RTL staat achter Dancing with the Stars-exit Tooske

Geplaatst op ma 14 okt 2019 om 9:00

RTL 4 staat achter het vertrek van kandidate Tooske Ragas uit Dancing with the Stars afgelopen zaterdag. Het is namelijk de keuze van de kijker. Dat laat de zender weten in het AD. Over het vertrek van Tooske ontstond op sociale media enige controverse, omdat ze juist heel erg goed had gedanst. Ze kreeg twee tienen van de vakjury. “Ongelooflijk, ik hoop dat alle dansliefhebbers afhaken bij dit programma na deze blamage“, klonk het op sociale media, waar boze kijkers zich verzamelden.

Ook kijker Ron was heel erg kwaad. “Ongelooflijk, ik hoop dat alle dansliefhebbers afhaken bij dit programma na deze blamage. Tooske was qua dansen favoriet om te winnen. Staat met de punten van de jury bovenaan, en wordt er vervolgens door het publiek uitgestemd. Ik ga er niet meer naar kijken.

RTL heeft de ophef ook meegekregen. “De stemmen van de jury én die van de kijker thuis bepalen welk danskoppel doorgaat en wie zijn/haar dansschoenen in de kast kan zetten. Ondanks de fantastische performance van Tooske en Glenn, hebben zij van de kijker minder stemmen gekregen dan de rest van de deelnemers waardoor zij gisteren hun laatste dans hebben laten zien tijdens de zesde liveshow.”

Kan RTL niets doen voor Tooske? “Helaas kunnen wij hier niets aan veranderen.”

Foto: RTL
55 Reacties op “RTL staat achter Dancing with the Stars-exit Tooske”


 1. Leo knots

  Waar maken mensen zich druk om?

 2. Dirk2

  Gele vestjes aan en de barricades op!!
  How dare they!

 3. Reageerder

  De kijkers hebben er zelf voor gekozen, niet zeuren verder.

 4. Sjonnie

  Met z’n allen met de tractoren naar Hilversum!!!

 5. Tooske

  Het recht heeft gesproken ik heb geen gun factor sorry

 6. WEST*

  reageerder….. u weet niet hoe dit soort programma`s in elkaar zitten
  de kijkers worden al sinds de soundmix shows, wedden dat, show masters
  besonenmieters
  kijkers mogen alleen maar bel/ sms kosten betalen, en verder hun teut houden
  als ik eens een Boekje open die hoe dat ging in Aalsmeer, nou dat wil je niet weten

 7. Sjaak

  Laten we een plein gaan blokkeren voor dit onrecht.

 8. Bart

  @West* Ik zou het gewoon doen. Het wordt wel eens dat dit aan het licht komt na al die jaren. Voor jou maakt het nu toch niet meer uit.

 9. Joost van Kammen

  Zielig voor Tooske, maar Barry Stevens en Bibian Mentel zijn de lievelingetjes van deze serie dancing with…
  De een zal niet weggestemd worden want half bejaard Nederland zou zelf ook nog zo graag zo goed kunnen dansen. En wat knap je daarvan op, Barry lijkt elke week jonger en de ander zal niet weggestemd worden want half Nederland voelt zicht dan een ploert. Dat wil je toch niet?

 10. Jari

  Ik begrijp niet waarom ze in Syrië zo klagen. Wij hebben de echte problemen, makkers!

 11. WEST*

  er zijn genoeg insiders die dat ook weten, maar je kunt het openbaar maken
  maar wat win je er mee, Het was ook heel goed dat belspelletjes verboden werden, nu alleen nog die waarzegsters astrologie praktijken op tv , want dat is gewoon heel erg ,

 12. Dirk2

  West weet helemaal niets. West is een ziekelijke leugenaar.

 13. Sender

  Tooske EXIT, maar dan ook overal en alles. Geen jury, panel van BN’ers, geen kookboek. Tooske is helaas talentloos en heeft de uitstraling de buurtsupermiep en kleuterjuffrouw.

 14. Ballroom

  Kijkers laten stemmen bij dancing Smith de stars vind ik geen optie gezien de mensen er vaak geen verstand van hebben.Jammer genoeg worden de beste eruit gestemd.Ik zou haast denken dat het vriendjespolitiek is. Waarschijnlijk zullen er ook veel kijkers gaan afhaken. Ja
  mmer alweer een programma naar de knoppen.

 15. Eveline

  Dit soort programma’s zijn een grote komedie waar de kijker intrapt. Gaat niet om de dans maar om de gunfactor en die heeft Tooske niet. Omhooggevallen 2e rangs BN er die nog nooit iets gepresteerd heeft. Lekker thuis blijven bij de kinderen en die minkukel van een man die ook overal loopt te leuren voor een baantje want ja die schoorsteen van die bak in Heemstede moet blijven roken nietwaar.

 16. Curryworst

  Bibian Mentel en dansen.
  Een beetje draaien met de rolstoel en maar zwaaien met die armpies.
  En de andere deelnemers maar oefenen, oefenen, oefenen op de danspasjes. Want dansen gaat grotendeels om het betere voetenwerk.

  Alsof je een Paralympics deelnemer laat meedoen met de Olympische Spelen en diegene laat winnen omdat het anders zo zielig is.

 17. robster

  Als ze dan zo graag kijkers stemmen willen hebben, laat de kijkers dan stemmen en zet de laagste drie in de gevarenzone, waarna de jury kiest welk koppel er naar huis gaat. Laat zoiets over aan proffesionals in plaats van slecht geinformeerde, door emotie en sentiment gedreven kijkers. Deze constructie betekent het bankroet van een formule als Dancing with the Stars…

 18. Hij

  Irene Moors en vakjury, hmmm… dat is voor veel juryleden ook een belediging.

 19. Alotta Fagina

  Ben het eens met West. Alles is al bepaald! Weet nog jaren terug een show met Reinout Oerlemans. Men kon die avond bellen en stemmen en toen bleef het programma hangen, waardoor duidelijk aantoonbaar was dat men het programma als “live” op tv presenteerde maar het al van tevoren opgenomen was. Pure geldklopperij en het volk trapt erin!

 20. Ramon

  Je opwinden omdat een of ander Dooske is afgevallen bij een TV-dansprogramma…
  Dat komt toch wel heel dichtbij de ware essentie van het leven.

 21. Vivienne

  Het stemmen van de kijkers is allemaal doorgestoken kaart bij deze programma’s. Er zijn een paar favorieten en die worden ongeacht de stem van de kijker doorgeduwd naar de finales. Dit is bij alle talentenshows al vele jaren het geval en ook hier is het niet anders. Tooske staat niet op de shortlist dus moet exit. Terecht dat mensen zich opwinden, het legt opnieuw bloot hoe het er in Hilversum aan toegaat.

 22. Robin Martens Lover

  Waar was de notaris dan bij #dwts ?niet gezien en de jury en kijkers thuis beslissen? hoe kan het dan als de jury 3 10-en geeft ?

 23. Zalmneusje

  Het publiek kiest doorgaans voor de underdog, waarbij enige progressie te zien is en die er zichtbaar lol in hebben. Tooske nam zichzelf vanaf het begin veel te serieus en was al ‘te goed’ en dat is saai om naar te kijken.

 24. Jan

  Tooske kan beter een andere uitdaging buiten de TV-wereld zoeken…
  Ze is nog nooit opgevallen door een overmaat aan intelligentie.
  Wasrschijnlijk zou ze een leuke vriendin voor Sieneke kunnen zijn.
  Ook zou ze zich bij de Aldi of de Lidl heel verdienstelijk kunnen maken…

 25. Ron

  De keuze van de kijker, ja zo zou ik het als woordvoerder van RTL ook bagatelliseren, gunfactor voor Tooske of niet, dit riekt naar vals spel.
  @curryworst: helemaal mee eens, wat Bibian Mantel doet slaat nergens op en is gewoon competitievervalsing. Ze hoeft haast niets te doen, beetje meerijden in het rolstoeltje en een beetje obligaat met de handjes in de lucht. Haar partner moet zelfs nog het meeste doen, terwijl de andere paren maar week in week uit zwoegen om de juiste pasjes te beheersen. Ze heeft het er maar makkelijk mee week in week uit. En dan kun je er dus vergif op in nemen dat ze moét winnen van de productie en daar doen ze alles aan, zelfs iemand wegsturen dus die het heel goed doet en zelfs de hoogste cijfers keer op keer haalt. Krom, maar dat is TV blijkbaar….

 26. Pegode

  @ Eveline
  Mon 14 Oct 2019 om 9:50
  Sender
  Mon 14 Oct 2019 om 9:41

  Wat een afgunst straalt er van jullie reactie af!
  Zo maar oordelen over iemand die je helemaal niet kent!
  Gatver! jaloerse mensen zijn zo zielig!

 27. Ray

  Ken het programma alleen van erlangs zappen, maar er viel me iets op in de tekst van dit artikel. De punten van de jury én de keuze van het publiek bepalen wie er doorgaan, en Tooske had de hoogste score van de jury. Weegt de stem van het publiek dan zoveel zwaarder? Anders lijkt het me wiskundig onmogelijk dat ze onderaan eindigt. In het ergste geval in de middenmoot.

 28. J.Revier

  Irene is super partijdig en hemelt Barry op omdat ze hem persoonlijk kent. Ze beoordeelt hem niet op de ware prestatie. Wat doet dat menscdaar. Laat publieks stemmen half mee tellen. Zijn ook allemaal sympatiecstemmen vooral voor Bibian.
  Jury helemaal meetellen..voor Irene een dans kenner in de plaatscen de bellers voor de helft laten mee tellen of afschaffen. Tot dat dit eerlijker gaat haken wij af. Dit slaat nergens op

 29. aldus

  West snapt er weer helemaal niets van. Ron ook niet. Het is juist het publiek dat een belangrijke bijdrage heeft, daarom is Tooske weg. Geen gunfactor. Een andere oplossing is er niet want het is een BBC format waar je niet zo maar iets aan kan veranderen.

 30. Ben

  Tooske roept niet in iedere zin :” leve de vreemdeling…..klimaatcrisis…..en er moet meer geld naar illegale afgewezen gelukszoekers……”. En dan komt activist petertje en weg ben je. Dit wordt gewoon de noordkoreaanse piraten omroep rtl.
  Petertje gaat rtl in rap tempo vernietigen.
  Is ook zo’n anti-zwarte-pieten lul.

 31. gloria wekker

  Die Toos is zo lelijk als de pest dat snap ik wel maar de rest is nog lelijker dat bevreemd mij weer.

 32. Sean

  De “dansliefhebbers” waarover gesproken wordt zijn waarschijnlijk al weken bij de BBC aan het kijken naar het origineel Strictly Come Dancing, want dat is van wel 10x hogere kwaliteit dan wat RTL ons durft te serveren op hetzelfde moment. Tooske een 10? Als ze meedeed aan bij de BBC mocht ze blij zijn met een zesje!

 33. Max

  @ben Bespottelijk gewoon, wat een onnozele suggestie

 34. Joker

  @Max: je bent zelf bespottelijk en onnozel !

 35. Daan

  Doorgestoken kaart. Volledig gescript. Net op randje. Typisch RTL. En de Tokkies maar denken dat het ECHT is.

 36. Ton Groenendijk

  Bij dit programma gaat er niet om wat je ken, maar wie je bent.

 37. Erwin

  Regelrechte Tokkie Lultelevisie

 38. Toon

  Dan heeft punten van de jury geen zin meer toch idoterie

 39. Dooske

  Ik voel me enorm genaaid door RTL

 40. wendy

  ik herken dit zo, ik leef zo met tooske mee

 41. Pauline

  @Pegode: Dat is inderdaad een grote schande !
  Heeft U misschien behoefte om over Uw emoties te praten ?
  Of zoekt U liever professionele hulp ?

 42. janus

  tooske is nog nooit succescol geweest.
  Hoorde dat er leuke liitle kleine en anouk ruzie was bij opnames the voice. krijgen we dat ook te zien?

 43. Richard

  Wiskundig gezien had Toosje er niet uit gemoeten , is onmogelijk.
  50% jury – 50% publiek en de extra 5 punten van de twist is dus qua punten middenmoot en veilig.
  Barrie had er uit gemoeten, maar de alwetende Irene Moors die daar zit omdat ze èrgens voor betaald moet worden en verder een kijkcijferflop is die niet in te zetten is zonder Carlo , die prijst Barrie de hemel in iedere week en die was zaterdag echt heel erg slecht .
  Maar ja RTL heeft weer veel centjes verdient zaterdag aan alle stemmers.

 44. Tv junkie xl

  Is het heel toevallig dat dit ook in de Engelse versie is gebeurd… is gewoon om de aandacht te trekken zodat er wellicht meer mensen gaan kijken

 45. Goldieoldie

  Het programma moet wél worden betaald. Om deze reden wordt het kijkpubliek erbij gehaald en wordt bij de kijker de emotieknop gehanteerd. Door te stemmen denken we dat wij er nog wat invloed op hebben. Het is al lang een uitgemaakte zaak wie er moet winnen. Niets is wat het lijkt! Dus kijkers: níét meer stemmen. Dan hebben de jurypunten nog enigszins waarde. De arrogantie van de programmamakers straalt er van af. We zijn niet achterlijk!

 46. Sean

  @TV Junk: Bij de Engelse versie moeten de twee laagst gestemden wel nog een keer dansen en dan mag de jury beslissen wie blijft. De televoting bepaald het dus niet wie er uiteindelijk uitgaat.

  RTL houdt de Amerikaanse versie aan, daarin is het wel dat de televoting bepaald. Hiermee kregen ze afgelopen jaar ook gezeik mee trouwens.

 47. Renate

  Natuurlijk staan ze achter die uitslag. Als ze nu zeggen dat zij door had moeten gaan, stemt er zeker niemand meer. Dag opbrengst uit smskosten en dag kijkcijfers.

 48. Ruud

  Stop toch met dat stomme televoting. Laat het over aan de jury. De programma’s willen alleen maar winst maken met dat stomme bellen.

 49. ano@niem.nl

  En zo vervreemd RTL zich van zijn publiek. Ook nog eens achter de beslissing gaan staan. Het gaat om het dansen en niet om hoe zielig iemand is.

 50. selena

  @ray
  Dat snap ik dus ook niet: je zou denken dat er 50-50 wordt gestemd met thuis versus jury. Maar dan zou degene die bij de jury bovenaan staat echt niet weggestemd kunnen worden.

  Dat inbellers ‘zonder verstand van dansen’ ook mogen meebeslissen lijkt me overigens wel logisch: het is een talentenjacht, niet het officiële WK stijldansen

 51. WEST*

  niemand heeft zeker het A.D. gelezen, over de kwestie Tooske

 52. Spuit Elf

  Hallo ladies, het gaat om de gunfactor en niet echt om de kwaliteit van dansen!
  Het is gewoon een heel leuke show toch!?!
  Het maakt namelijk helemaal niet uit wie er wint!

 53. Spaanse Eikenprocessierups

  RTL 4 wil dat Samantha wint.

 54. Suzy Wang

  wat heeft die vrouw ooit betekend?

 55. Aad

  Allemaal verontwaardigde reacties, maar Tooske is terecht afgeserveerd door thuisstemmers vanwege haar opmerking naar Samantha haar “dikke vette” concurrent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.