Zondag met Lubach opent tiende seizoen met record

Geplaatst op ma 14 okt 2019 om 8:15

Het tiende seizoen van de Arjen Lubach-show Zondag met Lubach is gisteren met zeer goede cijfers van start gegaan. Er keken 1,332 miljoen mensen (19,7 procent) naar de seizoensopener op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is lineair, dus zonder uitgesteld kijken, de meest bekeken aflevering van Zondag met Lubach ooit. Tot nu toe stond het lineaire record op de aflevering van 12 februari 2017, die goed was voor een score van 1,168 miljoen kijkers.

Tot gisterenavond wist Zondag met Lubach slechts vijf keer in zijn bestaan de grens van 1,1 miljoen kijkers te doorbreken. Nog nooit keken er op de uitzendavond zelf meer dan 1,2 miljoen mensen.

Nu schiet Lubach dus in één keer door de 1,3 miljoen heen. De koek lijkt dus nog lang niet op voor de satirische nieuwsshow van de VPRO-presentator.

Ron Vergouwen, de tv-kenner van RTL Boulevard, zei dit weekend nog op NU.nl dat Zondag met Lubach ‘wel een plafond heeft bereikt qua kijkcijfers’. “Zijn humor is geen music for the millions.”

Tv-wetenschapper Maarten Reesink stelt in hetzelfde artikel dat Zondag met Lubach nog vele jaren meekan. “Dat had ik een paar jaar geleden niet gezegd, maar omdat hij nu zo comfortabel is met zijn eigen toon, zie ik dat wel gebeuren. Hij is de cruciale fase, waarin anderen die iets soortgelijks probeerden zijn gestrand, allang gepasseerd.

Wat deed de concurrentie gisterenavond? Dat leest u in het artikel ‘SBS 6-zondag verliest fors zonder Linda: -50 procent‘.

Foto: VPRO, Merlijn Doomernik
37 Reacties op “Zondag met Lubach opent tiende seizoen met record”


 1. Maandag met boerenbach

  Ik heb uitgesteld gekeken. Tussen 23.30 en middernacht. Ik vond deze aflevering echter niet zo heel sterk helaas. Wel leuk maar niet memorabel.

 2. HJ

  Ongelofelijk dat een programma dat uit pure propaganda bestaat, zoveel kijkers trekt. Eng-links. Brrr.

 3. Norvo

  En dat terwijl het weer aan elkaar hing van slim bedoelde flauwigheden die met moeite een glimlach opwekken. Maar hey, 1,3 miljoen kijkers (en een overactieve lachband) can’t be wrong.

 4. Dirk

  @HJ
  Lubach is een vh weinige links met zefreflectie. Van de humor moet je houden, maar blijkbaar zijn 1,3 mio het niet met je eens.

 5. Chantal

  Dus, ‘Dirk’, als je ergens naar kijkt, ondersteun je automatisch de denkbeelden van hetgeen je naar kijkt?

 6. Tv junkie xl

  Voor een paar opgelezen grappen best veel.

 7. MediaPrak

  Goh zouden progressief moderne tv consumenten ook zo aangebrand reageren als Jenssen zoveel kijkers zou trekken? Propaganda vindt je toch vooral ter rechterzijde, zie Polen, Hongarije, Turkye, Venezuela, UK en VS

 8. Leer Nederlands of ga terug

  @MediaPrak.

 9. WEST*

  @ HJ wat is er mis met links ??? En met dank aan rechts, die de middenklasse bestolen hebben, en voor de nog arme sloebers r voedselbanken zijn

 10. 45

  Wat een slecht audiogeluid had de uitzending

  Voor een eerste aflevering van een seizoen zeker niet slecht
  Ze zijn er bijna een jaar niet geweest.
  Het vroegere tijdstip zal ze ook geholpen hebben

 11. Jari

  Ik vond er niet veel aan.

 12. Freek

  Opnieuw wordt duidelijk dat de ‘mainstream’ niet meer te vinden is in het traditionele RTL 4 publiek dat uit is op BN’ers en feelgood programma’s. Die zijn geen garantie meer voor succes. Peter van de Vorst zou daar eens heel goed over moeten nadenken. Als hij het accent gaat verleggen naar meer gedurfde, niet oubollige en risicoloze programmering, gaat de zender veel beter scoren dan het nu doet. Dit inzicht moet nu toch eindelijk duidelijk worden lijkt me. Paul de Leeuw scoort hoog met Ranking the Stars op RTL 5, De Luizenmoeder was een giga hit, Lubach scoort 1,3 miljoen kijkers etc. En RTL 4 tobt met de ene flop na de andere. Allemaal tekenen dat het echt aan het veranderen is. Dat ‘kenners’ als Ron Vergouwen niet zien dat een Lubach (die alles heeft van wat voorheen een RTL-ster niet had) zo hoog scoort, zegt ook het een en ander over hoe er in die wereld gedacht wordt.

 13. Asjemenou

  Knallende kurken bij Democraten66

 14. iam

  inderdaad vroege tijdstip heeft wel bijgedragen aan de kijkcijfers

 15. zeker weten

  er is weer een nieuwe goeroe

 16. Jean Paul

  Als je het over de gunfactor hebt: ik vind Arjen echt niet leuk of sympathiek. Items zitten vaak wel razendslim in elkaar.

 17. Henk

  Slechte belichting.

 18. Roeptoeter

  Het goede van Lubach is nu juist dat het niet over links of rechts gaat. Voor de rechtse kijkertjes, die altijd verontwaardugd zijn, kijk bijvoorbeeld nog maar eens naar zijn item over kernenergie. Ook het item over vuurwerk gisteren zat razendslim in elkaar. En toont vooral de hypocrisie van politici van alle partijen aan.

 19. Jantje

  Ik vond de aflevering tegenvallen. Had wel een paar sterke grappen verwacht na zo’n lange afwezigheid

 20. Captain obvious

  Overhyped

 21. Gerda

  Vond het echt vreselijk tegenvallen.

 22. Kijkcijfers

  Slecht geluid gister bij npo3 en voetballen op npo1 had ook paar keer storing.

 23. Ron

  Erg mooie start van het nieuwe seizoen. Begon nog wat voorzichtigjes maar eindigde weer messcherp en nieuwswaardig. Goed dat hij weer terug is om de week weer eens op een satirische en ironische manier te duiden met feiten.

 24. StefanV

  Als fan van het eerste uur, iemand die ook trouw keek toen het programma nog geen 200.000 kijkers had, vind ik het geweldig om te zien wat voor vlucht Zondag met Lubach heeft genomen.

  Over smaak en gevoel voor humor valt altijd te twisten. Wat de één geweldig vindt – het hysterische geschater van Gerard Joling – vindt de ander verschrikkelijk. Een kijkcijfer van ruim 1,3 miljoen op NPO3 maakt in elk geval één ding duidelijk: het programma is gewild en geliefd. Een grote groep tv-kijkers zit erop te wachten.

 25. StefanV

  Slecht geïnformeerde mensen die denken dat Lubach links is, doen er trouwens goed aan om op YouTube even zijn recente single “Woke” te beluisteren.

 26. Alex

  Eigenlijk bleek vanaf aflevering 3 al dat dit programma potentie had.
  Toen kwamen de grappen iets vaker aan en begon Lubach zich losser door het nieuws heen te praten.

  De meeste vergelijkbare satire programma’s bleven van begin tot eind schuren en ongemakkelijk, zonder ook maar iets te raken qua humor.

 27. Ron

  @StefanV: hij zit wel behoorlijk links van het midden, maar zijn recente single Woke is gewoon puur satire en kan ook wel eens ‘advocaat van de duivel’ teksten bevatten net als wat hij op TV zegt. Dat wil niet zeggen dat hij het er zelf mee eens is, je hebt ook te maken met wat de schrijvers bedenken.

 28. Seabert

  @Jantje
  Inderdaad, want in de lange tijd dat ze weg waren, hebben ze mooi kunnen broeden op grappen over het nieuws van de afgelopen week. Nou goed!

 29. Harry

  Ik vond trouwens het item over Syrië en Eng-doğan behoorlijk haperen. Er werd gedaan alsof de VS ons in Syrië een dienst bewees, maar er werd voorbijgegaan aan het feit dat de problemen daar, zoals het ontstaan van IS, te wijten zijn aan die Amerikaanse cowboys zelf, die overal in de wereld met wapengeweld ‘orde op zaken’ denken te moeten stellen. En als de boel dan volledig uit de hand is gelopen, trekken ze zich terug. Niet hun probleem.

 30. Eric

  Lubach gaat komende weken zeker over ER heen. Smaakt na meer.

 31. Ed

  Volgens mij neemt Lubach altijd zowel linkse als rechtse heilige huisjes en vooroordelen in de zeik, maar dat zal wel weer een links vooroordeel zijn…

 32. Mark

  Allemaal extra kijkers die hebben gezapt na Oranje. Volgende week gewoon weer iets boven 1 miljoen.

 33. Mick

  @StefanV Lubach noemt zichzelf links. Niets slecht geïnformeerd dus.

 34. Suzy Wang

  wat goed dat je plastiek haar zo goed kan föhnen.

 35. Nils Holgersson

  Ben een liefhebber van dit programma maar vond het een zwakke aflevering.

 36. Nils Holgersson

  @Harry Mij is inderdaad geleerd dat je altijd je eigen rommel op moet ruimen.

 37. aammehoela

  Zoals altijd heb je soms een mindere aflevering er tussen zitten. Gisteren had wel een paar sterke grappen, maar heb inderdaad wel betere afleveringen gezien. Toch goed dat het er weer is, want het alternatief ………. welk alternatief eigenlijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.