Vooravondsucces SBS 6 verrast Angela de Jong

Geplaatst op do 03 okt 2019 om 12:30

Angela de Jong is behoorlijk verrast door het succes dat SBS 6 in de vooravond boekt met de programma’s Man Bijt Hond en met name Lingo. Dat vertelt ze in gesprek met Villamedia. De Jong voorspelde voorafgaand aan de eerste uitzendingen dat het helemaal niets zou worden met de nieuwe vooravond van SBS 6, maar ze zat er flink naast. Sterker nog: Lingo staat aan de lopende band in de kijkcijfer top 15 en dat is voor een vooravondtitel van SBS 6 bijna surrealistisch.

De tv-kenner van het AD houdt de kijkcijfers scherp in de gaten. “Ik vind het spannend om te zien wat er met die programma’s gaat gebeuren. Het relatieve succes heeft me verrast.”

De Jong blijft bij haar ongezouten mening. “Lingo vind ik echt niet goed, ik mis daarin een hoop van vroeger. En dat de fans van Man Bijt Hond zo gemakkelijk overstappen van de NPO naar SBS vind ik opvallend.”

De columniste pronkt er altijd mee dat zij de mening van het tv-kijkende volk zou verkondigen, maar dat volk kijkt in tegenstelling tot haar hartstikke graag naar Lingo.

Als je het hebt over de invloed van mijn column: die wordt door sommige mensen hogelijk overschat. Ik wil mijn werk niet bagatelliseren, maar het idee dat ik programma’s kan maken en breken, is pure onzin“, besluit ze.

Foto: WNL
23 Reacties op “Vooravondsucces SBS 6 verrast Angela de Jong”


 1. Het is maar dat je het weet.

  NPO is helemaal niet leuk meer om naar te kijken, het NOS journaal alleen al, allemaal het tegenovergestelde van de waarheid.
  Wij kijken er ook nooit meer naar..

 2. Ron uut Grunnen

  Terecht dat ze niet in haar eentje programma’s kan maken en breken.
  Ik kijk weleens naar Man bijt hond. Meestal niet rechtstreeks maar achteraf via internet. Ik heb een manier gevonden dat ik geen reclame hoef te zien. Deze optie zit een beetje weggestopt in NLziet.

 3. Anoniem

  Angela kan er niet tegen als ze ongelijk blijkt te hebben. De kijkers bepalen wat ze leuk vinden. Enigste wat ze kan is negativiteit uitstralen.

 4. Tempo

  Dat het succe heeft zegt alleen maar hoe erg mensen verlangen naar iets echts op tv.

 5. Babs

  Ik hou van Angela, als ik haar meningen lees, heeft ze doorgaans altijd gelijk. Ze slaat vaak de spijker precies op z’n kop. Chapeau!

 6. PatatmetMayo

  Angela begint even te veel deel uit te maken van de Hilversumse incrowd,dan overzie je dingen niet meer zo.
  Dan denk je echt dat Jinek en Van Nieuwkerk er toe doen en dat Petertje R. de wijsheid in pacht heeft.
  Want Angela vergeet blijkbaar dat naar DWDD 90% van de inwoners niet kijkt en dat percentage loopt dan nog een beetje op als het om Jinek, Pauw gaat.

 7. Robin Martens Lover

  Gaat Lingo eigenlijk het hele jaar door? of weet iemand hoelang dit doorgaat

 8. Adrie

  Lingo en Man bijt hond hebben de laatste weken kijkers verloren tov. RTL4. Dit inclusief de maandag.

 9. StefanV

  Man Bijt Hond en Lingo blijken gewoon sterke programma’s te zijn die een trouwe groep kijkers/liefhebbers weten te binden. Wat Angela precies mist aan Lingo is me trouwens een mysterie. Het enige dat wezenlijk anders is, is dat de kandidaten geen bingokaart krijgen, maar een woord moeten raden.

 10. Henk

  Ik kijk in de vooravond naar NPO 2.Dat vind ik wel fijne tv.Je ziet nog eens wat.

 11. WEST*

  @ het is maar dat je het weet , Daarom kijk jij zeker wel naar RTL4, omdat het voor simpele mensen tv maakt, en de NPO voor hen met iets meer verstand
  Ja… als het te moeilijk gaat worden bij de NPO , en met name de hoogstaande informatieve en educatieve programma`s ,van o.a. de VPRO, NTR , ja dan zapt het kleurloze grijze volk weg naar dom vermaak !

 12. Rik

  Vanaf volgend jaar komt daar nog Onderweg naar morgen bij!

 13. Mike

  NPO is verworden tot arrogant linkse propaganda. Ik kijk steeds minder NPO.
  En als ik het kijk en er komt weer wat voorbij dan hou ik in mijn achterhoofd het links is en neem ik het met een korreltje zout.

 14. WEST*

  WWat een gestoorde mensen hier die de NPO niet kunnen waarderen .Ben juist trots op onze publieke omroep met al het schoons dat ze bieden!

  En hup daar viel de VPRO gids weer op de mat , een blad dat enig en uniek is in zijn soort met hoogstaande redactionele inhoudelijke items ,en geen opvulling met soap of nep sterren of ander benedenmaats verhaaltje om de gids op te vullen ,of jongeren aan zich te trekken, neen ben al jaren lid van de VPRO , en zoals ze bij de reclame van een wasmachine zeggen…….zeg ik volmondig , DE VPRO… ER IS GEEN BETERE !

 15. pieter

  @Het is maar dat je het weet: onderbouw je stelling eens dat het NOS journaal alleen het tegenovergestelde van de waarheid bericht. Ik ben benieuwd…..

 16. FlyingLotus

  Waarom staat er een foto van een mannelijke discuswerper boven dit stukje tekst?

 17. De Geschoende Hond

  Ongezouten = zoutloos

 18. ano@niem.nl

  Angela ziet het helemaal verkeerd en blijft beweren dat het niks is. Lingo kijkt juist lekker weg, wordt vlot gepresenteerd en is gewoon een welkome aanvulling om 8 uur. Man Bijt Hond zal altijd blijven scoren.

  Maar Angela wist ook niet dat Lingo door de NPO naar een onmogelijk tijdstip was verhuisd en naar NPO2 en dat juist DAT de reden was dat Lingo is gestopt, niet omdat de kijkers het per se zat waren.

 19. Nerd

  @ Adrie wat een onzin dat ze kijkers verloren hebben aan RTL….Check jij de cijfers wel :_)?

 20. rob

  Lingo uit de top 25 !!

 21. Daan

  Beau nog steeds niet in top 25 deze week!!

 22. anoniem

  angela de jong AD

  ik ben nog steds verrast

  dat je ervoor zorgt dat de oplage van AD niet stijgt

  en dat je mag blijven

  Angela heb je ook een functioneringsgesprek bij AD

  zoals je overige collegas.

  rtl/slijm

  solliciteer je stieken

  zoals je zelf bent stiekemerd

 23. Net

  Zoals Doe Maar al zong: ” er zit een knop op je tv, die helpt je zo uit de puree.
  Als je niet wilt kijken dan kijk je niet. Hoef je ook geen commentaar te geven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.