Tom Egbers ‘verkwikt’ terug als tafelheer in DWDD

Tom Egbers was gisteren voor het eerst sinds zijn hartinfarct te zien als tafelheer in De Wereld Draait Door. Hij vertelde in de talkshow kort over het drama dat hij in de zomer doorstond. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het hartinfarct trof Egbers tijdens een vakantie in Griekenland. “Tom zit naast mij en dat is goed nieuws. Hoe gaat het met je man?“, zei gastheer Matthijs van Nieuwkerk. Daarop zei Egbers tegen de DWDD-ster: “Heel goed. Ja echt heel goed. Ik voel me verkwikt.”

Hoe komt het dat hij zich nu zo fris voelt? “Door de sportschool, door de schrijvers lezen en herlezen, museumbezoek, sportwedstrijden zien, uitrusten met name, aandenken.”

Van Nieuwkerk: “We zijn niet zeer bevriend met elkaar, maar we appen af en toe. We zijn betrokken bij elkaar en ik schrok me helemaal rot deze zomer toen je mij appte dat het niet goed was. Wat gebeurde er eigenlijk?

Egbers: “Ik kreeg een hartinfarct, Matthijs. En dat geloofde ik niet toen het tegen me gezegd werd. Ik was op vakantie en op een zeker moment hing er een Griekse cardioloog boven mijn hoofd en die zei: ‘Mister, you have a heart attack.’ Toen dacht ik: o. Dan denk je wel even na; ik zag het gezicht van mijn vrouw Janke en dan denk je: het zal toch niet waar zijn? Zij moest weg, de deur ging dicht en ik zag de paniek in haar ogen.”

Ik dacht: dit zal het dan zijn misschien. Het zou wel triest zijn als een lamp in het plafond van een Grieks ziekenhuis het laatste is wat ik zou zien, maar gelukkig is het goed afgelopen.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen