Thijs Römer: ‘Doorbraak in buitenland lukt maar niet’

Het lukt Thijs Römer maar niet om door te breken in het buitenland. Dat zegt de acteur, onder meer bekend van de RTL 4-serie Moordvrouw, in gesprek met de Viva. Wat Nederlandse collega’s als Michiel Huisman en Marwan Kenzari wél lukt, krijgt Römer maar niet voor elkaar: over de landsgrenzen in de spotlights staan. “Ik heb vorig jaar wel in een Deens/Zweeds/ Nederlandse film ​​​​​​​geacteerd die Holiday heet. In Nederland heeft ie niet zo veel gedaan, maar wereldwijd wel“, zegt hij.

Wereldwijd heeft de film op 28 festivals gedraaid, aldus Römer. “Ik was bij Sundance, waar hij in première ging, en daar was het een enorm succes. Toen voelde ik wel: het kan zomaar gebeuren.”

Römer wacht op iemand die zijn enorme talent ziet. “Je weet nooit of een regisseur de film ziet en denkt: die blonde knakker heb ik nodig voor de Vikings of wat dan ook. Ik heb ook wel serie wat opties voor projecten gehad, maar dat lukt dan net niet, dat is jammer.”

Toch wil hij niet zo ver gaan als Michiel Huisman door naar Amerika te verhuizen. “Ik ben te veel gehecht aan Nederland om daar al die energie in te steken. Aan onze taal, aan de toneelcultuur hier, maar ook aan alle mogelijkheden die ik heb, zowel als acteur als maker.”

Het Viva-interview met Thijs Römer kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen