Thijs Römer: ‘Doorbraak in buitenland lukt maar niet’

Geplaatst op ma 07 okt 2019 om 9:30

Het lukt Thijs Römer maar niet om door te breken in het buitenland. Dat zegt de acteur, onder meer bekend van de RTL 4-serie Moordvrouw, in gesprek met de Viva. Wat Nederlandse collega’s als Michiel Huisman en Marwan Kenzari wél lukt, krijgt Römer maar niet voor elkaar: over de landsgrenzen in de spotlights staan. “Ik heb vorig jaar wel in een Deens/Zweeds/ Nederlandse film ​​​​​​​geacteerd die Holiday heet. In Nederland heeft ie niet zo veel gedaan, maar wereldwijd wel“, zegt hij.

Wereldwijd heeft de film op 28 festivals gedraaid, aldus Römer. “Ik was bij Sundance, waar hij in première ging, en daar was het een enorm succes. Toen voelde ik wel: het kan zomaar gebeuren.”

Römer wacht op iemand die zijn enorme talent ziet. “Je weet nooit of een regisseur de film ziet en denkt: die blonde knakker heb ik nodig voor de Vikings of wat dan ook. Ik heb ook wel serie wat opties voor projecten gehad, maar dat lukt dan net niet, dat is jammer.”

Toch wil hij niet zo ver gaan als Michiel Huisman door naar Amerika te verhuizen. “Ik ben te veel gehecht aan Nederland om daar al die energie in te steken. Aan onze taal, aan de toneelcultuur hier, maar ook aan alle mogelijkheden die ik heb, zowel als acteur als maker.”

Het Viva-interview met Thijs Römer kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
44 Reacties op “Thijs Römer: ‘Doorbraak in buitenland lukt maar niet’”


 1. serbelanda

  JOHHHH!!

 2. René

  Nou zeg!

 3. Suomynona

  Tja Thijs, daarvoor moet je talent hebben. En laat dat bij jou net ontbreken.

 4. Kim Jong-un dos tres

  Holiday.
  IMDB: 5,8.

 5. shrink

  Met al die beroemdheden in je familie, zoals opa Piet zaliger, vader Peter en ex Katja, het ook wel lastig er een reëel zelfbeeld op na te houden…

 6. Bart

  Ha Ha! Als Thijsje geen Römer zou hebben geheten dan hadden we nooit van hem gehoord. Hij zit in het wereldje puur vanwege zijn naam en niet vanwege zijn talent. Dat ontbreekt namelijk volledig bij deze meneer.

 7. jahaha

  volgens mij is thijsje ook in Nederland niet echt doorgebroken, wel gebroken relaties trouwens

 8. René van Gellekom

  Misschien moet hij wat tv-bobo’s gaan aftrekken.

 9. Tante Es

  Eigenlijk het bewijs dat een Hollands, mooi, g.eil koppie je ook niet echt verder brengt als talent ontbreekt. Seks aan zijn lijf hangen, maar helaas ( zie familie) is acteren een VAK.

 10. EEEE

  In het buitenland ligt de grens nu eenmaal hoger!

 11. Ben Zine

  Is Thijs overigens al uit de k ont van Wendy gekropen? Behoord tot de incrowd van Erland en Wendy, dus net zo’n nietsnut

 12. K.C.T.

  Wat een totale LUL,,,BNer,,, geen enkel talent, lowlife, non valeur,,,, amsterdamse patser,,, kan niets,,, te stom om te schijten,,, maar zoals gebruikelijk een gigantisch vertrouwen in zichzelf,,, snapt niet dat de buitenwereld het niet ziet,,, groot zelfbevlekkend vermogen,, ooit het neuki van nog zo’n talentloos wezen,,, katja de neukpoes van de gangbangs,,, meer is het niet,,,, hoewel Thijsje gaat met dito nonvaleurs z’n piemel aan den volke tonen,,, is voor een goed doel,,,, daarna met z’n allen met Katja aan de slag,,,,, hopend op erkenning en doorbraak,,,BNers hha ha ha

 13. valerie

  De enige gezichtsuitdrukking van Thijs is net of hij zit te poepen, dat is denk ik zijn probleem, en het mist hem totaal aan uitstraling

 14. Duiven Tilly

  Talent slaat soms een generatie over…

 15. Ronnie

  Michiel Huijsman is dan ook WEL een goede acteur en Thijs ontstijgt het niveau Romcom/ Moordvrouw niet. Dan krijg je ook geen rollen in het buitenland aangeboden natuurlijk.

