Zondag met Lubach opent tiende seizoen met record

Het tiende seizoen van de Arjen Lubach-show Zondag met Lubach is gisteren met zeer goede cijfers van start gegaan. Er keken 1,332 miljoen mensen (19,7 procent) naar de seizoensopener op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is lineair, dus zonder uitgesteld kijken, de meest bekeken aflevering van Zondag met Lubach ooit. Tot nu toe stond het lineaire record op de aflevering van 12 februari 2017, die goed was voor een score van 1,168 miljoen kijkers.

Tot gisterenavond wist Zondag met Lubach slechts vijf keer in zijn bestaan de grens van 1,1 miljoen kijkers te doorbreken. Nog nooit keken er op de uitzendavond zelf meer dan 1,2 miljoen mensen.

Nu schiet Lubach dus in één keer door de 1,3 miljoen heen. De koek lijkt dus nog lang niet op voor de satirische nieuwsshow van de VPRO-presentator.

Ron Vergouwen, de tv-kenner van RTL Boulevard, zei dit weekend nog op NU.nl dat Zondag met Lubach ‘wel een plafond heeft bereikt qua kijkcijfers’. “Zijn humor is geen music for the millions.”

Tv-wetenschapper Maarten Reesink stelt in hetzelfde artikel dat Zondag met Lubach nog vele jaren meekan. “Dat had ik een paar jaar geleden niet gezegd, maar omdat hij nu zo comfortabel is met zijn eigen toon, zie ik dat wel gebeuren. Hij is de cruciale fase, waarin anderen die iets soortgelijks probeerden zijn gestrand, allang gepasseerd.

Wat deed de concurrentie gisterenavond? Dat leest u in het artikel ‘SBS 6-zondag verliest fors zonder Linda: -50 procent‘.

Foto: VPRO, Merlijn Doomernik

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen