Volkskrant vindt Kaj erg slecht als Robinson-host

Geplaatst op vr 11 okt 2019 om 12:45

De Volkskrant vindt Kaj Gorgels niet geslaagd als nieuwe host van Expeditie Robinson. De krant roept hem daarom uit tot mediaflop van de week. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Gorgels volgde dit seizoen de door RTL ontslagen Dennis Weening op, maar journalist Kustaw Bessems laat in de rubriek Top & Flop weten niet bepaald enthousiast te zijn. Hij wijst erop dat Robinson om de kandidaten draaien en de presentator eigenlijk onzichtbaar is als hij zijn werk goed doet.

Dat is bij Gorgels niet het geval, aldus Bessems. “Hij mist precies die kwaliteit en lepelt teksten doorlopend op als rijtjes Duitse grammatica. Ineens merken we dat de presentator er is.

Weening deed het beter, vindt hij. “Je kunt niet met overtuiging beweren dat Weening de kijkcijferhit dróeg. Maar storen deed hij ook niet“, zegt hij. “Het ging allemaal een beetje naturel.

Deze week verscheen Weening voor even weer samen met de Robinson-cast op het Televizier-gala. “Zo mag dit niet eindigen. Breng hem terug en laat hem volgend jaar die ring in ontvangst nemen.”

De rubriek Top & Flop kunt u lezen op Volkskrant.nl.

Foto: RTL
45 Reacties op “Volkskrant vindt Kaj erg slecht als Robinson-host”


 1. Harry

  Niet alleen de Volkskrant.

 2. Jan

  Dat zie je ook met andere “youtube-sterren” (in werkelijkheid: alleen populair bij konderen van 8 tot 17 jaar oud) die gaan presenteren. Neem Sophie Milzink die een festivalspelletje presenteerde voor 538: beschamend slecht.

 3. M.

  Ongelofelijke hoe RTL Duitsland keuzes maakt, wie is daar aan het roer?! Zo onverantwoordelijk om deze Kaj Gorgels dit te laten doen, het sensatie lust bij commerciëlen is abnormaal, ze denken maar alles te kunnen maken, haal deze jongen onmiddellijk uit het programma. Het is verschrikkelijk

 4. Curryworst

  Ik weet niet of Dennis dit een compliment zal vinden; juist omdat hij zo onzichtbaar is wordt hij gewaardeerd als presentator.

  En om het nog treuriger te maken, Dennis zal altijd geassicieerd worden met ER als degene die zo dramatisch blijft doen over zijn ontslag en als 5x verliezer van de Televizier-Ring.
  Zal je zien dat volgend jaar ER wél wint. Maar dan zit hij thuis op de bank.

 5. Ron

  Die gaat niet meer terug komen voor het 21e seizoen. Temptation Island VIPS doet hij ‘aardig’, beetje obligate vraagjes stellen aan de deelnemers, maar TI verreisd toch wel wat meer dan dat en is wat dat betreft een hoger podium.
  Dennis Weening terug zou uitstekend zijn maar weet niet of hij nu nog wil. Zo ja, en ER wordt weer genomineerd volgend jaar bij de Televizier Ring zou dat een mooie opstekker zijn, alleen ironisch genoeg zou dat wel voor het seizoen zijn wat Kaj mede presenteerde.

 6. ikweethetbeter

  RTL is de beste in de verkeerde beslissingen te nemen er kunnen daar een heleboel verdwijnen !!!!!!!!!Kijk maar eens naar boulevard !!!!!!

 7. JDJ

  Kaj doet het prima wat een BS

 8. Gay

  Ja hij doet het echt als een robot. Totaal niet naturel. Goede zet van RTL. Als ze nu na 1 seizoen Kaj vervangen en Art neerzetten zal niemand klagen.

 9. Sjonnie

  Als Art iets heel goed kan dan is het wel onzichtbaar zijn! ha ha ha!!!!!

 10. Britt Coin

  Volledig eens met de VK. Het vak van presentator wordt niet meer serieus genomen door zenders.. Daarnaast vergeet RTL dat de vertrouwdheid van een kijker met een presentator belangrijker is dan het zoveelste jonge smoeltje..

 11. Anoniem

  Verjongen he…

 12. Bart

  Haal Dennis terug of zet Art er neer. Kaj is niet meer dan de jongen met de grootste mond vroeger uit klas. Hoort nu schilder of glazenwasser te zijn of op de bouw te werken maar beslist niet bij de televisie of in het theater. Naast die grote bek en altijd haantje de voorste te zijn ontbreekt het hem namelijk aan een aantal dingen. Een daarvan is talent.

 13. Bart

  Grote fout om Kaj op ER te zetten i.p.v. Art of Dennis

  Art had ook The Prepair shop moeten doen i.p.v. Humberto

  Art is op zijn beurt weer niet geschikt voor de opvolger van Ziet Sterren. Dit had Aran Bade, Frans Bauer, Gerard Joling of Koos van Plateringen moeten doen.

  Dancing with the stars had met Carlo en Chantal of Irene gemoeten met Barrie Stevens in de jury i.p.v. Irene

  Robert en Vivienne hadden Married at First sight moeten doen i.p.v. Carlo. Programma wat Robert en Vivienne nu doen had nooit de buis mogen halen.
  Zelfde geld voor de nieuwe versie van Het Spijt me.

  Eddy Zoëy is totaal verkeerd gekozen voor RTL Boulevard. Had hiervoor Frank Dane teruggehaald.

  Wie ben ik gaat Caroline nu doen met Ruben en Tijl. Slaat weer totaal de plank mis. Wat zou het een stunt zijn om Ron en André weer naast Caroline te zetten. Men denkt nu in de kantoren dat dit niet meer zou kunnen in deze tijd maar het kan prima. Hoge kijkcijfers gegarandeerd!

 14. tessa

  Kaj is super irritant met die handgebaren van hem. Geleerd op een loi-cursus presenteren. Zo niet naturel. Ik mis Dennis :(

 15. Remi

  … Ik maak me tóenemend zorgen om Sabia.

  Gedwongen (!) uit haar luxe appartement in Hamburg vertrokken
  en sindsdien níéts dan stilte.

  Waar is Sabia ?

 16. Flippo

  2 Bart: andre gaat echt niet meer wie ben ik doen. veels te druk bij Max.

  Expeditie Robinson: art Rooijakkers en Nicolette Kluiver
  The Repair Shop: Irene Moors
  Dancing with the stars: chantal Janzen en Robbert ten Brink
  Married at first sight: carlo boszhard
  Wie ben ik? Caroline met Frans Bauer en Gerard Joling

 17. Anoniem

  Nicolette

 18. Linda

  Denk dat Rtl nog spijt heeft Dennis weening eruit.
  Bij expedtie Robinson als host.
  Kaj doet het voor het eerste jaar
  Ard Rooy akkers wilde niet expeditie robinson prensenteren.
  Wie is er dan wel geschikt om het te presenteren..

 19. Mart

  Door Dennis eruit te gooien missen ze een goede presentator en een goede voice-over. Dennis had ook veel meer kunnen doen voor RTL 5 en Videoland.

  Kaj moet groeien als presentator. Live is hij ook (nog) niet zo sterk, hij heeft eenmaal de presentatie van Luuk Ikink overgenomen bij Eilandpraat, maar je kon zien dat hij nog niet veel ervaring heeft met live televisie.

  Expeditie Robinson is misschien een te ‘serieus’ programma voor Kaj, hij kan beter een programma presenteren met humor, want dat heeft hij zeker!

 20. Pakkme van Agteren

  Ik denk dat het nog te vroeg was om hem op zo’n groot programma te zetten. Kaj kan echt wel leuk en spontaan presenteren, maar volgens mij weet hij nu niet echt hoe hij zich moet opstellen.

  Dennis hoef ik ook zeker niet terug. Liever een presentator met zo’n zelfde vibe als Ernst-Paul destijds, die echt boven de kandidaten staat.

 21. Bart

  @Flippo André heeft het druk bij MAX maar kan dit gewoon leuk vinden om te doen met Ron en Caroline. Voor de rest de dingen die noemt kunnen ook. Allemaal beter dan hoe de programma nu onderverdeeld zijn.

 22. Martijn

  Volgend jaar gewoon Dennis of Art

 23. Sven

  Ik vindt het eigenlijk wel mee vallen met Kaj. Ik vindt die vrouw (Nicolette hete ze toch?), het eigenlijk ook niet zo goed doen. Eigenlijk zijn er überhaupt weinig mensen die echt goed kunnen presenteren. Zowel de RTL als SBS groep hebben de afgelopen jaren weinig gedaan met het opleiden van nieuwe mensen. Nu SBS een aantal mensen weg gehaald heeft bij RTL, krijg je zulke taferelen. Voor de tv werken, is echt iets anders dan op YouTube iets doen. Met deze gedachte vindt ik dat Kaj het echt niet onaardig doet en zoals ik al zei Nicolette en Dennis zijn/waren ook niet erg goed. Kijk maar eens naar de Robinson finale van vorige jaar. Tijdens de live uitzending stelde ze zulke domme en standaard vragen, dat die prestatie eigenlijk goed genoeg was voor ontslag op staande voet (zeker in oog schouw nemen dat Dennis en Nicolette al jaren vak ervaring hebben)

 24. Saskia

  Volgend jaar gewoon weer Dennis inderdaad. Ik word zo flauw van die Kaj. Hij praat zoals je bij zijn achternaam zou verwachten.

 25. Anoniem

  Nicotette is wel super goed. Precies wat de VK zegt, als een presentator niet opvalt is het goed. Ik vind haar Oke.

 26. jan

  Volkskrant? Krant van het volk? Ja de linkse ‘elite’. Met hun 200 abonnees zijn ze niet echt toonaangevend, is het wel?

 27. @Remi

  Jij maak je zorgen om Sabia? Heb je ze wel op een rijtje?

 28. @Sven

  *Ik vind

 29. @Curryworst

  *geassocieerd

  Man man man wat een taalfouten hier je zou bijna denken dat het maar om een persoon gaat die hier reageert.

 30. Wendy

  Ik vind Weening en Gorgels echt precies hetzelfde in de presentatie. Ik ben trouwe kijker en Volkskrant niet, me dunkt.

 31. Spielmann

  Kaj heeft de souplesse van een Gooise kakmadame die in een pot ontharingswax is gevallen.

 32. Twan

  Ben het er wel mee eens maar dat heb je vaker als er zo youtube figuur naar voren geschoven wordt.

 33. Nomen est omen

  Monsterlijk lelijk wijf die Nicolette Kluijver.

 34. Tim

  Lekker wijf en toffe host #teamkluijver

 35. NPO

  Kluivert gaat naar de NPO voor wie is de mol. In de voetsporen van Angela Groothuizen.

 36. Brick Randsteder

  Ik heb ook niks met Weening, maar ik begrijp niet dat er mensen steeds zeggen dat hij blijft zeuren over zijn ontslag. Volgens mij wordt hem zelf de hele tijd ernaar gevraagd in elk interview en begint hij er niet zelf over. Vindt het wel raar hoe hij er bij Beau en televizierring bij zat. Bijna alsof hij gedwongen werd en het zelf niet wilde. Stond dat nog in zij contract ofso?

 37. Suzy Wang

  Hahahahaha. Dat heb je met wijsneusjes.

 38. B-noniem

  Ze hebben de verkeerde presentator ontslagen. Ze hadden Nicolette moeten vervangen, die is echt totaal ongeschikt als Robinsonpresentator.

 39. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  KAJ kan er niks van. Dat zeiden we al vanaf het begin.
  Een dingetje presenteren kan iedereen. Al is het chocolade op een schaaltje.
  Een show dragen en de kijker meenemen is een andere materie.
  En deze KAJ bakt er geen hout van. Tranendal. Hahaha, succes met een vergrootglas. Echt sneu.

 40. MC kijker

  Nu Eddy Zoëy weer terug is bij RTL kan hij dit ook wel weer presenteren. Mocht Art het echt niet meer willen. Want Art is de beste optie.

 41. Fons

  Ik zou Nicolette het alleen laten presenteren.

 42. Peter

  Peter van der Vorst: Haal Dennis gewoon terug voor dat programma. Wat is hier nou zo moeilijk aan. Hij wil het graag doen, doet het prima en er is echt totaal geen enkele reden om zo met iemand om te gaan, zoals met Dennis is gedaan. Gun gewoon die man dat programma weer joh. Klaar toch?

 43. René

  @Peter: het is inderdaad ‘klaar’ voor Weening en dat om meerdere redenen.
  Hij is er echt niet voor niets uitgegooid.

 44. Sabine

  Nicolette doet het heel goed. Maakt geen fouten, is empatisch, maar zet zichzelf niet op de voorgrond. Blijvertje dus!!
  Dennis deed het heel goed. Kaj doet het ook niet verkeerd. Mag wel wat losser, maar hij mag nog groeien lijkt me!
  Dennis als voice-over mis ik idd. ook.

 45. Marianne

  Zoals hier al eerder wordt geschreven. Kaj had nu glazenwasser of bouwvakker moeten zijn. Is niks meer dan een testosteron bom, schreeuwlelijk eerste klas, haantje de voorste zonder enig inlevingsvermogen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.