 16. Tante Es

  @Ronnie,

  Ay Huisman is totaal andere orde. Hauer van deze tijd.

 17. Ron

  Hij heeft ook zijn uitstraling niet mee om door te breken in het buitenland.

 18. Remi

  @Duiven Tilly

  … Terechte constatering … I Lolled ;)

 19. René van Gellekom

  Hmm, je mag hier blijkbaar niet dezelfde woorden gebruiken die de redactie wel gebruikt. Ok dan.

 20. Jordao

  Is toch ook een echte B-acteur, wat denkt ie zelf dat Hollywood aan zijn voeten ligt? Beetje omhoog gevallen persoon….

 21. Jari

  Is de doorbraak in Nederland dan wel gelukt?

 22. Ferdi

  hahahahahhahahahahahahahahhha, de meest slechte acteur van NL, ook niet te verstaan, mompelend door het beeld. Hahahhahaha, lachertje.

 23. Dreetje

  Marwan Kenzari nederlands?

 24. RaymondVL

  Thijs, de belangrijkste eis om in het buitenland te kunnen doorbreken is dat je moet kunnen acteren. En dat kan je niet, kneus.

 25. Bn

  Alsjeblieft, laat hem doorbreken. En te groot voor NL worden. Naar mens.

 26. Enzo Voorthuijsen

  Net als Wendy; is hij ook gewoon nep, daar prikt het buitenland doorheen. Misschien in het normale leven minder een rolletje spelen en in je vak beter leren acteren.

 27. Dennis

  Werkt hij trouwens nog steeds bij rtl als hoofd drama? Hoor je niets meer over…

 28. Pjotr

  Daar hebben we hypocriet deugmens Thijs Römer, hij is toch de ex van viespeuk Kutja?

  Jouw tijd is voorbij Thijs, je mag aansluiten in een hele lange rij van figuranten die gratis hun diensten aanbieden voor een film waar Michiel Huisman (die wel succesvol is) in speelt.

 29. Pjotr

  En laffe slappe Thijs, internet vergeet niets. Je gemene haat tweet uit 2014 ‘Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft…’. ook niet.

  Je bent een slapjanus, een derderangs acteur.

 30. Rector de Gier (overspannen thuis)

  Tijs Reumer moet gewoon cocaïne snuiven, hij zal nooit maar dan ook nooit in een buitenlandse serie spelen, en wellicht ook nooit meer in een Nederlandse. Wantalent, narcist, triest wezen.

 31. ron

  :))))))))))))))))))))))):))))))))))))))))))))))))):)))))))))))))))))))

  Waarom zou het lukken in het buitenland dan ? :)

 32. Smulpaap

  toch acteert in wel ok hoor in bv Dik Trom

 33. bastiaan

  logisch toch met de bagger die hij ontwikkelt, ik Nederland kijkt al geen hond laat staan het buitenland

 34. Sum Ting Wong

  Misschien dat hij kan stoppen met het uitschelden van andersdenkenden. Voor een carriere is het niet geheel onbelangrijk dat mensen geen hekel aan je hebben.

 35. Doge

  Such Sum Ting Wong, much uitschelden, very carrière…

  Wow.

 36. Brillemans

  Haha, die Sum Ting Wong. Zoveel boter op het hoofd.

 37. Sum Ting Wong

  Ik scheld niet en ik ambieer geen publiekscarriere.

 38. Pinguin

  Haha, Thijs Römer. Wat een non-valeur.

 39. L.de Behanger

  Vreselijke nitwit en non- valeur. Kan absoluut niet acteren.

 40. Frans Mountainview

  Zouden alle eencelligen die reageren zich weleens afvragen hoe het voor iemand is om hier al die zieke reacties over zichzelf te lezen? Echt vreselijk wat hier voorbijkomt. Alles mag blijkbaar.

 41. Patty Harpenoo

  Thijs is een onbenul eerste klas maar met dat blonde uitdrukkingsloze hoofd kan hij altijd nog als SS soldaat figureren in een Duitse productie.

 42. Tammy

  Eigenlijk kun je Thijs niets verwijten… iedereen die door Katja S. besmet is krijgt acuut Parkinson. Vandaar zijn uitstraling als houten klaas.

 43. De Cock met C.o.c.k

  Thijs is a horrible actor but has a big cock but no more chances now Job G. is gone… vrij vertaald; Thijs is een geweldige oetlul.

 44. Holden Hairy Cox

  Hij heeft het net als Glennis véél te druk in Nederland om naar de USA te verhuizen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.