Anna Nooshin met serie over schoonheid op NPO 3

Insta-addict Anna Nooshin krijgt een vierdelig programma over schoonheid op NPO 3. In Mooier Wordt Het Niet onderzoekt ze de steeds groter wordende rol van schoonheid in onze samenleving. Dat heeft BNNVARA laten weten. Gerke Nauta, producent non-fictie bij de omroep, vindt het geweldig dat Nooshin het boegbeeld van de serie is. “We vinden het heel tof dat Anna deze serie voor BNNVARA presenteert, omdat zij één van de bekendste influencers van Nederland is.”

Nauta vervolgt: “Uiterlijk speelt een belangrijke rol in haar wereld en ook Anna’s eigen schoonheid staat centraal in haar zakelijke succes op social media. Daarom brengt zij een uniek perspectief met zich mee en kan ze deze wereld vanuit haar ervaring en interesse duiden.

In vier afleveringen kleedt Nooshin het moderne schoonheidsideaal steeds verder uit om een beter beeld te krijgen van de positieve en negatieve gevolgen van het nastreven van schoonheid. Ze spreekt onder andere met voormalig hockeyer Ellen Hoog, ‘Miss Nederland’ Jessie Jazz en presentatrice Chantal Janzen.

Daarnaast voert Nooshin in elke aflevering een experiment uit samen met wetenschappers en experts. Zo gaat Anna een MRI scan in om te kijken hoe haar hersenen denken over haar zelfbeeld en uiterlijk.

Nooshin: “Voordat ik deze serie maakte stond ik niet vaak stil bij de rol die schoonheid zou kunnen hebben gespeeld in mijn carrière. Omdat ik dagelijks word geconfronteerd met zoveel beelden die draaien om ‘perfectie’ ga je daar snel zelf ook in mee. De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel verschillende mensen gesproken die ook allemaal met deze beelden worden geconfronteerd. Wat betekent schoonheid voor hen?”

Ik heb door het maken van deze serie geleerd dat lang niet iedereen zich vertegenwoordigd voelt in de mediawereld waar ik zelf dagelijks in zit. Die kennis is me heel dierbaar, omdat ik nu ook beter begrijp welke rol ik zelf kan spelen om hier verandering in te brengen.

Mooier wordt het niet is vanaf 26 november iedere dinsdag om 22.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen