Özcan Akyol: ‘Wendy van Dijk is het allemaal net niet’

Geplaatst op ma 07 okt 2019 om 11:00

Özcan Akyol, presentator van de tv-hit Sterren op het Doek, begrijpt waarom Wendy van Dijk met een imagoprobleem kampt. Ze is het allemaal net niet. Dat zegt hij in zijn rubriek in de VARAgids. Van Dijk behoort tot de minst geliefde vrouwelijke tv-sterren van het land. “Ze krijgt elke week bakken bagger over zich heen gestort, niet op de laatste plaatst omdat ze nogal vreemde strapatsen uithaalt, bijvoorbeeld online haten op een collega en dat later verklaren als een ‘hack’.

Hij doelt op de haattweets over Chantal Janzen die werden geliket via Van Dijks twitteraccount. “Van iemand die haar een pootje wilde lichten. Ik weet het allemaal niet, hoor“, zegt Akyol.

Een ongeloofwaardig verhaal, vindt de columnist. “Als ik iemand zou hacken, ging ik vermoedelijk voor de creditcardgegevens, of iets anders waar ik financieel beter van kon worden. Gekke jongens, die nieuwerwetse hackers.”

Van Dijk is gewoon een nietsnut, vindt hij. “Wendy van Dijk heeft het gewoon zwaar. Het is het allemaal nét niet bij haar. Dat tijdschrift, dat blaadje en de algehele gunfactor. Daar worden mensen bitter en onzeker van. Dat laatste verpakt ze in arrogantie en misplaatste branie. Dat is wat momenteel we zien.”

De VARAgids-column van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX
31 Reacties op “Özcan Akyol: ‘Wendy van Dijk is het allemaal net niet’”


 1. Pauline

  En dan zegt ze ook nog dat kritiek haar niet raakt hahaha volgens mij zit ze jankend op de bank, zeker weer naar haar Flirty dancing flop van gisteravond.
  Wordt eens volwassen mens, die hieperdepiep gênante houding van “oh wat ben ik jong en vrolijk” past niet bij een vrouw van bijna 50!

 2. Jan

  Als dat wijf zich niet, op welke wijze dan ook, via Erland omhoog gewerkt had, zou ze nu waarschijnlijk een soort baantje als Aldi- of Lidl cassière hebben

 3. anoniem

  ‘Ozcan

  je hebt lef, maar zegt wel de waarheid.

  bedankt dat je het durft te zeggen

  Nederland pas op!!!!

  Echte programma maker en journalist die Ozcan….

 4. G.ossip

  Zijn zeer harde woorden maar het is wel zo als het is,eindelijk durft er iemand gewoon te zeggen zoals het is.

 5. [MikE]

  Wat ik ook zo typisch vond, was dat haar relatie met Erland ineens bergafwaarts ging toen hij bij RTL de laan uit werd gestuurd. Ineens was er niets meer over van het power couple. Ik denk dat ze hem daarna ook niet meer zo nodig had en dat ze gewoon gebruik heeft gemaakt van de functie van haar man.

  En warempel, Erland heeft weer een mooie baan bij SBS en de relatie is gelijk ook weer goed (Instagram post Wendy).

  Allemaal aannames, maar ik vind het wel verdacht. Ze komt gewoon zo onsympathiek over. Het kleeft aan haar.

 6. Willem Ruis (R.I.P.)

  Geef ook eens opbouwende kritiek,
  daar heeft wendy van Dijk op dit moment veel meer behoefte aan.
  Iedereen verdient een tweede kans ook,… Wendy van Dijk!

 7. Norvo

  Wendy’s gunfactor ontstond 16 jaar geleden toen ze haar huwelijk met Xander de Buisonjé afblies omdat hij haar ontrouw was geweest. En ze was nog zwanger ook! Nederland houdt van zielige verhalen en underdogs, vooral als ze slank en blond zijn. Daarom won ze een jaar later ook de Televizier-Ring en tig andere prijzen.

  Op die roem heeft ze jaren prima kunnen teren, ook dankzij Ushi. Maar toen ze als mevrouw Galjaard zich baantjes en topklussen ging permitteren was alle bescheidenheid ineens ver te zoeken. Plus die rechtszaak tegen Quote over de vermeende coke in haar slipje en de gedwongen rehab, het helpt allemaal niet mee om sympathiek en open over te komen.

 8. Anna

  @jan, denk eigenlijk dat ze beter af was geweest zonder Erland. Vroeger kwam ze sympathiek over en liet ze met Ushi en Van Dijk zien over een aantal kwaliteiten te beschikken. Eenmaal met Erland werd het hele plaatje een stuk minder sympathiek en raakte ze ook de gunfactor kwijt.

  Vind het trouwens wel vrij hard dit. Ze hoeft niet kapot toch?

 9. Berend

  Hallo

  Ik kan u vertellen, het is allemaal waar. Er speelt nog veel, veel meer achter de schermen in huize Galjaard.

  Ik kan het weten, ik heb gestucd daar. En niet alleen de muren.

  Groet.

 10. Jari

  Juist! Op een beschaafde manier iemand fileren, daar kunnen ze nog van leren bij RTL Boulevard… Deze man spreekt altijd de waarheid.

 11. julske

  Meelopertje Akyol, zit jij ook in het complot. Hoe durf je. Doe je ook mee aan “haatcampagne”, laat Wendy met rust, En zapt maar weg, als je haar op TV ziet, je hebt geen Reuma aan je vingers toch. Je bent erger dan die mevrouw die niet genoeg heeft aan die Camenbert kaas

 12. Bertus V.

  Daar gaat je carrière bij Talpa, Eus!

 13. CB

  Hij zou weleens gelijk kunnen hebben. Het zou een onderdeel van de strategie van Talpa in de strijd tegen RTL kunnen zijn. Waar hebben we dat eerder gezien: lopen trollen? #dotan

 14. jack

  Julske,

  Ik zap ook weg als ze komt ze is niet echt veel te gemaakt.

 15. man pan

  Özcan Akyol heeft gewoon schijt aan alles en zegt gewoon de waarheid. Die Wendy spoort niet, een en al afgunst. En daarna de schuld geven aan een hacker, pffff…

 16. Ronald

  Volgens mij ging het mis vanaf het moment dat Galjaard zei dat je ‘een talent als Wendy van dijk maar eens in de honderd jaar tegenkomt ‘

 17. sukkel

  Verwendy kan helemaal niks dan dr neus ophalen….sneu mens

 18. Pietpiet

  Ozcan is de laatste die dit mag roepen. Wat heeft hij nou gepresteerd? Niemand is faker dan hij. Een eendagsvlieg die z’n dag niet heeft.

 19. Goegemeente

  @Berend
  Mon 07 Oct 2019 om 11:37

  Mooi zo. Niet bepaald integer. Zo kun je fluiten naar nieuwe klanten.

 20. Roely

  Is er één of andere haatcampagne bezig tegen Wendy van Dijk. Wat een triest gebeuren en MC doet er natuurlijk weer dapper aan mee, net zoals toen met Humberto Tan.

 21. Cafeine

  ……en weer heeft Özcan Akyol gelijk. En @pietpiet, een eendagsvlieg is hij zeker niet. Zijn columns lees ik al jaren en ben het niet altijd met hem eens maar hierin heeft hij echt gelijk.

 22. Joop

  @pietpiet Eus heeft nu het grootste NPO2 succes met sterre op het doek. Echt een goed presentator en interviewer.

 23. Roely

  @Cafeine
  Voor mij is iemand een waardeloos figuur als ze een collega en publique helemaal afbranden. Totaal geen respect voor zulke mensen.

 24. Martin

  Wendy kan ook niets goed doen bij jullie he.

 25. PitPit

  Ozcan is gewoon een crimineel. Een vos verliest wel zijn haren maar nooit zijn streken!

 26. Sjors

  Naschoppen als iemand al op de grond ligt altijd -1. Ga eerst eens werken aan dat vreselijke accent van je, Akyol. Het klinkt alsof je een veel te groot kunstgebit in je mond hebt.

 27. Willem Ruis (R.I.P.)

  Özcan Akyol heeft nu succes met zijn programma bij NPO 2 en dat is niet alleen maar terecht maar het is hem ook nog eens gegund!

  Echter had de Heer Akyol zich iets behoedzamer kunnen uitlaten over Wendy van Dijk.
  Door de harde bewoordingen die hij nu heeft gebruikt schieten mogelijk zijn schoenveters los.
  Door het op deze weg door te gaan kan het zijn dat hij onbewust naast zijn schoenen zal gaan lopen! Wat Wendy van Dijk is overkomen kan iedereen overkomen!
  Ieder mens kan door welk omstandigheid dan ook naast zijn schoenen gaan lopen.

 28. Y b de Palm

  Wendy van dijk is een vak vrouw waar meneer Akyol nog veel van kan leren.
  En ik vind Wendy als mens geweldig .

 29. Umfufu

  @Y b de Palm

  Hou eens op zeg. U kent haar niet eens.

 30. Max

  Vreselijk sneu om massaal iemand zo af te branden. Enfin, daar is deze site op gebaseerd. Geen inhoudelijke reacties, maar alleen maar afkraken, beledigen en bespotten. Veel plezier ermee.

 31. Leo

  Zegt een voormalig bendelid die Europa rondreizde en kluizen leeghaalde bij winkels (zijn eigen woorden). Gelukkig heb je je leven gebeterd, gun Wendy ook die kans, het enige wat zij fout heeft gedaan is dat ze haar zoon een luxe Canta gegeven en dat ietwat fout gedeeld heeft met de rest van de wereld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.