over Zwarte Piet vind ik interessant, omdat je ook meekrijgt hoe veel Nederlanders over democratie en gelijke rechten denken.

  Maar ik maak er zelf niet zo’n ophef over. Ik zit met een biertje en chips me te vermaken achter mijn beeldscherm en me soms te verbazen.. :-D

 65. 123

  Hoe dan ook, Romana Vrede heeft een punt: blijf praten met elkaar. De haat en geweld naar elkaar toe slaat nergens meer op. Dus val haar daar ajb niet meer op aan! 🙅‍♂️

  Maar ff buiten de grenzen denken: misschien stoppen met Het Sinterklaasjournaal? Dat zou al veel ellende schelen. Zo kunnen alle gemeenten en plaatsen zelf hun eigen invulling geven aan wat ze willen, i.p.v. dat ze de verplichting voelen om het landelijke ‘beleid’ te moeten volgen. Waarom moet er een landelijk beleid zijn? Gemeenten en plaatsen kunnen het zelf wel regelen. Als Kick Out Zwarte Piet dat ook respecteert, dan zijn we al een grote stap verder.

 66. Joop

  Die dramnegerts moeten simpelweg oprotten.

 67. Momo

  @anoniem

  Ik vind het niet echt vermakelijk. Een zeer kleine groep wil dat van bovenaf hun wil wordt opgelegd aan de meerderheid. En ze zijn nog enigszins succesvol ook. Doodeng is het.

 68. Wijze van Zion

  Stoppen mer sinterklaas, stoppen met kerst, Pasen, Pinksteren enz en alleen nog maar dag van de slavernij, slachtofferfeest, suikerfeest en heel Nederland aan de ramadan.

  Minderheden denken de dienst uit te gaan maken, en waar nooit eerder sprake van was: de meerheid krijgt een gegronde reden aan die minderheden.

 69. Solomon

  01:49 Nee Meneer Zion, bij een aanstaande Nieuwe Wereld Orde zal ook geen plaats meer zijn voor de dag van de slavernij, slachtofferfeest, suikerfeest en zal in heel de wereld niemand vasten gedurende de maand ramadan !..
  De minderheid (Elite) maakt de dienst uit over de geprogrammeerde meerderheid !.. In feite een win-win situatie voor de gehele creatie Mens !..

 70. Annoniemus

  Twee derde van de NEDERLANDERS vind dat Zwarte Piet moet blijven , ” de democratie is morsdood ” !

 71. critikast

  @Don J
  Je bent een beetje in de war. Deze vrouw leest geen nieuws!
  Ze voelt zich wel geroepen om als gekleurde medemens anti-zwarte piet te zijn. Want als je dat als kleurling niet doet word je door je gekleurde medemensen afgezeken. Ik ken heel wat gekleurde vrienden en vriendinnen die geen enkel probleem hebben met zwarte piet, maar dat durven ze niet hardop te zeggen. Triest !

 72. Marko

  critikast

  Op Aruba snappen de donkere mensen niet waarom ze zich hier zo druk over maken

 73. Spekzever

  Een negerin met een minderwaardigheidscomplex.

 74. Boris

  Deze negerin kan beter retour gaan naar dat failliete corrupte Suriname en daar de misstanden aan de kaak gaan stellen.

 75. Zwarte Piet is geen racisme

  De meerderheid is voor Zwarte Piet dus stop met dat geneuzel.

 76. Spekzever

  Die aap komt ongevraagd vanuit Paramaribo naar ons land. Leunt zwaar op onze voorzieningen (opleiding, uitkering, GGZ voor haar zoontje en ik weet niet waarvoor ze nog meer haar zwartje handje heeft opgehouden). En als stank voor dank gaat ze ons nu vertellen wat wij allemaal fout doen en moeten veranderen. En waarvoor we haar uiteindelijk nog moeten compenseren ook

  Flikker toch gauw op naar waar je vandaan komt als het je hier niet bevalt. Pak een banaan en klim terug in je boom. Ik betaal wel een enkele reis terug met de Takkie Takkie boot.

  DAAAHAAAAG

 77. Sven L.

  Vandaag in Nijmegen een intocht zoals het hoort: mét Zwarte Piet. Ook was er ruimte voor een ander geluid door KOZP mogelijk. Zij mochten demonstreren verderop de route.

  De blaaskapel die vóór de Sint uit liep, gooide ff het volume flink omhoog ter hoogte van deze droeftoeters. Met andere woorden: gewoon negeren die lui. Verdwijnt vanzelf.

 78. Martin

  Leve Zwarte Piet! :)

 79. Elbert

  De ZwartePieten-discussie van nu hebben te DANKEN aan de PvdA. De ministers Pronk en d-Ancona voorop wilden zo graag een multiculturele samenleving. Dat leek ze zo gezellig. Je ziet wat er van terecht is gekomen. Vele culturen op 1 kussen daar schuilt de duivel tussen. In dit ooit zo vredige land krijgen allochtonen beetje bij beetje het steeds meer voor het zeggen. Zijn wij Nederlanders niet een beetje TE TOLERANT? Wij verbieden toch ook geen Suikerfeesten? Sylvana Simons zou gaan vertrekken uit Nederland als Zwarte Piet niet ging verdwijnen. Kan het vandaag nog? Het is het beste voor Sylvana en voor Nederland

 80. Sum Ting Wong

  Noem mij één land op deze aardbol waar een succesvolle multiculturele natie is of is geweest. Juist, die zijn er niet. Op sociaal cultureel, economisch en intellectueel gebied zijn de verschillen tussen de verschillende groeperingen altijd te groot.
  De natte droom van linkse voorstanders van een multiculturele samenleving is Brazilië. Zij vergeten voor het gemak even dat Brazilië een land is met enorme criminaliteit, gescheiden bevolkingsgroepen, armoede en gated communities.
  Multiculturaliteit werkt niet en de huidige heisa rondom het Sinterklaasfeest is daar een exponent van. Als dit probleem opgelost is volgt er vanzelf weer iets anders en daarna weer wat anders etc.

 81. Maria

  Wat vindt ze van de leider van haar geboorteland? Daar hoor je ze niet over. Ongemakkelijk onderwerp?

 82. Elbert

  Hoe meer culturen er in een land gepropt worden hoe meer spanningen het geeft. Als het je hier niet bevalt waarom gaan die mensen niet terug naar het land van herkomst? Ik moet er niet aan denken te wonen in een land waar het me niet bevalt. Zou ik verschrikkelijk vinden. Deze mensen hebben niks met Nederland. Die zijn hier hoofdzakelijk voor de poen en om onrust te zaaien. Wat nog erger is dat een land als Nederland er nog aan toegeeft ook. Is voor mij onbegrijpelijk!

 83. Rob

  Ach Romano toch… Een vreselijke tafeldame. Ik ben helemaal voor diversiteit, maar het is gewoon geen leuke vrouw.

 84. P.Karman

  Zo langzamerhand heeft KOZP hun statement wel gemaakt. En nu zijn we het zat en ze maken echt geen indruk meer. En hebben het vermogen ook niet om zich te realiseren dat sint en piet gewone mensen zijn die zich verkleden. Eigenlijk hebben ze zelf een hekel aan zwarte piet, want ze moeten hem niet. Als we racisten zouden zijn zouden we dit niet willen. En ze misgunnen jonge kinderen een feestje. De kinderen zingen voor sint en piet en hebben plezier. Maar bij KOZP gaat er meer om dat ze de volwassenen willen provoceren, zodat ze dan kunnen zeggen: zie je nou wel! Als je racisme wil aantonen doe dat dan op en andere manier.

 85. Michelle M

  Of, om het op zijn mongools te zeggen: https://twitter.com/i/status/1196497323976790016

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.