Jan des Bouvrie adviseert geen hypotheek te nemen

Jan des Bouvrie stond dit weekend in de Volkskrant met een vrij merkwaardig en openhartig interview, waarmee hij de afgelopen veel reacties uitlokt op social media. De interieurstylist blijkt behoorlijk pocherig te zijn en loopt er flink mee te koop dat hij zijn vorige vrouw vrijwel elke dag bedroog met een ander. Ook adviseert hij Nederland om vooral niet aan de hypotheek te gaan, maar je huis cash af te rekenen. Dat is makkelijk te praten als je goud geld verdient met het witten van woningen.

Des Bouvrie schept uitgebreid op over zijn bezittingen. “Ik heb oude auto’s. En ik heb ook onroerend goed, maar dat is allemaal hier om me heen, in Naarden. Ik ben geen onroerendgoedman. Alleen: ik wil wel, overal waar ik op de muur tik, dat het van mij is. Dus als ik dit doe…

Des Bouvrie tikt op de muur. “Dan denk ik: ja, is van mij. Ik heb ook geen hypotheken. Dat vind ik allemaal niks. Ik had heel veel hypotheken, maar toen had ik er genoeg van en heb ik alles binnen een paar jaar afgelost. Ik heb geen zin om smekend op m’n knieën bij een bank te liggen. Heb jij hypotheken?

Volkskrant-journaliste Sara Berkeljon: “Ik heb een huurwoning.”

Des Bouvrie: “Jaja. Probeer nooit hypotheken te krijgen. Maar je moet wel een huisje gaan kopen. Het is een lekker iets, als je je eigen huis hebt.”

Het uitgebreide interview met Jan des Bouvrie kunt u lezen op Volkskrant.nl.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen