Coen en Sander vrezen niet voor oprukkend Qmusic

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga letten niet te veel op de hete adem van Qmusic die in hun nek hangt. Dat hebben ze gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Radio 538 is in de algemene doelgroep al een tijdje niet meer de marktleider onder de radiostations – dat is NPO Radio 2 – maar ook in de commerciële doelgroep lijkt de zender van zijn troon te worden gestoten. Qmusic komt gevaarlijk dichtbij en dreigt concurrent Talpa Radio een flinke tik uit te delen.

Het is iets wat Coen en Sander ook zien gebeuren. Coen: “Dat registreren we, dat zien we, maar het fijne is dat wij gewoon iedere dag lekker ons programma maken en de cijfers van ons programma gaan als de brandweer. Het enige wat je dan moet doen is gewoon lekker daarmee doorgaan en lol maken. Volgens mij komt het dan altijd vanzelf wel goed.

Is er geen paniek? Sander: “Nee, absoluut niet. Op het moment dat je daarmee rekening gaat houden, dan ga je iets doen wat je eigenlijk niet moet doen en wat je misschien niet kan. Dan ga je anders denken, anders redeneren en anders praten. Volgens mij blaas je dan van binnenuit je eigen programma op. Je moet gewoon doen wat je al 15 jaar doet: lol maken.”

Lol is het enige dat telt, aldus Sander. “We trekken letterlijk om 16.00 uur de deur van de studio dicht en dan hebben we gewoon ontzettend veel lol. We draaien plaatjes, we lachen en er is wat informatie. Dan is het 18.55 uur en ga je weer naar huis. Dit werkt al vijftien jaar. Als je gaat denken: oké, Q komt eraan of Radio 2, dan ga je anticiperen en dan ga je niet winnen.”

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen