Jan Slagter jaagde Loretta letterlijk weg uit Hilversum

Loretta Schrijver is ruim tien jaar geleden uit Hilversum verhuisd, omdat ze zich belaagd voelde door Omroep MAX-baas Jan Slagter. Dat geeft de presentatrice aan in gesprek met de Nieuwe Revu. Schrijver kreeg in 2007 haar eigen talkshow bij zijn omroep, Max en Loretta. “De mooie toekomst die hij mij voorhield, is het echter nooit geworden“, legt ze uit. “Hoofdredacteuren waar ik geen klik mee had en eindredacteuren die buiten mijn medeweten om werden aangenomen.

De presentatrice kreeg er stress van en moest zich op een gegeven moment ziek melden. “De kalmeringspilletjes die ik in de zomer al van de dokter kreeg voorgeschreven konden mijn uiteindelijke burn-out helaas niet voorkomen.”

Terwijl ze met een burn-out thuis zat, besloot ze wel een stem in te spreken voor een tekenfilm. “Veel had het niet om het lijf. Een klein rolletje waar ik nog geen half uur inspreektijd aan kwijt was“, zegt ze. “De producent gooide er echter direct een persbericht uit met mijn naam daar heel groot in.”

Slagter was er pisnijdig over. “Jan was woedend dat ik voor hen ineens wel aan de slag kon, maar kende ondertussen het werkelijke verhaal niet. Ik moest uiteindelijk via de krant vernemen dat hij me had ontslagen. Dat stelde me zo teleur dat ik ben verhuisd uit Hilversum. Ik wilde niets meer met tv te maken hebben en solliciteerde een jaar lang op functies daarbuiten.”

Maar toen belde RTL haar op. “Erland Galjaard hing aan de lijn met de vraag of ik Koffietijd wilde presenteren.

Ze zei ‘ja’ en daarmee is Schrijver tien jaar later gelukkig nog altijd op de televisie.

Het Nieuwe Revu-interview met Loretta Schrijver kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen