Youp van ’t Hek in column lyrisch over Britt Dekker

Normaal gesproken heeft Youp van ’t Hek over iedereen wel wat te mopperen, maar over Britt Dekker is hij razend enthousiast. Hij heeft een lyrische column over de tv-ster geschreven. Dat is deze week te lezen in de VARAgids. Youp en Britt leerden elkaar onlangs kennen aan de talkshowtafel van Jeroen Pauw en die ontmoeting is hen beiden goed bevallen. “De avond van de uitzending werden we in de spelonken van de studio aan elkaar voorgesteld. Ik werd daar onmiddellijk vrolijk van.”

Waarom? “Kwam door de vragen die Britt stelde en de antwoorden die ze gaf. Of liever gezegd: haar onbevangen manier van vragen stellen en antwoorden geven. Ik voelde mij meteen op mijn gemak.”

De verklaring van Britt waarom ze zelf geen grote rol in haar film speelt, kon Youp wel bekoren. “Ze vond dat ze niet zo goed kon acteren. Dit leek mij een wijze les en een gouden advies voor de gehele Nederlandse filmindustrie, maar ik vrees dat die types niet naar Britt luisteren. Ik wel.”

Na afloop dronken we nog wat en deed ze me door haar leuke brutaliteit, haar beetje rare, maar wel steeds kloppende logica en door haar directheid heel vaak aan Johan Cruijff denken“, zegt hij. “Ik reed met een grote smile naar huis en viel met hetzelfde gezicht in slaap.”

Britt reageert

Britt vindt het geweldig dat Youp zo’n column heeft geschreven. “OMG, zo vet dit! Bedankt Youp! Ik moet toegeven, nu ik 10 jaar in dit vak zit, ik wilde zo vaak veranderen omdat ik mezelf raar vond vergeleken bij de rest of ze vonden mij raar. Gelukkig lukte het niet echt en heb ik het laatste jaar geleerd dat hoe dichter je bij jezelf blijft hoe blijer je wordt. Dan bedoel ik vooral wees gewoon eerlijk en zeg wat je denkt. Net als Youp, goudeerlijk en geen dubbele bodem.”

Helaas is soms die kracht ook je valkuil, maar boeiend; alles beter dan 3 keer nadenken over hoe je iets zegt omdat je dan misschien ‘leuker over komt’. Die tijd die je daaraan verspilt kun je dan voor leukere dingen gebruiken. Dus voor al mijn jonge fans: al voel je je soms een buitenbeentje, pas je niet in die populaire groepjes, maakt niet uit; blijf vooral jezelf, dan kom je er altijd!

Daarop reageert Gordon weer: “Voor het eerst schrijft hij iets zinnigs!!❤️🙏 Alsof zijn mening jou ineens credible maakt! Fuck Youp wij wisten dit al lang!!

En Jeroen Pauw: “❤️👍

Foto: Ruud Baan

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen