Wendy van Dijk ontkent: ‘Ik ben niet fake’

Wendy van Dijk begrijpt niet waarom heel veel mensen haar ongelooflijk nep vinden. Ze herkent zich niet in dat beeld. Dat zegt de SBS 6-ster in gesprek met Veronica Magazine. Van Dijk kampt al jaren met een imagoprobleem. Nu ze naar SBS 6 is verhuisd en niet meer in de comfort van The Voice baadt, blijkt dat ze eigenlijk helemaal niet zo’n publiekstrekker is. Hoe het komt dat Linda de Mol wél scoort en zij niet? “Het is vrij simpel: het is echt versus nep“, zei Angela de Jong eerder.

Veronica Magazine trekt de stoute schoenen aan en besluit Wendy van Dijk het aan haar voor te leggen. “Sommige mensen vinden je een beetje te happy, alsof het fake is.”

De presentatrice daarop: “Ook weer negatief. Maar dat raakt me niet. Ik weet dat ik oprecht ben. Die ander staat misschien zo in het leven dat hij of zij mij of wie dan ook snel fake vindt. Ik ben drager van het geluksgen, dat zal ook wel weer niet sexy klinken, en ben gelukkig dat ik dat voor een groot deel mag en kan voelen.

Van Dijk wordt ook gevraagd naar haar goedkope Instagram-filmpje waarmee ze een rijkeluiscanta voor haar zoontje Sem regelde. Daarover zegt ze: “Weet je, ik ben zo dankbaar voor alles wat ik mag doen. Dus ik klaag niet en geniet van elke dag. Wat ik alleen niet goed begrijp, en daarom ben ik met mijn blad begonnen: waarom zo veel negativiteit?

Voorlopig concentreert Van Dijk zich lekker op haar nieuwe werkgever SBS 6. “SBS telde tot voor kort vaak niet mee. Wie had het nou nog over SBS? In de meeste overzichten van cijfers en marktaandelen werden ze vaak niet meer genoemd. Nu is het toch weer een serieuze speler aan het worden waar rekening mee wordt gehouden. We zitten ook weer geregeld bij Jinek aan tafel.”

Ze gaat er volledig voor. “Mensen als Linda, Johnny en ik zeggen ook: schouders eronder en laten we echt weer iets gaan neerzetten met z’n allen.”

Lees ook: AD’s mammoettanker sloopt Wendy: ‘Ze is gewoon nep’ (9 september)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen