Tom Egbers ‘verkwikt’ terug als tafelheer in DWDD

Geplaatst op Thu 10 Oct 2019 om 13:15

Tom Egbers was gisteren voor het eerst sinds zijn hartinfarct te zien als tafelheer in De Wereld Draait Door. Hij vertelde in de talkshow kort over het drama dat hij in de zomer doorstond. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het hartinfarct trof Egbers tijdens een vakantie in Griekenland. “Tom zit naast mij en dat is goed nieuws. Hoe gaat het met je man?“, zei gastheer Matthijs van Nieuwkerk. Daarop zei Egbers tegen de DWDD-ster: “Heel goed. Ja echt heel goed. Ik voel me verkwikt.”

Hoe komt het dat hij zich nu zo fris voelt? “Door de sportschool, door de schrijvers lezen en herlezen, museumbezoek, sportwedstrijden zien, uitrusten met name, aandenken.”

Van Nieuwkerk: “We zijn niet zeer bevriend met elkaar, maar we appen af en toe. We zijn betrokken bij elkaar en ik schrok me helemaal rot deze zomer toen je mij appte dat het niet goed was. Wat gebeurde er eigenlijk?

Egbers: “Ik kreeg een hartinfarct, Matthijs. En dat geloofde ik niet toen het tegen me gezegd werd. Ik was op vakantie en op een zeker moment hing er een Griekse cardioloog boven mijn hoofd en die zei: ‘Mister, you have a heart attack.’ Toen dacht ik: o. Dan denk je wel even na; ik zag het gezicht van mijn vrouw Janke en dan denk je: het zal toch niet waar zijn? Zij moest weg, de deur ging dicht en ik zag de paniek in haar ogen.”

Ik dacht: dit zal het dan zijn misschien. Het zou wel triest zijn als een lamp in het plafond van een Grieks ziekenhuis het laatste is wat ik zou zien, maar gelukkig is het goed afgelopen.”

Foto: BNNVARA
13 Reacties op “Tom Egbers ‘verkwikt’ terug als tafelheer in DWDD”


 1. Achmed

  Blijf toch weg.. niemand wil die gast weer terug.

 2. FlyingLotus

  Buiten de camera’s een echt aardige vent.

  Sterkte Tom!

 3. shrink

  Druk en jachtig leven (kijk de foto’s maar eens bij Reni van Maren, altijd haast) , en zijn vrouw lijkt me ook nogal veeleisend. Hopelijk weet hij een nieuwe balans te vinden.

 4. Ohnoo

  Ik schrok van Tom.
  In een paar maanden tijd 10 jaar ouder geworden

 5. jm

  @Ohnoo; dan heb je zeker je TV op zwart/wit staan.
  Ik vond hem er prima uitzien.

 6. Anouk

  En toch is het een leuke gozer die Tom.
  vind hem gewoon relaxed; niet dat overspannen hysterische, wat vandaag de dag veel presentatoren hebben.

 7. Paolo 2.0

  Wat doet zo’n gebeurtenis toch met een mens, dat is vreselijk. En iedereen krijgt zijn portie mee. Alleen het idee daaraan stemt bij voorbaat bedroefd.
  Tom was zichtbaar ouder geworden, wat een aanslag op een mensenleven!

 8. critikast

  Voor mij hoeft hij niet terug te keren…Mensen die met hem hebben gewerkt hebben geen goed woord voor hem over: zelfvoldaan, kort aan de kar en neerkijkend op “ondergeschikten”. Mijn persoonlijke mening: enge man, die maar wat graag wil doorgaan als de grote sportkenner, met misselijkmakende maniertjes en zonder autocue hopeloos verloren. Ga boekjes schrijven Tom , maar blijf zo veel mogelijk weg van het scherm !

 9. Suzy Wang

  Leuke vent.

 10. critikast

  @Pakalu Papito

  Je naam is net zo nietszeggend als je reactie !

 11. Leo

  Ik gun Tom het beste en dat hij weer snel gezond mag zijn maar een ding moet me van het hart. Deze man heeft veel goede dingen gedaan maar een talkshow zoals Studio Voetbal is die niet geschikt voor. Zodra er naast het lijntje gelopen wordt door een gast kan Tom daar niet mee omgaan. Hij is geen natuurlijk talent voor talkshows, de rest doet die wel goed en maakt veel mooie programma’s. Hij heeft deze talkshow alleen maar ooit gekregen omdat die al zo lang werkt bij de NPO niet vanwege zijn kwaliteiten op dit gebied.

 12. critikast

  @Leo
  Vanavond mocht Tom langs de lijn in De Kuip proberen samen met Van Hooijdonk en Van der Vaart de wedstrijd van Oranje te analyseren. Dat lukte hem niet, want hij geeft geen snars verstand van voetbal. Dus stelde hij vragen die bij zijn twee gasten zichtbaar verbazing opwekten. Hij probeerde tevergeefs met gespreide armen en wilde handgebaren enthousiasme te laten zien, maar helaas. Als je hem vanavond weer aan het werk zag, is jouw conclusie dat hij geen gespreksleider noch goede interviewer is terecht !

 13. achtmet

  Criticast ,geheel juiste conclusie :Tom E is totaal ongeschikt voor iets wat voetbal betreft te presenteren !Tenen krommend ,ik heb getracht het 5 minuten te volgen maar het was echt lachwekkend dus …afgezet tot de aftrap begon .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.