Vooravondsucces SBS 6 verrast Angela de Jong

Angela de Jong is behoorlijk verrast door het succes dat SBS 6 in de vooravond boekt met de programma’s Man Bijt Hond en met name Lingo. Dat vertelt ze in gesprek met Villamedia. De Jong voorspelde voorafgaand aan de eerste uitzendingen dat het helemaal niets zou worden met de nieuwe vooravond van SBS 6, maar ze zat er flink naast. Sterker nog: Lingo staat aan de lopende band in de kijkcijfer top 15 en dat is voor een vooravondtitel van SBS 6 bijna surrealistisch.

De tv-kenner van het AD houdt de kijkcijfers scherp in de gaten. “Ik vind het spannend om te zien wat er met die programma’s gaat gebeuren. Het relatieve succes heeft me verrast.”

De Jong blijft bij haar ongezouten mening. “Lingo vind ik echt niet goed, ik mis daarin een hoop van vroeger. En dat de fans van Man Bijt Hond zo gemakkelijk overstappen van de NPO naar SBS vind ik opvallend.”

De columniste pronkt er altijd mee dat zij de mening van het tv-kijkende volk zou verkondigen, maar dat volk kijkt in tegenstelling tot haar hartstikke graag naar Lingo.

Als je het hebt over de invloed van mijn column: die wordt door sommige mensen hogelijk overschat. Ik wil mijn werk niet bagatelliseren, maar het idee dat ik programma’s kan maken en breken, is pure onzin“, besluit ze.

Foto: WNL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen